שאלת מחשבה

Unblessed

New member
שאלת מחשבה

לכל הפגאנים כאן. אני רואה את הטבע כהתבטאות של האלוהות בעולם שלנו... השאלה שלי מופנית למי שמאמין שהטבע הוא חלק מהאלוהות ולא התבטאות שלה... יש נבואות, מדעיות ומיסטיות, שמנבאות את סוף העולם (פיצוף גרעיני, קרבת יתר לשמש וכו´...). השאלה שלי היא בעצם - אם הטבע, שהוא חלק מהאלוהות, נהרס ונחרב, מה זה אומר לגבי האמונה שלכם? איך זה בעצם מסתדר, אם זה מסתדר? ירדן

RainBird

New member
הטבע כמהות הוא בן אלמוות. כאשר מינים של בעלי חיים נכחדו כליל האם הטבע נכחד? ברור שלא. למרות שעצוב לאבד מינים שלמים של חיות, אבל על זה לא הדיון. אומרים גם שג´וקים, ישרדו שואה גרעינית, ומכיוון שהם חלק מהטבע אז הטבע ישרוד. ויש בקטריות "שנרדמות" בטמפרטורה גבוהה מאוד אז כך שלפי דעתי כל עוד אפילו שביב של די אנ איי מתקיים. אז הטבע ימשיך לפעום ולחיות, והאלה תמשיך לטפח את מה שנשאר עד שעולמינו יפרח שוב, בלי שום קשר לצבע הפרחים ארדן

TheBlueOne

New member
והאמת שזה קצת מזכיר לי את ...

"הגאיה". העולם כאורגניזם אחד גדול בעל נשמה.

Unblessed

New member
קשה לך לקבל סימני שאלה

שנוגעים בדת שלך? מזכיר לי דברים שאני לא רוצה להעליב אותך בהשוואה אליהם.

Unblessed

New member
...

כנראה הבנתם אותי חלקית. אני מתכוונת לזה שהעולם יחרב כליל, כמו שפעם הוא לא היה, הוא לא יהיה יותר. לא היה קיים שום זכר מהטבע, לא אבן שמרחפת בחלל, לא אסטרונאוטים התחנה מרוחקת ולא שביב של ד.נ.א. אני מדברת על מצב היפוטתי שבו הכל נחרב. אתם יכולים כמובן להגיד שהאנרגיה פשוט תהפוך לאנרגיה אחרת, אבל בכל מקרה הטבע שבו אתם (ואני) מאמינים יסתיים. מה זה אומר על האמונה שלנו? ירדן

Cath

New member
אם מחר ינחת על ראשינו...

אסטארויד מספיק משכנע בגודלו על מנת להחריב את כדור הארץ.. אני מאמין שהדבר יסכן אותנו פיזית,כי כולנו, או חלקינו נפרוש ל"טק נה-דון", אבל לא יוצר שום סתירה באמונתי. קודם כל אני מאמין בשני מושגים "הטבע של כדור הארץ", או למען קונצנזוס, "גאיה", ו"טבעו של היקום". ולכן בפרספקטיבה רחבה יותר חורבנה של "גאיה" הוא, אכן אסון, אבל היא גם חלק וכלי בידי ה"קוסמוס" ולכן ישנה סיבה לכך. פרט לזה גם ניתן להניח שבהתאם ללוגיקה האנרגיה, אכן תעבור טרנספומציה ובמקום כלשהו יצוץ לו כוכב הדומה בצורה מפתיעה לשלנו

מי אגם

New member
ירדן = לומדת קסם ../images/Emo35.gif

בכל אופן, אם וכאשר העולם יחרב - כלומר, כדור הארץ, זה סימן שנגמר, ולא צריך יותר. או סימן שבני האדם הם הרס - ועל כן ביום בו נולד האדם הראשונה (המוטבציה האבולוציונית הראשונה של האדם הקדמון?) כדוה"א הדליק מערכת השמדה עצמית שמתקתקת. תיק תק. תיק תק. תיק תק.

