שאלת סקר למדריכות הכנה ללידה, דולות

צימעס

New member
בענין הדירה השכורה

(לא מנסה לשכנע אותך, רק כדי שזה לא יבלבל אחרות) דירה שכורה של 40 מ"ר זה הרבה יותר (שטח ובית) מחדר זר וחדש לחלוטין של 15 מ"ר.

בלינקה

New member
אין ספק שזה אינדיבידואלי לגמרי

אני, באופן אישי לחלוטין, הרגשתי נינוחה לחלוטין בחדר לידה. ברור לי לחלוטין שיש רבות שהוא מפחיד אותן ומכניס לסטרס, וכל בית אחר, נטול מכשור רפואי, ירגיש להן נוח יותר. אבל זו היתה שאלה אישית, ועניתי מהמקום האישי שלי

תובנות

מנטי, בקורסים הרגילים, יוצאים מנקודת ההנחה המוצדקת שרוב הנשים שנלווה או נדריך יילדו בבי"ח, וכמו כן, מההיכרות שלי עם חלק מהמנחות, יש המון כבוד לבחירה האישית של כל אשה, ולא ינסו להשפיע ולעצב את השקפת עולמך לכיוון זה או אחר. תקבלי את המידע, ותעשי עם זה מה שמתאים לך. כאמור, במקרה שלי, הדעה שלי בזכות לידות הבית התגבשה עוד לפני הקורס, אבל לידות הבית שבהן *נכחתי* הכריעו לגמרי את הכף, למקרה שההכרעה היתה רלוונטית עבורי.

אצלי זה מבפנים, מזמן מזמן אני יודעת

מתחומים שונים לחלוטין, שמטפל ברפואה משלימה אמור להיות התחנה הראשונה שלי בכל נושא שהוא. כל כאב, כל אלרגיה, כל חלושס- אני קודם כל פונה לרפואה המשלימה, ומבחינתי זה מוכיח את עצמו היטב. כך כמובן גם בלידה. זה לא שרונה בראון צריכה להתחיל מ-0 אצלי. ד"ר פנינה בר סלע מטבעון נתנה את היסודות לידע התזונתי שלי. הלימודים במדיסין נתנו לי מילים להבין את האינטואיציה שהיתה שם שנים קודם, וכלים לשנות את העולם למקום טוב יותר. ומדריכת הכנה ללידה שלי, הדי הרפז, מלפני 5 שנים, רק הוסיפה על הידע שרכשתי במדיסין. וכמובן- המטפלים שלי והמטופלות שלי הוכיחו לי בשטח את כוח של השיאצו. וכדי לסבר את האוזן- ליויתי לפני שבועיים לידה שהתחילה מכלום. רעלת הריון ללא פתיחה, ירידת מים או צירים. הודיעו לה שהיא חייבת ללדת מיד, היום. עכשיו. וזה היה לוח הזמנים: 10.15 תחילת טיפול. 11.15- צירים. 14.15 הגעה לבי"ח עם צירים ופתיחה של 3 ס"מ. 16.15-21.45- שיאצו, שיאצו שיאצו. 21.45- לידה טבעית, 4.110 ק"ג, בלי תפרים, בלי פיטוצין, בלי כלום. 22.30 הלכתי הביתה עם חיוך, דמעה, וכתף גמורה. למחרת - שבת- כל היום- יוגה, יוגה, יוגה, כדי לאפשר עבודה ביום ראשון. א-מחייה. ותודה לד"ר קידר שאיפשר.

