שאלת לילה השם שלכם (האמיתי)

רחלילי

New member
שאלת לילה השם שלכם (האמיתי)

למה הוא ניתן? אהבתם אותו? וכאלה. לילה-טוב

אתי@

New member
אמא שלי טוענת שהם בחרו לי את השם

כי הם אהבו אותו. אבל ברור לי שזה סתם תרוץ - הם קראו לי על שם סבתי (שדרך אגב נורא אוהבת אותי בזכות השם). איזה הורים יקראו לביתם בשם כל כך מיושן סתם כי "זה שם יפה"
בקיצור, לא אכלתי את התרוץ, אבל זה מה יש וככה קראו לי, אז אני כבר 26 שנים מתרגלת אליו... ועדיין לא הצלחתי
באמת הדבר הטוב היחיד שיצא לי מהשם זה שסבתא שלי משוגעת עלי יותר מכל הנכדים, וכשהייתי קטנה נורא נהניתי מזה.

יעלי2

New member
לי רצו לקרוא דנה, אבל דודה

שלי ילד את בת דודתי חצי שנה לפני וקראה לביתה דנה, אז השם ניתפס. אחר כך אמא שלי נידלקה על השם שרי (כמו מון שרי בצרפתית), אבל אבא שלי יוצא קיבוץ עם העדפה לשמות שורשיים (רצוי על שם צמחים וכאלה
) התנגד. אז קראו לי שירי וכולם (כולל אני) מרוצים. לפעמים אני חושבת שלו היו קוראים לי דנה זה היה מתאים לי ולאופיי. לא כמו שמות אחרים שאין לי איתם כל כימיה.

שמופית

New member
בהתחלה......

כשאמא שלי היתה קצת יותר קטנה, היא רצתה לקרוא לבת הראשונה שלה (אני), בשם רות, כי היא אהבה מאוד את מגילת רות. לאחותי היא תיכננה את השם נעמי ולאחי - בועז... למזלי היא התעשתה על עצמה בזמן
ונתנה לי שם קצת יותר קליט. אגב, את השם שלי הוגים במלרע כלומר זה שירי - השיר שלי (אמא שלי מאוד מקפידה וגם אני הייתי מקפידה עד שלאחרונה קצת נמאס לי). אמא שלי סיפרה שכשנולדתי, המיילדות שאלו אותה איך היא תקרא לתינוקת וכשהיא אמרה "שירי" הן התחלחלו כי היתה שם איזו מיילדת עיראקית, ששם המשפחה שלה היה שירי
אגב, אני מאוד אוהבת את השם שלי ומרגישה ששום שם אחר לא היה מתאים לי (אפילו שפעם נורא רציתי שיהיה לי שם אמצעי, כמו לבנות דודה שלי באמריקה).

kisses

New member
את האמת שקראו לי על שם אמו של סבי

לאה שנירצחה בידי הנצאים. אבל מכיוון שאמי לא רצתה שאני אסתובב עם שם ישן כזה היא קראה לי ליאת.

אופה3

New member
ושמי נקרא על שם אימא של סבתי

השם המקורי הוא על שם צמח שגדל בטירפולי, אבל שינו אותו לבקי, כי בטיריפולי זה נשמע אחרת. ואני לא אוהבת שמשנים לי את , גם לא את בנו של השכןןןןןן,..... סתם אבל באמת לא אוהבת שקוראים לי ריבקה\ או כאלה כי כתוב לי בקי, וזהו כל טוב ושבת שלום האופה

אביבית1

New member
ואני קיבלתי את שמי

בגלל שלסבתא של אבא שלי קראו חביבה, ולמזלי אמא שלי לא הסכימה לקרוא לי ככה (מזל שיש לי אמא עקשנית). ואמרה שיהיה לי עוד שם בנוסף, שקצת דומה למקור, וככה נבחר השם אביבית (למרות שנולדתי בסתיו). ככה שיש לי 2 שמות בתעודת הזהות אביבית, חביבה. האמת שבבית קוראים לי אביבה (אין לי ואין להורים שלי מושג איך התחילו לקרוא לי ככה), אבל אני לא מסכימה לאף אחד אחר כולל אביחי לקרוא לי בשם הזה (שם מבוגר לטעמי).

