שאלת האלף פעם:)

• פותח הנושא NIR4R
  • פורסם בתאריך

NIR4R

New member
שאלת האלף פעם:)

כן אנשים בסובלנות, הלכתי כאן לאיבוד ובטח הייתי שמח לחפש את השאלה הזו אבל נפלתי שולל אחרי מערכת הפורומים הכבדה הזו. כמה שאלות. מאייר שאייר דמות מאוד ספציפית נניח ,שועל שגולש על גלשן רוח ושועל שרוכב על אופנים, האם עצם העובדה שהוא המאייר והוא יכול להוכיח זאת בכל עת, (נניח צילם את עצמו מאייר וכו' , התכתבות על הדמות וסקיצות במייל שנשלחו או צילום של האיור עם עיתון יומי) כבר החוק מגן עליו מפני זכויות יוצרים? אני יודע שאני גולש ל2 דברים אחרים ובכל זאת. אם המאייר רוצה לפתח אתר אינטרנט סביב הדמות ונניח וימכור דרכו גם חוברות צביעה עם הדמות, האם עליו לרשום סימן מסחרי בעבור הדמות שיצר? כמו כן הייתי מעוניין אם יש כזה לקבל לינק לחיפוש במאגרי מידע של סימני מסחר באירופה/ארצות הברית. תודה, הרבה תודה

אדנדום

New member
תשובת האלף פעם

יצירה מקורית מוגנת בזכויות יוצרים. אך אם היצירה אינה משמשת כסימן מסחר, כלומר אינה משמשת כ"לוגו" המסמן מוצרים מסויימים, אין רלוונטיות לרישום סימן מסחרי.

זכויות יוצרים וסימני מסחר

שלום NIR4R, כפי שענה אדנדום, יצירה מקורית שואבת הגנה מכח זכות היוצרים אשר נולדת עם היוולדה של היצירה. כדאי, מטעמי ראיות, להפקיד את היצירה המקורית אצל גורם אובייקטיבי (לדוגמא נוטריון בארץ או משרד זכויות היוצרים האמריקאי). סימן מסחר מגן על מוניטין ועל כן אם הדמות משמשת כסימן מסחר ו/או עומדת לצבור מוניטין משל עצמה שבשלב מסוים בעתיד הקרוב יגרום לכך שתשמש כסימן מסחר - אז רצוי ומומלץ להגיש בקשה לסימן מסחרי. באתר שלנו patentim.com תחת סימני מסחר תוכל לראות שיש מאמר עם עשרות קישורים למאגרי סימני מסחר במדינות שונות. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה