שאלנות...

QueenOfMagic

New member
לפחות הם לא בוגדים בי

והכי חשוב!! הם לא יזרקו אותי לבית אבות..

gertrude

New member
אפשר לחשוב...

תסתכלו מסביב ותנסו לספור כמה אלטרואיסטיים אמיתיים אתם מכירים? מעט מאד אנשים הם כאלו, אם יש להם ילדים ואם אין להם. הטיעון שלא להביא ילדים זה מעשה אגואיסטי לא תקף משום שזה לא שלהביא ילדים זה מעשה אלטרואיסטי. תשאלו את אלו שמאשימים אתכן באגואיזם, אם הם מגדירים עצמם כאלטרואיסטים, לא נראה לי. אני מסכימה עם שרה שאמרה שניתן להאשים כל אחד באגואיזם כדי להשתיק אותו ולגרום לא לחוש לא נוח עם עצמו. בקרב הנשים שלא רוצות ילדים יש אגואיסטיות ויש אלטרואיסטיות ויש גם כאלו שנמצאות, כמו רוב בני האדם, איפשהו על הציר הזה באמצע.

inbal76

New member
זה מקסים באמת, אבל

כמו שהגדרת בעצמך, זאת בעצם פנימיה פרטית (שוב, נפלאה והומאנית ואני מצדיעה להם לגמרי) ולא ממש רלוונטית לעניין משפחה רגילה. -זוג רגיל יביא ילד או שניים או שלושה, לא 14, ולכן לא רלוונטית האופציה לקנות אוכל בסיטונאות. -זוג רגיל גם לא רוצה לחיות מצדקה ולבקש בגדים משומשים ממשפחות אחרות. -בזוג רגיל הילדים אולי יעזרו קצת בבית, כשיגיעו לגיל המתאים, אבל רק קצת, ועד אז מישהו אחר יצטרך לעשות את כל עבודות הבית כולל לטפל בהם וזאת תהיה או האמא (שאז לא תוכל להביא הרבה פרנסה מקריירה מזהירה) או מטפלת/עוזרת - שיעלו הרבה כסף בעצמן. -והוצאות רפואיות על הילדים? וחוגים? וחינוך ושכר לימוד וצעצועים וכל מיליון הדברים שילדים צריכים? מן הסתם אותו זוג שאת מדברת עליו מקבל הרבה תרומות או מוותר על הרבה מאוד דברים בשביל הילדים, ואולי הילדים גם חיים עם זה בסדר כי זה חיים כמו של פנימייה ויש להם חברה של ילדים באותו מצב, אבל ילד רגיל, שהולך לבי"ס ולכל שאר הילדים יש את הצעצוע שהוא "הלהיט החדש", ואת הנעליים האופנתיות, ולו אין כל זה - הוא ילד אומלל למדי, וזוג רגיל שמביא ילד רוצה לתת לו הכל וגם לא לחיות מתרומות. אני בטוחה שאותו זוג יכול ללמד כל אחד כמה שיטות נחמדות לחסוך קצת, אבל בגדול זה מקרה מיוחד ואי אפשר ללמוד ממנו ש"אפשר לגדל ילדים בזול".

inbal76

New member
הבהרה: "נפלאה והומנית ואני מצדיעה

להם" - התייחסתי בזה כמובן לזה שהם לוקחים כל פעם בנות שנגמלות מסמים וכדומה, לא לזה שהם הביאו 14 ילדים, חלילה!

הבחנה חיונית

newKiticat

New member
אתמול כשנסענו לעשות קניות

לקראת הגיוס שלי, יחד עם אחי ואימא שלי, כמובן שהנושא ילדים עולה בטבעיות. באמת. בלי הצקות. ואמרתי שאחת הסיבות שאני לא רוצה ילדים, היא כי אני אגואיסטית. לא הרגשתי רע עם ההצהרה הזו... חוץ מזה, שאני גם לא אביא ילד בלי הביטחון שאני אוכל להיות אימא טובה- ולזה, אני לא יכולה לערובה.....

ronaviv

New member
אגואיזם, תכונה חשובה.

מנסיוני, כאשר יש באמת קשר קרוב, האגואיזם, מתחלף בדואגואיזם, (סתם מילה שהמצאתי, אני לא חושב שיש כזאת) אשר הופכת שניים לכאלה שלפחות כלפי שאר העולם הם גוש אחד. אגואיזם כמו כאב, מונע מאיתנו לעשות מה שלא טוב לנו לעשות. עוד לא שמעתי שמשהו מקטרג על כי מישהוא לא עושה משהו מפחד של כאב בכלל וכאב פיזי בפרט.

נינה 999

New member
לגבי סוגיית הזקנה

אפשר לחשב מבחינה כלכלית אם הכסף שמשקיעים בילד מהגן ועד אוניברסיטה כולל יישור שיניים, ביגוד, רופאים וחוגים יכול להישמר עבורנו בתוכנית חיסכון עבור מטפלת פיליפינית לתקופת הזקנה. אז יוצא שלא בהכרח אנחנו מפסידים ככל שאנחנו מתבגרים מן ההחלטה שקיבלנו. ושוב - אני רק רוצה לציין שאני אוהבת את הפורום הזה.

