שאלות

daniisr

New member
אשמח לשיתוף פעולה

שלום רב אני לא בטוח שזה הפורום המתאים - אם כן אשמח לקבל עזרה פנו אלי כמה אנשים לצורך הוצאת כרטיס מגנטי אשר נתקלו בסירוב בשל מניעה ביטחונית או משטרתית - איך מטפלים בזה

ohah

New member
בניית בית תב"ע חיפה

האם יש הנחיות לפי התב"ע לבניית בריכה בחיפה? האם צריך להיות בתוך קו בניין או יכול להיות מחוצה לו? האם יכול להיות במרווח אחורי / צידי?

asdf37

New member
שאלה בנוגע לראיון בפרקליטות

שלום לכולם הייתי בראיון בפרקליטות פלילי ובזמן ששאלו את כל מי שהתראיין לפני לספר על פסק דין, אותי לא שאלו על כך ובכלל לא נתבקשתי לדון באיזו שהיא סוגיה משפטית. דיברנו רק על הקורות חיים שלי ולמה אני רוצה פלילי. האם זה סימן טוב לדעתכם? תודה ושבוע טוב

suuseksi

New member
בעל אג"ח לעומת בעל מניה בכינוס ובפירוק

כינוס נכס זה הליך שבו מתמנה כונס על נכס מסוים של החברה לצורך מכירתו, ולכונס אין יכולת להיכנס לנעלי האישיות המשפטית של החברה ולעשות בחברה מה שמתחשק לו. לעומת זאת, פירוק זה הליך למכירה גורפת של כל נכסי החברה והמפרק משתלט על האישיות של החברה ומשאיר את הדירקטוריון וההנהלה "מסורסת" חסרת אונים כאשר המפרק לא משאיר ממנה כלום (הכל הולך לנושים, בהתחלה לנושים המובטחים שהם תמיד הבנקים, ובסוף לנושים הבלתי מובטחים שהם בעל האג"ח). נחשוב על חברה ציבורית שנסחרת בבורסה (נאמר אפריקה ישראל). יש לה נכסי נדלן ונכסים אחרים. נאמר שאני קניתי אג"ח שלה, ואחי קנה מניות שלה. 1. פתאום שומעים שמישהו הגיש בקשה לפירוק החברה: למי מפרק יזיק יותר ? פירוק החברה יזיק יותר לי (בעל אג"ח) מאשר לאחי (בעל מניות) או שפירוק החברה יזיק יותר לאחי (בעל מניות) מאשר לי ? 2. פתאום שומעים על מינוי כונס נכסים על נכסים מסוימים של החברה. הכונס מונה מטעם בעל אג"ח מסדרה אחרת מהסדרה שאני מושקע בה (הוא מתחרה שלי). למי הכונס יזיק יותר ? כינוס הנכסים יזיק יותר לי (בעל האג"ח) מאשר לאחי (בעל מניות) או שכינוס הנכסים יזיק יותר לאחי (בעל מניות) מאשר לי ? כאשר אני כותב "יזיק" אני מתכוון לכך שערך האג"ח שלי יירד/ערך המניות יירד.

albat

New member
עזרה דחופה!!!

שלום רב! אנחנו זקוקים נואשות ליעוץ של עו"ד טוב לענייני משפחה. יש לנו ילד של בעלי מחוץ לנישוין, האימא הביולוגית באוקראינה ויטרה עליו מייד עם הלידה, ובפסק דין מאוקראינה רשום שהוא הילד הביולוגי של בעלי. הבאנו את התינוק הזה ארצה, אך פה נתקלנו בבעיה ריצונית, כאשר משרד הפנים לא מוכן לרשום את הילד אלא דורש בדיקת אבאהות ומשפט חוזר. זה לוקח המון זמן, בינתיים סידרנו זמנית עניין עם ביטוח בריאות וטיפת חלב, עדיין זהו מצב זמני בלבד . אולי מישהו יכול להמליץ לנו על עו"ד טוב בענייני משפחה, שיכול לעזור לנו עם אימוץ פסק דין שקבלנו באוקראינה? תודה רבה על כול תשובה!

