שאלת מליון הדולר... או "ה-התלבטות"

swann

New member
שאלת מליון הדולר... או "ה-התלבטות"

למרות שאני קוראת כאן הרבה על זכותה של אישה על גופה ולידתה, ושההחלטה היא קודם כל של היולדת, אני לא מוכנה להחליט לבד. לא מוכנה ללכת נגדו אם הוא לא שלם עם ההחלטה, ואני רוצה את כל התמיכה שבעולם בזמן הלידה עצמה בלי שום מעצורים או בעיות מוסריות עם הנושא. הבעיה של גיא עם לידת בית היא לא שהוא לא סומך על המיילדות או הציוד שהן מביאות עימן. הוא לא סומך על הסטטיסטיקה. אפשר להבין אותו. גם אם מקרה של 1 למליון קורה אצלינו, בשבילנו הוא המקרה האחד והיחיד. הוא מפחד שמצב חרום שיסכן את התינוקת או אותי יכול לקרות, והנסיעה לבית החולים הקרוב (באמת קרוב. 10-15 דקות נסיעה. הרבה פחות עם אמבולנס) יכולה להכריע את הכף. והבעיה הגדולה יותר - איך נחיה עם זה אחר כך. למה לקחת את האחריות הזאת עלינו, כשהאפשרות ללדת בבי"ח היא יותר בטוחה. במקרה שלנו (טורונטו), אפשרות בית החולים היא שונה לגמרי מלידה בבי"ח בארץ, או אם הייתי במעקב רופא מיילד. בלידה בי"ח "רגילה" פוגשים צוות שמתחלף כל כמה שעות, התערבויות קורות הרבה יותר ושידור חוזר של הלידה של מאיה יכול לקרות. לא רוצה כזאת לידה. לכן הלכתי למעקב המיילדות - גם בבית חולים - 3 המיילדות שלי (2 מוסמכות וסטודנטית אחת) תהיינה איתי מהצירים עד אחרי הלידה ואפילו בביקורים אח"כ בבית החולים או בבית. בזמן הלידה רק הן איתי בחדר הלידה. אם צריך רופא, הן קוראות למישהו מהצוות (או אם ארצה אפידורל יגיע מרדים), אבל אם הלידה ללא סיכון והכל עובר חלק - אני לא רואה רופא בכלל. הן יכולות לשחרר אותי תוך כמה שעות מהלידה הביתה ולהמשיך את המעקב בבית. החסרונות - כמובן העובדה שזו לא הסביבה שלי. יש אמבטיה גדולה בה אפשר להעביר את הצירים אבל אסור ללדת בה. ואני רוצה לידת מים למרות שאין לי מושג האם ברגע האמת ארצה ללדת במים או מחוצה להם אבל את האופציה הייתי רוצה להשאיר לי. אני עדיין נוטה לכיוון הבית. כך נראה לי נכון. שאלת האחריות היא שאלה גדולה וכנראה שבגלל שאני אופטימית כהרגלי, אני יודעת שהכל יהיה בסדר. ואם נצטרך בכל זאת להתפנות לבי"ח יהיה די והותר זמן מרגע זיהוי הבעיה עד שהיא הופכת למצב חרום של ממש. בינתיים שלחתי לו לינקים למאמרים ולסטטיסטיקה ומחקרים. הוא עוד לא קרא אותם, לכן כרגע לא מדברים על העניין באופן פעיל אבל בטח הבנתן את הטיעון שלו. מה אני רוצה מכן? לא יודעת. שיתוף לגבי קבלת ההחלטה והאחריות אצל כל אחת שעברה את זה, האם היתה התלבטות דומה... ובכלל אם יש תובנות לגבי המצב <במיוחד כי החוויה שיכולה להיות לי בבי"ח היא לא טיפוסית למה שמוכר פה, ובטח שתהיה טובה יותר מהלידה הראשונה>.
 
שלום לך!

