זועקת ל../images/Emo53.gifלא יודעת להתמודד ואין לנו כסף../images/Emo10.gif
היה לנו מכשיר פלאפון של חברה מסויימת. לפני כמעט שנתיים המכשיר אבד ובטלנו את הסימ של המכשיר. החברה אומרת שהחזרנו את הקו לאחר כמה ימים כי בקשנו כרטיס סימ חדש. להוריי לא זכור שבקשנוו סימ חדש. הם טוענים שעד 2010 בוצעו שיחות בכל חודש בסכומים קטנים מתחת ל100 ש"ח ואז הפסיקו להיות חיוביים של הקו,אפילו שקל לא ירד מהחשבון בנק שלנו לחברה זו. פתאום השנה קגלנו טלפון מהבנק שהחיוב מחברת הסלולור הזו חזר,ושיורד לנו 50 שקל עמלה. החיוב היה כ1700 ש"ח וכיוון שלא היה בחשבון סכום כזה גדול,ההוראה חזרה. צלצלנו לחברת הסלולור כי אנו יודעים שאין לנו שום מכשיר בשימוש של חברה זו לא קבלנו מענה ישיר אך לבסוף התברר שהשיחות נעשו מאותו הקו שבקשנו לנתק. הנציגים איתם דברתי טענו באמת שהקו נותק ואף אחד לא הזכיר את זה שהחזרנו את הקו. שהלכתי לדירתי היישנה לבדוק מכתבים בתיבת הדואר(זו דירה בשכירות לכן יישנו דואר שאנו מקבלים עוד לשם) ראיתי מספר מכתבים של אורנג',בערך ממרץ לא בדקנו את התיבה. הסכום הגיע כבר כמעט ל3000 שקל,מריבית או כי ממשיכים לעשות שיחות בקו. יש לציין שאיך שההוראה חזרה פנינו לחברת הסלולר. צלצלתי לחברת הסלולר,ואמרתי להם שכבר אמרנו שלא אנחנו בצענו את השיחות ושנתקנו את הקו מזמן ואנחנו לא יודעים במה מדובר,אמרנו גם שפנינו מספר פעמים לסניף השירות על מנת להסדיר את העניין קבלנו פרוט שיחות ואמרנו שלא אנחנו בצענו את השיחות האלה,נאמר שתוך 3 ימים ייבדקו את הנושא ויחזרו אלינו, זה לא קרה. אנחנו חזרנו אלייהם וקבלנו נתוקים או תשובות כרגיל כמו"אנחנו נבדוק את העניין ונחזור אלייך עד 24 שעות" ואף פעם לא חזרוץ בנתיים מכתבים התווספו בתיבה בדירה היישנה שרק השבוע ראינו,והריבית..ממשיכה לעלות. לכן,הרמתי טלפון בכדיי לברר את העניין, ועכשיו נאמר לי בפעם הראשונה שהקו נפתח ממש כמה זמן לאחר שהודענו על אובדן או גניבה, הקו נפתח כי לטענתם קבלנו סימ חדש. להורי עניין זה לא זכור כלל. עד 2010 בוצעו שיחות לא יותר מ100 שקל לחודש,ואז הייתה תקופה כשנה שלא בוצעו שוחות מהמכשיר, עד לחשבון האחרון שהתקבל. מה נוכל לעשות?ייתכן שאנחנו באמת פתחתנו את הקו ובצענו את את השיחות ב2010 ואז הוא נגנב ולא שמנו לב שהוא נגנב?ואחרי שנה הגנב התחיל לעשות ממנו שיחות? ייתכן שהכרטיס סימ עדין אצלנו בבית ואנחנו לא יודעים איפה הוא , והגנב ביצע את השיחות מהכרטיס סימ הקודם? חברת הסלולר אמרה לי כרגע שהם בטלו את הסימ הישן ככה שגם אם מישהו מצא הוא לא יכל לעשות ממנו שיחות, אולי הם לא באמת בטלו?