שאלות

izabu

New member
שאלות../images/Emo98.gif

האלבום הלבן הוא אוסף, או שכל שיר בו הוא ייחודי לאלבום?
ומה המיסתורין שאופף אותו?
מה זה "הלטר סקטר"?
פני ליין,מי זו?

תשובות ../images/Emo70.gif

האלבום הלבן הוא אלבום ולא אוסף, אם לדייק אז הוא אלבום כפול. אין בו הרבה מסתורין, אבל יש בו שירים מצויינים, והוא מאופיין בחומר מאוד מגוון. מה שכן כמה מסממני התפרקות של הלהקה ניכרים בו. "הלטר סקלטר" הוא שיר של פול, בו הוא חושף פן אחר, ויותר סוער שלו. מבחינת הפירוש היבש: "הלטר סקלטר" זה "מגלשה לוליינית". כפועל ולא כשם עצם, מדובר במשהו שנעשה בערבובייה ובחיפזון. "פני ליין", זו לא מישהי, אלא סמטה בריטית ("סמטת ליין"), שג'ון התגורר בה חלק מהזמן. כמו כן השיר הזה אינו מופיע באלבום הלבן, אלא ב"מג'יקל מיסטרי טור". מקווה שעזרתי....

izabu

New member
../images/Emo13.gifאת עוזרת מאוד ויש לי עוד כמה

האם כל שיר באלבום הלבן נמצא רק בו ולא בשום מקום אחר?
לפני כמה שנים (בערך 6) יצא דיסק שלהם עם ציור של תפוח ירוק-מהו, ומה מיוחד בו,ומה שונה בו?
אני מאוד אוהבת
אותם!!

דקלה9

New member
אז ככה

האלבום הלבן מכיל שירים שמצאו את עצמם גם באוספים שונים (כמו Revolution ,Julia ו- Back in the USSR), מטבע הפופולריות של הביטלס יש אין סוף אוספים כאלה, חוקיים ושאינם חוקיים ובהם נמצאים השירים הפופולריים מתוך כל אלבום. בכל אופן, זה האלבום המקורי שבו הם הופיעו. אני מקווה שזה עונה לשאלה. בקשר לשאלתך השניה- בשנת 95' התחיל פרוייקט מתמשך של תיעוד העבודה של הביטלס תחת השם "אנתולוגיה" , לצאת בצורות שונות: DVD, וידאו ושלושה דיסקים כפולים של שירים. על כל דיסק של הביטלס במהדורות החדשות מופיע ציור של תפוח, זה סמל החברה שלהם ששמה ("אפל") הוא הצורה היחידה בה מתקיימת הלהקה בצורה חוקית (משפטית, הביטלס לא קיימים כבר קרוב לעשרים שנה באופן סופי ומוחלט). בין השאר, גם הדיסקים שיצאו כחלק מפרוייקט "אנתולוגיה" נשאו את אותו הסמל. במאמר מוסגר- אותם שירים שיצאו בפרוייקט "אנתולוגיה" הסתובבו עד אותה עת בשוק בתור הקלטות לא חוקיות= "בוטלגים". ההקלטות האלה ידועות גם בשם "תקליטים לבנים" , בגלל שפעם הן היו מופצות במחתרתיות וללא סימן מזהה עליהן- אולי זה מקור הבילבול שלך. בכל אופן, אין קשר בין האלבום הלבן (שנקרא כך בשל עטיפתו הלבנה והפשוטה שעליה נכתב שמו המקורי: "הביטלס" ) לבין אותן הקלטות בלתי חוקיות הקרויות תקליטים לבנים. מקווה שעזרתי,

דקלה9

New member
ועוד דבר אחד קטן

גם האלבום הלבן עצמו יצא לא מזמן בהוצאה מחודשת ומשודרגת. אני לא קניתי אותו (במחאה על הסחטנות הנמשכת מהמעריצים), אבל כתוצאה מחלשות האופי, יתכן וארכוש אותו בקרוב. יתכן (סביר להניח) שעל הדיסקים של אותה הוצאה הופיע הסמל של התפוח שאותו הזכרתי קודם.

