שאלות

shron17

New member
לעו"ד ,בבקשה שאלה טכנית במשפט,,

ראשית יישר- כוח על ניהול הפורום המועיל הזה. שאלתי היא זו בבקשה: אחי פנה במכתב לשופט ,וביקש ממנו להתפטר מניהול התיק ,בשל פגמים שמצא בניהול המשפט, השופט השיב לו תשובה, כי לשם בקשת פיטוריו יש לטפל בכך בדרך המקובלת, ברצוני לברר בבקשה , מה היא הדרך לפיה צריך לפעול אחי לקבל פיטוריו של השופט ? האם יש טופס מיוחד שאחי צריך למלא בביה"מש , או דרך אחרת שעליו לדעת , לביצוע שלב טכני זה ? בתודה מראש שרון

בן M

New member
חוק הגנת הפרטיות

שלום רב, אני עובד בחברת אבטחה 6 חודשים במפעל, לפני מספר ימים הנהלת המפעל התקינה בעמדת השמירה מצלמות מעקב לתיעוד - מבלי שום הודעה מוקדמת. ככול הידוע לי (לפי מה שקראתי באינטרנט) - דבר זה אסור בהחלט לפי "חוק הגנת הפרטיות". ומעביד שמתקין מצלמת מעקב ללא הצדקה הוא עבריין. מה ניתן לעשות??

Nightmare18

New member
אני רק שאלה

שלום, בפברואר התקשרתי לחברת הטלפון הנייד שבה אני מנויה ושאלתי האם שיחות וידאו עולות כסף, הנציג אמר לי שהן לא עולות בסכום נוסף אלא פשוט אם דיברתי 15 דקות אז זה כפליים, שאלתי אם הוא בטוח, כי אמרו לי וכו... אז הוא אמר שלא ושבדקות שמגיע לי פשוט יכפילו את מה שאני מדברת בוידאו... ולכן מה שעשיתי זה חישבתי את זה כראוי ומתוך ה200 דקות שמגיע לי דיברתי הרבה פחות כי כמו שהוא אמר זה כפליים דקו. הגיע חשבון ו... 17 שקל על שיחות וידאו פלוס קנס 30 שקל על זה שלא הגעתי ל150 דקות כפי שאני צריכה. התקשרתי להתלונן אמרתי תאריך ושיקשיבו להקלטה והם טוענים שבתאריך הזה מעולם לא דיברתי איתם! הקלטתי את הנציגה אומרת את זה!!! ובנוסף הוצאתי פירוט שיחות ושם כתוב שדיברתי 3 פעמים באותו היום עם החברה. מה אני יכולה לעשות? לכתוב מכתב איום? כמה כסף לדרוש? תודה לעונים!!!!!!! :)

SapirElias

New member
שלום , צריכה עזרה

אציג את עצמי, אני בת 17 , התקבלתי לעבודה בפאסט פוד כזה. אני רוצה לברר אם מבחינה חוקית מותר למעסיק לבטל לי משמרות באותו יום\ערב לפני אחרי שהוא אישר לי אותן. בטענה ש"אין צורך". הסתמכתי על המשמרות שהוא קבע לי, הוצאתי את הכסף שהייתי אמורה להרוויח בכך שהלוותי מחברות , ועכשיו אני תקועה כי כל משמרת שקבעתי הוא ביטל לי. מה אפשר לעשות בעניין? תודה מראש :)

sarin42

New member
ייעוץ דחוף

סבי נפטר ילדיו החביאו הצוואה בזמן שאבי חולה סופני, כמו כן הגישו אופוטרופסות עליו ועל כספו כמו כן הגישו צו הגנה נגדנו הוצא סעיף א להטריד את המבקשת ובני המשפחה בכל דרך ובכל מקום לרבות בביתם בבית החולים בו שוהה אבינו, האם עלינו לא לבקרו או שלא לדבר עימם שם עלי להבין, כמו כן צו זה מטרה להכניע אותנו ולפגוע בנו היכן עלי לערער דיון 28 חודש זה או להגיש כתה הגנה, אילו סעדים עלי לפעול עתה להגן על כספו של אבי לקחו מפתח דירתו גנבו מסמכים חוזה הדירה ועוד המפתח בידם כספומט טלפון שלא כדי לנטרל אותנו העם עלי להגיש בקשה נגדית אילו צווים 1 אבקש צו קיום צוואה והתנגדות האם יש לי זמן להגישה נפטר הסב 20 למרץ חהאם שיפוט מהיר רכושהערת אזהרה בטאבו אילו סעדים אבקש תגובה להגנה עלינו מפני האויב הכל בצע כסף כמו כן מנגנים שלא היינו בקשר עים אבינו וזה שיקרי תודה ייעוץ דחוף

shonilon4

New member
מבקשת עזרה

אני אדריכלית המעונינת לתבוע את לקוחותיה על אי קיום חוזה. (לא שלמו אחרי שקבלו את התוכניות) אפשר לעשות זאת דרך תביעות קטנות? (ראיתי שחברות לא יכולות לתבוע בתביעות קטנות אבל אני לא חברה אלה עוסק מורשה) אם לא אז איך? יש המלצה על עורך דין מתאים? תודה וחג שמח

