שאלת לגביי חוקיות של שם....

שאלת לגביי חוקיות של שם....

שלום, אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אבל אני חושב ש"סימני מסחר" גם קשור לשמות עסקים אז תגידו לי אם אני טועה. אם אני רוצה להקים אתר עם שם שכבר קיים זו גנבה של זכויות או משהו שיתן עילה לטביעה? הכוונה לשם שהוא לא משהו שמישהו חשב עליו כמו להשתמש בשם כמו microsoft או google שרואים שמישהו עכשיו על שם וזה באמת מותגים וחברות רשומות. אלה עם יש אתר עם כתובת למשל: www.banana.com ואני הייתי למשל רוצה www.banana.co.il זו יכולה להיות עילה לטביעה על ידי האתר שכבר פועל? הרי זה לא שם שמישהו חשב עליו זה סך הכל מילה מהחיי יום יום שלנו איך מישהו יכול לקחת עצמאות על מילה כמו בננה לא? אני מאוד מודה לעונים.

שמות מתחם וסימני מסחר

שלום לורד הסופגניות, שאלתך קשורה לדיני סימני המסחר ועל כן בהחלט קשורה לפורום. כמו בהרבה תחומים משפטיים לא ניתן לענות לשלאתך באופן כללי בצורה קצרה ותמציתית מבלי להכיר את הפרטים הרלוונטיים, אולם אנסה לענות מאוד בקצרה. אם האתר האחר הגיש בקשה לסימן מסחר או צבר מוניטין מספק והשימוש שלך מפר את הסימן שלו או מדלל את המוניטין שלו, בהחלט יתכן שתמצא את עצמך בפני תביעה מצידו. להיות המילה מילונית, לדוגמא "בננה" אין משמעות מיוחדות - אין בעיה לקבל זכויות בלעדיות על מילה מילונית ביחס לטובין שאינם קשורים לאותה המילה. כך לדוגמא בהחלט יכול להיות שיהיה סימן רשום "בננה" בנוגע למכירת בגדים, אולם ברור שלא יכול להיות סימן רשום "בננה" בנוגע למכירת בננות. מומלץ להתייעץ עם משרד עורכי פטנטים או משרד עורכי דין העוסק בתחום סימני המסחר בטרם תפעל. בברכת חג שמח, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

בהמשך לדברי העו"ד...

סוגייה זו שציינת מורכבת שהרי יישנם חברות שמשתמשות במילים או בסימני מסחר השגורים במילות היום יום שלנו כגון: windows, sun, apple, zone, pilpel וכו', לכן ולכך יישנם פה שיקולים משפטיים רבים האם גם לך יישנו עסק ממשי בשם המתחם האמור או שהדף לא מקושר לוגית לשם המתחם האמור, כך אפשר לגלות האם באמת יש לך עסק בנושא או שאתה פשוט גוזל שמות מתחם ולא מתוך רצון\צורך עסקי אלא מתוך צפייה להרוויח תקילין ל גבי המותג\שם של החברה שממנה נלקח שם המתחם. לצורך העניין אם אתה בעל מפעל לחלונות ורשמת את שם המתחם windows.co.il יש לך יותר סיכוי שייאושר לך להשאיר בידך (ולנצח במשפט) מאשר אדם שרשם את שם-המתחם ללא קישור עסקי ראוי למשמעות שם המתחם. אם אתה מעוניין אתה יכול להיכנס לאתר איגוד האינטרנט הישראלי ולבדוק מחלוקות ואיך\ולמה יישבו ומאילו נסיבות משפטיות: http://isoc.org.il/domain_heb/ildrp.html

למעלה