שאלת הבהרה לעו"ד שמילוביץ

מצב
הנושא נעול.

yacobih

New member

עו"ד שמילוביץ , שלום רב שמי חגי, אשתי עובדת בבית חולים ממשלתי כבר השנה השישית שלה ברציפות. 5 שנים ראשונות עבדה על בסיס חוזה אישי היות שלא היה תקן להכניסה לעבודה כקבועה , והיות שהמערכת הייתה זקוקה לה , פוטרה מעבודתה ובאופן מיידי ללא הפסקה המשיכה את עבודתה כסידרה תחת קרן מחקרים. עם הזמן שחלף נוצר מצב שיש תקן לעובד נוסף אשר יקבל קביעות אך לרוע מזלה של אשתי מי שקיבלה את התקן הזה היא עובדת אחרת אשר עובדת על בסיס חוזה אישי ובעלת ותק קטן מזה של אשתי, ידוע במערכת זו כי הותיק יותר יקבל תקן ראשון והפחות ותיק יפוטר מהעבודה - אם יהיה צורך בכך. השאלה שלי אלייך גברתי, האים בית החולים עבר על החוק בכך שלא נתן לאשתי את התקן ( קביעות בעבודה ) האים יש מקום , לדעתך , לתביעה משפטית על כך? אודה לך על תשובתך

דיפדפתי עכשיו ושמתי לב שלא עניתי לך

עו"ד שמילוביץ , שלום רב שמי חגי, אשתי עובדת בבית חולים ממשלתי כבר השנה השישית שלה ברציפות. 5 שנים ראשונות עבדה על בסיס חוזה אישי היות שלא היה תקן להכניסה לעבודה כקבועה , והיות שהמערכת הייתה זקוקה לה , פוטרה מעבודתה ובאופן מיידי ללא הפסקה המשיכה את עבודתה כסידרה תחת קרן מחקרים. עם הזמן שחלף נוצר מצב שיש תקן לעובד נוסף אשר יקבל קביעות אך לרוע מזלה של אשתי מי שקיבלה את התקן הזה היא עובדת אחרת אשר עובדת על בסיס חוזה אישי ובעלת ותק קטן מזה של אשתי, ידוע במערכת זו כי הותיק יותר יקבל תקן ראשון והפחות ותיק יפוטר מהעבודה - אם יהיה צורך בכך. השאלה שלי אלייך גברתי, האים בית החולים עבר על החוק בכך שלא נתן לאשתי את התקן ( קביעות בעבודה ) האים יש מקום , לדעתך , לתביעה משפטית על כך? אודה לך על תשובתך
דיפדפתי עכשיו ושמתי לב שלא עניתי לך
אז קודם כל סליחה ודבר שני, אני לא גברת (זה מלחיץ נורא שאתה קורא לי גברת...). בפסיקה נקבע שעובד לא יכול להיות זמני לתקופה בלתי סבירה. העסקה כזו יכולה להחשב כחסרת תום לב ולא ניתן להאריך חוזה רק כדי למנוע קביעות. לא הבנתי משאלתך האם היא מועסקת באותו תפקיד כבר 6 שנים או שמא יש שינוי. בכל מקרה, 6 שנים היא בהחלט לא תקופה סבירה ואם היא מועסקת בתפקיד זה לא באמצעות חברת כוח אדם וזה אינו פרויקט זמני ותחום בזמן, היא בהחלט יכולה לדרוש קביעות. חשוב מאוד לברר היטב מהו מעמדה לפני הפניה בדרישה. לשם כך אני ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי שיאפשר מענה מפורט יותר מזה הניתן במסגרת פורום. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה