שאלות

RANDYme

New member
שאלות

1.פנתאגרם עם השפיץ למעלה, מסמל כישוף, ועם השפיץ למטה מסמל שטניות. נכון או לא? 2.דרואיד יכול להיות וויקאן? 3.דרואיד חייב להיות אתאיסט? לאחר מחשבה קלה אני אגלה לכם שאני לא דרואידית ולא וויקאנית ואני קשורה לטבע בצורה הכי טבעית שיש. בלי לזלזל או משהו, כשפים, אסטרולוגיה, וטיטוי ממשרח למערב הם לא הקטע שלי, והסיבה היא- עד כמה שזה נשמע דיבילי- כי לא ראיתי אריה\דולפין\סוס מכשפים אחד את השני, והם חיים ממש טוב ןבהמון הרמוניה. חוצמזה אני הורגת ג'וקים כי ם חודרים לי לטריטוריה, ולא נראה לי שהרבה מכם עושים את זה, ואם כן אז אתם fake. והפורום נורא מעניין,כי למזלי אני מכירה את כל המושגים שאתם משתמשים בהם... אז זהו. ולג'סטין- חוץ משם ממש יפה, לדעתי יש בך רק יהירות, וזוהי אינה תכונה נשגבת משהו..יש לך ככל הנראה המון ידע- אז או שתחלוק או שתשתוק..ואני מאמינה שזה בשם כולם פה.

תשובות:

1) לא. זהו רק אחד מהפירושים וגם לא מדוייק. בפורום מאגיה וכישוף היו די והותר דיונים על כך, גם לאחרונה. יש מאמרים בנידון בפורום ההוא. הפנטגרם הוא סמל אוניברסלי עם המון פרשנויות ואין "פרשנות נכונה" או "לא נכונה". 2) אם כי שמעתי על היברדיזציות משונות כאלה, נראה לי שהתשובה היא לא. 3) כדאי שתעברי שוב על ההגדרה של "אתיאיסט" וכן על זו של "דרואיד". השאלה בכלל, היא בלתי אפשרית. נכון, אריה חי בהרמוניה מושלמת עם זברות, צבועים, גיריות דבש ממדבר הקלהרי. דולפינים חיים באופן מושלם עם כרישים, סרדינים ועוד דגים אחרים. סוסים וזאבים - פשוט match made in heaven. "הרמוניה" לא קיימת שם, חוקי הטבע כן. אני משתדל לא להרוג ג'וקים. לא בגלל שאני אוהב אותם. ד"א, הטריטוריה הייתה קודם של הג'וקים, לא שלך. לך אין טריטוריה. את כובשת (ד"א, את משלמת את שכ"ד והארנונה על איפה שאת גרה? לא? אז זו בהחלט לא הטריטוריה שלך). תתמודדי עם זה. אבל מצידי, תהרגי ג'וקים, אני בהחלט לא אטיף לך לא להרוג אותם. "אני מאמינה שזה בשם כולם" - אני לא אגיד אם אני מסכים איתך או לא, אבל גם זו יהירות - להכנס לפורום פעם ראשונה, ובלי להבין מה הולך בו, את ישר מתיימרת לדבר בשם כולם. בשם עצמך - אין בעיה, אבל לא בשם אחרים.

RANDYme

New member
ממממ...

1.תודה על התשובות.. מבחינת אתאיסט התכוונתי ללא מאמין באלוהי היהדות\נצרות\איסלאם. 2.בשבילי זו כן הרמוניה. ההרג אינו שלילי כשהוא נעשה על מנת ורק על מנת לשרוד. במילים אחרות- חוקי הטבע, יהיו אשר יהיו הם הרמונים בישבילי. 3. טריטוריה היא תירוץ. אין לי מושג למה, ויכול להיות אולי כי אני אדם שפל,(המילים אדם ושפל הן נרדפות בשבילי) יש לי סלידה נוראית מג'וקים. וזו התכונה האנושית הכי בולטת שבי. 4.מרפרוף די מעמיק בארכיון שלכם, ולאחר קריאת השרשור האחרון, אני נשארת בעמדתי בנושא ג'סטין. וזו לא פעם ראשוה שלי בפורום, אלא פשוט פעם ראשונה שאני כותבת.

אוקי.

