שאלת החתול הסקרן

חרטושה

New member
שאלת החתול הסקרן ../images/Emo108.gif

איזו להקה/זמר, לדעתכם, אם בכלל קיימת להקה/זמר כזאת, הכי דומה היום בסגנון המוזיקה שלה והנושאים שהיא מתעסקת בהם לפינק פלויד? נקלעתי לויכוח עם עצמי ועם הסביבה בנושא הזה. הסביבה חושבת ש"רדיוהד" הכי קרובים לפלויד. אני דווקא חשבתי על בוב דילן (!)מה דעתכם?

afon

New member
תמיד מדברים עליהם...

מי הלהקה הזאת בכלל? כל מה שאני יודע זה שהסולן שלהם עובד עם אביב גפן... איזה דיסקים טובים יש להם? הם באמת דומים לפ"פ?

One Echoe

New member
תשובות.

להקה שקמה בערך בשנת 88..סטיבן ווילסון(שמנגן בבלאקפילד עם אביב גפן)הקים אותה בהתחלה כלהקת יחיד... בעיקרון האלבומים הראשונים שלהם יותר "פרובוקטיביים"והאחרונים פחות, כן הם דומים לפינק פלויד, יותר מבחינה מוזיקלית מאשר מבחינת הליריקס. אישית, אני מאוד אוהב את האלבום-light bulb sun, שלדעתי חובה, חובה לשמוע.

Lightbulb sun../images/Emo45.gif

בהחלט להקה טובה. קניתי את Signify בלונדון. יש בו קטעים מעניינים. אבל האלבום שציינת הוא בהחלט אלבום טוב להיכרות. ד"א, שמעת אולי את השניים האחרונים?

One Echoe

New member
את האחרון אחרון, שממש יצא,

לא. אבל את זה שלפניו כן, יש לי אותו. האמת אחלה אלבום. קצת יותר "עוצמתי"אבל יש בו קטעים עצומים. שווה שמיעה. למרות שאת lightbulbsun אני יותר אוהב.(אני מכיר רק את 2 האלבומים האלה)

אז נראה לי שזה האלבום הבא

שאני ארכוש
ד"א, בתוך Signify קיבלתי מן דף-פרסומת לבלאקפילד. זה נחמד לקנות אלבום בלונדון ולראות פרסומת של הרכב שהוא שיתוף פעולה בין ישראלי לבריטי. ובכלל, לראות את האלבום של בלאקפילד בקיימבריג' ובעוד מקומות. עושה הרגשה טובה.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifלגמרי.

אם כבר היית בלונדון, למה לא קנית את סטופי דרים? אני מת לאלבום הזה..אבל איאפשר להשיג אותו כבר

manano1

New member
המלצה!!

in absentia דיסק של porcupine tree הכי טוב שלהם לדעתי. שיר 2- trains שיר 4- the sound of muzak שירים ענקים!!! חובה לשמוע לפחות אותם

Perfect sense

New member
Lightbulb sun../images/Emo45.gif

בהמלצה של נעמן <ים רגשות משוגע> קניתי את האלבום <המהדורה הכפולה..המיוחדת> ומאז אני שומע אותו פעם ביום בערך <וזה הרבה בשבילי..בד"כ אני אוהב גיוון> האמת לא מצאתי הרבה פלוידיות באלבום הזה..חוץ מכמה שירים.. זה פשוט נכנס לקטגוריות הרוק המתקדם. ד"א פעם שמעתי מין קטע אינטרו <שפעם היה להורדה חוקית באתר הרשמי שלהם> שבהתחלה הייתי בטוח שהוא של פינק פלויד. זה מין קטע אינסטרומנטלי שבמהלכו יש אישה צוחקת, טלפון מצלצל <כמו בחומה>, תינוק בוכה, ועוד כל מיני אלמנטים פלוידים. מישהו יודע איך אני מעלה קובץ MP3? יש לי את השיר על המחשב ואני לא יודע איך להשמיע לכם.

חרטושה

New member
עד היום לא ברור לי

למה הסולן שלהם, סטיבן וילסון, היה צריך בדיוק את אביב גפן.... אני לא מומחית גדולה ל- PT אבל יש שירים מסוימים שלהם שאני אוהבת, יש אלבומים יותר נגישים שלהם ויותר "קלים לעיכול", שאיתם אני יותר מסתדרת, שני האלבומים הם: lighbulb sun ו- stupid dream . שאר האלבומים הם יותר פסיכדליים...מזכירים את הפלויד בתקופה קצת אחרת.

One Echoe

New member
דווקא השילוב עם אביב גפן,

יצר דברים מופלאים. blackfield, זו להקה עצומה. שמעתי רעיון עם סטיבן, והוא אמר שהוא נורא אוהב את ישראל ושהוא מצא את אביב גפן כשותף וכ"אח", ושהם משלימים אחד את השני. אני מסכים עם זה. בלאקפילד זו מוזיקה שונה מהPT, ואין בזה רע. זו אחלה להקה.

חרטושה

New member
טוב. נו. אולי סתם יש לי דעות קדומות

יש סצינה מגניבה של מוזיקה בארץ לדעתי. יש אנשים (וילסון וגם ניק קייב הוא דוגמא מצוינת) שמקבלים פה המון תשומת לב. תשומת לב שהם ראויים לה ושהם לא תמיד מקבלים אותה, ככה בפרצוף, בחו"ל.

יש להם בדיוק אלבום אחד

שהוא בסגנון של הפלויד: The sky moves sideways. כל היתר אמנם מעולים (במיוחד Signify ו-Recordings) אבל מגוונים מאד, שונים האחד מהשני ובטח אינם ברוח הפלויד.

One Echoe

New member
מה שאמרת.

כמעט כל האלבומים שלהם גדושים בהשפעות של הפלויד.

manano1

New member
voyage 34

זה דיסק שלהם בין 5 טראקים ארוכים מכל הדיסק הוא סיפור על אדם שאכל טריפ עד שהטריפ עובר לו, השיר הראשון מתחיל כמו another brick in the wall (part 1( זה ממש דיסק פסיכודאלי והכי פינק פלוידי שלהם

רגע אחד

השפעה זה משהו אחד, וליצור אלבום בסגנון מסוים זה משהו אחר לגמרי. וילסון בעצמו מציין את הפלויד כמקור השפעה עליו, יחד עם עוד מספר רב של מקורות אחרים. אבל זה כשלעצמו אינו הופך אוטומטית כל אלבום של PT לפלוידיאני. ב-The sky moves sideways בהחלט ניתן לשמוע צלילים, מלודיות, סגנון ואווירה של הפלויד (למשל Shine on וכו'). גם ב-Voyage 34 יש הדים ל-Another brick in the wall. ביתר האלבומים המוכרים לי היטב (Up the down stairs, Signify, Stupid dream, Lightbulb sun, Recordings ו-In Absentia) לא מצאתי את רוח הפלויד. אתה מוכן לתת דוגמאות קונקרטיות לאלבומים אחרים של PT שהם לדעתך בסגנון של הפלויד? (זו היתה השאלה המקורית)

למעלה