שאלנות...

newKiticat

New member
שאלנות...

כל אחת והסיבות שלה למדוע היא בוחרת לא להביא ילדים בעולם... אבל סיבה ששמעתי כבר כמה פעמים- היא כלכלית. כשמסתכלים על הסיבה הזו כשלעצמה, האם אין כאן משהו מעט.... אגואיסטי? ושוב- סתם כדי להעלות נקודה לדיון. כי אני אישית יודעת שזה גורם מאוד חשוב אצלי....

girl111

New member
למה אגואיסטי? סיבה בהחלט מוצדקת

ילד עולה המון כסף, וזה יכול לבוא על חשבון ההורים, ורמת המחיה שלהם. לא הייתי רוצה לחיות בעוני רק בשביל שיהיה לי ילד, ומצד שני אפשר לחשוב גם כך: אם כבר מישהי יולדת ילד היא רוצה שכלום לא יחסר לו, והיא רוצה לתת לו כל מה שהוא צריך, ואם המצב הכלכלי לא מאפשר זאת אז עדיף לא להביא ילד.

דנה_כהן

New member
ממש שיקול לא נכון

גם אנחנו כילדים לא קיבלנו את הכל,הרי ין גבול בלתת אבל היה לנו אושר נפשי כשהשמים הם הגבול , ילדות נהדרת בגדר האפשרויות שהיו, כך גדלנו כך התחנחנו. האמת, בדיעבד היה יותר טוב בהרבה, אבל בהרבה מאשר היום. ההורים חושבים שהורות טובה נבחנת ביכולת לתת עושר לילד, תאמיני לי ילדי העושר מסכנים שחבל על הזמן, לעומת ילדי האושר שיודעים להעריך ולכבד את המשפחה והסביבה שהם גדלים בה. הם לא מרגישים שהחסירו מהם דבר מהם יודעים להוקיר תודה ולבסוף הם מביאים את העושר למשפחה. לסיכום על ידי נתינת אושר בא העושר,באמת לא צריכים להיות מיליונרים כדי להביא ילד לעולם. ההפסד של מי שחושבת לא להביא ילד לעולם,ומצטערים על ההחלטה בגיל מבוגר יותר, אבל אז כבר מאוחר וזה מאוד חבל.

inbal76

New member
אין דבר כזה "שיקול לא נכון"

יש רק "שיקול לא נכון בשבילך ". שיקולים בעד ונגד בנושאים כאלה הם קודם כל אישיים. אם מישהי לא רוצה לגדל ילד בעוני, זה שיקול שלה, והוא נכון בשבילה.

לפי החשבון שלך...

משפחות של "ילדי האושר" כבר היו נכחדות מהעולם כי הם הופכות להיות "משפחות עושר".

דנה_כהן

New member
הם מתרבים והחינוך הנכון והנתינה

לא החומרית, אלא הנפשית, החם ואהבה ריגשת, מונעים את ההכחדה והופכים משפחות למאושרות. אוי לאותה אישה לא רוצה לחוות את היותה אמא, ולשמוע את פרי ביטנה קורה לה אמא. הרבה הרבה נשים היו נותנות משלמות כל מחיר, רק כדי לשמוע את המילה אמא .

girl111

New member
בדיעבד... זאת הייתה תקופה אחרת

הילדות שלי, הכל היה אחר באותה תקופה ( או שאולי זה נדמה לי כי הייתי ילדה) היום הכל עולה כ"כ הרבה כסף. פעם, הייתה עבודה כמעט לכל אחד, לא היו הרבה מובטלים, ולמי שהייתה עבודה קיבל קביעות דיי בקלות. עכשיו זה כמעט בלתי אפשרי, כל יום יכולים לפטר אותי (ולא רק אותי). אז איך? להביא ילד ואחרי כמה חודשים מפטרים את ההורים. זה קשה. והיום יש כ"כ הרבה חוגים לילדים שעולים הרבה כסף, והמשכורות כ"כ קטנות. וילד רוצה להיות כמו כולם. הוא לא מבין מה זה כסף ומה זה אין. אני רק רוצה למנוע את זה. אגב, אני לא רוצה ילדים לא בגלל הסיבה הכלכלית, כי אם היה רק הבעיה הכלכלית בכלל לא הייתי מתייחסת לזה, כי כלכלה זאת חומרנות, ואם רוצים באמת ילד אז כל דבר חומרי אין לו ערך.

