שאלת מליון $$$

edenush

New member
אומרים שהשנה הראשונה היא

הכי קשה. אולי הבעיה נובעת מזה שאתה מובטל,כי בעלי כרגע בחופשת מחלה כבר חודש שלישי ועברנו תקופה נוראית, עד לפניט כמה שבועות שישבנו ודיברנו ופתחנו קלפים, כי סה"כ גבר בבית (מובטל הכוונה) זה דבר לא קל בכלל. בטח אתה מיואש ואתה מוציא את זה עליה בללי להרגיש, והא מרגישה את כל המעמסה שלך, אבל פי שתיים. תנסו לדבר על הדברים, תברר מה הציק לה, חבל לפרק מערכת יחסים כל כך ארוכה ככה סתם, כי אחרי הכל נשמע לי שאתה מאד אוהב אותה. בהצלחה

h o m e r

New member
השנה הראשונה עברה חלפה לה

והמצב לא מעודד, וזה בלשון המעטה אני יודע שבגלל שאני מובטל כרגע אזי אני מעמסה "כאילו", וזה אפילו מתסכל אותי עוד יותר, אבל האמיני לי הכול שטויות, יש לנו כסף חסכנו מספיק כאשר עבדתי והרווחתי מספיק בשביל שנינו, גם מחוסר ברירה (בגלל שהיא לא עבדה) וגם סתם בשביל מצבים כאלה, כאשר היא לעומת זו לא עבדה, אני לא הרגשתי מעמסה, להיפך היתי הכי מבין שבעולם ועודדתי אותה לחכות לעבודה שמתאימה לה, ולא להיתפשר על סתם עבודה אני אומר כל עוד המצב מאפשר, אז תהיה בררן כי אחר כך אולי יהיה מאוחר ולא תוכל לעשות מה שאתה אוהב באמת, מספיק להסתכל בחתימה שלי בכדי להבין על מה אני מדבר

fila

New member
...........

לדעתי לפני שמפרקים את הכל ולפני שעושים ילדים ובכלל...לא להחפז תבדוק עם עצמך ואיתה מה גרם לשינוי, אני לא מאמינה שביום בהיר אחד אתה מתעורר לצידו של מישהו שאתה לחלוטין לא מכיר אלא אם כן עובר על אותו אדם משהו,ואם אתם כ"כ פתוחים כמו שאתה מספר אז היא תגיד לך מה קה ומה מפריע לה. בהצלחה

h o m e r

New member
לי זה ניראה שהיא פשוט

לא הרגישה אף קשר זוגי אחר חוץ מימני זה טוב וזה גם רע מצד אחד אולי יש משהוא יותר טוב מימני מצד שני אם אני בודק את הסובבים אותנו אני הכי מבין,סובלני,מעריך,מפנק וכ´ו פשוט אין לה או לי שום קנה מידה ליחסים אחרים

רחלילי

New member
סתם ככה לתת!? (עצת חינם)

לא הייתי נותנת סתם עוד כמה שנים, בלי ללכת לפסיכולוג. לפני טיפול זוגי הייתי הולכת בעצמי לפסיכולוג לברר את החלק שלי במה שעושה קשה, ומקווה שגם הצד השני היה עושה את זה. לא מאמינה בלעשות ילדים כדי שישתפר, לא אחת זה רק מביא לכך שיש לבעולם עוד ילד אומלל עם הורים אומללים או גרושים. שיהיה לכם טוב רחלילי.

h o m e r

New member
סביר להניח שחלק מהאשמה רובצת עלי

הרי לא יכול להיות שהכול באשמתה וגם אין לי בעיה ללכת לפסיכולוג אם היתי יודע שאשתי תלך אחרי פשוט בזמן האחרון אני מרגיש שאני נלחם על הזוגיות שלנו לבד בלי שום עזרה מהצד השני וזה הכי מכאיב לי

רחלילי

New member
חיפוש אשמים-

לדעתי לא ממש יועיל, ולא יהיה במקום. קשה לי להאמין שיש מישהו מכם שמש אשם,הרי אתם מן הסתם אוהבים ורוצים לחיות טוב יחד. אולי משהו השתבש דווקא כי היה השינוי הזה שקרוי חתונה וכפי שכתבו לכם קודם, התקופה הראשונה של חיי הנישואים עלולה להיות לא קלה. זאת משום שהיא מוציאה מרבים מאיתנו כל מיני דברים שכלל לא קשורים לבן הזוג אלא יותר למי אנחנו מאין באנו מה חווינו וכו´ ולעיתים הזוגיות מקבלת ZETS מכל מיני קשיים שיש לנו עם עצמנו. אז לא הייתי קוראת לזה אשמה. אם אין לך בעיה לפנות לפסיכולוג/ית הייתי מציעה לך לעשות זאת, אני מעריכה אותך על נכונותך לעשות את זה (עד כמה שההערכה שלי חשובה לך-איננו מכירים כלל). אגב, לא הייתי קושרת או מתנה את הפניה שלך לאיש מקצוע עם פניה של אשתך. אל תשכח שאתה כבר מכיר את עולם הטיפול, ואשתך אולי לא, ואולי זה מהווה עבורה איום, פניה לעזרת פסיכולוג.. אם יש לך את היכולת והכוחות לפנות לטיפול עשה את זה, קודם כל בשביל עצמך. אולי עם הזמן היא תעשה זאת גם ואולי לא. אתם לא תהיו הזוג הראשון שבו אחד נמצא בטיפול והאחר לא. אני יכולה לומר לך עוד הרבה אבל גם ככה אני מאריכה. שיהיה טוב.

