שאלות

mcdordor3

New member
שאלה לגבי נכס של ניצולת שואה בחול

סבתי היא ניצולת שואה, היא חיה וצלולה, יש לה 2 אחיות צלולות בחיים. היא ומשפחתה חיו בכפר בסלובקיה, היו להם שם בית גדול ושטח אדמות גדול-כמה דונמים. הבית עצמו נהרס ובמקומו נבנה קוטג על ידי אנשים פרטיים שנכנסו לבית. לסבתי יש מסמכים שמראים שהאדמות שלה,(אני לא בטוח אם יש מסמכים לגבי הבית עצמו) , שם מצוינים כל הפרטים של השטח. רציתי לדעת אם אפשר לקבל פיצויים או את הבית או משהו? תודה רבה.

מיכאל1233

New member
האם קיים חוק שיכול לעזור לי בבעיה הבאה? ../images/Emo104.gif

שלום רב , לפני כשנה וחצי סיימתי שנת לימודים יחידה באוניברסיטה בארץ (למדתי בשנת הלימודים 08-09). עקב ציוניי הושעתי מהלימודים , ולא חזרתי ללמוד בה. כעבור יותר משנה , קיבלתי מכתב מפתיע הטוען כי עליי לשלם תשלום נוסף לאוניברסיטה , למרות שהסדרתי את כל חובי לפני תום לימודיי בה. הם טענו שכיוון שנכשלתי בחלק מהקורסים ולא צברתי 18 נקודות זכות ומעלה , אני אמור לשלם יותר על כל נקודת זכות , כלומר יותר כסף על כל קורס. כשדיברתי עם אחת המזכירות במדור תשלומים היא אמרה לי שזה חוק ממשלתי , והיא הזכירה את המילה "שיפוי". אין דרך שיכולתי לדעת שלפתע ידרשו תשלום נוסף , כי בשנה היחידה בה למדתי שילמתי את כל החוב אותו נדרשתי לשלם (אחרת לא הייתי יכול להיבחן בסמסטר ב') ואכן שילמתי את כולו! העניין הוא , שהסכום צבר ריביות. במדור התשלומים טוענים שכבר אחרי כמה חודשים בודדים לאחר שסיימתי את שנת הלימודים , הם שלחו לי מכתב בו נטען שעליי לשלם תשלום נוסף , אולם אני לא קיבלתי שום מכתב שכזה. כאמור אני קיבלתי את המכתב הראשון רק לאחר יותר משנה , ובו אזהרה שעליי לשלם את אותו תשלום נוסף הכולל ריבית וצמדה. רציתי לדעת , האם זה חוקי לדרוש ריבית על תשלום , שהוא בעצמו מפתיע ולא הייתה לי דרך לדעת עליו , אם הם לא שלחו לי דואר רשום ולא וידאו שאכן קיבלתי את המכתב הראשון המודיע על התשלום? האם קיים חוק היכול להגן עליי מתשלום הריבית שהתווספה לסכום המפתיע אותו נדרשתי לפתע פתאום לשלם? הרי המכתב הראשוני לא הגיע אליי ולא ידעתי שאני אמור לשלם את התשלום הזה (כי כל מה שהם ביקשו בתום שנת הלימודים כבר שילמתי). זו לא האחריות שלהם? למה אני צריך לשלם גם ריבית אם לא קיבלתי את המכתב הראשון? תודה רבה לכם!

ליהיא ב1

New member
../images/Emo53.gifהאקס מעלים הכנסות במטרה להתחמק../images/Emo130.gif

האקס, שהחליט להעדיף אוקראינית צעירה על פני אם ילדיו, מעלים הכנסות במטרה להתחמק מתשלום דמי מזונות. כמה יעלה לי חוקר פרטי שימציא לי העתקים של תדפיסי התנועות בחשבון הבנק שלו? (יש לו חשבון בבנק הפועלים, אם זה משנה)

AlonAmir1

New member
רק 4 שעות עבודה בשבוע ?

ספר בשם "ארבע שעות עבודה בשבוע" שמלמד אותך להתאים את סגנון החיים שלך למצב בו לא נדרש ממך לעבוד יותר מ4 שעות בשבוע. זה בכלל אפשרי? לעבוד 4 שעות ולחיות כמו מליונר? להמשך הכתבה לחץ כאן: 4 שעות עבודה בשבוע - טים פריס קריאה מהנה, אלון.

אפליה בעבודה

אני אם חד הורית לשתי בנות בגירות נכה 100 אחוז. אני עבדתי בחברת תקשוב 3 וחצי שנים בחודשיים האחרונים לאור בעיות משפחתיות קשות נאלצתי להעדר ממקום עבודתי קשר טלפוני עם המעסיק היה לאורך כול הדרך והוא יודע על מצבי הקשה. ביום חמישי האחרון זומנתי לשימוע בנוכחות מנהל מוקד ומנהלת כוח אדם במהלך הדיון מנהלת כוח אדם אמרה " אני לא מבינה איך מעסיקים אישה כמוך ? אני לא רוצה לרדת לרמת שיחה איתך " מיותר לציין שנעלבתי , נפגעתי ובכיתי מאוד. ביום א 20-2-1-2011 קיבלתי מכתב פיטורים , איני ניפגעתי מפיטורי כמו שנפגעתי עד עומקי נשמתי בפגיעה בכבודי עקב נכותי. מה אני יכולה לעשות במצב כזה ??? לא קיבלתי את הפרוטוקול של השימוע האם זאת עברה ???

כלכלה10

New member
עורכי דין שעוסקים בכלכלה

שלום אני מעוניין לדעת איזה סוג של עורך דין עוסק בעינייני כלכלה, והאם הוא יכול לעסוק בנושאים של תביעות למול בנקים?

lululemon

New member
חוק גזימת עצים אצל השכן?!

אני גרה בבית פרטי אשר החצר שלי נושקת לחצר של הבית שמאחורי. על הגדר החוצצת שטלתי צמח הנקרא אוג, לפני כ10 שנים, במטרה להסתיר את הבית השכן. לפני כ3 שנים הגיעו שכנים חדשים ותלוננו שהצמח מלכלך להם את החצר, וביקשו מאיתנו לגזום אותו בצד שלהם. בפעם הראשונה שביקשו, גזמנו את כל הצמח גם מהצד שלנו, כך שלא היתה חציצה בין הבתים. כשעשינו זאת הם אמרו שלא לזה התכוונו, ורצו רק להוריד את הצמח מהצד שלהם - מה שלא ניתן לעשות! עכשיו, אחרי שנתיים, הם שוב מבקשים שאנחנו נבוא אליהם לגזום את הצמח בטענה שזה מלכלך את החצר להם. מה אפשר לעשות? האם יש איזה חוק שמונע מאיתנו לגדל צמחים שמלכלכים אצל השכן? או האם אני זאת שצריכה ללכת ולגזום את העץ שלי מהצד שלהם? חשוב לציין כי הם לא מטפחים את הגינה שלהם. אני אשמח לעזרה בנושא.. משפחתי ואני מאוד מתוסכלים... תודה

למעלה