שאלה בנושא פסק דין

שלום, אנו תובעים קבלן שכן הנ"ל בנה שלא לפי החוזה מכר. לפני פסק הדין עורך הדין שלנו מסר לנו את הסיכומים של בית המשפט לפני הפסק דין הסופי. לפיו אכן הקבלן בנה שלא לפי החוזה והוא ישלם לנו את הסכום שזהה לתיקון כדי שיתאים לחוזה . היום נודע לנו (ועוד מהצד של הנתבע) שבית המשפט פסק בענינינו סכום הנמוך בהרבה מאוד מהסיכומים שהסכימו, שלא מכסה אפילו הוצאות משפט. אני רוצה לציין שדיברתי עם עורך הדין שלי לאחר שנודע לי הדבר והוא מסר לי שהוא לא היה במשפט.. רציתי לדעת אם בית המשפט יכול לשנות באופן משמעותי את החלטותיו , והאם זה חוקי שבית המשפט מקבל החלטה ללא עורך דין. ממתינה לתשובה. תודה מראש.

borogon

New member
תשובה

שופט לא "מתפטר" מניהול תיק סתם כך. רק בנסיבות מיוחדות שופט לא ממשיך לדון בתיק, וזאת לאחר שיש חשש ממשי למשוא פנים או להיעדר-אובייקטיביות. במקרה כזה הבקשה מוגשת לשופט עצמו, והוא זה שמחליט האם הוא ממשיך לדון בתיק או לא.

borogon

New member
פנו בדחיפות לעו"ד לענייני משפחה

בעקרון הצוואה הייתה צריכה להיות מופקדת אצל רשם הירושה. בכל מקרה, כשמתפרסמת בקשת קיום צווואה, יש לכם 30 חודש להתנגד כמדומני.

א י ת ן ש

New member
בדרך כלל השגות על פסקי דין

נעשות באמצעות של הגשת ערעור לערכאה גבוהה יותר. ישנם מקרים חריגים שבהם ניתן לפנות לבית משפט שנתן את פסק הדין על מנת לבטלו או להבהירו בפרוצדורות מסויימות. עליך להתייעץ עם עו"ד בנושא.

ivgy1980

New member
הכל בכפוף להסכם

אם את עובדת - יש לך הסכם עבודה. ומה שכתוב בו - זה הקובע. אם מדובר בנקודה קריטית - רצוי להיוועץ במשפטן. תלמדי להבא - אל תוציאי כספים עד שיהיו אצלך בכיס.

המלצות לעו"ד בתחום הרשלנות הרפואית

שלום רב. אשמח לדעת מיהם עורכי הדין המומלצים והנחשבים ביותר בארץ בתחום הרשלנות הרפואית (גניקולוגיה ומיילדות). תביעתי עוסקת ברשלנות במעקב הריון בסיכון. אפשר לשלוח גם למייל [email protected]. תודה רבה ,גליה.

karen2004

New member
בעיית פוריות אצל הבעל

שלום רב , אצל בעלי קיימת בעיית פוריות ,לאחר הרבה טיפולים , הצעתי לו שנלך לקבלת תרומת זרע . הוא מבחינתו לא התלהב מהרעיון אך בסוף הסכים . שאלתי היא : אני רוצה לעשות אצל עו"ד שהוא מסכים ושדברים יהיו ברורים שלא מיום מין הימים יטען אחרת . מה דעתכם ? וכיצד עושים הסכם כזה ? אשמח לטיפים והצעות בנושא ...אני די מבולבלת ולחוצה . בברכה, לילך

lori3

New member
נראה לי משום מה ש-KAREN2004 מפזרת

פרובוקציה בכוונה להתסיס. התנהגות מבחילה אם היא מתכוונת לזה גם.

