שאלת חוקיות שלט אין חנייה

talrab

New member
שאלת חוקיות שלט אין חנייה

שלום לחברי הפורום. הוריי גרים ברחוב הולנדי שלאורכו יש ערוגות גינה. לאור מצוקת חניה ברחוב, חונים מידי פעם לאורך ערוגות הגינה. בכניסה לרחוב יש שלט צהוב שאומר שאסור לחנות לאורך הערוגות והעבריין צפוי לקנס אך אין לצידו תמרור "אין חנייה" תיקני. האם חוקי לתת קנסות למי שחנה לאורך הערוגות ? אני קיבלתי קנס שכזה על סך 250שח ! הודה על התיחסותכם.

wil

New member
השלט הצהוב הוא בעצמו תמרור.

אם הוא הוצב כחוק (אתה מוזמן לבדוק בפרוטוקולים של וועדת התמרור בעירייה) אז הוא תקף בדיוק כמו תמרור "אין חניה" או צביעה אדום לבן או מעטפה עם איקס או כל אחד מהתמרורים האחרים שאוסרים חניה.

shlang

New member
הסתייגות קטנה - השלט הוא תמרור בתנאי

שאין תמרור אחר יעודי, לכן, במקרה של השואל יש תמרור יעודי שאוסר חניה ואותו היה צריך להציב ולא את השלט, יכלו להציב תמרור "אין חניה" ומתחתיו את השלט שבו יכתב הסייג. לכן הדוח שקיבל השואל אינו תקין.

עדיין חובה לדעתי להציב "אין חניה" בצמוד

ובנוסף לתמרור המלל. תמרור המלל נועד למסר שלא קיים בלוח התמרורים. זה בסדר להשתמש בו ולהבהיר לגבי האיסור בערוגות, אך זאת בנוסף לתמרור "אין חניה" ולא בלעדיו, או תמרורי אדום-לבן או סימונים על פני הכביש. אני במקומו הולך להישפט. כמובן אם חניתי בתום לב ולא שמתי לב לאיזה "אנסין" שהרשות שמה בתחילת הרחוב בלי להסביר אותו כנדרש עד הסוף.

סהר דוד

New member
אני לא מסכים עם שני קודמי

תמרור מלל -439 , יהיה בתוקף רק אם אין תמרור יעודי לאותו איסור. למשל : " אסורה כניסה לרכב שאורכו מעל 12 מטר" , קיים תמרור כללי האוסר כניסה, קיים תמרור האוסר כניסה לפי משקל, אבל אין תמרור האוסר כניסה לפי אורך. כנ"ל : "אסור לחנות לאורך הערוגות". יש כל מיני תמרורי איסור חניה ועצירה, אבל אין תמרור יעודי שאומר "אסור לחנות לאורך הערוגות" ולכן - התמרור שהוצב ברחוב שלך הוא חוקי. כל זאת אם מתקיימים מספר תנאים: 1. התמרור הוצב כחוק - מופיע בספר התמרורים המקומי ואושר בועדת התמרור המתאימה. 2. מקיים את התנאים שנקבעו בהוראה "תקנות להצבת תמרורים": . הצדקים להצבה א. למקרים בהם נדרש הסבר מילולי נוסף לנושא שאין לגביו תמרור מיוחד, ואשר מחייב לכל דבר וענין. ב. אין להשתמש בתמרור זה כ"תחליף" לתמרור אחר אשר קיים בלוח התמרורים, ו/או בכפילות לתמרור אחר מתוך כוונה "לחזק" או "להבליט" את המסר, משום שהדבר עלול לגרום לירידת ערך של התמרור המקורי. כמו כן אין להשתמש בו כ"לוח רקע" שבו מושתלים תמרורים וכיתובים ליצירת "משהו מיוחד", אשר לא מעוגן בלוח עצמו. 3. הנחיות להצבה (מתוך ההוראה הנ"ל) א. ניתן להצבה בנפרד או בצמוד לתמרור אחר. ב. יש לנסח את המסר בקיצור ובתמצית – בשלש שפות. אם מתקיימים התנאים האלה- חבל על זמנך בית המשפט רק יחמיר אתך. אם אחד התנאים אינו מתקיים - בקש ביטול הדוח. שים לב במיוחד לתנאי 3 ב. - שלש שפות!! אם מציבי השלט התרשלו ולא רשמו בעברית+אנגלית + ערבית - התמרור לא חוקי.

shlang

New member
תקרא את סעיף 2 שכתבת ונסה להבין אותו

יש תמרור "אין חניה" וכדי לקבוע סייגים כגון אסורה החניה לאורך הערוגות, מצרפים שלט עם הכיתוב המתאים לתמרור "אין חניה"

shlang

New member
עוד משהו - התקנות להצבת תמרורים

הם לא עניין לנהג הישראלי,הוא לא נבחן על ההנחיות, תמרור צריך להיות מובן ללא כל פרשנות מצד הנהג והוא משמש ל "דו שיח בין הנהג לדרך" כמו שלא תשים שלט "אין כניסה" במקום תמרור יעודי אלא עם ברצונך להגביל את הכניסה לרחוב, כך לא תשים רק שלט המגביל חניה ללא תמרור "אין חניה"

סהר דוד

New member
תנסה אתה להבין

אני מצטט את ההנחיות. אין בהודעה שלי משפט אחד שלא הועתק במלואו מנוהל הצבת התמרורים. כדי שתמרור יהיה חוקי הוא צריך להיות בדיוק לפי שרשום בהנחיות אלה - מבחינת גודל,צורה.צבע, מידות, מקום הצבה וכו. וכמובן שעצם הצבת התמרור עברה אישור בועדה המקומית ונרשמה כדין. אחרת כל רשות היתה ממציאה לעצמה תמרורים בצעים ובצורה שמתאימים למוטו העירוני..

shlang

New member
אני מבין ומבין גם אותך, אבל תמרור 439

שכתובה בו הגבלה כלשהי של חניה חייב לבוא מתחת לתמרור "איסור חניה" תמרור 439 יוצב רק במקום שאין לגביו תמרור (נוסח התמרור מצ"ב) בלוח התמרורים, לכן, במקרה של השואל היה נכון לשים תמרור 433 בלבד וללא צורך בתמרור 439 למרות שניתן לצרפו לשם הדגשת המגבלה. בקשר להנחיות , זה קובץ המכיל כ- 500 עמ' ונהגים לא מחוייבים להכיר אותו (יש הנחיות להצבת תמרורים, הצבת רמזורים וכו') תמרור למסר מחייב שלגביו אין תמרור בלוח התמרורים. הוצב התמרור מתחת ובצמוד לתמרור אחר – יחול האמור בו בתוספת לתמרור שמעליו.

wil

New member
אתה בטוח לגבי אי-החוקיות של תמרור בלי 3 שפות?

התמרורים בענייני חניה בכל הרשויות שאני מבקר בהן באופן קבוע (ת"א, ראשל"צ, יהוד, ובטח עוד כמה) כתובים במקרה הטוב בעברית ובאנגלית, ובדרך כלל התיאור באנגלית לוקה בחסר. (למשל בעברית "החניה מותרת לבעלי תו חניה מספר 2 בלבד" ובאנגלית "residents permit only") כל התמרורים האלו חסרי תוקף? קשה לי להאמין שביהמ"ש לעניינים מקומיים יסכים איתך...

סהר דוד

New member
אז תתקוף את השלטים בבית המשפט.

אנ לא בטוח בכלום. עשיתי "העתק הדבק" מתוך התקנה להצבת תמרורים. הרי מה עומד מאחורי התמרור? סימבול בין לאומי שלא צריך לפרש אותו במילים (ולכן גם התאמנו את התמרורים שלנו לתקן והמספור האירופאי) אבל כשמציבים 439, אתה מצפה מתיר שיבין את הכתוב בעברית? עובדתית, הלכתי לבית המשפט עם חבר עולה חדש מניו זילנד שקיבל דוח בניגוד לתמרור כזה שהיה רשום רק בעברית. . התובע ביטל את האישום עוד לפני שהגענו לשופט. השופט מצידו רשם הערה לרשות המקומית. היום כל השלטים באותה רשות, כתובים כבר בשתי שפות. אני מחכה לאיזה נהג מהמשולש שילך וידרוש גם שפה שלישית...

shlang

New member
כשאני רואה את הפס"ד אני מבין למה יש עומס

בבתי משפט, על טענה שכזו יש לגמור את הפס"ד ב- 10 - 20 שורות ולא להתפלסף על כל החרטא שנכתבה שם.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נקודת המבט שלי

