שאלת מרנגים

CallMeCavanaugh

New member
שאלת מרנגים

עד היום הכנתי רק מרנג שוויצרי. היום ניסיתי לראשונה להכין מרנג איטלקי לצורך הכנת קרמבו ביתי. הקצף יצא לי משמעותית פחות דביק מהקצף של מרנג שוויצרי. בנוסף, אפיתי חלק קטן מהמרנג. כל זמן האפיה הוא היה רך, אבל עם ההותאה מהתנור הוא התקרר במהירות וקיבל מרקם שמזכיר שערות סבתא דחוסות. האם זה אמור להיות המצב, או שפישלתי איפשהו במהלך הכנת המרנג?
 

bali

New member
מנהל
יעזור לראות את המתכון

אם זה מתכון שלקוח מאתר אחר, אפשר לשים קישור למתכון כדי לשמור על זכויות יוצרים.

בגדול המרנגים השונים מתאימים לשימושים שונים. יכולה להסתכל בספר של הקורדון בלו ולבדוק מה מתאים למה כי אני לא זוכרת כרגע בדיוק.
 

CallMeCavanaugh

New member
זה מה שניסיתי להכין

http://www.mako.co.il/food-recipes/...21004.htm&sCh=a91539cdf3178110&pId=1008029669

הקרמבואים עצמם הצליחו, למרות שאישתי טוענת שמרקם של מרנג שוויצרי (מאוד מאוד דביק) היה מתאים יותר.
אחרי האפיה שמתי את התחתית שהכנתי על עוגה, ואז אישתי חלתה אז עבר יום עד שאכלנו אותה, וכשהגענו אליה התחתית כבר חזרה להיות קצף במקום מרנג נוקשה.
 

ניריתי 1

New member
אני מקווה שלא השתמשת בצימקאו של קרמית


 

CallMeCavanaugh

New member
הרגה אותי השורה הזאת

צמקאו או שוקולד מריר איכותי. כי הם כל כך דומים אחד לשני
 

bali

New member
מנהל
לפי הקורדון בלו

המרנג האיטלקי מתאים לקישוט קינוחים, לציפוי שמשחים במהירות (כמו לפאי לימון או לקינוח אלסקה) או להוספת אווריריות למוסים.

המרנג השוויצרי מתאים לקישוט בעזרת שקית זילוף ולעיצוב.

המרנג הצרפתי (חלבונים שמקציפים עם חצי כמות סוכר ואז מקפלים פנימה את החצי השני) מתאים לעיצוב וייבוש בתנור או לבישול באידוי.

לפי זה, לקרמבואים אכן השוויצרי והאיטלקי הם המתאימים. איזה מהשניים - כנראה עניין של העדפה אישית. נראה לי שהשוויצרי יותר יציב וסמיך.

וביננו, מתכון שמתארים בכותרת כקרמבו עם הציפוי הטעים שלא תמצאו באף קרמבו קנוי, ואז כתוב 300 גרם צימקאו של כרמית ובסוגריים או שוקולד מריר איכותי.... הממממ.... דבר כזה היה מוריד לי את החשק לנסות אותו באופן כללי. במתכון בחרו במרנג איטלקי, הייתי מנסה בפעם הבאה קרמבואים עם מרנג שוויצרי ורואה מה טעים יותר.

רק שבכל מקרה - יש הבדל אם משתמשים במרנג רך או מייבשים אותו בתנור, אז צריך להחליט מה המטרה. לקרמבו הכי יתאים X ולייבוש הכי יתאים Y.
 

ניריתי 1

New member
זו בדיוק המחשבה שחלפה במוחי

כשהסתכלתי במתכון וראיתי "300 גרם צימקאו של כרמית" ובסוגריים "או שוקולד מריר איכותי" ... שלא הייתי מתעכבת שניה נוספת וממשיכה הלאה לחפש מתכון אחר.
 
למעלה