שאלת היום
בנושא אמונות תפלות

הילית*

New member
אני יודעת שזה לא ממש דוגמאות

של אמונות טפלות אבל יש לי פחד תמיד שכל מיני משפטים שאומרים יגשימו את עצמם.... וזו גם סוג של אמונה...

dili

New member
אני כבר לא תופסת מאמונות תפלות...

אבל מה שכן תופס אותי עוד, זה לא לספר שהילד נרדם מוקדם וישן כל הלילה, כי לילה למחרת הוא עושה לי חגיגה!
אם אנחנו חוזרים מביקור משפחתי והילד הפוך לגמרי, אמא שלי מיד אומרת שעשו לו עין הרע! ומציעה לעשות לו איזה טקס ...שמים כמה חתיכות לחם טרי בכוס מים, נותנים לו לשתות קצת ואח"כ טובלים אצבע ומורחים לו קצת על המצח...לנו עשו את זה בילדות, אבל אני מסרבת בתוקף להמשיך עם הטקסים האלה!! בכלל אני לא מתה על כל הדברים האלה, גם לשים לו משהו אדום בבגד אני מסרבת, אבל למזלי תמיד יש איזה חוט או דוגמא אדומים וזה משתיק את כל היכנע´ס של המשפחה
מכל שאר האמונות נפטרתי כבר...

dorlim

New member
פעם נהגתי ל"אסוף" אמונות טפלות

וברשימת האמונות המוזרות נמצאות אמונות כמו : * אסור שגרעינים של פלפל יתפזרו כי זה מביא מריבה
* אסור לגזור את הסרטים האדומים האלה ששמים בכל מיני מקומות קדושים מהיד * אסור להשאיר נעלים הפוך כי אז מפנים גב לאלוהים * מי שאוכל מהסיר - יתחתן ביום גשם (אגב, לכל המעונינים דורון ואני הפרכנו את האמונה הזו טוטאלית - שנינו מתמחים באכילה מהסיר וביום של החתונה שלנו ירד גשם לפרקים במשך היום ובכל זאת לא ירד לנו גשם בחתונה
) ויותר מהכל מוזרים בעיני הטקסים ובייחוד שחור - אישה שרוצה שגבר ילך אחריה כל החיים צריכה להכניס לו שערת ערווה לאוכל שלו בקיצור, אני נהנית לשמוע על אמונות טפלות, אבל ממש לא מאמינה בזה

אופה3

New member
אני ככה ככה, חלק כן חלק לא

רואה חתול שחור, או חתול שנדרס, יורקת שלוש פעמים יכולה לשבת בפינה כי כבר התחתנתי אם מישהו אומר משהו כמו, אויש מה היא עושה איך היא לא נופלת? אני ישר דופקת על השולחן, או משהו בסגנון של להוציא לשון הרע, אז אני דופקת לא מאמינה בעין הרע, כי מי שמאמין בה מקבל אותה, ואת זה אני כן מקבלת מה שאתה בוחר זה מה שאתה מקבל.. לדעתי מה שאנו מאחלים לעצמנו ומקווים זה מה שיקרה הכל תלוי במה אתם מאמינים וזהו האופה

שירי71

New member
בעלי שיחיה...../images/Emo73.gif

יש לו קטע עם פקקים: אנחנו גרים מרחק של פקק וחצי מתל אביב זה אומר כל בוקר בין שעה לשעה וחצי עד שמגיעים עבודה הלוך. ובדומה בחזור. הקיצר כשעוברים את נתב"ג למדתי שאסור לי לומר: הי!! היום יחסית אין פקקים כי מייד אחר כך מגיעים לפקק של ה=LIFE ואני הוםפכת להיות אשמה כי "אסור להגיד כאלה דברים את צריכה לומר שאת פוחדת שיהיו היום פקקים ושנראה לך שהיום יהיו הרבה פקקים ואז יהיה בסדר". I REST MY CASE

למעלה