רחלילי

New member
ושלי

על שמות שתי הסבתות של שני ההורים שלי. הם מאד גאים בזה. אני שנים הסתובבתי מאד לא גאה, גם כיוון שכל משפחתי (הורים, אחים) מסתובבים עם שמות ישראלים "לא ישנים" וגם כי זה שם כזה תנכ"י ישן ו"כבד". אבל בשנים האחרונות התחלתי לאהב את השם. וגם להבין שכבדות זה חלק ממני, לא משנה איך יקראו לי... למרות הטעויות של הרבה אנשים מסביב, הרי שבתעודת הזהות השם רשום עם י´ בסוף. בשנות ההסתובבות שלי ברשת אהבתי לבחור כינויים שלא מזכירים לא אף אחד שמכירה, כך קראתי לעצמי באיזה צ´אט במשל שנים ´תמי´ וכך הגעתי ל´שירי71´ כי זה לא מזכיר לי כלום. ומהיום אני חוזרת למשהו שדומה יותר לשמי.

Ronnie*

New member
אני לא חושבת

שיש סיבה מיוחדת... ההורים שלי אהבו את השם. האמת, עכשיו אני מרוצה ממנו, אבל די סבלתי בגללו כשהייתי קטנה, כי זה כביכול "שם של בן" (למרות שמבחינת המשמעות, הוא דווקא שם של בת, רוני זה "שמחי". וגם יש שיר כזה.). גם לשתי אחיותי יש שמות שמתאימים גם לבנים. כשהייתי קטנה, הצטערתי שלא קראו לי "שירי". אבל זה בשום אופן לא היה מסתדר עם שם המשפחה... בכל מקרה, למרות שאני אוהבת את השם שלי, אני די נחושה בדעתי לקרוא לילדים שלי בשמות חד-מיניים... למה סתם להסתבך... (אגב, יש לי תיאוריה שאומרת שאנשים עם שמות "רגילים" הם אלה שאוהבים לקרוא לילדים שלהם בשמות מיוחדים... אבל אני לא אתחיל לדון שוב בנושא השמות, שהוא אחד הנושאים האהובים עלי ביותר...)

אתי@

New member
בדר"כ רוני לבן זה קיצור של רונאל או

שם חיבה לשם רון. אני לא חושבת שיש בנים ש"רוני" זה השם שלהם בתעודת הזהות...

אתי@

New member
שמתי לב, היא כתבה ש- רוני=שמחי

כלומר רוני צריך להיות שם של בת, למרות שיש הרבה בנים שזה השם שלהם. אני פשוט עניתי לה שאצל רוב הבנים האלה, רוני זה שם חיבה ולא שמם האמיתי...

השם שלי ...

בהתחלה אמא שלי רצתה לקרוא לי אלינור - פשוט אהבה את השם, אבל שושה אחרת במשפחה , קראת ככה לביתה - ולא הסכימה שהיה עוד אחת כזו במשפחה- אמא שלי קצת התעצבנה אבל וויתרה, ואני מאושרת שכך קרה. ואת השם רויטל היא גם פשוט אהבה , ולכם קראה לי כך. דרך אגב בתעודת הזהות אני רשומה "רביטל" עם - ב´ , לא משהו בכוונה , כנראה סתם טעות של זאת שכתבה אותו, אבל כך נשארתי ,ואני לא משנה את זה, וזה לא מפריע לי. אבל אני רושמת עם ו´.

ayush

New member
ואני - ארץ ישראל השלמה ../images/Emo104.gif

אבי קרא לי איה, כי ההי הפעם שיר "איה" שהוא נורא אהב... המשמעות היא ארץ ישראל השלמה / היפה ... בילדותי שנאתי את השם הזה... (כולם צחקו איה - כואב לי...) אבל בערך מהצבא - התאהבתי בו מחדש !

פרייס

New member
ואצלי-ההורים שלו רצו שם עברי...../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

והחליטו על נטע. שנים שנאתי אותו ואפילו רציתי להחליף, אבל שהגעתי לגיל תיכון פתאום שמתי לב כמה הוא מיוחד בהשוואה ליתר השמות. אז החלטתי שאני נשארת איתו וגאה בו. נטע

פרייס

New member
שלו=שלי ../images/Emo8.gif, כמובן ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

נטע

למעלה