שאלת הבוקר

AeroTom

New member
גם אפילו בסוף הסרט-

מרלה קוראת לו טיילר.והוא אומר לה- "How did you call me?" "Say My Name" והיא אומרת לו- "Tyler Durden,Tyler Durden,you sick fuck..." וגם כל אלו שהוא פוגש עם חבלות בגוף קוראים לו הרי בסוף-Sir ו-Dpn't worry sir,it's al according to the plan... וכאלה. כל הקטע בסרט שהוא עם האינסומניה שלו והכל כאילו המציא מישהו אחר שהיה הוא שכאילו עשה את כל הדברים האלה אבל האמת היא שהוא עצמו עשה את כל הדברים האלו והוא עצמו טיילר דירדן. תראו את זה עוד פעם ותקראו את הספר גם,מה אני אגיד לכם.

BattleSheep

New member
תשמע

יש לך פה חוסר הבנה בסיסית. הוא לא מבין למה היא חושבת שקוראים לו טיילר, וגם כל אלה שקוראים לו טיילר קוראים לו ככה כי ה-ם מכירים אותו ככה, וזה בעצם לא השם שלו. שמעת פעם את הבוס שלו קורא לו טיילר? אין שום איזכור לשום שם בשום פן של החיים של הדמות של אדוארד נורטון. כן, כל הקטע שהוא המציא מישהו אחר, מישהו שהוא קורא לו טיילר. הוא עצמו לא טיילר אחרת לא היה לוקח לו כל כך הרבה זמן להבין שהם בעצם אותו אדם. אתה בעצם טוען שהוא מה, שכח את השם שלו כל הזמן הזה, ורק שהוא התחיל להבין שהם אותו אדם הוא נזכר בו?

זה דווקא הגיוני

יכול להיות שהוא כל כך נסחף אל תוך החדגוניות של החיים המודרניים שהוא למעשה שכח את זהותו האמיתית. אבל יותר הגיוני שהוא אכן המציא את השם, ושכנראה הוא המציא אותו לראשונה במפגשי הקבוצות שהוא נהג ללכת אליהן.

bobby6killer

New member
אם היית קורא את AeroTom

היית מגלה שהוא מתכוון לכך שהשם שלו בכללי זה טיילר דרדן,מאז שהוא קטן.

AeroTom

New member
לכל אחד יכולה להיות דעה שונה לסרט

אני מההתחלה וכמובן גם עכשיו מאמין שזה היה שמו מההתחלה ותמיד.אתה יכול לפרש את זה בצורה שונה...וגם כל אחד אחר. גם בספר הסוף שלו הוא עם 2 משמעויות שאפשר לפרש אותן ב-2 סופים שונים שזה מאוד נחמד. כל אחד והדעה שלו,צריך לשלוח את השאלה הזאת לצ'אק אולי...
מה שחשוב שבשורה התחתונה הסרט אדיר וזה לפחות משהו שנראה לי שנינו מסכימים עליו,לא? המשך לילה נהדר.

bobby6killer

New member
הטעות שלך נמצאת בתוך התגובה שלך

אם השם שלו זה טיילר,אז למה הוא אומר לה "How did you call me" כשהיא קוראת לו טיילר. אני יגיד לך למה,כי לא קוראים לא ככה. יש באדוארד נורטון שני צדדים,המספר וטיילר,לטיילר קוראים טיילר דרדן,מרלה חושבת שקוראים לו ככה כי את רוב הנורטון שהיא מכירה,זה היה טיילר,הוא הציל אותה מהתאבדות והוא גם מז*** אותה במשך כל הסרט. בקטע האחרון שטיילר נעלם,הוא הולך ובודק שהכל הולך לפי התוכנית,ואז נורטון קם שבוע אחרי זה בדיוק במקום שהוא נרדם בו והוא הלך לחפש את טיילר,האיש אמר לו"its according to the plan" כי הוא פגש את הצד של טיילר שלו. ואת הפיסקה האחרונה כולם הבינו,לא היית צריך להגיד אותה. אולי בספר המצב הוא כמו שאתה אומר,אבל לפי מה שהסרט משדר זה המצב.

AeroTom

New member
ג'ק זה כמובן לא שמו...

זה רק מה שהוא קורא מהמגזינים שם אז הוא ממשיך להגיז א תזה כאילו על עצמו. כל מי שראה את הסרט כמובן יודע מה השם האמיתי שלו אבל לא נגיד את זה למען אלו שלא ראו את הסרט...

אם כבר אנחנו בנושא

למישהו יש את הספר \ יודע היכן ניתן להשיג את הספר \ יודע מה שם הספר (אני מניח שמועדון קרב, אבל שמא?)?

AeroTom

New member
לי יש את הספר...

וביחד עם כל שאר הספרים העלילתיים של צ'אק פאולניק. כולם מומלצים ואת הספר של Fight Club (אותו השם גם לספר כמובן) ניתן להשיג בארץ.אני אישית קניתי אותו בארץ בסטימצקי.הם יכולים להזמין לך אותו אם אני לא טועה באיזה סניף שאת רוצה. לגבי הספרים האחרים שלו-אני הזמנתי את כולם (חוץ מאחד) מחו"ל אבל לפני איזה חודש,חודשיים ביקרתי בחנות ספרים אחת בקניון עזריאלי וראיתי שיש להם גם את Fight Club וגם עוד שלושה ספרים של צ'אק.אלו היו אם אני לא טועה: Survivor Invisible Monsters Choke וגם את Diary שלו ניתן למצוא בחנויות בארץ (גם קניתי את זה פה). אני לא זוכר מה היה שם החנות בעזריאלי.אולי סטימצקי,אולי צומת ספרים (או משהו אחר) אבל לא תהיה בעיה למצוא אותה כי אין כ"כ הרבה חנויות ספרים שם ואני מאמין ש-Fight Club עדיין נמצא שם ביחד עם האחרים גם אולי. הספר אגב מאוד מומלץ ויש בו דברים שונים מהסרט.וגם הסוף של הספר ממש שונה מהסרט ולפי דעתי גם טוב יותר אפילו. מאוד מומלץ למי שאהב את הסרט לקרו גם את הספר בנוסף לספרים האחרים של צ'אק פאולניק.

למעלה