שאלת היום - למעשנות וללא למעשנות

rona25

New member
שאלת היום - למעשנות וללא למעשנות

יש אצלי מישהי בעבודה בהיריון מתקדם שמעשנת כמו קטר. מסתבר שהיו סיבוכים לעובר בימים האחרונים כתוצאה מכך. אני כמובן לא באה לשפוט אף אחת אבל לדעתי זה מעשה לא אחראי, ופוגע בעובר. מה דעתכן על הנושא של עישון בזמן ההיריון?

*מור

New member
בתור מעשנת, אני ממש ממש נגד

ואני יודעת שתקופה לפני שנתחיל לחשוב ברצינות על הריון אני אפסיק. אני גם לא סובלת לראות לפעמים גברים שמעשנים ליד הנשים ההריוניות שלהם ואני גם חושבת שזה ממש נורא לעשן ליד תינוק.

שמופית

New member
בתור לא מעשנת ופנאטית בנושא,

אני מסכימה עם מור
אני ותמיר מתעבים שמעשנים לידינו והופכים אותנו למעשנים פאסיביים, דבר שפוגע בבריאות שלנו. שלא לדבר על לעשן ליד אישה בהריון או ליד תינוק - נשמע לי כמו עבירה - הרוג את תינוקך במו ידיך
אגב, תגידו - עם סלולריים המצב דומה ? האם כשאישה בהריון מדברת בפלאפון, הקרינה עלולה לעבור לעובר ? או אישה שמיניקה את תינוקה ומדברת בפלאפון ?...

rona25

New member
לא יודעת אבל לא נראה לי שהקרינה

מזיקה לעובר כי היא מתמקדת בראש / באוזניים והסיכויים הם לסרטן במוח או בראש.... בעצם אין לי מושג

מאי26

New member
אני לא מעשנת, כך שבודאי שאני

נגד, אבל בכל מקרה אני לא מבינה גם נשים שמעשנות בהריון. נכון שזה קשה מאוד להפסיק למי שמתחיל עם זה, אבל אנחנו אנשים מבוגרים, מה עם קצת אחריות כלפי העובר? היום אחרי שכבר יודעים את כל הנזקים שעישון גורם ואי אפשר להסתתר מאחורי "לא ידעתי, לא הבנתי", אני חושבת שמי שלא מסוגלת לקחת את עצמה בידיים ולהתנהג באחריות כלפי העובר שלה ממש לא ראויה להיות אמא.

אני נגד סיגריות תמיד

יש לי בעייה עם הסיגריות. אמא שלי מעשנת כמו קטר בבית, ואוהבת בית סגור מהטענה שלא יכנס אבק וזה גורם לריח סיגריות נוראי בבית.

bagal

New member
אני לא מעשנת וגם בעלי לא ../images/Emo45.gif

אני ממש לא בעד עישון - ובטח שלא ליד נשים בהריון. זה פוגע גם בהן וגם בסביבה....אז למה

סרינה

New member
אני לא מעשנת

וזה נראה לי נורא לעשן בסיטונאות כשאת בהריון, בעיקר כשמודעים לסכנה לעובר. יואב דווקא כן מעשן, אבל הוא הבטיח להפסיק כשניכנס להריון - אני אופטימית

סיגל2

New member
אנחנו שנינו לא מעשנים ואני בהחלט

חושבת שרצוי לא לעשן בכלל ובהיריון בפרט, במיוחד גם אם יודעים שזה גורם לבעיות לעובר. למה לגרום לו לבעיות עוד לפני שנולד אם אפשר למנוע זאת.

אתי@

New member
ברור שנגד ../images/Emo31.gif

ומאוד מטרידה אותי המחשבה, מה יהיה כשאני אהיה בהיריון ואנשים חסרי התחשבות יעשנו סביבי... מטריד אותי גם מה קורה לי עכשיו כשמעשנים סביבי, אבל כמובן שעתיד הילדים שלנו תמיד יותר מטריד...

נופר 30

New member
אני לא מעשנת

ובעלי כן ולכן כרגע הוא לא מעשן על ידי או בבית בכלל מצד שני אני לא חושבת שצריך לשפוט אם היא לא הצליחה להפסיק לעשן בהריון אז זה על אחריותה מה שקורה עם הילד

אביבית1

New member
אני ממש נגד עישון

שתתאפק למה לפגוע בעובר, ואם היא רואה שהעובר נפגע מזה אז על אחת כמה וכמה עליה להפסיק מיד. פשוט לא יכולה להבין נשים כאלו.

rona25

New member
כל נושא השיפוטיות

אכן בעייתי. יחד עם זאת בספרות המקצועית הוכח כי עישון גורם לנזקים לתינוק - תינוקות לאמהות מעשנות יצאו יותר קטנים, עם בעיות נשימה (במקרים חמורים אף אסמטיים) , ופחות אינטיליגנטיים
אני בגישה של איש באמונתו יחיה, אבל כאשר מעורב בנאדם נוסף ותינוק חסר ישע האם צריכה לחשוב על ההשלכות החמורות של מעשיה

