שאלת מליון $$$

h o m e r

New member
שאלת מליון $$$

האים עדיף להיתגרש עכשיו (בן 27 ללא ילדים) או לתת עוד כמה שנים כדי לראות אם ואולי יסתדרו הדברים

../images/Emo4.gifוואי וואי. ממש קשה.

לדעתי, ואני כותבת זאת ממש בזהירות, אם היחסים לא טובים, וכבר אתה שוקל גירושין, אז דבר ראשון לא להביא ילד (זה לא משפר כלום). אני חושבת, שאולי כדאי לפני הגירושין לנסות פרידה לזמן מה. או טיפול זוגי. עקרונית, אני לא מאמינה שכמה שנים יעזרו, עם הגיל כולנו הופכים רק יותר עקשנים ובעלי דעה מוצקה. אני מניחה שמה שאני אומרת , אם לסדר לפי סדר העדיפויות שלי- 1. יעוץ זוגי
אם זה לא עוזר
2. פרידה
ואם מגיעים למסקנות חד משמעיות אז או גירושין, או לחזור לחיות יחד עם טיפול זוגי שוב. אבל אולי יתנו לך תשובות יותר טובות מחר= אז חכה קצת.

h o m e r

New member
קודם כל תודה

זה כבר הפורם השלישי שאני שואל את אותה השאלה ורק כאן אצל הטריים סוף סוף יש תשובה. לא מחפש תשובה חד משמעית זה בטוח בעצם אני לא יודע בכלל אם אני מחפש תשובה או סתאם מחפש אנשים במצבי כבר ניסינו הרבה דברים חוץ טיפול זוגי ולא הגענו לשום מסקנה חד משמעית, אני חושב שזה בגלל שאנחנו יוצאים ביחד 11 שנים ורק לפני שנה התחתנו, אולי אנחנו פשוט לא מצלחים להתרגל למצב חדש או לא מוכנים לוותר על המצב הישן שהיה לנו כ"כ טוב ונוח ועכשיו כשהכול לא מסתדר לנו ניראה לנו שהעבר כ"כ מתוק והעתיד לא ברור מפחיד אפשר להגיד אפילו יש לנו כ"כ הרבה בעיות אני לא יודע אם יש לנו את הפיתרונות תודה רבה לך מכל הלב נחכה לתשובות נוספות

הילית*

New member
אם אתם כ"כ הרבה שנים ביחד

תנסה לחשוב מה השתנה בעקבות הנישואין- עול המשכנתא? הרגשה של מחויבות אחרת? האם לא גרתם יחד לפני הנישואין? אולי קשיים עם ההורים שצצו ועלו עכשיו? תנסה לחשוב למה משהו שהיה טוב ומתוק הפך לקשה ולא נעים. וגם אני בעד טיפול זוגי. שווה לנסות לדבר ולפתור את הדברים לפני שעוצרים הכל בהצלחה !

h o m e r

New member
המשכנתא לא כל כך נוראית,

וגם גרנו ביחד לפני החתונה, אין לנו בעיות עם ההורים,ואף אחד לא מתערב לנו ביחסים, לי אין בעיה עם מחויבות מכל סוג שהיא , אני רוצה להאמין שגם אשתי מרגישה כך (לפחות בנושא הזה) אבל הרבה דברים השתנו בעיקבות החתונה, כמה דברים לטובה, הרוב לרעה אני מרגיש כ"כ חסר אונים, במיוחד בחצי שנה האחרונה היא פשוט לא מובנת לי רגע היא הבחורה שאותה אהבתי והתחתנתי, ופתאום בחורה שונה לגמרי ואני לא רוצה שונה אני רוצה את זו שאהבתי אומרים לי שכל בחורה משתנה אחרי הנישואין האים זה נכון?! או שבכלל אני הבעיה ,אולי יש לה את ההרגשה שאני לא מספיק טוב ויש טובים מימני אולי העובדה שלא הכרנו אף אחד\ת אחר\ת כי הינו עסוקים זה בזו ועכשיו כבר מאוחר לה או לי אני רוצה להאמין שיש לנו את הכח להתגבר על הכל אבל ניראה לי לאחרונה שאני בודד במערכה נלחם על היחסים שלנו לבד בלי שום מאמץ מצידה

shelycat

New member
דרך אגב............

דרך אגב...... קצת מעלינו ברשימה יש פורום בשם "זוגיות במשבר" אולי שם יש אנשים עם יותר ניסיון מאיתנו שיוכלו לעזור ולייעץ. בכל אופן בהצלחה וכל טוב.

