שאלת היום - למעשנות וללא למעשנות

Ronnie*

New member
אני לא מעשנת

ולא אוהבת שמעשנים לידי. אורי הוא מהפנאטים שהולכים לאנשים במסעדות ואומרים להם "יש חוק, נא לא לעשן" (למרבה המבוכה שלי, למרות שאני מסכימה איתו). אני גם לא מבינה איך אישה בהריון יכולה לעשן בידיעה שהיא פוגעת בתינוק, למרות שבמחשבה שניה, גם לגור בעיר ולנשום פיח זה לא ממש מועיל... ואין ספק שיש הרבה דברים שאנחנו לא נמנעים מהם ויכולים להזיק לתינוק (כמו לחיות במדינה שמעוררת בנו כל כך הרבה מתח ולחץ, למשל...). אבל בכל מקרה, כשמדובר בפעולה שמזיקה לעובר באופן חד משמעי כמו עישון, נראה לי בלתי אחראי להמשיך.

|||../images/Emo31.gifהפסקתי לעשן לפני 3 שנים

והיום אני קיצונית נגד סיגריות.....!!!! לכל אדם יש את הזכות הלגיטימית שלו לבחור אם לעשן או לא. אבל הפעולה עצמה היא פעולה שגם גורמת לנו לנשום אויר מזוהם, וגם לתת לאחרים שלידנו לנשום אויר מזוהם - מה שפוגע בבריאות באופן נורא. אני נגד נשים שמעשנות בהריון מכיוון שהן מאלצות את התינוקות שלהן לנשום גם אויר לא בריא..... - אם הן רוצות לעשן - שיעשו הפסקה של 10 חודשים ויחזרו לעשן אח"כ כמה שהן רוצות

תוכי

New member
גם אני לא מעשנת

וגם חיים לא מעשן אני שונאת סיגריות ושונאת את הריח המסריח שהם עושות וזאת למרות שעישנתי שנתיים בחיי כשהייתי בצבא ואז זהו הפסקתי והיום ...............איכס

kisses

New member
אני אישית ממש נגד אישון בכלל

ועוד יותר נגד אישון בזמן הריון. אבל לצערי הרב אי אפשר לחנך אנשים וכל אחד בסופו של דבר עושה מה שבראש שלו ולא משנה עם זה מזיק לעובר או לא.

אופה3

New member
אני מעשנת כבדה יחסית,אבל בעת היריון

אני מפסיקה, אתן יכולות לתפוס אותי במילה, יש הרבה השלכות רפואיות לזה על העובר, וחלק מהילדים גם נולדים פגים מזה, וסובלים בדרך כלל מבעיות בנשימה, וזה מניסיון של קרובת משפחה שלי שעישנה, וזה מה שקרה אצל הילדים, בעיות בנשימה. בכל אופן, אני כרגע מתחילה להוריד בכמות, ושבעזרת השם אני אהיה בהיריון, אני זורקת את הסיגריות לעזאזללללללללללל האופה

dorlim

New member
עישון.....

אני לא מעשנת (ועל זה תמיד פסלתי גברים...) אבל דורון כן
הוא מדבר על להפסיק אחרי הבחינות לשכה ואני מאד מאד מאד מקווה שהוא יצליח. בכל מקרה ממש לא נראה לי לסכן את העובר (ו/או התינוק...) עם עישון (גם ככה אני מההיסטריות האלה שעושות את כל הבדיקות האפשריות...) יש לי חברה שמעשנת ובמשך ההריון היא לא עישנה (אפילו לא שכטה!!!), אבל מייד אחרי הלידה חזרה לעשן (אם כי בתדירות יותר נמוכה מבעבר), כך שכנראה שאם רוצים זה אפשרי... בעניין של להעיר להריונית מעשנת - תלוי מה מערכת היחסים שלי איתה... אם אנחנו מספיק פתוחות ויודעות איך לבקר אחת את השניה, אני בהחלט אגיד משהו. ואם לא... זו הבעיה שלה...

למעלה