h o m e r

New member
לא מחפש אשמים כלל

רחלי, אני יודע ששנינו אשמים אין לי ספק אבל לא אלך לטיפול פסיכולגי לבד!!!! איך שלא יהיה אני מרגיש כאילו אני היחיד שמנסה להציל את הקשר בעוד שאני מרגיש טוב עם עצמי גם אם אני לא עובד או השד יודע מה אני פשוט יודע שיש לנו בעיות קשות בזוגיות בעיות של שנינו היא אומרת מצידה שהיא גם מנסה אבל במיבחן התוצאה אני היחיד שפועל

רחלילי

New member
אבל הנה

אתה כן מחפש אפילו בזה שאתה אומר ששניכם אשמים בא לי להמשיך ולומר לך עוד דברים אבל זה לא יהיה נכון. אני חושבת שאת הדברים שאתה אומר ובעיקר בתגובה האחרונה שלך אלי אלה הדברים שאתה צריך להביא לטיפול אישי משלך. חבל לי שאתה קושר את הדברים בה. כתבת קודם שהכל נעשה יחד וזו שאלה עד כמה לכל אחד מכם יש גם את הדאגה לעצמו. אישית אני תומכת יותר במקום שבו אתם נמצאים בטיפול פרטני. מקווה שתקח ברצינות את הדיעה הרצינית שלי ולא תחכה לאשתך ולזה שהיא תלך. אתה תראה טיפול פרטני זה יותר מפחיד, מאיים, ועושה כאילו זה שהולך הוא שלוקח עליו את האשמה. אבל!!! זה ממש לא ככה. אתה תראה, תמצא לך מישהו טוב אחראי ומקצועי ותראה שזה יעשה לך טוב. זה בכלל לא ABOUT שניכם. זה קודם כל עבורך. אני לא יודעת איך עוד לומר לך את הדברים בצורה ברורה ולשכנע אותך.

h o m e r

New member
לא הבנת אותי רחלי

אין מצב שרק אחד אשם זו הנקודה שניסיתי להסביר אני קושר את הדברים בה כי איתה אני חולק את החיים, ואם אני דואג כ"כ לקשר זה לא אומר שאני מוכן לשכח מחיי, ולבזבז את חיי בניסין להציל מה שלא ניתן להציל, הרי אני חייב לראות איזה שהיא ראקציה מצד אשתי, לא מאיים עלי שום סוג של טיפול פרטני ככול שיהיה ואני לא רוצה שהיא תעשה איזה שהוא צעד ראשוני למעשה אני עשיתי את הצעד והיא יודעת שהיא זו שהשתנתה פשוט לא ניראה שזה חשוב לה מספיק בכדי לעשות צעד אחרי אפילו

בילבי.

New member
טיפול זוגי../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

תורם נפלאות לקשר! מומלץ !

dorlim

New member
גם אני מצטרפת להמלצה על טיפול זוגי

ויכולה לוהוסיף מניסיון של חברים - הוא לא רצה ללכת והיא הלכה לבד ויידעה אותו על כך. כל פעם שהיא היתה חוזרת הוא היה עושה לה תחקיר מה היה שם ובעצם זה היה פותח את השיחה ביניהם

בילבי.

New member
אם הולכים לבד....

מקבלים עוד המון טיפים איך להתמודד עם ההתנהגות של בן/בת הזוג... הם לא חייבים להיות שם על מנת לעבור טיפול

רחלילי

New member
האמת, כשאמרתי טיפול התכוונתי

לא למקום בו נותנים טיפים אלא למקום בו אתה מברר את עצמך עם עצמך ועם איש מקצוע רציני ואחראי. אישית לי קשה להמלליץ על ללכת למקום בו מקבלים טיפים איך להתמודד עם השני כי זה רק מקבע את מצב המלחמה. אבל זו דעתי האישית.

בילבי.

New member
זו גם כוונתי, ומה לעשות

הטיפים האלו הם חלק מהטיפול (כי גם אתה צריך לדעת איך להתנהג בכל מיני סיטואציות). וזה גם עוזר! (לצערי מנסיון) ויש לי מטפלת מצויינת להמליץ עליה. היא שינתה לי את החיים מקצה לקצה....

למעלה