נינה 999

New member
המשפחה הזאת עם ה-14 ילדים

היא משפחה של אדם דתי שהתארח אצל דוב אלבוים בתור אדם שתורם לקהילה. באותו ראיון דב אלבוים אמר שהוא מרגיש לא נוח עם עצמו מול המעשים המבורכים של האיש הזה שעוזר לנערים נטושים להתחתן ובמקביל מגדל משפחה ענפה משלו. לפי דעתי - שרה לא הייתה צריכה לעמת את הנשים של הפורום הזה עם אדם צדיק שאין סיכוי שמי מאתנו נשתווה לו. הרי המקום הזה מיועד לאנשים שאין להם ילדים ולמצוקותיהם ולא לל"ו צדיקים. התמונה הזאת של 14 ילדים מנותקת לגמרי מהחיים שלנו ולא תורמת שום דבר לגיבוש הזהות העצמית שלנו כאנשים נטולי ילדים מלבד רגשי נחיתות.

habubnik

New member
ברור לי שיתנפלו עלי

אבל אני לא רואה איך זה שהוא דוחס את 14 ילדיו לבית קטן ועוד מכניס לשם מדי פעם עוד ילדים, זה מעשה כל כך נפלא. כן, אני חושבת שזה נפלא שהוא עוזר לנערים ונערות במצוקה. לא, אני לי שום דבר נגד הדת, להיפך, אני באה מחצי בית דתי. כן, אני מאמינה שהילדים שלו מאושרים וחושבים שככה המצב צריך להיות. א-ב-ל, זכותי לדעתי האישית. ודעתי האישית היא שאני לא רוצה ולא רואה לעצמי למטרה להשתוות לאדם שמוליד 14 ילדים כשאין לו את האמצעים לתת לכל ילד את הדברים שהוא צריך. ואני לא מדברת על חומריות, למרות שזה גם חשוב! אני גדלתי בעוני, לא קנו לי צעצועים ולא ספרים ולא כלום- אני לא מדברת על מותגים. אני מדברת על זה שבמבה שעלתה שקל לא היה לנו כסף. בגדים?? משוק הכרמל פעם בחצי שנה... ומה עם הדברים האחרים? מה עם בחורות ובחורים צעירים שצריכים או יצטרכו את הפרטיות שלהם, לדוגמא?

newKiticat

New member
ואגב-

יש עוד נקודה חשובה למדי- זה פשוט בלתי אפשרי לתת לכל ילד את התשומת לב שלו. פשוט בלתי אפשרי. נכון, יש אחים גדולים שעוזרים- אבל מי עוזר להם? ועדיין- תשומת לב ואהבת הורים שונה לחלוטיין מאהבת אחים!

SaraGubits

New member
כנראה את מכירה משפחה אחרת

המשפחה שלי אף פעם לא התארחה אצל דוב אלבוים, והם לא מכירים אותו

Cat79

New member
אני אגואיסטית גאה.

אני יודעת מי אני. אני לעולם לא אהיה עשירה (אלא אם כן אני אזכה בלוטו, מה גם שאני לא ממלא לוטו). אני ובעלי חיים על 7 וחצי אלף ש"ח לחדש משכורת ביחד. אין לנו רכב פרטי ואין לנו משכנתא (גרים בבית של הסבתא) ואין שכר דירה. ואנחנו בכל זאת במינוס כי אנחנו "חיים טוב", בגדים, נעליים, מלונות, מועדונים, מסעדות בתי קפה. למה לא בעצם? בזמן שאני ובעלי נהיה בעבודה מ - 7 עד 4 הגנון, הגן, או מטפלת יעלו לחודש לכל ילד שנביא לפחות 1500 ש"ח, זה הגיוני? אנחנו עובדים קשה בשביל המעט כסף שאנחנו מקבלים בזמן שהמטפלות בילדים שלנו יקחו כסף וזאת רק ההתחלה, אח"כ יש בית ספר עם חוגים וכו'... חוץ מזה "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך", כמו שאני שונאת שונאת את הקרציות הקטנות האלה מייללות לידי בבית קפה או בקניון או בכל מקום, ככה גם אני לא ארצה שזה יקרה ולמרות שאני חושבת שעם החינוך שלי הם לא היו צעקנים, אבל לילדים קטנים קשה להסתובב בקניון לסיבוב קניות או לשבת בבית קפה משעמם. אני יודעת שאני לא מוכנה לוותר על החופשיות שלי (הכלכלית והפיזית).

girl111

New member
אוי כמה אני מזדהה

ופעם חשבתי שאני היחידה שמרגישה ככה
ב1500 שקל לחודש אני אוכל לאכול במסעדות וללכת לקאנטרי קלאב(משהו שבחיים לא היה לי כסף בשבילו)

girl111

New member
תגידי,

הקעקוע על היד הוא שלך? איזה יופי, איזה חתול מתוקקקקקקקק. הייתי עושה לי אחד קטן על הכתף

Cat79

New member
כן, תודה

יש לי עוד קעקוע של חתול על הגב התחתון בערך באותו גודל. ועוד קעקוע של חתול משחק עם פרפר על החיבור של הרגל לאגן (הפעם זה קטן). ואני מתכננת עוד קעקוע גדול על הגב והיד עוד נטויה.

I s t a r

New member
להיפך, הדבר הכי מתחשב שקיים.

ובכלל, הגיע הזמן כבר לרדת מהילה "אגואיסטי" כאילו זה איזו קללה. אילו כולנו היינו שמים את עצמינו במקום הראשון בעולמינו ועושים רק מה שנכון וטוב שלנו -כולנו היינו מאושרים יותר וזה בהכרח היה יוצר עולם מאושר ושמח יותר. במקום זאת- כולם עסוקים בללמד אחרים מה טוב להם, בלכפות ערכי מוסר ודת על אחרים, בלעשות דברים על מנת להיות "נורמטיביים ונורמליים" ובלפחד ולשנוא אחרים ששונים מהם ובעיקר בלסבול ולכריח אחרים לסבו ליחד איתם. אני בעד שכל אחד יעשה רק ,אבל רק - מה שטוב לו- מבלי לפגוע באחרים . נקודה. ואם זה אגואיזם- אז יחי האגואיזם אמן ואמן!!!

למעלה