שאלות

shlomys

New member
שאלות

1. מתי בפעם האחרונה נבחר שחקן הגנה בבחירה הראשונה בDRAFT ? 2. יש למישהו מושג מדוע NICKEL ן DIME ניקראות כך ? 3. מי לדעתכם ה ROOKIES משנה שעברה שיפרצו השנה קדימה ?

Yo-man

New member
תשובה רק ל-3

פשוט תשובה לשאלה 1 צריך לחפש ואין לי זמן כרגע תשובה ל-2 אני יודע רק שדיים זה 10 סנט - זה אומר הגנה מאומרת 10 אנשים קרובים ללין ואחד סייפטי, ניקל זה 5 סנט, ועכשיו שמישהו יסביר מה זה אומר. לגבי הרוקיז - אני חושב שבן רות'לסברגר יפציץ. אני עדין לא יכול להעריך אם הוא יכול לקחת את הקבוצה לסופרבול, אבל נראה לי שלא תהיה להם בעיה לקחת את הדיוויז'ן ולהגיע לפליי אוף בלי ווילד קארד. (כמה מילים לועזיות
)

lambdeus

New member
sorry, רות'לסברגר כבר לא נחשב רוקי.

הוא שחקן שנה שנייה. הרוקי שיצליחו השנה הם בעיקר רצים כמו: ג'י ג'י ארינגטון שיפתח באריזונה, משאיר את מרסל שיפ הזקן וטרוי האמבריק הרחק מאחור. סדריק בנסון שירוץ בשיקגו. רוני בראון שיתחרה עם ריקי וויליאמס על הבכורה במיאמי ויהיה לו פור של 4 משחקים שבהם וויליאמס יהיה בהשהייה. מוריס קלארט הידוע לשימצה שהצטרף לועידת הרצים של דנבר ברונקוס. קרנל (קדילק) וויליאמס המוכשר שינסה לשפר את הריצה של טמפה ביי מאחורי מייקל פיטמן. הרוקיס התופסים שהולכים להיות גורם מכריע בקבוצות שלהם: בראש ובראשונה: מרק קלייטון שצריכים אותו כמו אויר לנשימה בבולטימור רייבנס. בריילון אדוארדס שאולי יצליח לעורר את התקפת קליבלנד בראונס. אלו פחות או יותר השמות הבולטים שיקבלו הזדמנות יותר מנאותה להוכיח את עצמם בשנה הראשונה שלהם במקצוענים.

Yo-man

New member
אבל הוא שאל במפורש

מי לדעתכם ה ROOKIES משנה שעברה שיפרצו השנה קדימה לזה עניתי. לא מי יהיו הרוקיז של השנה... דווקא בהבנת הנקרא אני בסדר. רק בליין אני לא מתפקד לאחרונה

CKYEN1

New member
שנת 2000

קורטני בראון המאכזב נבחר ראשון בדראפט ע"י קליבלנד (כיום DE בדנבר אחרי שעבר השנה אליהם מהקליבלנד) מאז נבחרו רק QB

royassis

New member
סוגי הגנות

אוקיי יש לך הגנת querter אם כתבתי את זה נכון, dime ו nickle. אני לא יודע למה בדיוק הם ניקראות ככה אבל יש לי רעיון אולי למה הגנת רבע זה יחסית בערך מטבע יותר גדול מניקל ומדיים ובבהגנה הזאת אין Linebackers. בהגנת דיים יש רק אחד. ובניקל יש שניים. כלומר ככל שערך המטבע יותר קטן יש פחות שחקנים ששומרים על ה backfield. ולא ניראה לי שיש סיבה שקראו לזה על שם מטבע כי יש גם סוגי של הגנות שקוראים להם cloud ו sky וזה קובע מי ישמור על שטחים יותלר עמוקים במגרש.

Reshefgarcia

New member
הגנות...

