שאלת הערב.........

shelycat

New member
שאלת הערב.........

למה תמיד בחגים הלחץ מצד המשפחות והחברים לעמוד בנורמות המקובלות גובר, כוונתי כמובן לשאלות בסגנון "נו, מה עם נכדים?" (הרי אנחנו כבר נשואים שנה!!), או שאר שאלות לגבי העתיד (לימודים? עבודה? מה עם דירה? כמה זמן תגורו אצל ההורים/שכירות?) ואפילו לגבי המראה החיצוני: את רזה מידי (שלפעמים מלווה ב"נשים בהריון הן כל יפות וקורנות") או לחילופין "יש לך פנים כל כך יפות"=את צריכה דיאטה. מה העיניין הזה של הערות הללו בחגים? וכמובן אם תוסיפו שאר "הברקות" נוכל להכין קובץ הערה ותשובת מחץ אליה.

הילית*

New member
יש לי עוד כמה לאוסף !

נוגעים או לא נוגעים בבטן ואומרים "נננו, תבשלי לנו משהו ?" (מה אני תנור ?) "שבשנה הבאה נשב פה עם הילד שלכם" "את צריכה להשמין (כמובן שהם מתכוונים שאני אהיה בהריון) ועוד משהו.... משום מה הם תמיד פונים אלי (במיוחד הדודה של בעלולי....)

שמופית

New member
נראה לי שהרגישות גוברת בחגים,

כי אז פוגשים את המשפחה המורחבת וכל הילדים והדודים, שבד"כ לא פוגשים... ואז גם ההערות מוגברות... אני שומעת את ההערות האלה כל השנה (בעיקר אמא שלי - בנושאי דיאטה ואמא שלו וסבתא שלו - בנושאי תינוק), כך שאני ברגישות מוגברת בנושא כל השנה. ושאלוהים יעזור לנו לעבור את החגים בשלום

מאי26

New member
אני מסכימה עם שמופית - החגים זה

כמו איזה סיר לחץ גדול כזה, כי כולם נפגשים פתאום אחרי הרבה זמן וגם זו הזדמנות לעשות איזו "ספירת מלאי" - מה קרה לי בשנה - חצי שנה האחרונה - מי התחתן, מי התגרש, למי נולדו ילדים וכו´ וכו´ וכו´. אגב, אצלנו זה לא כל כך בולט, כי גם לי וגם לארז יש משפחות קטנות, בלי דודים כמעט, אבל כמובן שהפולניות לא פוסחת אף פעם, גם בקרב המשפחה הגרעינית, החל מנושא ה"מתי תתחתנו" (תשובה אפשרית: למה להתחתן? אנחנו אוהבים לחיות בחטא!) - אבל בעניין הזה היינו ילדים טובים בשנה האחרונה, ועכשיו מן הסתם ימוקדו הלחצים בשאלה הגורלית מתי יכנסו למשוואה הנכדים (אם זה תלוי בי - כמה שיותר מאוחר...). אגב בחג הזה, נהיה כנראה אצל אמא שלי וההורים של ארז יסעו לחו"ל. קצת פחות לחץ בסיר...

לחמתי יש תגובה קבועה

וזה הולך בערך ככה- את כל כך יפה כשאת מפזרת שיער ומתאפרת. אני הכי אוהבת אותך ככה, אחרת את ממש חיוורת. ובמילים אחרות- עם שיער אסוף ובלי איפור את תבהילי לי את כל האורחים, ואני די אתבייש שהבן החתיך שלי בחר דווקא בך לאשה. מזל שנכדה בכורה כבר הבאתי, אז השנה אני לא מצפה לתגובות בנוגע להריון, וכיוון שאני רק 4 חודשים אחרי הלידה, אז יסלחו לי גם על המשקל. (אבל אולי אני אופטימית, בטח יגידו לי משהו על זה שאני מניקה. )

edenush

New member
את צוחקת../images/Emo4.gif

אני גם 5.5 חודשים אחרי לידי, והעליתי המווווווווווון בהריון. ובתקופה שעוד הנקתי, ישבתי יום בהיר אחד אצל חמותי בלי בעלי והיא בשיא חוצפתה אומרת לי:,את תורידי את כל מה שהעלית,נכון?" היתי ב ה ל ם!!!!!!!!!!!!!!!!