izabu

New member
../images/Emo39.gifהו, בשעה טובה הערפל התבהר

תודה דקלה9 חמודה
ענית לי בדיוק, אבל בדיוק, על מה שרציתי לדעת לא הבנתי מה הדיסקרטיות לגבי האלבום הלבן, כולם תמיד התייחסו לזה כאל משהו טאבו שכזה-וזאת למרות שהשירים נשמעים ביטלסים למדי.
בכל אופן, תהיי ברוכה.
ושוב תודה לאלוקים על האינטרנט.

i love lucy

New member
דווקא יש המון מיסתורין באלבום ..כנס

יש שיר אחד בדיסק ה 1 שקוראים לא "אני כל כך עייף"...(אין לי כח לעבור לאנגלית...) ואז בסוף יש קטע של מלמול ואז עם הופכים את השיר שומעים פול איז דד נאו מיס הים מיס הים מיס הים (פול מת עכשיו מתגעגע מתגעגע מתגעגע אליו...) וגם יש בדיסק השני את השיר רבולושן 9 (מהפכה 9) שזה השיר הכי מפחיד בעולם לדעתי... מאד אבל מאוד לא מומלץ להעביר אותו מהסוף להתחלה.. אני לא מעיזה בכל אופן... אבל יש עוד כמה דברים כאלה נראה לי בסג'נט פפר יש המון שטויות כאלה.. בכל מקרה זה בערך הדברים המסתוריים שם.... נראה לי..

SmallVille Girl

New member
אני עדיין לא הצלחתי לפענח

את מהפכה 9 אני שומעת את השיר over and over ואני פשוט לא מצליחה להבין !

i love lucy

New member
תשמעי אותו הפוך ואולי תביני.. אני

לא מעיזה זה מפחיד מידי גם ככה...

דקלה9

New member
לא צריך- זו סתם אומנות בגרוש

לפחות בעיני. יש שם קטעי רדיו שג'ון הקליט (הוא השתמש בקטע הזה גם ב- I am the walrus, אבל הרבה יותר יפה ומעניין. רבולשן 9 זה קשקוש אחד מוחלט בעיני. אגב- 9 הוא המספר של ג'ון. אני מוכנה להסביר בהרחבה ובקרוב... מישהו מכיר את הסיפורים סביב העניין הזה?

ביטלמן

New member
מה ששומעים ברבולושן 9 הפוך

בתחילת השיר שמועים מישהו אומר number 9... number 9.... מספר פעמים מתי שמעבירים את השיר הזה אחורה שומעים turn me on dead man.... turn me on dead man.

i love lucy

New member
את turn me on ded man

ידעתי אבל כל השאר לא... מה עם כל הקולות והדברים האלה...?

זה לא הגיוני בכלל! ../images/Emo39.gif

אני יודעת שהביטלס היו גדולים (חחח די, גיליתי) אבל מה הקשר בין נמבר ניין לבים המשפט ההוא? זה כמו שאני אגיד לכם ש"חתול" נשמע במהופך כמו "נחשים, עכבישים וראש תנשמת, אם אלשין ואדבר אמות עד שאהיה מת.."! (100 שקל למי שיודע מאיפה זה לקוח
)

i love lucy

New member
גם אני חשבתי את זה עד ששמעתי והבנתי

שזה לא האותיות והמילים זה הדרך שמבטאים אותם כנראה..... ולא שומעים צרחה של טרנ מי און דד מן אלא מלמול שנשמע ככה ספוקי...

יותר מפחיד זה הקטע

של ג'ון...בין איזה שיר לבלקבירד שיש שם איזה מימול שלו שאם הופכים את זה שומעים אותו אומר "פול איז דד נאו, מיס הים מיס הים מיס הים..." וזה כאילו הקול נבלע...ספוקי 2X

למעלה