שאלת החתול הסקרן

סלע 1

New member
כמה מועמדים

Porcupine tree - ניראה לי שבאמת מבחינת גוון הצליל זוהי באמת הלהקה הקרובה ביותר שאני יכול לחשוב עליה. בעיקר באלבומים המוקדמים יותר כגון The sky moves sideways. האלבומים המאוחרים יותר הם יותר נגישים ולא רעים בכלל אבל לא באותו סגנון. Hawkwind - הרוק החללי של הלהקה כפי הניראה התחיל בהשראת פינק פלוייד. נידמה לי שדייב ברוק (מנהיג הלהקה) אף אמר פעם משהו בסגנון: אם ווטרס יכול לעשות את זה, גם אני יכול (ציטוט לא מדוייק). Radiohead - טוב, אני לא ממש בטוח, אבל היו עיתוני מוזיקה למיניהם שהכתירו אותם פעם כ"פינק פלוייד של שנות ה-90" אז מי אני שאתווכח? אם מתייחסים גם לתקופת סיד בארט, אפשר להכניס גם כמה מועמדים נוספים לרשימה כגון Kevin Ayers (אלבומי הסולו שלו) ואולי גם Legendary pink dots ...

flowerboy69

New member
רק משהו אחר שכחו פה...

יש להקה שכבר דיברתי עליה פה שגם עושה שירים של הפלויד לפעמים.ברח לי השם שלה כרגע...בכל אופן אומרים עליהם בעולם שהם ה"מחליפים המודרניים" של הפלויד-הם עושים מוזיקה טובה מאוד ויחודית אך לא משהו שבאמת ניתן להשוות...

מורנא007

New member
Spock's Beard

אני מעוניין להוסיף עוד להקה לרשימה, בהרבה קטעים הם מזכירים את הפינק פלויד, כנראה בגלל הלחנים הפשוטים יחסית ללהקות רוק מתקדם והנגינה האיטית.

ראיה קצת אחרת

לדעתי, אין ממש להקות שעושות מה שהפלויד עשו, בעיקר משום שהפלוידים פעלו בתקופה ובזמן שאיפשרה להם ניסיוניות וחדשניות, דברים שכיום לא מתאפשרים ללהקות חדשות. בזמנם, חברות התקליטים היו מוכנות לתת אורך-נשימה ללהקות, לתת להן להתפתח ולנסות לעשות דברים חדשים. היום זה לא קורה; להקה שאלבום שלה לא נמכר במיליונים, לא מקבלת הזדמנות שניה, ונבעטת החוצה. כתוצאה מכך המוסיקה שאנו מקבלים היא שמרנית מאוד, ללא נסיונות לפרוץ דרך חדשה. למזלם, הפלויד יכלו לעשות זאת - וניצלו את ההזדמנות עד הסוף. אפשר לשמוע השפעות של הפלויד אצל להקות רבות, אבל אלו השפעות אינצידנטליות (אצל רדיוהד, למשל, או קולדפליי). מי שבאמת הולכים בדרכם של הפלויד הם אמני האלקטרוניקה, ובעיקר בתחום האמביינט והצ'ילאאוט. לאלו מכם המעוניינים לשמוע דברים כאלו, אני ממליצה על התכנית The Blue Room ב-Radio 1 של ה-BBC. כמו כן, לא הוזכרו כאן האמנים הרבים שהושפעו מסיד בארט. לבארט - הן בשל כשרונו אבל גם בגלל סיפור חייו - היתה השפעה גדולה על אמנים בריטיים החל משנות השמונים: רובין היצ'קוק מהסופט בויז, TV Personalities, ג'וליאן קופ... בעצם, עוד לפני כן, הפאנקיסטים הבריטים העריכו מאוד את בארט. כך למשל ה-Damned רצו שהוא יפיק את אלבומם (אבל הסתפקו במייסון בסוף), והבומטאון ראטס - כן, להקתו של בוב גלדוף - נהגה לבצע את Arnold Layne בהופעות. עד היום, יש יותר גרסאות כיסוי לשירים של בארט (עם הפלויד ובלעדיהם), מאשר לשירים של הפלויד בלעדיו.