אני מאוד מזדהה

אני ובעלי יחד כבר 9 שנים, מתוכן נשואים רק 2.5 שנים. והיו זמנים רבים (גם עכשיו) שפתאום רבנו כל הזמן, והיה נראה שאהבה נעלמה. לפני הנישואין נפרדנו קצת (בתור בת להורים גרושים, הייתי חייבת לדעת אם זו אהבה או הרגל), וכל הזמן אנחנו בודקים את עצמינו. עכשיו למשל, אני אחרי לידה, מובטלת, בעלי בסכנת פיטורין, רק קנינו בית לא מזמן... בקיצור- יש המון סיבות לריב. מה עשינו? דבר ראשון שלחתי את בעלי לשתי פגישות עם פסיכולוגית, וזה מאוד עזר לו. דבר שני, מנסים להתמקד בחיובי. יש לנו ילדה מקסימה, בית מדהים, יש חברות בינינו ואהבה בסיסית . אז עכשיו אנחנו בתקופת מריבות. אז עכשיו אין כסף. יבואו זמנים טובים יותר. צריך חופשה? אז נצא לקמפינג בצפון, כי זה כלום כסף ועדיין שינוי אווירה. בקיצור- צריך להיות יצירתיים. תגיד- יש לכם תוכניות לעתיד? אתם מדברים על "חו"ל בפסח הבא", "ילד בגיל 28" וכו´? זה לדעתי סימן טוב אם מתכננים יחד. זה אומר שיש לכם כוונה טובה להמשיך בקשר למרות הבעיות. ואולי תצאו לחופשה? יחד או לחוד. בכל גרסה זה יכול לעזור. לא יודעת- אני סתם מנסה לעזור ורושמת מה שעולה לי בראש. בהצלחה.

h o m e r

New member
נסינו חופשה, והכול טוב עד שחוזרים

כרגע אנחנו לא חושבים בכלל על ילדים כסף כרגע לא חסר אפילו שאני מובטל (חסכנו קצת כשעבדתי) כרגע אני ממתין לתשובה בנוגע לעבודה חדשה אבל זה לא ממש בטוח(hi tec זה התחום שלי) אבל הבעיות החלו כאשר עבדתי אז לא ניראה לי שזה הבעיה גם אני בן להורים גרושים ובעיקבות הגירושים של הורי הינו כל הילדים בטיפול פסיכולגי שמאוד עזר לדעתי ואני לא פוסל יעוץ זוגי אני רק חושב שזה המיפלט האחרון

shelycat

New member
הכל תלוי.............

הכל תלוי ולדעתי בהמון דברים, חמי אמר לי לפני גרושיו שהוא חושב על זה לפחות 10 שנים ורק בגלל הילדים הוא נשאר, החלק העצוב הוא שהאדם היחיד שהופתע מהגרושים היתה חמותי שלא ראתה את זה מגיע, בעלי ואחותו אמרו על זה "הגיע הזמן" וזה מוכיח שגם כשהכל על מי מנוחות לכאורה אבל ההורים נשארים יחד למען הילדים ולפחות אחד מהם לא מאושר-הילדים קולטים. לדעתי השאלה הראשונה ששווה לשאול היא "האם אני אוהב אותה?" נכון לא חיים מאהבה אבל בלעדיה שיקום הנישואין היא מטרה אבודה, אין טעם לשקם את הנישואין רק "לזכר ימים עברו" או כי עברתם כבר דרך ארוכה ביחד לפעמים דברים פשוט נגמרים, מצד שני אם אהבה עדיין קיימת ויש רצון הדדי להמשיך יחד אז בהחלט שווה להשקיע אבל בכל מקרה לא להכניס ילדים למשוואה כדרך לפתרון או כמשהו שיאחד אתכם במטרה משותפת פשוט כיוון שאני רואה היום זוג חברים של הורי שעכשיו כשהילדים יצאו מהבית וסוף סוף יש להם זמן ביחד אז הם גילו שבעצם מבחינה ריגשית הם רחוקים זה מזה, שאין להם שום דבר משותף פרט לילדים והם לא רוצים יותר לחיות יחד והיום הם בתהליכי גירושין.

h o m e r

New member
אוהב את מי ?