מי אגם

New member
מי יודע מה יישאר כאן מחר...

נכון שהפרסומת הזאת של איקאה ממש ממש מפחידה??

L e s t a t

New member
לעולם לא אחשוב על השיר הזה בצורה

מינית שוב..
אממ... תגידי, למה לא התקשרת אליי? מתגעגעים אלייך

Rain88

New member
חלק/התבטאות

לא אמורה להיות אמונה אחת כוללת לגבי הטבע והאלוהות בכל הדתות הפאגאניות?, זה לא אמור להיות הדבר שמקשר בין כולן? אני חוששת שגם בנצרות ושאר הדתות ניתן לאמר שהם מאמינים שהטבע הוא התבטאות של האלוהות- הרי הם מאמינים שאלוהים ברא אותם. אשמח אם תעמידו לי דברים במקומם.

Cath

New member
לא בהכרח...

כמובן, רוב הדתות בעולם, ולאו דווקא פגאניות רואות חשיבות רבה בטבע. ומעבר לכל ספק, קיים דגש בדתות פאגאניות על ה"אלוהות" של הטבע. אבל אין זה אומר שכל דת רואה וחושבת באותה צורה ולכן לכל אחת ישנם אספקטים יחודיים בתפיסת הדבר. הדבר המקשר בין הדתות הפאגאניות הוא נראה לי יותר לכיוון של פוליטאיזם..:) לגבי הנצרות -יהוה, והאל הנוצרי לפי התפיסה נמצאים מעל לכל דבר, טבע של כדור הארץ, יקום, לא משנה מה. פאגאניזם, מצד שני רואה את האלים כחלק מן טבע, או במילים אחרות כביטוי של הכוחות הפועלים ביקום, דרך סימבולוזציה, ונאמר בצורה גסה "האנשה". (זה לא מדויק, אבל הכוונתי ברורה, אני מרווה:)

L e s t a t

New member
הבהרה קטנה

גם הנוצרים וגם היהודים מאמינים באותו האל, ההבדל הוא שאצל הנוצרים יש גם ישוע וקדושים. ובאשר לראייה הפגאנית: האלים הם גם האנשה של עקרונות הטבע השונים, אבל האלים אינם התבטאות של הטבע - הטבע הוא התבטאות של האלים. ומה שמקשר בין פגאנים ברחבי העולם הוא לאו דווקא פוליטאיזם (להזכירך, הוויקה היא דת פגאנית לכל דבר אבל היא דואותאיסטית ולא פוליטאיסטית) אלא איזשהו קשר עם הטבע, יותר כמו סגידה לעקרונות שונים של הטבע.

Cath

New member
אוקיי..

בקשר למונוטאיזם, צודק, לא הבהרתי את עצמי טוב מספיק, וסתם התחשק לי לומר "אל נוצרי"..
אבל בקשר לאלים, הכוונה כאן לטבע של היקום ולא כדור הארץ, לכן האלים הם אכן התבטאות של הטבע:) 2 זה יותר מאחד. ולהתווכח השאלה האם דואותאיזם הוא גם פוליטאיזם זה קטנוני בעיניי, סלח לי. הקשר עם הטבע הוא אכן משותף, ושוב, לא רק לפאגאנים, הגורם המשותף, וייחודי לפאגאניזם הוא אמונה ביותר מישות אלוהית אחת. או במילים אחרות פוליטאיזם (או דואותאיזם, למדויקים שבינינו..).

L e s t a t

New member
קטנוני, לא קטנוני

זה כיף! במיוחד במקרה בו יש אל אחד וחצי
בכל אופן, האלים והטבע נמצאים אצלי "באותה דרגה", מכיוון שבפגניות אין האלים עליונים מן הטבע או נפרדים ממנו ומצד שני אין הטבע עליון מהאלים ונפרד מהם.

Cath

New member
לסטט...

אתה שם לב שאנו שוב מתוכחים על שטויות, כי אני בהחלט מסכים איתך!!

למעלה