קודם כל, זה נכון שכל החלטה צריכה להיות של שניכם ביחד, למרות שזה הגוף שלך וכו'. אני מאמינה שאם עושים משהו נגד דעתו של הבעל בכל דבר זה רק יכול להביא לנזק, בעיקר בכל מה שקשור לשלום בית ולאמון הדדי וכמובן גם לחינוך הילדים, כי איזה מן דבר זה שאבא אומר משהו אחד ואמא מבטלת את דבריו או להיפך? אני לא מסכימה עם הקביעה המוזרה שכתבת: "למה לקחת את האחריות הזאת עלינו, כשהאפשרות ללדת בבי"ח היא יותר בטוחה." בכל המאמרים בפורום וגם בספרים על לידות בית מובא בפירוש שהרבה סיבוכים נובעים דווקא מהתערבויות מיותרות של רופאים, מלחץ בו האשה נתונה במשך שעות בבית חולים שזו אוירה לא ידידותית ולא מוכרת, מתנוחה לא נוחה על הגב וחיבור למוניטור וכמובן מחוסר סבלנות של רופאים שרוצים ישר לתת לך זירוז או לחתוך אותך וכו'. אז האפשרות ללדת בבית חולים היא בפרוש לא יותר בטוחה! אבל... איני יודעת מהן האפשרויות שלך בחו"ל, נסי בכל אופן לברר אם את יכולה להביא איתך מיילדת פרטית ללידה, זה אולי לא כמו בבית, אבל לפחות את לא נתונה לחסדי המיילדת התורנית שנמצאת שם וזה כבר יתרון. ואולי יש אופציות אחרות כמו קליניקות רק ללידה, או בתי יולדות ולא בתי חולים? בין לידת בית ללידת בית חולים ישנן כמה אופציות, זו כוונתי. ושוב, אם יש סיבוכים חלילה, אז המילדת מפנה אותך מיד לבית חולים, כך שאין ממש סיכון. אני מציעה לך לקרוא את הספר של אילנה שמש "ללדת בבית", שם יש פרק שלם על סיבוכים באמצע לידות בית וגם סיפורים ומה עושים. כך לפחות תדעי שיש כל כך הרבה מצבים בהם מעבירים אותך לבית חולים הרבה הרבה הרבה לפני שעלול לקרות אסון. למשל - לכחתחילה לא יקבלו אותך ללידת בית אם התינוק במצג ובמנח שלא מאפשר לידה וגינלית. ואם תוך כדי הצירים את מרגישה ממש שאת לא מסוגלת - גם אפשר ללכת לבית חולים ולקבל אפידורל אם זה ממש בלתי נסבל. ואם המיילדת רואה שהתינוק גבוה - גם אז יש מספיק זמן להעביר לבית חולים. או אם יש צירים חזקים אבל אין פתיחה למשך הרבה זמן - אז גם יש זמן להעביר לבית חולים. אם המי שפיר יוצאים חומים - גם אז מעבירים לבית חולים. אם המיילדת רואה שהעובר במצוקה - כנ"ל, ובדרך כלל זה לא משהו שקורה תוך שניות, אז יש זמן להעביר אותך לבית חולים. אז באמת את יכולה להרגע. אם את בסדר, והתינוק בסדר (נניח אם הוא גדול מדי, גם אז את הולכת לבית חולים), והמצג והמנח בסדר, אז אפשר להתחיל לידה בבית. הרי לא יולדים תוך שתי דקות (לפחות רובינו לא), וממשיכים לפי ההרגשה שלך, של המיילדת וכו'. תוך כדי את מקבלת מסג'ים, נעה כמה שאת רוצה, אף אחד לא מגביל אותך, אף אחד לא מאיים שצריך זירוז או קיסרי, את בבית שלך עם מוסיקה שאת אוהבת, עם ריח קטורת, נרות, בעל תומך, מיילדת ואולי חברה שתומכות, והכל הרבה יותר רגוע ופחות מלחיץ. לעבור לבית חולים תמיד אפשר קחי זאת בחשבון! אז שיהיה לך בהצלחה! ואת הספר של אילנה את יכולה לבקש ממישהו בארץ שיקנה לך וישלח, כדאי לך מאוד מאוד לקרוא אותו, ממש מומלץ, גם אם בסופו של דבר תבחרי בית חולים.
 

swann

New member
תתחדשי על הניק!