את אשתי של יום ראשון או של יום שני אני לא מכיר אותה רוב הזמן כל פעם אני מגלה צדדים חדשים באישיות שלה אתם חיבות להיות כ"כ מורכבות????

shelycat

New member
כן

אני חושבת שכל הזמן אנחנו מתפתחים ולכן גם משתנים גם כזוג וגם כאינדיבידואלים והסוד הוא פשוט ללמוד להסתגל ולהתרגל לזה שהאישיות שלנו לא סטטית אלא מתפתחת כל הזמן ותחומי עיניין משתנים. ובתגובה לשאלתך: כן! אנחנו חייבות להיות כל כך מורכבות בדיוק מאותה סיבה שאתם כל כך מוזרים ולא הגיוניים (לפי אמות מידה נשיות כמובן) בעינינו: כדי שיהיה לכולנו מעניין להמשיך לחיות יחד!

h o m e r

New member
בסדר אבל לא צריך להגזים

מה, זה לא הגיוני שינוי כזה מהיר אני מכיר אותה המון זמן, 10 שנים כלום ובשנה אחת פתאום אישה אחרת גם לנו יש אינטלגנציה אתם יודעות

אתי@

New member
אפשר לשאול איזה שינוי חל בה?

איזה שינויים יכולים להיות כל כך מהירים וקריטיים, שפתאום תרגיש שאתה לא מכיר אותה?

h o m e r

New member
שינוים מהותים באשיות, החל מהאופן

שבו היא מביטה עלי, מדברת איתי,סקס,וכ´ו ועד האופן שבו היא מתלבשת, מסדרת את השער, ועוד כל מיני דברים שגורמים לי להרגיש שזו לא אותה בחורה שאיתה התחתנתי

אתי@

New member
קשה לי לתת עצות מניסיוני (כי אין

לי ניסיון), אבל על פניו נראה שרוב הדברים שמטרידים אותך הם דברים חיצוניים ולא דברים מהותיים בקשר שלכם, בתפיסת עולם ובדרך חיים. ולכן נראה לי שאלו דברים שאפשר להתגבר עליהם. שיחות גלויות וייעוץ זוגי - יכולים לעזור לשניכם להחליט כמה הדברים קריטיים, מה אתם מוכנים או לא מוכנים לשנות, והאם אתם רוצים להמשיך את חייכם ביחד. בכל מקרה לא כדאי להביא ילדים במצב של חוסר וודאות. ילד לא צריך לפתור בעיות! וכמובן שאסור לשניכם לשכוח, שאנשים משתנים עם הגיל, וקשה להילחם בזה, צריך לקבל את זה (כמובן בגבול!). יש גילאים שבהם חלים שינויים יותר קיצוניים ומורגשים, ואולי זה הגיל. שיהיה לכם המון בהצלחה
מחזיקה לכם אצבעות אתי

h o m e r

New member
לא זה לא רק חיצוני

וזה לא מפריע לי איך היא מפזרת את השער או איזה שהוא פרט חיצוני פשוט שאלת אז עניתי בכללי ואם האופן שהיא שבו היא מתתיחסת לנישואין שלנו זה לא דבר מהותי אז אני לא יודע מה כן מהותי אנחנו לא מדברים בכלל על ילדים אז אין בעיה ואנחנו עדין לא בגיל המעבר כך שכל השינוים שחלים כרגע לא צריכים להיות מהותיים

אתי@

New member
לא לזה התכוונתי אבל זה לא חשוב

נראה לי שהמסקנה של רוב האנשים שיעצו לך כאן, היא שכדאי מאוד להשקיע בטיפול זוגי, או לפחות להתחיל בטיפול אישי. שיהיה לך בהצלחה ורק טוב

h o m e r

New member
אז לא הבנתי סליחה

למה התכוונת ? מוכן להשקיע בטיפול פסיכולגי אבל לא לבד קשר בנוי על זוגיות מיותר להגיד שכל דבר נעשה ביחד

זה לא ככה-

כמו שאתה לא יכול לגרום לה להשתנות, אתה גם לא יכול לגרום לה להישאר כמו שהייתה. החיים שוודאי גם גרמו לך לשינויים, שינו אותה במקביל. יתכן שיעזור לך לא לבלום את השינוי, אלא לזרום איתו, ולנסות להכיר אותה מחדש. ואם כל יום היא שונה- ודאי עוברים גם עליה דברים לא קלים, שגורמים גם שינוי במצב הרוח שלה. נשמע לי שהכי אתם זקוקים לכמה שיחות נפש עמוקות (אצלנו זה גם מלווה בבכי בדרך כלל...) ואז תהיה חכם יותר. תעשו רשימה בדיוק מה השתנה ומה מפריע לכם, ותעבדו כל פעם על סעיף אחד. הכל ביחד זה יותר מדי.

h o m e r

New member
מבטיח לנסות רשימה

שיחות נפש תמיד היו לנו,זה אחד הפלוסים בלגדול עם אשתך

למעלה