דנה_כהן

New member
לכל אחת יש חששות

שיקול דעת בריא גורם לחששות,זאת באמת החלטה גורלית כאשר רוצים לתת לילד את הטוב ביותר. אבל שחושבים לעומק ומעמידים את השיקולים השליליים מול השיקולים החיוביים מגלים שהשיקולים החיוביים עולים בעשרות מונים על השליליים. אז חבל לפספס , כיוון שהזמן עובר מהר מאוד ואז עבר זמנו בטל קורבנו, ואי אפשר לשנות את ההחלטה. כמובן שפעם הילדות היתה שונה לטוב ולרע ,אבל מתפתחים ודברים משתנים.

QueenOfMagic

New member
לא תמיד זה ככה..

לפעמים השלילי הוא הגובר על החיובי. לי יש יותר סיבות למה לא לעשות ילד מאשר לעשות אותו.. שוב מה שטוב בעינייך אינו טוב בעיניי האחרים..

שושלסר

New member
להפך

למרות שכל בר דעת יגיד שאהבה מחפה על הכל... הרי שילד שאין להוריו משאבים לקנות לו ולספק לו את המותגים ה"נכונים", לשלוח אותו לחוגים ולבילויים ה"מתאימים", בעוד שחביריו מקבלים יחוש... אה... פחות טוב. גם אם חינכו אותו שלא זה מה שחשוב. הרי אי אפשר שלא יחשף לתרבות המערבית, תרבות ה"שפע" הריקנית. מהתחשבות ביצור העתידי, אני מונעת ממנו להכנס למרוץ הזה, החומרני. ואני לא אסכים עם אפח'ד שיכתוב פה שאפשר לחנך אחרת. אפח'ד שיש לו גישה למחשב וזמן לשבת ולכתוב תגובות לא יכול לטעון שכסף לא חשוב והוא לא תנאי לחיים פעילים ומלאים. יצאה תגובה מאוד מתוסכלת... אולי זה השעה המוקדמת בבקר והחובה להיות בעבודה בשעה כזו כדי לשלם את המשכנתא?!

QueenOfMagic

New member
אצלי המצב שונה

אצלי אמא שלי אמרה לי שאם אהיה במצב כלכלי גרוע אבל אני אביא ילד היא תעזור לי כלכלית...מה שניקרא אצלי לא תודה. אני מעדיפה לא לחיות על חסדים של אחרים. יש אנשים שמביאים ילד לעולם מבלי לחשוב שניה האם הם יכולים להרשות לעצמם את הילד הזה כלכלית. הם גורמים למעמסה אדירה למדינה ועם זאת הילד לא מקבל את מה שהוא צריך. כמו אוכל, אולי אפילו ספרים לבית הספר. הוא לא יכול לעשות את הדברים המינימלים שילדים אחרים עושים ולא מדובר על חוגים יוקרתיים וכו'.. נכון ילד שיש לו משפחה אמידה יכול ללכת לקורס אנגלית בגיל 3 ואז הוא ידע הכי טוב מכולם אנגלית אבל ילד שאין לו את זה הוא אפילו לא יוכל לקחת שיעורים פרטיים באם יצרך אותם..

karnity

New member
אגואיזם...

מעניין למה כשמישהו מחליט להביא ילדים מהסיבות " הילד יטפל בי לעת זיקנה"... "הילד ממלא את חיי באושר.." ... האגואיזם הזה לא מקבל היבט שלילי...? ובכלל, מעניין איך האגואיזם קיבל את תדמיתו השלילית?

