שאלת מחשבה

L e s t a t

New member
מה שמזכיר לי

עוד לא סיימנו את הוויכוח על שטניזם

מי אגם

New member
אפשר גם להתווכח על שטויות?

אולי בעצם הוויקה, בעיקר במסורות דיאניות, מאמינים יותר באל וחצי מאשר גם באל וגם באלה. ברוב הספרים שאני קראתי האלה מקבלת הרבה יותר חשיבות מהאל, חוץ מזה שהיא היוצרת - the creator בעוד שהאל הוא עוד אחד מהתוצרים של האלה, כלומר - הוא רק חצי אל!

L e s t a t

New member
לא בדיוק

קודם כל, צריך לזכור שהמסורת הדיאנית היא מסורת שרוב ככל המאמינות שלה הן לסביות או פמיניסטיות רדיקליות ואני לא יודע אם בכלל ישנם גברים החברים באסיפות הדיאניות. בכל אופן, בוויקה דיאנית האל אומנם קיים, אבל הוא פחות חשוב מהאלה, הוא פחות חזק מהאלה והוא לא כזה גדול כמו האלה. האל והאלה לא שווים, דגש חזק על פולחן האלה, כמעט התעלמות מפולחן האל. אבל גם אז - האל אינו "חצי אל", הוא אל לכל דבר, רק שהוא יכול למות (אבל אז הוא חייב להיוולד מחדש דרך האלה) והוא אכן מת כל שנה ונולד מחדש. איך שהוויקאנים הדיאניים (הוויקאניות הדיאניות?) רואים את זה - אכן האלה היא הבוראת לבדה והאל הוא אחד מהברואים. ישנן גם תפיסות בתוך המסורת הדיאנית שגורסות שאין אל כלל ויש רק את האלה (מגוחך לקרוא לזה "דואותאיזם" אחר כך, לא?). בכל אופן, המסורת הדיאנית אינה הצד החזק שלי.

gwizard

New member
ומה קרה עם המסורת ש...

האל הוא זה שנתן לאלה את הכח ואותו הכח בעצם מושאל לה. זה מעניין איך שאנשים נוטים להתעלם ממה שלא נוח להם ועדיין לקרוא לעצמם וויקאנים. כן, אני יודע, אני במצב רוח עצבני, אז מה ?

Justin Angel

New member
קשקוש בלבוש.

לפי ההגדרה הזאת לא אני, וכנראה לא שום דרואיד, בפורום פאגאנים. אישית, אני מאמין שהכל חלק בטריאדה האלוהית הוא כל חלק אחר. טאראניס הוא לא רק אל השמיים ובעל יכולת לפקוד על השמיים, הוא גם האלמנט הטבעי שאנו קוראים לו "שמיים", והוא גם החומרים של היקום אשר מרכיבים את ה"שמיים". הוא לא ביטוי ולא שום דבר אחר, הכל חלק ממחזור אחד גדול וכל נקודה באותו מחזור היא דרך אחרת לקרוא לבדיוק אותו דבר. בבקשה, אל תתיימר לדבר בשם כל הפאגאנים. (במיוחד שאתה וויקאני רק בגלל שהיום יום שני, מה תהיה מחר? זה עדיין נותר לגלות) ופוליסטיות היא ריבוי אלים, שניים זה עדיין יותר מאחד. ואם אתה מתעקש להתחיל לחפש הגדרה לפאגאנים אני אפנה אותך לברית החדשה מתיוס פרק 17 פסוק 17 ולברית הישנה למלכים ב´ פרק 17 פסוקים 7-12 , ומשם אפשר להבין בבירור שפאגאן הוא אדם שאינו מציית לאל האחד ו\או עוסק בעבודה אלילית. :Matthew 18:17 And if he shall neglect to hear them, tell it unto the church: but if he neglect to hear the church, let him be unto thee as an heathen man and a publican. מלכים ב´ פסוקים 7-12: 17:7 For [so] it was, that the children of Israel had sinned against the LORD their God, which had brought them up out of the land of Egypt, from under the hand of Pharaoh king of Egypt, and had feared other gods, 17:8 And walked in the statutes of the heathen, whom the LORD cast out from before the children of Israel, and of the kings of Israel, which they had made. 17:9 And the children of Israel did secretly [those] things that [were] not right against the LORD their God, and they built them high places in all their cities, from the tower of the watchmen to the fenced city. 17:10 And they set them up images and groves in every high hill, and under every green tree: 17:11 And there they burnt incense in all the high places, as [did] the heathen whom the LORD carried away before them; and wrought wicked things to provoke the LORD to anger: For they served idols, whereof the LORD had said unto them, Ye shall not do this thing. והגרסה המקורית, המוזנחת והלא-מובנת בעברית: ח וילכו, בחוקות הגויים, אשר הוריש יהוה, מפני בני ישראל; ומלכי ישראל, אשר עשו. ט ויחפאו בני-ישראל, דברים אשר לא-כן, על-יהוה, אלוהיהם; ויבנו להם במות בכל-עריהם, ממגדל נוצרים עד-עיר מבצר. י ויציבו להם מצבות, ואשרים, על כל-גבעה גבוהה, ותחת כל-עץ רענן. יא ויקטרו-שם, בכל-במות, כגויים, אשר-הגלוה יהוה מפניהם; ויעשו דברים רעים, להכעיס את-יהוה. יב ויעבדו, הגילולים, אשר אמר יהוה להם, לא תעשו את-הדבר הזה. וברצינות, עשיתי מחקר מעמיק בקשר למקור השם פאגאני וכפירה, לשימושים הראושניים, והשימושים שבאו אחריהם יחד עם שינוי שפה, מיקום ובכלליות היסטוריה, ואני אומר לך שחד וחלק שההגדרה של פאגאן היא... במאמר הנחמד שכתבתי ולא בהגדרות מסודרות יפה. וכל מי שנקרא היום פאגאן הוא פולתאיסט, לא מטעם הגדרה, אלא היות וזה מכנה משותף בעל אופי היסטורי. ברכות זוהרות