YanKiz19

New member
אפוסטיל

שלום, יש לי שאלה בעניין אפוסטיל ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. יש לי יפוי כח בעברית, אותו אני צריך להחתים את סבתא שלי שאינה דוברת עברית ולא מתגוררת בארץ (באוקראינה), המסמך מיועד לשימוש בישראל. רציתי לוודא שאלו הפעולות שעליי לעשות ע"מ שהמסמך יהיה תקף בארץ: 1. תרגום המסמך מעברית לרוסית. 2. חתימה מול הנוטריון ואימות של התרגום אצל נוטריון באוקראינה שדובר עברית ורוסית. 3. אפוסטיל במשרד המשפטים האוקראיני. האם זהו התהליך? בנוסף, האם עליי לתרגם את המסמך בישראל או באוקראינה? זה משנה? בברכה, יניב

ivgy1980

New member
גם לי יש שאלה

אם אני יליד אוקראינה, יש מצב שאוכל לקבל אזרחות אוקראינית ?

כותבת בשם גיסתי

לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול אבל אנסה בכל זאת מצ"ב מכתב שגיסתי שלחה למכון להסרת שיער כהתראה על תביעה במכתב מפורט כל הסיפור אבל בקצרה- גיסתי בעלת עור בהיר ועם שיער בלונדיני והיא חפצה לעבור הסרת שיער בגוף באמצעות ליזר, כשעשתה בירורים נרחבים בנושא (יחד עם גיסתה) ברוב המקומות אמרו שאין באפשרותם להבטיח שתקבל את הטיפול בו היא חפצה בגלל היותה בעלת שיער בהיר על עור בהיר. כשהגיעה לספא המדובר- התחייבו שיש ביכולתם להגיע לתוצאות שיספקו אותה לאחר שהראתה לאשת המכירות את צבע שיערה. בסופו של דבר (כל הסיפור מפורט במכתב המצורף) גיסתי לא מרוצה בכלל מהתוצאות ועל כן דורשת החזר כספי. מאז שנשלח המכתב אלו הדברים : מנהל הספא חזר לגיסתי, היא סיפרה לו את הסיפור טלפונית והוא אמר לה שהוא יברר ומאז לא חזר אליה היא התקשרה שוב והוא אמר לה "נראה לך שאחרי שנה וחודשיים מאז שסגרת עסקה אני יכול לזכות אותך?!" אז היא אמרה לו שהם אלו שמושכים את הזמן ושהיא כבר מאוקטובר לא מטופלת אצלהם ומאז הוא אמר שוב שהוא יבדוק עם ### (זו שסגרתי אצלה את העסקה) אם באמת מאוקטובר היא מתלוננת ועדיין לא חזרו אליה עד היום מעבר לזה - הוא אמר לה "אם תביאי לי לקוחה אחרת אני יוכל לזכות אותך אולי על החלק היחסי ממה שנשאר מהעסקה" והיא ענתה לו "נראה לך שאני מסוגלת להמליץ למישהי לבוא להיות לקוחה שלכם שאני לא מרוצה מכם?!" וככה זה נגמר - הם לא חזרו אליה והיא לא חזרה אליהם. השאלה היא האם יש עילה לתביעה או שזה הכל בזבוז זמן? חברת הספא מצידם די אדישים לסיפור ומצד שני גיסתי הפסידה אלפי שקלים בכל הסיפור הזה... מה עושים? אם זה לא הפורום הנכון- אשמח להכוונה לפורום מתאים

crazy diamond10

New member
מקרה דומה עם סוף טוב

בהחלט יש עילה לתביעה, אני תבעתי מכון להסרת שיער שיום אחד פשוט נעלם, גם לא סיפק לי את כל הטיפולים שהוא התחייב אליו וגם התוצאות היו מזוויעות... שווה לא לוותר, ייקח כמה זמן שייקח, אבל בסוף קיבלתי את מה שמגיע לי. הסרת שיער לצמיתות זה התעסקות עם הגוף, מראש לא כדאי לסמוך על המכונים האלה לדעתי, מאז אותו סיפור אני מטפלת בעניינים האלה בעצמי (ואתה יכולה לתת המלצה חמה לגיסתך לעבור לעשות לייזר בבית, יש את המכשיר של סינרון- ME , מאוד מומלץ)