בהנחה שהשלט הוצב כחוק ע"י הרשות. וזכותה של הרשות להציב שלטים כאלה לפי חוק עזר עירוני. אתה ידעת שאסור לחנות במקום, הוריך ידעו זאת, כל דיירי הרחוב ידעו זאת -, השלט כנראה מוצב שם זמן רב ולמרות זאת דיירי הרחוב לא ביקשו את הסרתו למרות מצוקת החניה כי כנראה ידעו שחניה שם גורמת להפרעה. ואתה - למרות שידעת שהחניה אסורה עשית דין לעצמך מה שיש לך לעשות כדי להתחמק מעונש הוא לברר בספר התמרורים של הרשות אם היתה החלטה כדין על איסור החניה במקום, במידה ולא - תוכל לערער על הקנס ברשות החניה, במידה והאיסור נרשם כדין לא נראה לי שיש סיכוי שתזוכה במשפט, התובע העירוני והפקח נותן הדו"ח יהיו יותר "חזקים" מה"אכלו לי .... שתו לי ..."שלך.

shlang

New member
ברזילי - מצטער אך אתה נכנס לפילוסופיה

אני מגיע למקום הנ"ל כאורח מקרי, מה קורה אז? לפי חוקי התעבורה ומבלי לתת פרשנות , מה חוקי התעבורה קובעים, האם השלט לבדו מספיק או שצריך להיות מצורף לתמרור "אין חניה" ולכתוב בשלט את המגבלות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כל הדיון הזה הוא פילוסופיה.

1. ברור לך שעברת עבירה ונתפסת, אתה לא מחפש צדק אלא מחפש איך להתחמק מעונש. 2. ברור לכולם שהתמרור נמצא במקום בהתאם לרצון תושבי הרחוב שאחרת היו מבקשים להסירו. 3. לפי פקודת התעבורה סעיף 77 (א)(2) הרשות המקומית רשאית להתקין חוקי עזר - כלומר היא רשאית לחוקק חוק עזר שתמרור כזה תקין ואז הוא חוקי - אתה יכול לבדוק בחוק העזר ברשות שלך אם התמרור הזה חוקי, ניחושים אינם בהכרח תשובה נכונה. 4. מיקומו של כל תמרור שהוצב בידי הרשות צריך להיקבע ע"י ועדה ולהרשם בספר התמרורים המקומי, זכותך המלאה לבדוק. 5. מ 4 + 3 יוצא שאם התמרור ומיקומו אושרו בידי העיריה והאישור נרשם - הרי התמרור חוקי, במידה ואחד מהשניים לפחות לא נעשה - הרי שאינו חוקי. 6. עלייך לקחת בחשבון שבמידה ויערך משפט ותוכיח בו שהתמרור אינו חוקי התובע עלול לבקש מהשופט להמיר את הדו"ח ל"הפרעה לתנועה" ו "חסימת נתיב נסיעה" שהעונש עליהם גדול יותר והשופט עלול להסכים . הדוגמא בעניין הניוזלנדי שנתן דוד סהר אינה רלוונטית לגביך מאחר ואתה דובר, קורא וכותב עברית ברמה מספיק טובה כדי להבין, גם תוך כדי נהיגה, את תוכן השלט. 7. השופט לא יתיר לך (למיטב נסיוני) להסב את הדיון לדיון תאורטי, שופטים בדרך כלל לא אוהבים התחכמויות ומתירים אותן רק כשעולות ע"י עורכי דין, ואני מניח שעלות עורך דין גבוהה מסכום הקנס. 8. אלה הנתונים - ואתה רשאי לעשות בהם כרצונך.

shlang

New member
במקרה זה אינני חולק עליך, להפך, אנו

מדברים מתי מציבים תמרור 439, האם הוא יכול להיות עצמאי (רק במקרה ואין תמרור יעודי בלוח התמרורים) או כתוספת לתמרור 433 עם מגבלות חניה, במקרה של השואל היה מספיק להציב תמרור 433 במקום ללא כל כיתוב נוסף. ורק זאת היתה כוונתי ואני מקווה שהייתי ברור.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אני מניח שקראת את חוק העזר העירוני

ברשות שבה ניתן הדו"ח ומצאת שזו רוח הדברים. האם תוכל לצטט?? או לתת קישור? (זה בציניות כמובן) ובנוסף - בכלל לא ברור - לא ראינו את המקום, שתמרור אין חניה היה מספיק מאחר שאין מדרכה אלא ערוגות (רחוב "הולנדי") שבמקרים רבים יש אפשרות לחנות פעם מימינן ופעם משמאלן, ברחובות כאלה לעיתים התנועה דו-סטרית וחניה כזאת מפריעה מאד לתנועה ואף מסכנת ומסתירה הולכי רגל, ברחובות כאלה יש מפרצי חניה מיועדים וחניה ליד הערוגות חוסמת נתיב נסיעה.

למעלה