L e s t a t

New member
יוסי יקירי

"לפי ההגדרה הזאת לא אני, וכנראה לא שום דרואיד, בפורום פאגאנים. " קודם כל, הדיעה שלי לגבי רמת הפגניות שלך היא לא סודית. דבר שני, זו לא הגדרה, זה איך שאני רואה את זה. "טאראניס הוא לא רק אל השמיים ובעל יכולת לפקוד על השמיים, הוא גם האלמנט הטבעי שאנו קוראים לו "שמיים", והוא גם החומרים של היקום אשר מרכיבים את ה"שמיים". הוא לא ביטוי ולא שום דבר אחר, הכל חלק ממחזור אחד גדול וכל נקודה באותו מחזור היא דרך אחרת לקרוא לבדיוק אותו דבר. " תעיר אותי כשתגיע לחלק בו אתה אמור לחדש לי משהו? "ואם אתה מתעקש להתחיל לחפש הגדרה לפאגאנים אני אפנה אותך לברית החדשה" בוודאי, במיוחד בגלל שזה המקום הראשון בו אני אחפש הגדרה למשהו! איך שהנוצרים רואים את זה "פגני" הוא כל אדם שלא קיבל עליו את הנצרות, זה אומר שהמוסלמים והיהודים הם פגניים? יוסי, תעשה לי טובה, תפתח ספר היסטוריה - פגני גם היה כינוי שהרומאים נתנו לכל העמים ה"לא-נאורים" שישבו סביבם, אבל הם (הרומאים) היו פוליטאיסטים, האם זה עושה אותם לפגניים? אם כן, זה כמו שנגיד "גם היהודים הגויים היו כאלה". "וברצינות, עשיתי מחקר מעמיק בקשר למקור השם פאגאני וכפירה, לשימושים הראושניים, והשימושים שבאו אחריהם יחד עם שינוי שפה, מיקום ובכלליות היסטוריה, ואני אומר לך שחד וחלק שההגדרה של פאגאן היא... במאמר הנחמד שכתבתי ולא בהגדרות מסודרות יפה. וכל מי שנקרא היום פאגאן הוא פולתאיסט, לא מטעם הגדרה, אלא היות וזה מכנה משותף בעל אופי היסטורי. " בוודאי, רק ההגדרה של ג´סטין אדונינו הנעלה תתקבל וכל הגדרה אחרת עליה להידחות. נשקו את הרגליים של הוואנאבי-אפיפיור שלנו!

Justin Angel

New member
טוב בסדר.

אתה צודק, אין לי כוח לאנשים שיודעים את הכל והתגובה שלהם במקום לנסות באמת להגיב כמו מבוגרים זה התחמקויות של ילדים בני שלוש. ואגב, זה מאוד לא מנומס ללעוג למישהו שהוא מנסה יפה להסביר לך. אתה יודע שאני פשוט יכול או להתעלם מהשאלות שלך היות ואתה עדיין חלק מאוד יפה ובולט מהקהילה ה"מאגית-מתלהבת" או פשוט להוקיע אותך על זה בכל הודעה וגם ללעוג לך, העובדה שהתייחסתי בצורה עניינית לקשקושים האינפנטיליים שלך הוכחה כטעות ואשתדל לא לחזור עליה בעתיד. ברכות זוהרות

L e s t a t

New member
אני לא רואה איך מה שאמרת סותר

את מה שאני אמרתי. שים לב למה שאתה אמרת פה: "טאראניס הוא לא רק אל השמיים ובעל יכולת לפקוד על השמיים, הוא גם האלמנט הטבעי שאנו קוראים לו "שמיים", והוא גם החומרים של היקום אשר מרכיבים את ה"שמיים". הוא לא ביטוי ולא שום דבר אחר, הכל חלק ממחזור אחד גדול וכל נקודה באותו מחזור היא דרך אחרת לקרוא לבדיוק אותו דבר. " ועכשיו שים לב למה שאני כתבתי בהודעה המקורית שלי: "ובאשר לראייה הפגאנית: האלים הם גם האנשה של עקרונות הטבע השונים" שום דבר ממה שאמרת לא סותר את מה שאני אמרתי חוץ מהחלק בו אתה טוען שפוליטאיזם הוא המשותף לכל הפגנים (מה שאולי נכון כלפי הפלאו-פגנים, אבל לא כל כך רלוונטי כלפי הרבה ניאו-פגנים). אולי לא הייתי צריך להגיב לך בצורה שהגבתי, אבל אתה לא יכול לצפות שאני אגיב אחרת אם אתה כותב לי בצורה דומה.

Justin Angel

New member
כנאמר.

לא קראתי את התגובה שלך להודעה שלי, אין לי שום כוונה להגיב על קשקושים מצטדקים של מאג-מתלהב שיודע הכל. יום טוב

Unblessed

New member
זה לא מפריע לך

להיות הביץ´ של הפורום...
סתם כי הוא חמוד

Unblessed

New member
הגבר השרירי והחסון של הפורום

כמובן... *מחפשת מקום לברוח אליו*

למעלה