שאלת בילוש...

שאלת בילוש...

אילו פרטים בסדרות הטרק השונות הציקו לכם עד כדי מחסור חמור בשעות שינה? ויותר מזה... איזה מן פתרון הייתם מוצאים לחור הזה בפרטים? כמו למשל... נושא החגורות בטיחון (ולא טעיתי באיות) על הספינה למקרה של טלטולים. או השימוש האובססיבי באותם מושגים כמו Plasma Manifold, או Tachyon emission שכבר יצא מהרקטום מלשמוע אותם בכל בעיה טכנית הקשורה לתפקוד הספינה. למה הטריקורדר כל כך עבה ומסורבל במאה ה-24, כשבמאה ה-21 הטלפונים הסלולריים מגיעים למימדים של תאי אמבה. אני חושב שהבהרתי את הפואנטה.

SaxonK

New member
שאלה טובה

לי מפריע שהמבנה של סטארפליט מאוד כללי, שיש חלוקה גסה לשלושה חלקים, שבאים לידי ביטוי באדום, צהוב, כחול של המדים. ארגון כזה ענק צריך שתהיה בו חלוקה פרטנית ומסועפת יותר. מה זה לעזאזל inertial dampers? הלוחות בקרה שבספינה נראים לא אמינים. מחשב הספינה פרוץ מדי. בוויאג´ר תמיד היה חוסר עקביות במספר המעבורות שהם השמידו/בנו מחדש. פור גוד´ס סייק, מה הם? utupia planetia? איך הם יכולים לבנות כל כך הרבה מעבורות בוויאג´ר? מ-לגו? אני בטח אמצא עוד.

Inertial dampener זה

בתרגום מילולי - מדכא אינרציות... או במושגים מעשיים יותר, הג´ירוסקופ של הספינה. מאחר ובחלל אין כוח משיכה או התנגדות אטמוספרית, הג´ירוסקופ המסורתי לא מתפקד ואין מה שייצב את הספינה במקרים של אינרציה, או איזון אחרי תנועה.
מקווה שפירטתי מספיק.
המבנה של סטארפליט מעניין... איך היית מפרקת אותם? מודיעין, מבצעים, אבטחה, הנדסה, רפואה, נשק, חימוש וכללי... נשמע הגיוני.

SaxonK

New member
הבנתי. חשבתי שזה

מלחלח (לא שגיאה) בלימה. אוקיי, אני יודעת, זה לא הגיוני
כן, אלה ה"חילות" שההיתי מכניסה לסטארפליט. גם "חיל" קשר, שלישות. והמדים שלהם משעממים וגנריים מאוד, אבל פרקטיים. לא?

פחות פראקטיים משהם מיותרים...

אין מדים נוחים יותר מאוברול... לא משנה לאיזה חיל את משתייכת. אפילו לפי חטופי החייזרים, לכולם יש אוברולים.
חלקם מבריקים, חלקם פחות... אבל אוברולים. ומה לגבי Bio-suites? סתם בגד? בלי פראקטיקה? מכשיר הקשר שלהם צריך להיות איזו סיכת דש של דודה רומניה? למה הוא לא משובץ בתוך המדים? ולמה כל פעם שלוקחים אותם בשבי זה הדבר הראשון שמורידים מהם ואי אפשר לשגר אותם לשום מקום?! למה? למה? למה? רק תראי באיזה זלזול מוכרים הגיון לטובת דרמה שטוחה. נו.

SaxonK

New member
כן, סטאר טרק די תקועה

מבחינת ההתקדמות הטכנולוגית שלה. אולי אסור להם להכניס יותר מדי שינויים, כי זה מבוסס על מה שרודנברי כתב. אני לא יודעת.

jerri

New member
אם כבר אוברול אז למה לא אורברול../images/Emo26.gif

כזה. (תנו כבוד, חוגגת 34 היום ועדיין - במונחים סטרייטים - פצצה).

SaxonK

New member
אוי, אוי... ../images/Emo166.gif

כשראיתי את הווידאו הזה, ישבתי פעורת פה ומזילת ריר. אחר כך הלכתי להוריד אותו וצפיתי בו שוב. ושוב. ושוב.
קיילי מינו, האישה והישבן...

השליטה

New member
נהדרת החתימה שלך!

תענוג לראות את החתימה החדשה שלך. צודק. וכל הכבוד.

rdaffi

New member
המעבורות של וויאג´ר:

הם יצאו עם 5, בנו 1, והרסו 13.

ההולודק כמובן

זה הדבר הכי מתסכל. מצד אחד, זה הפיצ´ר הכי מושך שיש בסטרטרק. שווה יותר מהטרנספורטרים, מטיסה מעבר למהירות האור, יותר מהרפליקטורים ומהפייזרים. זה הדבר הכי מדהים שיכול להיות. כל אחד יכול להיות אלוהים. למען האמת, אין שום סיבה שבעולם לצאת מההולודק. יש שם * ה כ ל *. ודוקא, כשיש משהו לפנטז עליו. לחלום עליו. לקוות שבמהרה בימינו, אז עושים אותו בלתי אמין לחלוטין. ואני מדבר כמובן על כך שבעצם מידות חדר ההולודק הן מטרים ספורים, אבל בתוכו החלל גדל למידות בלתי מוגבלות. כבר היה דיון על זה, אבל אף אחד מההסברים שהועלו לכך לא היו קרובים להיות סבירים.

dorrn

New member
גם אני תמיד חשבתי כך...

עד שקראתי פעם על תיכנון למכשיר מציאות מדומה,שהוא למעשה כדור ענקי. האדם שנמצא בתוכו עומד במרכזו,ככה שגם כשהוא הולך לכיוון כלשהו הוא בעצם תמיד נשאר באותו המקום (וכמובן שהרקע משתנה בהתאם לתנועות שלו). אפשר להגיד שגם בסטאר טרק זה עובד על עיקרון דומה.

ומה קורה שהם הולכים כקבוצה...

ועומדים במרחק ניכר אחד מהשני? מרחק שעובר פי כמה את גבולות החדר... או הכדור... איך לדעתך ההולודרק מתרגם את זה?

לא

לא מדובר על תמונת סביבה שנותנת אשליה של מרחב. אם למשל תכניס להולודק שני אנשים, הם יוכלו להתרחק זה מזה בלי הגבלה. והיו הרבה פרקים שקרו דברים כאלה. אפילו תוכנת הבילוי של ניליקס - כל החברה נכנסים, חלק שוחים בבריכה, חלק הולכים לשוט בים, חלק רוקדים על הרחבה. תאורטית, אם שני אנשים יכנסו עם חוט ארוך (נניח 100 מטר) וכל אחד יחזיק בקצה, הם יוכלו להתרחק זה מזה עד שהחוט ימתח. שום אשליה אופטית לא תעשה את זה. מצטער, הבאג לא נפתר.

jerri

New member
הקלות הבלתי נסבלת שבהפעלת מנגנון

ההשמדה העצמית. האבטחה העלובה לחלוטין בחדר המנועים החוסר הטוטאלי בחיי החברה של אנשי הTNG כמו שסקסון אמרה- מיעוט התפקידים על הספינה. ואם כבר אני בנושא - המדים המכוערים מוות של אנשי סטארפליט.

זה רק אני, או ש...

הם גם נראים בלתי נוחים בעליל... והם אמורים להיות איתם די הרבה שעות ביום!

למעלה