לא יודע למה סיבכו את זה כאן,אבל התשובה היא פשוטה מאוד... ניקל = חמישה שחקני סקונדרי (בד"כ 3 קורנרים + 2 סייפטי) ע"ש המטבע של 5 סנט שנקרא "ניקל" כיוון שזאת המתכת שעליה הוא מוטבע. דיים = שישה שחקני סקונדרי (4 קורנרים + 2 סייפטי בד"כ) ע"ש המטבע של 10 סנט הנקרא "דיים" (שלמען האמת,אני לא ממש בטוח למה קוראים לו ככה). אין לאף אחת מההגנות האלו שום נגיעה לאנשי ליין או אפילו לליינבקרים. כשאתם שומעים תוך כדי משחק את המילים "ניקל" או "דיים" הכוונה רק למספר אנשים הסקונדרי הנמצאים על המגרש,ולא לשום דבר אחר.

yBm555

New member
יש נגיעה לאנשי הליין וללייןבקרס

כי ברגע שאתה מוסיף אנשי סקונדרי אתה צריך להוריד בהליין או מהליינבקרס ואז זה כן משנה... בניקל יש רק 2 ליינבקרס במקום בד"כ 3 אני לא בטוח במה שאמרתי אז אם אני טועה... אנא קבל את התנצלותי הכנה

royassis

New member
דיים קורטר ניקל

אוקיי בדקתי את זה ..... אני משחק madden בדיים בניקל ובקורטר יש 2 סיפטייס, רק המספר של הליינבקרס ושל הקורנרס משתנה. אנשי הליין לא קשורים לזה תמיד יש ארבע בסוגי הגנות האלה אולי חוץ מבקורטר, אני לא בטוח.

royassis

New member
ליינמנס

וטעיתי בקשר למספר של הליינמנס בדיים ובניקל יש 3 לא 4.

Reshefgarcia

New member
לא בהכרח

מספר אנשי הליין,תלוי בדיוק בזה...כמה אנשים אתה רוצה שיהיו בליין... יתכן מאוד,שתעלה הגנת ניקל עם 3 בליין,או הגנת ניקל עם ארבעה אנשי ליין. וכשאמרתי שאין נגיעה לליינבקרים או לאנשי הליין בהגנות שאלו התכוונתי שהם לא הגורם המכריע...כלומר מספר אנשי הליין או הליינבקרים הם תוצר לוואי של מספר אנשי הסקונדרי,בניגוד לשאר ההגנות שבהן המצב הוא הפוך...

EventHorizon 2

New member
מתי

מתי נשתמש בניקל או בדיים? האם "COVER 2" ו "1-gap" הן אותן הגנות? האם לדעתכם ה "COVER 2" היא ההגנה הקלאסית כנגד ה West Coast Offense""

Reshefgarcia

New member
תשובות חלקיות...

ניקל ודיים הם הגנות למצבי מסירה. בד"כ משתמשים בהם במצבים שהתקפה בדאון שלישי עם הרבה יארדים לעבור. או לחלופין,בכל מצב בו ההתקפה עולה עם מספר רסיברים גדול מהנורמלי (2). לגבי השאלה השניה שלך,אני לא ממש בטוח,אבל בשעה ש COVER 2 היא סגנון הגנה מסוים,למיטב הבנתי וידיעתי,כל שימוש במונח "GAP" בפוטבול,מתייחס לליין... כלומר איזה אדם יכנס לאיזה חור בליין,וכך הלאה. ולגבי השאלה האחרונה : יש סיבה שסאן פרנסיסקו הצליחו כ"כ בשנות ה 80 עם ה WEST COAST. אף אחד לא ידע איך לאכול את ההתקפה הזאת.כיום,יש שיטות חדשות לעצור אותה,אבל,כמו כל משחק של הגנה והתקפה,הכל תלוי בשחקנים שלך,ולכן אני טוען,שיכולה להיות קבוצה שתשחק לך הגנת 3-4 קלאסית ותצליח לעצור WEST COAST,כי היא קבוצת הגנה טובה,ויתכן ותהיה קבוצה שתשחק COVER 2,שבתיאוריה אמורה להיות ההגנה הכי יעילה מול WEST COAST,ולא תעצור כלום,כי השחקנים שלהם לא מספיק טובים... הצד השני של זה הוא,שחייבים להיות לך שחקנים מתאימים להתקפה הזאת... אף אחד לא יבקש ממייקל ויק,מדהים ככל שיהיה להפעיל התקפה כזאת כי זה יהיה ביזבוז של הכישרון שלו,וכי כרגע,אין לו שחקנים מתאימים. בדיוק כמו שלא תיקח את ג'רום בטיס ותבקש ממנו להיות רץ בקבוצה שמשחקת WEST COAST...זה פשוט לא ילך...