1. אני הייתי אומר כן כמעט נחרץ. מה שבטוח, אי אפשר להאמין בהם כפי שרוב השייכים לאותם דתות מאמינים בהם. 2. רעיון נאצל ויפה, אך גם הוא לא נכון. אם היכן שאת גרה יש אוניברסיטה, אני מזמין אותך לברר אצל חוקרי התנהגות בע"ח (במחלקות של זואולוגיה) עד כמה הטענה הזו של "ההרג אינו שלילי כשהוא נעשה על מנת ורק על מנת לשרוד" אינה נכונה ואינה מבוססת. רעיון רומנטי, אך לא עובר את מבחן המציאות. האכזריות לכאורה (אנו, בני האדם, קבענו את המושג אכזריות) שבטבע, היא רבה מאוד, גם במושגים אנושיים. אנחנו נוטים לקבל את זה במשיכת כתף, כי אנחנו יודעים שלא משנה מה נעשה - לשנות את זה לא נוכל. גם לא כדאי. זה עבד 4.8 בליון שנים, למה להפסיק את זה? זוהי הגדרה אנושית מאוד למהי הרמוניה. הגדרות אנושיות, בגלל טבענו האנושי, הן מוגבלות. 3. אכן, זה רק תירוץ. כולנו, בלי יוצא מן הכלל (אולי יש כמה שכן יוצאים מהכלל, אבל אני לא מכיר אותם) ממציאים תירוצים. זה לא קשור לכך אם האדם הוא שפל או לא. יש אנשים שפלים ויש שלא, לדעתי. תכונות אנושיות יש לכולנו, בגלל זה אנחנו אנושיים ולא משהו אחר
- בינתיים. 4. טוב, נו. זה כבר נושא שממש לא בא לי להכנס אליו.

RANDYme

New member
חמוד

הוכחת שאני צודקת על ידי ציון שאכזריות זהו מושג אנושי. קרא מה שאמרתי שוב, ומבלי לזלזל, אולי תבין אותי יותר טוב..

אנחנו החלטנו לקרוא לכך

אכזריות. אנחנו לא המצאנו אותה. אנו, כבני אדם, בחרנו להמציא את מושג האכזריות עבור התנהגות מסויימת, כדי שנוכל, אולי למצוא אותה בקרבנו ולהכחיד אותה (ואולי אחרים, כדי להגביר אותה) בתוכנו אנו. האם גירית דבש היא אכזרית? בעיניה - לא. בעינינו כן. מדוע? משום שגירית דבש אחת, נכנס למאורתה של השניה, פצעה קשות את גורה והלכה לה. לא, היא לא רצתה לאכול אותה. אחרת היא הייתה אוכלת אותה. צוות החוקרים שהיה בסביבה היה עד למחזה (במידת האפשר, מאחר וה"פשע" התרחש מתחת לאדמה). האם היא ניסתה לשרוד באותו הרגע? לא. האם לגנוב מאדם אחר זו אכזריות? לא בגלל שאין לי, אלא בגלל שאני עצלן מדי מכדי לעשות משהו בעצמי. כן? גם חיות עושות את זה. הן מעדיפות שהעבודה תעשה בשבילן. איני מזלזל, אך אני מצביע על היכן את טועה. ולא, זו לא דעתי. כפי שציינתי קודם, את יכולה לשאול אנשים המתמחים בהתנהגות בע"ח (ואיני מתכוון לפסיכולוגים של כלבים וחתולים, אם כי גם הם יכולים להצביע לך על האכזריות של אלה).

RANDYme

New member
אפשר להגדיר את זה ככה

חוקים וכללים... וכל המושגים המפגרים האלה. רק להגדיר ולקטלג. קרא את באדולינה ואל תזלזל, כי אני לא מושתתת על הספר הזה, והוא גאוני.

Justin Angel

New member
תוספות שלי.