אתי@

New member
../images/Emo6.gif "בשנה הבאה בן זכר" ../images/Emo3.gif

ואני בכלל רוצה בנות

רחלילי

New member
האמת?

לא בטוחה שהייתי לוקחת את זה בשלילי אל תשכחי שחלק מהאנשים הללו לא רואים אתכם הרבה זמן וכשכן-אין להם הרבה על מה לדבר אז הם חושבים לעצמם, מה כבר יש בראש של זוג כזה ואז שולפים שאלות על לימודים ותכניות זה לאו דווקא רע. זה לאו דווקא הערה או ביקרות לדעתי. זה יכול לבוא ממקום טוב שבאמת מתעניינים מה קורה איתכם. זה מתחיל להיות רע לדעתי כשמישהו שוב ושוב חוזר ושואל על נושא כלשהו ולא עוזב-ללא קשר מה הנושא. כמו לדוגמא בן דוד שלי, ששאלתי אותו פעם אחרונה שראיתי אותו (ממש דודה!) מה קורה עם אישה בחייו והוא ענה לי תשובה ממנה הבנתי שצריך לעזוב ולתת לו זמן. השאלה באה מקום טוב. אבל אם אני אמשיך לשאול זה יהיה כבר מועקה. זהו.

אתי@

New member
אני לא חושבת שמישהו חשד בכוונות

רעות
פשוט לפעמים זה מעיק, או חסר טקט, או סתם מנג´ס...

לפעמים זה חוסר טקט

למשל- אני ובעלי הרבה זמן ניסינו להכנס להריון, והתחלנו טיפולים, ועברנו הרבה לילות בכי. וכל פעם היה איזה אדיוט או אדיוטית ששאלו "נו?... אז מה עם נכד?" לפעמים היה בא לי להגיד משהו... כאילו- מה אתם יודעים מה עובר על הבן אדם? יש לי גם ידיד ששנים כולם היו שואלים אותו מה עם חברה ומתי הוא מתחתן, לפני שנה הבחור יצא מהארון... לא פדיחה של שאלות???

רחלילי

New member
שאלות לדוגמא (לקוחות מהספר שכותבת)

***אגב כל השאלות הללו באות מהמשפחה הגרעינית שלי:*** מה, לא היה לך זמן לקנות בגדים? אין לך כסף? יש מכירה ב"מתאים לי", את רוצה, אני אכניס לך כסף (גם כשהייתי מידה 40 זה עדיין תמיד התמקד ב-"מתאים לי"). כדאי לך לשים ליפסטיק. שימי ליפסטיק. את חיוורת שימי ליפסטיק. למה את לא שמה ליפסטיק? הבת של...התחתנה. אתמול פגשתי את האמא של...ויש להם כבר 84752 ילדים (כשעוד לא דיברנו אפילו על חתונה ביננו-ותמיד זה דוגמאות של חברות ילדות מהצ´כונה שלא ממש למדו אלא התמקדו בלעשות ילדים). XXX עברה לגור עם חבר שלה. (בדיוק אחרי שאני נפרדת מחבר). את יודעת, XYZ (שאנו מעריצים) לומדת בתכנית החדשה של "מדעי-השום-כלום-המביאים-עוד-תעודה-לתלות-על-הקיר" ... אולי תרשמי לזה גם את?, למה את כל כך חייבת ללכת על תואר שני ב (מה שבאמת חשוב לבת שלהם)..., הרי את יודעת שלא תתקבלי. לא חבל? למה החבר שלך לא מדבר (איזה מזל-חבר מלפני כמה שנים). אולי ההורים של החבר מצפים שתזמיני אותם ל... כל אלה נאספו על ידי בשנים האחרונות טרם היה לי החבר שהפך לבעלי.

אתי@

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif הרגת אותי מצחוק ../images/Emo151.gif

שמופית

New member
איזה קטעים איתך ../images/Emo6.gif

אני בתיכון אספתי משפטי תירוצים של החבר´ה בכיתה ל"למה לא הכנתי שיעורים".
(סתם.... האוסף שלך הזכיר לי את שלי...)