רק עכשיו ראיתי. תקראי את מה שכתבתי על האפשרות שלי ללדת בבית חולים ללא התערבות. עם המיילדות שלי. לכן זה (לפחות מבחינת גיא) יותר בטוח - כי הרופאים וחדר הניתוח למקרה וצריך אותם מיד מיד מיד הרבה יותר נגישים מאשר מהבית. מבחינתו - שיפתחו חדר ניתוח בחדר ליד אצלינו בבית ואז הוא ירגיש בטוח...
 
קראתי

ובמקרה הגרוע, באמת תלכי לבית חולים ללא התערבות. אבל בכל אופן, תזמיני את הספר של אילנה, ותלמדי מה שכתוב שם, זה יתן לך המון תובנות חדשות. ולגבי הבעל, את לא צריכה לשלוח אותו לקרוא מאמרים, אלא פשוט כל פעם לזרוק לו פה מילה, שם מילה, לשתף אותו במה שאת מרגישה. למשל, כל פעם שאני קוראת סיפור לידה מקומם בבית חולים אני ישר מספרת לבעלי. או כל סיפור לידה ביתי אני מספרת גם. כשקראתי את הספר של אילנה, מדי פעם הרמתי את הראש מהספר ואמרתי לו - וואו, אתה יודע ש....? וככה, בלי שהוא קורא כלום, את מעבירה לו המון ידע ותוך חודש הוא יתחיל לחשוב ולדבר כמוך, כי הוא יפנים. ואל תתווכחי איתו אלא נניח אם הוא אומר - אבל בבית חולים אין סיכון כי... אז את עונה לו - בספר של אילנה /בפורום/ בסיפור לידה X/ היה כזה מקרה, והמיילדת אומרת ש.... וכו'. אז בסופו של דבר הוא לא יוכל רק לסתור את כל המקרים ואת כל הנסיון של אילנה ומיילדות אחרות. הוא יפנים. ואם לא? אז בית חולים ללא התערבות רופא נשמע הרבה יותר טוב מבית חולים רגיל ואולי ללידה הבאה הוא כבר יחשוב אחרת.
 

debby12

New member
מנהל
ברוכה הבאה

לי אף פעם לא היה את החשש של "איך נחיה עם זה אחר כך" כי הייתי שלמה מאוד עם ההחלטה ולכן מוכנה באופן מלא לקחת אחריות על ההחלטה שלי. [באותו אופן למשל סירבתי לניתוח קיסרי למרות לחץ כבד - כי זו לא נראתה *לי* האופציה הנכונה. והייתי נכונה באופן מלא לחיות עם מה שיקרה]. אני חושבת שזה מראה על חוסר שלמות מלאה עם ההחלטה - וזה 100% לגיטימי ובסדר כמובן. לידת בית זה ממש לא לכל אחת (ועוד פחות לכל אחד - גברים תמיד נראים לי יותר חוששים) תגידי - את בטוחה לגבי הפרוטוקול של בית החולים? אני גרה בארה"ב, והבנתי ממיילדות פה שגם כשהן מיילדות בבית חולים הן חייבות לציית לפרוטוקול של מוניטור 45 דקות מתוך כל שעה (גם אם אין רופאים בחדר - בלי קשר). וגם אני סקרנית לשמוע מה היה בלידה של מאיה. זה היה בארץ? באיזה בית חולים? איך היתה החוויה שלך?
 

swann

New member
הלידה של מאיה בקיצור...