שנינוש09

New member
שדאלה בנוגע לאיחוד תיקים

היה לי איחוד תיקים ושילמתי את כל החוב באופן פרטי כל התיקים ירדו מהאיחוד... האם בעקבות זה שהיה לי איחוד תיקים אני לא אוכל לקחת משכנתא??? כמה זמן אני עוד אהיה עם הגבלות בחשבון הבנק שלי??? תודה וחג שמח

mash18

New member
היי שאלה לגבי טביעה

אני שנה לפחות עם תוספות שיער מתוך השנה הורדתי פעמיים את התוספות ופעמיים והחזרתי. ובפעם השנייה הוא הוריד לי את ה תוספות ו..חשכו עיניי התברר לי שהכמות שנשאר לי בשיער אפשר לספור שערה שערה. הוא עשה עבודה גרועה ורק לאחר מכן התברר לי שהוא בעצם הרס לי את השיער וגרם לנזק בלתי הפיך. בלי התוספות אני ממש קירחת והשיער שנשאר לי קרועה. והתוספות נופלות לי כול הזמן. וזה גורם לי לדיכאונות ועצב גדול מאוד.מראה מזעזע ביותר שלא נראה כמוהו. דבר נוסף שהוא לא נתן לי קבלות למרות שהתעקשתי. פעם ראשונה : 3000 ש''ח. (הורדת התוספת שעשיתי אצל ספר אחר עשה עבודה מצוינת לא חזרתי עליו כי הוא עבר עיר בכול מקרה הוא הייה מאוד טוב. במשפרה החדשה הורידו לי את התוספת ושמו לי חדשות במקומם ). פעם שנייה : 2500 ש''ח. (הורדת תוספות (ופה ראיתי את הנזק) והוספת חדשות ). האבסורד שהספר שהלכתי עליו הרבה אנשים הולכים עליו.ואפילו מחוץ לעיר. אני טיפוס מאוד שקט כנראה הוא תפס טרמפ על זה והחליט לקצר דרכים בעבודה. אני רוצה להחזיר לו אני לא מסוגלת לשתוק על דבר כזה! אני רוצה לטבוע אותו!. אבל אני לא יודעת איך להוכיח שזה הוא כי קבלות לא נתן לי.חשבתי ללכת להוריד את התוספות אצלו בפעם השלישית(ולא להחזיר ללכת לספר אחר אחרי המשפט כמובן). 1.להקליט אותו אומר שיהיה לי הוכחה שהוא עשה לי את התוספות בפעם הראשונה והשנייה ולציין את הסכום שלקח ממני(אגב המחירים שלו הכי יקרים בכול באזור שאני גרה בו באר שבע ). 2.להביא למשפט תמונות שלי לפני התוספת ואחרי (שיראו איזה הבדל). 3.למשפט לבוא עם כובע בלי התוספות אחרי שהורדתי. **ידוע לי שיש עוד מישהי שטבעה אותו והביא תמונות של לפני ואחרי ויצאה זכאית. אבל לי אין קשר איתה בכלל. **תודה תודה תודה**

jana25

New member
קנס על החניה -האם כדי לערער???

שלום לכולם , אני חייבת את עזרתכם. עצרנו באדום לבן בשעה 9 בערב לייד סופר פארם לצורך רכישת משכך כאבים (באותו רגע לא הרגשתי טוב הייתי בחודש האחרון של ההריון) בעלי יצא לרכוש את התרופה ואני נשארתי באותו לחכות לו. ניגש אלי שוטר ושאל האם אני מתכוונת לנסוע אמרתי שאני מזיזה את הרכב, עד ש"התגלתגלתי" למושב הנהג הגיע שוטר שני וביקש את הרישיון למרות שהסברתי לו את המצב ורציתי להזיז את האוטו הוא לא ויתר והוציא דו"ח על 500 ש"ח בטענה שגם הפרעתי לאוטובוס. הוא ציין בדוח שהסברתי לגבי התרופה ולגבי ההריון. מיותר לציין שלקח לבעלי 5 דקות בסה"כ שעלו לנו 500 ש"ח , השוטר התעקש ופשוט לא היה אכפת לו. רק בסוף הוא ציין שלמרות שאסור לו להגיד לי אבל אני יכולה לפנות עם ערעור. שלחתי מכתב עם בקשה לביטול הדוחות לכתובת שרשומה על הדו"ח (הטעות שלא שלחתי רשום), ושמתי לב שיש ספח לבקשה להשפט. האם כדאי לי לבקש משפט האם יש סיכוי שיבטלו לי את הדו"ח ובאיזה דרך . אף פעם לא עשיתי עבירת תנועה ולא קיבלתי דו"ח. המון תודה על העזרה

liorh11

New member
התייעצות לגבי ירושה

לפני כשבועיים אבי הלך לעולמו..נכון לעכשיו לא ידוע לי על צוואה שקיימת ואבי לא היה בריא בנפשו במאת האחוזים,אחותו טוענת שהוא רשם צוואה ונתן לה אותה. איך אפשר להתקדם מכאן על מנת שהרכוש שלו יעבור אליי בתור בנו היחיד(כמו כן ההורים שלי גרושים מהיותי בן שנה וחצי). ובמידה ויש צוואה האם היות אבי לא שפוי (אישפוז בבית חולים לחולי נפש) מבטלת את הצוואה.

למעלה