הילית*

New member
כ"כ מזדהה עם- "למה לא התאפרת-

את חיוורת" "יפה לך כשאת מסדרת את השיער, תעשי ככה תמיד" (בדיוק אחרי שיצאתי מהמספרה)

dorlim

New member
אני "גאה" להוסיף לך כמה פנינים משלנ

רובן המכריע תוצרת אמא שלי... * למה להרשם לתואר שני? לא עדיף שתלמדי איזה קורס בXXXX ותפני לעצמך זמן לבעל וילדים???? (
) * אל תשכחי שאת לא הולכת ונהיית צעירה (כאילו דא?) * את יודעת שלבת דוד שלך (שתמיד היתה הדוגמא והמופת במשפחה) יש כבר 5 ילדים? (נו אז מה? והיא יושבת ומגדלת אותם בבית כשבעלה בכולל ולא עושה כלום עם הלימודים האקדמיים שלה... ) * פחות מעניינת אותי ההצטיינות שלך בלימודים, יותר היה חשוב לי שתצטייני בחיים (שווה ערך לפנינה הראשונה) ועל כל אלו צריך להוסיף את כל מגוון ההערות האפשריות הנוגעות ללחץ לחתונה, שהגיעו מכל הצדדים (שחשבו שהם) נוגעים בדבר. (אמא שלי אפילו חשבה שעדיף שאני אתחתן עם דחליל מאשר לא להתחתן כלל...
)

rona25

New member
תשובה מהלב ../images/Emo14.gif

לצערי אני חווה את השאלות המעיקות והניג´וסים הגוברים בכל פעם שאני פוגשת את המשפחה שלי, ולא בהכרח בחגים (כיאה למשפחה מרוקאית ענקית). כל דודה / בת דודה / סבתא חושבת שיש לה את הזכות לחטט בענינים הפרטיים ולשאול :"נו, מתי תשמיני"? "מה עם ילדים"? מיותר לציין שהסביבה הקרובה שלי יודעת בצורה עקיפה (סיפרתי לאחותי בעלת הפה הגדול ומשם הדרך היתה קצרה...) שאנחנו מנסים בזמן האחרון להיכנס להיריון, ללא הצלחה יתרה... אז לא מעיקים במיוחד עקב הרגישות של הענין. עם הזמן פיתחתי עור עבה ופשוט אני משתדלת לא להתייחס לאנשים ששואלים שאלות מיותרות ולא כל כך רגישות. אני מתארת לעצמי שזה הכל נובע מרצון טוב - אבל ברוב המקרים השאלות הללו רק זורות מלח מיותר על הפצעים...

יעלי2

New member
........................

תשובה קצת קיצונית אז מי שלא רוצה לקרוא שיעבור הלאה. דבר ראשון יתכן שיש הבדל בעדות. ממשפחה מרוקאית ששם מקובל שכל המשפחה המורחבת נפגשת לעיתים קרובות, יתכן שהשאלות באות כי זה נורמה ויש לחץ משפחתי פנימי (מי מביאה הכי מהר ילדים וכו), זאת למרות שבני הזוג הצעירים רוצים לקחת את הזמן ומשתגעים מהלחץ. המשפחות הנוטות לפולניות יתר, לא נעים בכלל לשאול (בטח לא המשפחה הגרעינית), ולמרות תדמית "הפולניה הניצחית שדוחפת את האף", לי אישית עולה בבריאות לשאול את השאלות ה"סטנדרטיות" שפרטתן קודם (אולי כי אני נמצאת בנקודה ששואלים אותי). לכן החגים, הם הפיתרון המושלם בשביל המשפחה להפיג את המבוכה שבפגישת בני הדודים שלא ראינו כשלוש (אם בכלל), ולכן נורות השאלות מהמותן. פשוט יש "כאילו" לגטימציה להמיר את אי הנעימות שבשקט (חוץ מהדודה הקבועה שהדיבור שלה מנסר בחלל האויר) בהתענינות לכאורה.

למעלה