1. לעוד מידע ראה קישור למאמר זה. 2. דרואיד-וויקאן, כן הדבר אפשרי מאוד. אך בכדי להסביר את העקרון מאחורי זה אני צריך לתת סקירה היסטורית של דרואידיות מהמאה ה-16, ואין לי שבוע וחצי בשביל זה :) נסתפק בלהגיד שחלק גדול מהקבוצות הדרואידיות כיום חולקות הרבה במשותף עם וויקאנים, וחלקן אף במוצהר וויקאניות-דרואידיות. חלק מהקבוצות הן: adf, keltria, BDO, FOI. 3. נגיד שלמען לא לבלבל אותך הדבר בלתי-אפשרי. גם אם חשבת (הכותבת המקורית) על הנושא וגם אם לא, להיות פאגאן זה משהו שמגלים עם הזמן ולא משהו שקמים בוקר אחד ומחליטים עליו. אותה סכום של כמיות בלתי ידועות של ירח, כוכבים, אבק, סופות, חיות וכך הלאה שאת מכנה "טבע" אינו מתייחס להעכשיו, ולכן לא יכול לטעון להרמוניה (תקראו את המשפט הזה כמה פעמיים, אין שגיאות כתיב ודקדוק). הטריטוריה למעשה הייתה קודם שלי, אני זה ששילם על הבנייה לגובה בקומה השלישית והרביעית, ומצידי ג'וקים יכולים לגור בקומת קרקע. אני הורג ג'וקים מסיבה מאוד פשוטה כפי שציינת, הם לא משלמים שכר דירה והם עושים סקס ג'וקי קטן אצלי בבית. האנשים היחידים שמותר להם לגור כאן הם אלו ששילמו על הבנייה לגובה (או אנשים בעלי קשר אישי לאחד מאלו). אבל כל עוד שזה מוסכם שאני בן-זונה יהיר בעליל :) (אחרת אני סתם ביזבזתי עכשיו כמה שנים בניסיון לבסס את התדמית הזאת, וזה פשוט יהיה חבל אם היא תלקח ממני).

L e s t a t

New member
נכון, צודקת בהחלט

חיות לא מטילות כשפים (לפחות לא כמונו), הן גם בד"כ לא לובשות בגדים, לא מעשנות סיגריות, לא אוכלות עם סכין ומזלג, לא עורכות דיונים על אתיקה, לא קוראות סונטות של שייקספיר, לא עוסקות במתמטיקה, לא קוראות את ניטשה, לא משוטטות באינטרנט ולא מטיסות מטוסים. כן, כנראה שאנחנו צריכים לחיות כמוהם ושלנו יש הרבה מה ללמוד מהן, הרי אנחנו גם ככה בדיוק אותו דבר...

RANDYme

New member
נכון

אוהו איך שאנחנו צריכים לחיות כמוהם. נראה לך שאתה בריא? וכן, יש לנו המון מה ללמוד מהם. ההגדרה שלך לתענוג כנרה שונה שמיים וארץ מההגדרה שלי. כי הן כן נהנות. יותר ממך.וממני.ומהתחלה נועדנו לחיות כמוהם. רק משהו השתבש. קשה לי להאמין שהטבע יצר חיה שתזיק לו כל כך בכוונה. וכאן השיבוש. אז בגדים, אינטרנט, בית ספר, סיגריות, כל אלה הם דברים מגוחכים אם אתם שואלים אותי, ורק מתוך הרגל, ותלות, אני לא יכולה לחיות בלעדיהם. אבל אם תגיד לי מחר שאתה שולח אותי למקום רחוק מבני אדם, ואני אחיה רק מפטריות כל היום, ואני אקיים את הדבר היחיד שלשמו אני פה- צאצאים, אז כן, אני אסע מהר מאוד למקום הזה. ואל תתמקד על זה שרשמתי "אסע", כי זו רק מטאפורה.

ebonyW

New member
ממש לא ...

אני ממש לא חושבת שהדבר היחיד שלשמו אנחנו פה זה להביא צאצאים. No Way אני אישית פה כדי להתפתח, לגדול, להגיע לתובנות חדשות ולהנות מהחיים. חבל לצמצם את הקיום האנושי להתרבות גרידא. זה יכול להיות חלק, אבל זה לא השלם. אני מאוד אוהבת בע"ח, אבל לא הייתי רוצה לחיות כמותם - את חושבת שהם בריאים? אז איך תסבירי את העובדה שהרבה בע"ח סובלים/מתים ממחלות כמו סרטן,בריחת סידן, ואפילו שפעת. (ולצערי מעטים מהם זוכים לטיפול המתאים). אני מסכימה שיש דברים שאפשר ללמוד מהם, אבל לא הכל. יש הרבה אכזריות בטבע, והיא לא תמיד קשורה למלחמת הישרדות. (למשל כשכלב רודף אחרי חתול רק לשם ההנאה, ובשם אותה הנאה מטלטל אותו למוות ואח"כ ממשיך בדרכו - ויש עוד אינספור דוגמאות). החוכמה היא לדעת להבחין בין הטוב לבין הרע, ולקחת רק את הטוב. יש סטיקר שראיתי לא מזמן שאת בטח תאהבי: "ככל שאני פוגש יותר אנשים, כך גוברת חיבתי לבע"ח "
אפשר להגיד שהמשפט הזה די נכון, כי בהחלט יש אנשים מגעילים בעולם, אבל אי אפשר לפסול את כולם מראש. לא כל בני האדם שפלים, צריך רק לדעת איפה לחפש. Blessed Be
אבוני

RANDYme

New member
טוב..