כאן בטורונטו. קודם כל, בהקשר לשרשור ה OFF עם סיפורי הלידות - הרגשתי מרוצה עד השמיים אחרי הלידה. חוץ מהעובדה שהיתה לי ארוכה ואכזבה עצמית (קלה, בזמנו) שקיבלתי אפידורל מוקדם מדי - מבחינתי היתה לי לידה נהדרת. רק אחרי שעבר זמן, והבנתי שיש אופציות אחרות והיתה יכולה להיות לי חוויה אחרת - החלטתי שהלידה הבאה תהיה שונה. צירים שהתחילו ב-3 לפנות בוקר (יומיים קודם עשו לי סטריפינג) ונהיו חזקים מאוד ב-6. הגענו לבית החולים. פתיחה של 1 ס"מ. שלחו אותי להסתובב שעתיים. פתיחה של 2 ס"מ ושוב שלחו אותי לשעתיים. חזרתי, ראיתי כוכבים
ורציתי חדר כדי להכנס לאיזו מקלחת או אמבטיה או ג'קוזי. אמרו לי שאין חדרי לידה פנויים, אבל אם אבקש אפידורל - יתנו לי חדר לידה. מכיוון שכבר נטרפה עלי דעתי מהכאבים ורק רציתי שהכאבים ילכו - ביקשתי אפידורל ועכשיו. נתנו לי חדר (עם חצי אחות שתזזה בין שני חדרים), חיברו אותי לאינפוזיה. קיבלתי אפידורל (אחרי 3 נסיונות דקירה.
). ואז הכל נראה יותר טוב. אבל בלי התקדמות של ממש. הצירים נחלשו. אז פקעו לי את המים. התברר שהם מקוניאליים. והפתיחה התקדמה ל-6 ונתקעה שם לשעתיים. אם כבר אז כבר - פיטוצין (מה כפת לי, אני עם אפידורל). אחרי עוד שעתיים הגעתי לפתיחה מלאה. חצי שעה של לחיצות ומאיה היתה בחוץ. מהרגע שקיבלתי אפידורל (סביבות 2 בצהריים) עברו 9 שעות עד הלחיצות. כמובן שרעדתי מהאפידורל חלק מהזמן. היה לי חום (לא לגמרי ברור למה). ומה שהכי הפריע לי זה שלא ישנתי דקה. כל הזמן נכנסו אחיות שונות לשאול אותי את אותן השאלות שהקודמות שאלו. זה שיגע אותי. לגבי הפרוטוקול של מיילדות בבתי חולים, נדמה לי שאפשר גם בלי מוניטור. הבנתי שאני יכולה להיות עם מוניטור לא רציף, ובעצם את רוב הזמן במים. בכל מקרה זה אחד הדברים שאברר בפגישה הבאה עם המיילדת (עוד שבועיים). את צודקת לגבי חוסר שלמות מלא עם ההחלטה, כי באמת לא החלטתי סופית. אני רוצה שנחליט על זה יחד, שלא יהיה חוסר בטחון של אחד מאיתנו ברגע האמת.
 

swann

New member
ומילה טובה על הלידה...

שכחתי. האחות שעזרה לי ללחוץ היתה מלאך. הכסא עבר לתנוחת ישיבה ובעצם הייתי במצב של כמעט ישיבה. המיילדת עיסתה את הפירנאום כשהראש יצא ומנעה חתך (יחד עם העיסויים הידניים שלנו + אפי-נו
). היה לי קרע קטנטן בחלק העליון ו-3 תפרים יילEEעט בלתי מורגשים.
 

כרמית מ.

New member
רק לידיעה כללית

"כמעט ישיבה" ושכיבה על הגב, זה אותו דבר מבחינת האגן.
 
אפילו קצת יותר בעייתי, לא?

כי זה סוגר את האגן... גם אני הייתי בטוחה שתנוחת חצי הישיבה בה ילדתי את שתי בנותיי היתה ההמצאה הכי טובה מאז הלחם הפרוס. גיליתי שלא ממש
.
 

debby12

New member
מנהל
אם ככה שאלה לי...

נניח שהיולדת כבר תשושה ולא רוצה להיות תנועתית (קורה... היה לה יום קשה
) - מה התנוחה הפאסיבית הכי טובה לשלב שבו התינוק יוצא החוצה? שהרי אם את על הצד את צריכה אנרגיה להרים את הרגל העליונה לא? ולהיות על ארבה גם נראה לי דורש כוחות (שוב בהנחה שהיולדת תשושה) מה עושים?
 