Davidson

New member
../images/Emo13.gif

קראתי שREM ודייוויד בואי הושפעו מבארט. [נו, זה היה סעיף בעבודה באנגלית שלי על בארט
] וגם אני לא מכיר להקה מהשנים האחרונות שמזכירה את פינק פלויד. גם לא רדיוהד. אבל מה אני יודע, אני לא מכיר הרבה להקות משנות ה90.

בואי הושפע מאוד מבארט

הוא הקליט גרסה משלו ל-See Emily Play בראשית שנות השבעים, וזכורה לי אמרה שלו, משהו כמו "בשבילי, פינק פלויד הסתיימה כשבארט עזב". REM הקליטו גרסת כיסוי ל-Dark Globe שלו. מה שמזכיר לי את הסיפור המצחיק ההוא: ווטרס בא להופעה של REM. אחרי ההופעה הוא נכנס אל מאחורי הקלעים לפגוש את הלהקה. הוא מצפה, לפי דבריו-שלו, שיתנו לו כבוד-מלכים. במקום זאת, חברי הלהקה מתעלמים ממנו במופגן. ווטרס לא מוותר, ומציג עצמו בפני סטייפ. הסולן נועץ בו את עיני הדג שלו, ומתחיל לשיר את Dark Globe. ווטרס הפרנואיד משוכנע שסטייפ מנסה להעביר לו מסר: "זה סיד שהיה הגאון האמיתי, ואתה סתם מתחזה!". מעניין שווטרס זכר את הארוע, ואף חזר עליו באוזני עיתונאי, שנים אח"כ.

מורנא007

New member
כמובן שקיימת אסופה

של להקות שהמיין סטרים של הרוק מנותק מהן, הן פועלות בדרך כלל באולפנים בייתים ומופצות באופן עצמאי או ע"י לייבים קטנים, בהן החדשנות רבה, אבל הס מלהזכיר זאת...

השפעות אגביות

זה לא שהם אמרו "אנחנו רוצים ללכת בדרכם של פינק פלויד" אלא שהסאונד של הפלויד "זלג" לתוך היצירה שלהם. ובאותו נושא של השפעות: מקורות שהיו בפסטיבל גלסטונבורי בסוף השבוע מדווחים שבמהלך ההופעה ההיסטרית-למדי של פריימל סקרים בבמה המרכזית, הקדיש בובי גילספי שיר לבארט. אנסה לברר איזה בדיוק...

holo

New member
לא יודע..

אני אף פעם לא שמעתי להקה שהסאונד שלה מזכיר לי את פינק פלויד, או משהו אחר בה מזכיר לי אותה.. את יכולה להסביר מה בדיוק יכול להזכיר או להיות דומה לפינד פלויד?

רוקפור המצויינים

היא הדבר הכי קרוב לפלויד שאני מכיר... האיש שראה הכל אלבום היסטורי... קלאסיקה... מזכירים בו את הפלויד אחרי בארט.

pink floydror

New member
כן ..אבל..

הנסיון של רוקפור לחקות את הסאונד של פינק פלויד ובכלל של שנות השישים הוא קצת מוגזם..יש להם שירים שהם אשכרה חצי לחנים של שירים מהתקופה שאותה הם מנסים לחקות כל הזמן..

אני מעדיף אותם...

את החיקוי שלהם על פני להקות שנות התשעים הזולות מכל הבחינות. הדיסק הנ"ל מזכיר את מדל המופתי בגלל זה יש לי חיבה לא קטנה אליהם

One Echoe

New member
../images/Emo31.gif

ממש לא. הם להקה שמעריכה מאוד את שנות השישים ומקליטה בטכניקות של שנות ה60, והיא יודעת לעשות את זה יפה מאוד בלי לחקות אף להקה(בניגוד למשינה, למשל). גם כשרוקפור כותבים חומר מקורי, אתה שומע שזה חומר מקורי נטו אבל עם סאונד מדהים ובריטי של שנות ה60.

למעלה