1.מבחינה תאורטית את פה רק כדי להמשיך את קיום הגזע שלך 2.החזק שורד. 3.כלב מחדד את חושי הציד שלו, וכך הוא עוזר לעצמו לשרוד. באותה מידה החתול יכל לברוח. בהתאם לסעיף 2. 4.לא כל בני האדם שפלים.90 אחוז מהם כן. שוב- תלוי מה ההגדרה שלך ל"שפל" במקרה שלי 90% מהם שפלים.

דארוויניזם חברתי!

שמעתי על עוד כמה חבר'ה שהאמינו בזה. איך קראו להם? מאצים, נאצים* - משהו כזה... * אז הפסדתי אוטומטית בדיון. מ'כפת לי.

RANDYme

New member
מה הקשר?!?!?!?!?!

זה כמו שאני אגיד לך שראיתי כלב שחור, ותקרא לי גזענית. זו עובדה. הטבע משמיד אוטומטית מה שלא חשק, ועל ידי העשייה הזו יישארו רק הזנים ה"טובים", ה"יעילים" ופשוטו כמשמעו- החזקים. אז תקרא\י לי נאצית, כי כשזה בא מאחד\ת שלא ממש יודע\ת על מה הוא\היא מדבר\ת, אני לא כל כך נעלבת... אז כן, הנאצים התבססו על זה, אבל זו עובדה. החזק שורד. זה שהנאצים לא היו חכמים משהו, והחליטו שהם מיישמים את זה על בני אדם השווים להם, ומבססים את זה על "מחקרים מדעיים", לא אומר שזה לא נכון.(שהחזק שורד) קבל\י ציטוט- "nature has a funny ways of breaking what does not bend"

Swicca

New member
כן ....

... אבל (כן יש אבל) את מצדיקה אשמדה של 6 מליון איש כי לא היו להם אמצעים להגן על עצמם מפני המוני חיילים חמושים .. (אני רוצה לראות אותך יוצאת מזה .. חח סתם על תקחי את זה אישית אבל אני ממש לא מסכים) בכל מקרה חיות לא יכולות לחיות בהרמוניה ונלחמות והורגות כי זו הדרך היחידה שלהן להשיג אוכל ולשמור על טריטוריה .. כאילו עם היה להן מקרר בשר באמצע היער ואיזו ביקתה חביבה עם מנעול מפלדה וטלויזיה ... הן היו כל היום נשארות בפנים..

RANDYme

New member
אני נואשת איתכם!!!

1.איך הצדקתי?? 2.הבשר למקרר שלהם היה צריך להגיע מאיפושהוא נכון?? 3.הן הורגות כדי לחיות. אתה הורג ונהרג בטבע. האדם הוא הפאק בכל שרשרת המזון.

לא מסכים - אם שניכם.

ל-swicca: אני לא מסכים אם האבחנה שחיות הורגות רק מתוך שמירה מזון או טריטוריה, ניתנו בשרשור מספיק דוגמות שאין זה כך. ל-RANDYme: לא קראתי לך נאצית, אמרתי שמה שאת אומרת די דומה לרעיון הדארוויניזם החברתי שהם התבססו עליו. עכשיו, א. מאיפה הגעת לקביעה שאני לא יודע על מה אני מדבר? משלוש שורות? ב. אם את מציגה את דעתך כעובדה למה את שמה את מהרכאות מעל "מחקרים מדעיים". הדארוויניזם היא אכן תיאוריה מדעית, שפשוט הושלכה על-ידם (ולא רק על ידם) על חברת בני האדם. את אמרת בעצמך שבני האדם שווים - ולכן זו מספיק טובה לדעתי לשלול את רעיון "החזק שורד" (אם כולם שווים - אז אין טוב יותר"). תקראי לי סוציאליסט חסר תקנה, אבל אני במת מאמין באידאל חברתי בו כל בני-האדם שווים (אך שונים) ובמחויבות של כל בני-האדם האחד לשני - שהוא ההיפך מדארוויניזם חברתי. טוב, עוד שנייה אני אתחיל לנאום על הקפיטליזם וכמה הוא נורא, אז כדאי שאני אפסיק עכשיו. יום טוב, -רובין עוטה המגבת.

RANDYme

New member
אז

1.כן... משלוש שורות 2.המחקרים היו שטותיים לגמרי. אין לי ז*ן לפרט 3.בני האדם שווים. הם מין אחד. כמו שהאריות הם מין אחד. 4.

למעלה