EventHorizon 2

New member
QB

כמובן שההצלחה תלויה ביוכולת השחקנים שלך.השאלה היא האם דעיכתה של הWest Coast Offense היא לאור ההצלה של ה COVER 2? ואפרופו מייקל ויק... אני באופן אישי לא חושב שQB בעל יכולות אתלטיות,טוב ככל שיהיה יכול להוביל קבוצה להישגים(QB RB עדיין לא ניצח סופרבול).שחקנים כדוגמת מייקל ויק,מקנאב קולפפר ודומיהם לוקחים את תפקיד הQB לרמה של RB שיודע לזרוק כדור. תפקיד הQB היה ונשאר תפקיד קלאסי. כדי להתמיד ולהצטיין בו לאורך שנים הראיה של מנינג ,פארב וקארר היום מונטנה ומרינו בעבר, היא הגישה הנכונה. (הסנונית הראשונה של QB אתלטי לדעתי היה סטיב מקניר....שלקח את הטיטנס לסופרבול.משהו יודע היום מי זה?)

Yo-man

New member
הדוגמה שנתת לא משהו

כי בעונה שעברה סטיב מק'ניר היה ה-MVP יחד עם פייטון מאנינג. הסיבה שלא שמעת עליו הרבה העונה היא שהוא היה פצוע, אבל הוא אחד הלוחמים הגדולים שיש ב-NFL. ברמה של בראט פארב מבחינת הרוח והכוח, לצערו בלי ההישגים. וזה שעד היום לא זכה QB אטלטי בסופרבול לא אומר שזו לא נוסחה נכונה. גם מק'ניר וגם מק'נאב היו קרובים מאוד לניצחון במשחק צמוד של סופרבול (ושניהם הפסידו ל-QBים אדישים, מעצבנים ומאוד טובים) וחוץ מזה - שאפו על הכינוי. מכננים סרט נוסף באמת או שסתם היית יצירתי ?

shlomys

New member
אתה רק מחזק את הטענה!!!!

בבדיקה מהירה תוכל לראות שב 2003 ו2004 מקניר רץ למספר היארדים ה נ מ ו ך ביותר בקריירה שלו!!!!2000- 403יארד 2001- 414יארד 2002 - 440יארד 2003- 138יארד 2004- 128יארד) מה שאומר , שכדי להיות QB מוצלח , אל תרוץ - תחשוב!!!

shlomys

New member
גם דונובון מקנאב

ב2004, שבה הוא הגיע לסופרבול , רץ רק ל220 יארדס לעומת 355 ב2003 ו 460 ב2002

Yo-man

New member
אבל עניתי למה שאמרת

אתה דיברת על "QB בעל יכולות אטלטיות". זה שבשנה האחרונה שני ה-QBים האלה לא ניצלו את היכולות שלהם עד תום לא אומר שאין להם אותן. לעומת QBים אחרים 220 יארד זה הרבה מאוד. עכשיו, בניגוד למייקל ויק, השגת היארדים האלה בדרך כלל לא מתפרשת כתוספת למשחק הריצה אלא כהצלה של סאק להפסד יארדים או השגת first down שהיה יכול להיות אבוד. היכולות האלה מתפרשות ליארדים, יארדים לדרייבים, דרייבים לנקודות ואלה לנצחונות בסופו של דבר.

shlomys

New member
תוספת קטנה

לא רק שמרחקי הריצה ירדו בכ50% , חשוב יותר לדעתי שכמות הנסיונות לריצה ירדו באופן משמעותי לדוגמה - מקנאב מ71 ל 41 מקניר מ82 ל 38 - מה שיכול להעיד שQB ותיקים יותר ממייקל ויק התחילו להפנים את מהותו של התפקיד.

למעלה