אולי הייתה פה טעות? כל נציג/ה מפנים ואומרים לי שייבדקו ייטפלו וכלום לא קורה,באמצע מאי שקבלנו שההוראת קבע חזרה אמרנו להם שלא בצענו את השיחות ושזה לא אנחנו הם מצידם אמרו שייטפלו בנושא ולא טפלו,וגם לא חזרו. הסכום אז היה 1688. השיחה היום עם נציגת החברה שחזרה אליי-מה שמוזר כי בד"כ הם לא חוזרים,נאמרו כל הטענות שכללתי. השיחה הסתכמה ב"יש לכם חוב ואני מבינה שאת אומרת שלא את עשית אותו,תוכלי לפרוס את זה באשראי." אמרתי לה אבל אתם לא טפלתם בזה וכבר עברו יותר מחודשיים מאז ששמענו על המקרה ופנינו אלייכם מספר פעמים זה לא החשבון שלנו ולא אנחנו צריכים לשלם,היא אמרה לי "טוב תודה לך ביי" צלצלתי שוב לדעת יותר פרטים מי ניתק מי החזיר את הקו וכ'ו התברר לי מהנציגה שכבר מאתמול (עוד לפני שהודיעו לי שאני צריכה לשלם וזה היום) העניין עבר לטיפול אצל עורך דין. מה שמוזר זה שהם נתקו את הקו רק ב12.7 השנה חודשים לאחר שאמרנו להם שאנחנו לא משתמשים בקו ואח בצענו את השיחות ואם הנציגה אמרה לי שהקו באמת מנותק והיא לא מבינה איך נעשו השיחות איך נתקו אותו שוב ב12.7? אני לא מבינה מה עשו פה, הוצאנו כסף על נסיעות לסניף,על השיחות אלייהם,עמלות ששלמנו לבנק וכמובן המון המון צעקות,כעסים ולחצים בבית,אנחנו מאוד סובלים מהעניין. בשיחתי האחרונה שהתבצעה ממש תוך כדי שאני כותבת את את המכתב הזה, הביאו לי את הפרטים של העורך דין שמטפל בחוב שלנו מעכשיו. לראשונה פנינו אלייהם על חשבון של 1688 שהיה משיחות שבוצעו בין 7.4-7.5 הם לא עשו כלום ולא טפלו רק אמרו"הקו מנותק,מוזר שבוצעו שיחות,נחזור אלייכם לאחר שנבדוק את העניין" ומצד שני נאמר לי בשיחה עכשיו שרק ב12.7 השנה הקו נותק עקב אי תשלום חוב. כרגע החשבון עומד על 2465 שקל וממשיך עוד לגדול עם ריבית. שאלתי את הנציגה מהם כל הניתוקים שהיו והיא השיבה- 21.8.09 ניתוק על אובדן או גניבה פתיחה-23.8.09 שאלתי מי פתח והיא ענתה שלא ידוע לה מי חייג בשביל לפתוח את הקו (היא לא יודעת מה היה המספר) (פתיחה וקבלת סימ חדש -מה שנודע לי רק היום בשיחה אחת לפני האחרונה ולא זכור לנו) אמרתי לה ואם זה לא אנחנו פתחתנו את הקו?מה שהיא יודעת להגיד לי זה שזה בוצע טלפונית. יש פה משהו חשוד, אנחנו לא יודעים מה ואנחנו סובלים,באמת סובלים ולא יודכים מה לעשות,למי לפנות אנחנו לא יכולים לשלם את כל זה, זה רק גורם לנו לשלם נסיעות אלייהם,עמלות לבנק ולעוגמת נפש והוצאת אנרגיות שממוטטת אותנו. המצב הכלכלי שלנו על הפנים,המקרר לרב רייק....להוריי דיי קשה עם העניין והם דיי לא מבינים, הכל נופל עליי,ואני בת 21 ומשתלת לעשות כל מה שאפשר אבל קשה לי. איך נפטר מהחוב הזה?מה עלינו לעשות? אנימקווה שתוכלו לעזור לנו מהר לפני שהחוב ייגדל עם הריבית ונוכל להפטר מהחוב הזה ולקבל החזרים על הנסיעות והעמלות לבנק והעוגמת נפש... מייד איך שזה קרה ואני ואבא שלי ניסונו לטפל בדבר הוא מאוד התרגז, והדבר גרם לו לקבל התקף אסמה שהביא לאשפוזו כשבוע בבית החולים,הוא חולה אסטמה כרוני. בבקשה תבואו לקראתי,עזרו לי...