SaraGubits

New member
מה שלא יעשו אפשר להגיד שזה אגואיזם

אם יביאו ילדים לעולם יגידו שזה אגואיסטי ואם לא יביאו ילדים לעולם גם אז יגידו שזה אגואיסטי. לדעתי מי שרוצה להביא ילדים לעולם זה זכותו, ומי שלא רוצה זה גם זכותו. כאשר אומרים שזה 'אגואיסטי' כאן מנסים להראות שהדעה של השני לא בסדר. לגבי גידול ילדים בזול: יש לי דוד שיש לו 14 ילדים. הם גרים בדירת 3 חדרים. הבית שלהם מתנהל כמו פנימית ענק. הם לא לוקחים הטבות מהמדינה. אז בגדים הם מקבלים ממשפחות שהילדים גדלו ואין להם מה לעשות עם הבגדים. אוכל הם קונים בכמויות כמו לחנויות, ועם הנחה, כך שזה לא עולה יותר הרבה יקר מלמשפחה ממוצעת. הבנים הקטנים ישנים בחדר הבנים שיש בו 2 מיטות שמתחתן אפשר להוציא 2 מיטות נוספות, כך שיש שם 6 מיטות. וגם כן הבנות. אז נשארים רק 2 שמתנדבים לישון בסלון על שמיכה פרושה. המשפחה מאושרת. כל הילדים עוזרים. האמא לא עושה שום עבודות בית. היא רק מחלקת פקודות כמו מפקד בצבא. היא יוצאת לעבודה בקריירה מזהירה של יועצת נישואים, פסיכולוגית ועוזרת לבנות להגמל מסמים... כן, לתוך הדירה הזאת הם מכניסים לפחות 3 - 5 בנות שנגמלות מסמים. אז עוד ילדים מתנדבים לישון על רצפת הסלון כדי שיהיה לאורחות מיטה לישון. והן נשארות שם בין שבועות לחודשים. היו נגמלות מסמים קשים שממש רעדו ופרפרו ביסורי גמילה במשך שבועות. כל המשפחה הגדולה תמכה בהן. שוטרים היו מביאים לשם בנות שנתפסו בפשע, כאופציה אחרונה לפני שהולכים לבית הסוהר. המשפחה גם התקיימה מכספי תרומות כדי שיוכלו להמשיך בעזרה הסוציאלית. אבל לפני כמה שנים כאשר הממשלה ירדה עליהם ולקחה מהם מס הכנסה על כל הכספי התרומות, הם לא יכלו להמשיך..
זה עולה הרבה כסף העזרה הסוציאלית לבנות האלו, מזון, לבוש, טיפול פסיכולוגי שיקומי וכדומה.. אפילו השוטרים אמרו שזה לא צודק, כי הם באמת עזרו. כאשר הילדים מתחתנים, כל ילד מקבל חתונה צנועה, וכל ילד אחראי לעצמו לגבי דירה והכל.. כן. הרבה ילדים לא תמיד עולה הרבה כסף. למדנו מהם הרבה איך לחסוך. אצלי בבית כל הבגדים משומשים כנ"ל. אנו גרים בתוך דירת חדר צנועה (ויפה) ומאושרים. נו, יש שמרגישים אושר עם גידול 60 חתולים, וכל הכבוד על זה, יש שמרגישים אושר עם גידול ילדים. כל אחד מהסיבות שלו. לא צודק להחתים צד שכנגד באגואיזם.

newKiticat

New member
אני יודעת במאה אחוזים

שהבית שלי לעולם לא יוכל להתנהל בצורה כזו. 14 ילדים?? בהנחה שיש הפרש בין כל ילד (וזה ממש המינימום) קורה מצב ש14 שנה האימא הזו פשוט משריצה ומשריצה ומשריצה ומשריצה.... עם כל הכבוד- ככה אני לא אצליח לחיות. אצלנו בבית יש חינוך לחשיבה כלכלית נכונה. אני לא קונה "מותגים" ומלבד פעם אחת (וזה היה משום שקניתי משהו בשביל אימא שלי...) מעולם לא נכנסתי לאוברדרפט. אני רוצה שיהיה לי כסף. תקראו לזה איך שאתם רוצים. אני רוצה שיהיה לי כסף בשביל שיהיו לי בגדים יפים. שאני אוכל לקנות לאנשים שאני אוהבת מתנות. שאני אוכל להרשות לעצמי תרבות- כמו קולנוע, מופעים וקונצרטים. אני רוצה להרשות לעצמי לקנות ספרים ודיסקים (ואלו אני מעולם לא קניתי ולא הורדתי באופן לא חוקי מהרשת!!!) אני רוצה לחיות בנוח. באמת כל הכבוד לאותה משפחה. שנראת כמו הבריידיס הישראלית. אני לא יכולה להתחיל לתאר איך הייתי מרגישה באוירה כזו. יש אנשים שמתאימים להורים. ויש כאלה שלא. וזה הפילוסופיה שלי. אני שייכת לזן השני. אז אני מכירה באמת כפי שהיא. קשה לי להאמין באמת שאותם ילדים לא הרגישו מקופחים בשלב כזה או אחר.

SaraGubits

New member
לגבי הקיפוח

הילדים האלו היו נראים מאושרים מאד. הם עבדו ותמיד שרו תוך כדי שעבדו ומירקו סירי ענק
כולם היו לבושים מאד יפה. בימי חופש הם גם יצאו לטיולים ושחו בבריכות והלכו לים. אז שממש לא חסר להם מכל הדברים שציינת. אף אחד לא מבקש ממך לחיות ככה. כל אחד חי איך שמתאים לו

newKiticat

New member
בדיוק- זכותו של כל אדם

לחיות כפי שהוא בוחר. אבל לא מגיע לו לקבל הטפות על הבחירה הזו בחיים, תהיה אשר תהיה.

newKiticat

New member
ובכלל-

מה הבעיה עם 60 חתולים? למה יצא לחתול כזו תדמית בתור חברה הטוב ביותר של הזקנה הערירית והבודדה?

למעלה