רחלילי

New member
כל מיני התמכרויות שמזיקות לעוברים

ברור שמהצד ובתור לא מעשנת קל לי לומר שברור שזה לא בסדר מצד שני אני יכולה להבין שמישהי שמש מכורה למשהו, הסטרס שבו היא תהיה כשתפסיק בשביל ההריון יהיה כה גבוה שעלול גם כן לפגוע בעובר. זה כמו אלה שממש מכורות לקופאין וכאלה. וגם אני אישית שמכורה לאוכל ובמיוחד למתוקים ושעליתי המון המון במשקל בשנה האחרונה, כל הזמן חושבת לא רק על איך זה יקשה עלי להכנס להריון אלא איך זה גם יסכן עובר שיהיה בתוכי, וכל הזמן יודעת שעלי להתחיל לאכל נכון. ואת חושבת שזה עוזר? ממש לא. כל דבר שמכניס אותי למתח לצערי גורם לי לדחוף פנימה עוד ועוד עוגות ומתוקים. ככה שגם אנחנו בני אדם ולתת תשובה של שחור ולבן זה מאד בעייתי. ואגב לגבי סיגריות אני גאה לומר שבחיים שלי לא ניסיתי אחת כזו. לפחות זה.

*מור

New member
עוד דבר

חייבים להיגמל לפחות שנה לפני ה"מועד" המתכונן להריון (למרות שהיום אסור לתכנן שום דבר), בכדי לטהר את הגוף מנזקי העישון ובכדי שלא תהיה השפעה על העובר. כמו שרחלילי אמרה בחורה מעשנת שתפסיק באמצע הריון את העישון יכולה לפגוע בה ובעובר יותר מאשר כשהיא מעשנת, הגמילה צריכה להיות מאד הדרגתית במידה והיא עושה זאת במהלך ההריון. אני לצערי מודעת לכל אך משתמשת בסיגריות לתחליף של אוכל.

fila

New member
שנינו מעשנים../images/Emo26.gif

הוא מעשן לפחות 10-15 סיגריות ביום, ואני 1-4 סיגריות אלא אם כן אני יוצאת לבלות או משהו אז זה יותר, יש לי ימים שאני ממש לא נוגעת בסיגריות ובד"כ אם אני מעשנת אז זה בבית ולא בעבודה. אני בהחלט מתכוונת להפסיק לעשן כשאהיה בהריון ואני לא מאמינה ששמעון יעשן לידי או ליד התינוק וגם לא נשב סתם ככה בסלון עם סיגריה... אגב לא ידעתי שלאשה המתכננת הריון כדאי להפסיק לעשן מראש

יעלי2

New member
../images/Emo12.gif (משתעלת)

השאלה כמובן מיותרת. ברור שאסור לעשן (בכלל) בהריון. אם מישהי מפסיקה בהריון למה היא לא מפסיקה לצמיתות? איך פתאום נשים מפסיקות ל 9 חודשים? רופא נשים אמר לחברה שלי שאם היא חייבת שכטה אז שתיקח כי עדיף אמא רגועה ממישהי שעצבנית כל הזמן-זה גם משפיע רע על העובר. אבל כמובן לא לעשן כרגיל. אני לא סובלת עישון, סובלת מזה פיזית-מקבלת בחילות וכאב ראש, ומשתדלת לא להיות מעשנת פאסיבית אם רק ניתן. הכי מרתיח אותי: אנשים שמעשנים בפינות המנוחה בבתי החולים ליד שלטים שאוסרים עישון בגודל של אוטו ואומרים "חשבנו שפה מותר" (וזה צמוד מחוץ לכל מחלקה בתוך בית החולים! אפשר להשתגע מהטימטום והעצלות. הרי כל מעשן יודע שיצא חוק נגד עישון והוא מגביל עישון לבחוץ. לא כל שכן בתוך בית חולים!!!!!! אז גם ברור שה"תמימות שלהם" היא מטעמי עצלות. רוצים לעשן, מכורים? תצאו בחוץ (בגשם ובקור או בחום) ותחזרו מסריחים למחלקה לבקר את יקיריכם. סליחה, אבל אני לא צריכה לסבול מזה. זו דעתי, וזה לא אומר שמעשנים הם אנשים לא נחמדים אלא ואלו שרוצים להפסיק ומכורים לניקוטין גם ממש מסכנים לדעתי אבל לעיתים חסרי התחשבות. אם מישהו התעצבן עלי? בבקשה, זה הזמן לזרוק עגבניות וירטואליות. אני כאן עם מחבט טניס וירטואלי להדוף אותן. גם אם אני במיעוט.

Ronnie*

New member
מסכימה איתך לחלוטין

ואני לא מבינה איך אפשר להתנגד לחוק הזה. הרי אנחנו, הלא-מעשנים, היינו מקופחים עד עכשיו. נראה לי שזכותנו לנשום אוויר נקי חשובה יותר מהזכות שלהם ליהנות מההתמכרות שלהם... במיוחד אני סובלת מזה באוניברסיטה (למרות שאסור לעשן שם, אבל למי איכפת) ובקולנוע, בהפסקה.

fila

New member
אני מסכימה איתך../images/Emo45.gif

אני חושבת שאיפה שאסור לעשן אז אסור וזהו! בשביל זה יש פינות עישון (מעטות אמנם).

למעלה