שאלת סקר - אימהות לתינוקות

• פותח הנושא sipi1
  • פורסם בתאריך

ornaok

New member
אם לא היית גרה כל כך רחוק ממני

הייתי מציעה לך לפתוח יחד מקום כזה בשותפות. אני כל כך מבולבלת ומחפשת את עצמי, הלואי ויכולתי לפתוח כזה מקום!

יש צורך בפעילויות לטווח גילאים רחב

כאמא לילדה בת 5:3 ופעוט בן 1:4 אני מודה, שבלתי אפשרי לנו להגיע בהרכב מלא לכל המקומות ה"ממותגים" שהזכרת. אם לקטן יש פעילויות - אין כמעט כלום לגדולה, ולהיפך. לכן, המקום המועדף עבורנו לשעות אחה"צ הוא הספריה העירונית: הגדולה בוחרת ספרים, יושבת וקוראת , והקטן מבלה שם בחדר המשחקים עם צעצוע או מאזין לאבא/אמא שקורא/ת לו ספרים. מדי פעם הגדולה מצטרפת, אבל היא די עצמאית במקום. הגיוון הוא 'שעת סיפור', שמתקיימת שם אחת לשבוע, עלותה מזערית (משהו כמו 15 ש"ח למשתתף) והפעילות מאוד מהנה.

sipi1

New member
עכשיו יותר קל לי להתמקד

עד איזה גיל כדאי להציע פעילות - האם ילדים בני שש ומעלה עדיין מצטרפים לבילוי כזה ? ועוד רעיון שעלה - האם שירות "בייבי סיטר" לילד באחד הגילאים שיאפשר להורה להתמקד בילד השני היה יעיל במקום כזה ? (שעת סיפור, למשל, לילדים הגדולים - לא מחייבת נוכחות צמודה של ההורים, ומאפשרת להורה להשתתף בפעילות נוספת באותו זמן).

זה רעיון נהדר !

בנמשים (חיפה) יש לפעמים פינות יצירה, והן מקסימות ומבוצעות רע. אין אפילו משהו בנאלי כמו סינרים חד פעמיים כדי לשמור על הבגדים של היוצרים הצעירים ... לפעמים יש פינות ליטוף מודרכות, לפעמים שעת סיפור. וזה נחמד.

sipi1

New member
../images/Emo51.gif ואולי יצא מזה משהו טוב...

קיבלתי המון מידע, מכל מיני תגובות. ראיתי שיש שני סוגים עיקריים של מקומות - אחד שמופעל מכיוון מסחרי, בד"כ ממוקד במשחקיה והסעדה, ואמור לכסות את הוצאות ההפעלה ולהשאיר רווח נאה. השני מופעל בד"כ ע"י עמותה של אנשי מקצוע מתחומים שונים, וכולל פעילויות שנועדו גם להעשיר את ההורים (מסדנאות דרך יעוץ הנקה ועד רפואה משלימה). זה הדגם שאני מעדיפה לראות גם אצלנו. היום יש לנו אירוע משמעותי - סיום קורס "אם לאם". קורס מושקע שתרם לי המון, ומחזק עוד יותר את הרצון לפעול בתחומים שקרובים לתהליך המופלא של הריון, לידה והורות. את הפעילות של "אם לאם" מאפשר שיתוף פעולה של כמה גופים - וכולם יהיו מיוצגים היום בטקס החגיגי. אני מקווה שמישהו מביניהם יסכים להרים את הכפפה ולהקים מרכז כזה דווקא בצפון הרחוק. תחזיקו לי אצבעות... (בכאב לב ויתרתי על מקום העבודה שלי השבוע, מקום בו חשבתי שאוכל לקדם פעילויות כאלה. הלוואי שאצליח למצוא את הדרך לא לוותר על החלומות האלה, ולהגשים אותם במסגרת אחרת ...)

עמית@

New member
מחזיקה אצבעות, את תעשי דברים

כאלו נהדר! את יודעת לתת ומלאת מסירות, אני בטוחה שתמצאי את הדרך.

למעלה