כרמית מ.

New member
לא לגמרי בטוחה

אבל בעצם כל תנוחה אחרת היא טובה: על הצד, כשמחזיקים לה את הרגל, על שש עם השענות, ומנוחה אחורה בין הצירים, בכריעה כשמחזיקים אותה - או במים, בכל תנוחה שהיא, אפילו על הגב, כי בציפה הבעיות של התנוחה לא קיימות (ככה יצא שאני ילדתי - אני הייתי מאד לא תנועתית רוב הלידה, אם כי צירי הלחץ הזיזו אותי בבריכה ושינו לי כל הזמן תנוחות).
 

פלגיה

New member
אם את על הצד

והמיילדת מחזיקה את הרגל - זה בסדר גמור (ילדתי ככה) ותשמעי - אין מה לעשות. לידה זה תהליך אקטיבי. אם מישהי רוצה לשכב וש"יוציאו" לה את התינוק היא צריכה לבקש ואקום או קיסרי
 
איפה בטוח יותר לחצות כביש?

בכביש הסואן שסמוך לבבית חולים גדול ברמה גבוהה, או את הכבישון ללא מוצא שליד הבית שלי (ישוב של 70 משפחות), מרחק 40 דקות נסיעה מבית חולים?
 
יפהפה, כל הכבוד

זו תהיה התשובה שלי מעכשיו. האמת היא שהמשפט "אין לי אומץ" למי שמכירה את הסטטיסטיקות לא מובן לי, בכלל. אם מקום כלשהו מסוכן יותר ללידה (וזהו בית החולים כמובן), אז למה צריך אומץ כדי ללדת במקום הבטוח יותר (הבית)? לא נעים להיות בוטים, אבל בבית חולים מתים יותר תינוקות (כשמשווים לידות בסיכון נמוך). אז לא ברור לי עניין האומץ.
 
ועוד משהו

לגבי הסכנות הכי חמורות, זה יותר בטוח ללדת בבית, קצת יותר בטוח. אבל לגבי הסכנות ה"קלות", כמו קיסרי מיותר שיכול לגרום לכל מיני סיבוכים "קלים" כמו פגיעה בשלפוחית השתן או ששוברים את הרגל של התינוק כשמוציאים אותו (קרה לחברה שלי), חתך מיותר שגורם להרבה צרות, לפעמים מצריך ניתוח תיקון, וכל מיני "שמחות" כאלה, בבית בטוח פי כמה וכמה. אותי אישית מפחיד עד אימה ללדת בבית חולים.
 
אני יכולה רק להעיד על עצמי

בתור אחת שכתבה שאין לה אומץ ללדת בבית. גם אם הסטטיסטיקה היא קצת יותר לטובת לידות בית, עדיין - כשקורה משהו חמור בבית, אין התערבות רפואית זמינה ומיידית. ואילו כשאת בבית החולים, תמיד יש רשת בטחון רפואית שנמצאת בהיכון בסביבתך. כך שאם קורה משהו, אני מעדיפה שהוא יקרה בבית החולים ולא אצלי בבית. אולי אני מושפעת מסיפור לידת בית זוועתי במיוחד שהשאיר את היולדת עם פגיעה בבלוטת יותרת המוח ועקרה לשארית ימי חייה. אגב, אותה יולדת עדיין ממליצה על לידות בית, למרות שבפרוש היה מדובר ברשלנות נוראית של המיילדת שלה ולמרות הפגיעה הקשה בה עצמה.
 

debby12

New member
מנהל
הה? בלוטת יותרת המוח?

אני יכולה להבין שנגרמה לה עקרות - חלילה פגיעה מכאנית וכו' באזור הגניקולוגי/רחם/שחלות וכו'. אבל איך לכל השדים הצליחה המיילדת לפגוע לה בבלוטת יותרת המוח?? (אני מניחה שהבלוטה כשמה כן היא - באזור המוח - או שאני בכלל טועה?)
 
למעלה