Ron W

New member
עו"ד שמושך טפול בתיק

פניתי למשרד עו"ד לטיפול בתביעת נזיקין הוצאת דיבה נתבקשתי לשלם מראש כ8000 ש"ח לפני כ 4 חודשים ! בינתיים הטפול נידחה, לא נשלחה תביעה. פניתי מספר פעמים וכל פעם היה תרוץ אחר והבטחות נסיון לפעול מחוץ לביה"מ. מה ניתן לעשות? ההסכם בפתיחת התיק שדי עם התבצעה פעולה כלשהיא לטענתם קיימו שיחה בטל עם הנתבעים. וכן שלחו מכתב שלא ראיתי כלל.

borogon

New member
תשובה

1. שישלחו אליך העתק של המכתב 2. שיפרטו את הדברים שעלו בשיחה 3. דרוש הגשת כתב תביעה תוך 7 ימים אם כל זה לא מסתדר, הגש תלונה לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין.

ivgy1980

New member
לא משלמים לעורך-דין מראש. נקודה.

אם שילמת, למה לעבוד ??

mamzi2

New member
אין עורכי דין שעובדים בחינם כמו שאין מתווכים

שעובדים בחינם ואל תשווה בכלל בין המקצועות. ביום שיהיו לכם המתווכים כללי אתיקה ומליון חוקים מגבילים רק אז, תוכל להגיד את מה שאתה אומר!!

../images/Emo41.gif זקוק לנוסח פשוט ובסיסי של חוזה לצלם ארועי

ארועים ... על פי נוסח זה אני יכין לעצמי את הנוסח האישי ... ללא היתחייבות תודה !

mensan

New member
אני לא עו"ד

ואני לא יודע להגיד לך בדיוק מה ההבדל מפרק לכונס נכסים (אני חושב שכונס הנכסים הרשמי ממנה מפרק לכל תיק שהוא מקבל). באופן כללי ורעיוני, חברה נוסדת על ידי בעלי המניות המשקיעים כסף בחברה. חברה בערבון מוגבל (בע"מ) משמעותה שבעלי המניות מוגבלים להפסד בגובה ההשקעה שלהם. כלומר אם הקמת חברה והשקעת בה 100 ש"ח, אתה תוכל להפסיד את כל החברה, דהיינו 100 ש"ח מכיסך. נניח שהחברה לוקחת הלוואה של 50 ש"ח מהציבור (אג"ח) ו50 ש"ח מהבנק. לפי החוק ולפי ההגיון, כל המלווים לחברה (הציבור והבנק) בעלי זכויות שוות לקבל את שלהם בחזרה מהחברה. הרי הם נתנו הלוואנ ולא השקיעו. הם מוגבלים ברווח שלהם ותיאורית גם בהפסד. החברה יצאה וקנתה דירה ביפן ב200 ש"ח (100 של בעלי המניות, 50 באג"ח ו50 מהבנק) שכר הדירה מכסה בדיוק את הריבית שהחברה צריכה לשלם לבעלי האג"ח ולבנק. נניח שהייתה רעידת אדמה והחברה לא רכשה ביטוח. הנכס שווה עכשיו רק 100. מי נפגע? הכורים ליד הדירה גילו חוסר יציבות. הנכס שווה 0. מי נפגע? גילו שהפלדה בדירה של החברה מנקזת קרינה וזה מקום סופר בטוח להיות בו. הנכס שווה עכשיו 400. מי הרוויח? אתה מוזמן להמשיך פה את הדיון....

למעלה