27חומד

New member
ממש לא. יותר סביר שכל מי שלמדה את

הנושא תאמין ביכולות הגוף שלה ללדת בכוחות עצמו אם רק ייתנו לו את ההזדמנות. בימינו גם זה לא מובן מאליו. כמו שעדי אמרה, המטרה היא לדעת להכין נשים מסקאלה רחבה של רצונות, צפיות, השכלה קודמת או לא, לסוגים שונים של תסריטים ואשפרויות במהלך הלידה. כלומר גם אם תגיע אלי אשה שתכריז שברגע שהיא מגיעה לבי"ח היא לוקחת אפידורל, אני עדיין אכין אטותה גם ללידה פעילה גם כדי שתוכל להתמודד בשלב הלטאנטי וגם למקרה בו האפידורל מתעכב עד לא מגיע בזמן, אולי לא משפיע וכו'. בקורס עצמו הרצו לנו שתי מיילדות בית. אחת מהן ילדה בבית עוד הרבה לפני שהפכה למיילדת. אחת מרכזות הקורס ילדה את כל ילדיה בבית. ועדיין, מעולם זה לא הפך לאישו. זו פשוט עוד דרך או אופציה ללדת. בלי שיפוטיות או ויכוחים אידיאולוגיים.

אם פי 3

New member
אבל מנטי שאלה *עלייך*

ברור ש"בתפקיד" לפעמים צריך לשים את הדעה שלך בצד (אבל לא לשכוח אותה לגמרי...) ולתת קדימות לתפיסות אחרות - בעיקר אצל דולות אבל גם בהכנה ללידה. השאלה היא האם הידע הזה שינה את הבחירות *שלך*. התחושה של חלק מהיולדות בבית/מתכננות ללדת בבית, היא שזה דבר כל כך "נכון" שאילו רק היה ל"כולם" הידע - שזה לא "פסיכי", ההשפעות ההורמונליות, וכן הלאה, אז כל מי שאין סיבה רפואית שמונעת ממנה לידה בבית, היתה בוחרת בזה, אם לא כמימוש, אז לפחות כשאיפה. מסתבר שזה לא כך, וכנראה שאנשים הם דבר מורכב יותר ממחשבים
כלומר: אותו ידע, מוביל למסקנות שונות... יש נושאים שבהם זה מאד ברור, שלאנשים יכולות להיות גישות שונות, שיביאו אותם למקומות שונים, אבל דווקא כאן, זה נראה כל כך חד משמעי, שלפעמים קשה להבין את זה (גם אם מכבדים את הזכות של כל אחת לבחור את דרכה). אני מנסה לכתוב את זה, מבלי להשמע מסיונרית ש"ראתה את האור" - כי אני באמת מכבדת את מי שבוחרת דרכים אחרות, במיוחד אם עשתה זאת לאחר שיש לה את הידע המאפשר בחירה מושכלת.

27חומד

New member
על דעתי עניתי בנפרד למטה,

בהמשך לשאלה שפתחה את הדיון. פה היא שאלה איך זה "עובד" בקורס, ואילו השפעות היו למי שהעבירו את הקורס על העיצוב שלנו. נסיתי להגיד שאילו שני דברים שונים. לקחתי מקרוס דברים בשביל עצמי שלא אחלוק אותם עם התלמידות שלי כי הם סובייקטיביים (וחלקם כתוביםלמטה) ולקחתי את האופן בו אני רואה את תפקידי כמדריכת הכנה ללידה. כמדריכת הכנה ללידה, אני אכבד את בחירות היולדת. אלמד אותה, אנסה להשכיל אותה, אבל הבחירות יהיו שלה ומתאימות לה.

27חומד

New member
ועוד משו, דעתי האישית כמו גם סיפור

הלידה שלי, אינם קשורים לקורס ואני לא אדון בהם עם היולדות. אני אעביר להם את החומר כדי שהן ידעו לעשות את הבחירות המתאימות להן וידעו להתמודד עם התפתחויות שונות שהלידה יכולה להביא איתה. זה הכל. אין מקום למה שאני עושה בלידות שלי בקורס הכנה ללידה של אשה אחרת.

אמאאור

New member
הנה התובנות שלי

רוב הקורסים שמועברים ע"י מוסדות *רשמיים* בארץ, מועברים ע"י נשים שיש להן נסיון במיילדות, רובן מיילדות או מיילדות לשעבר בבתי חולים. מתוך המקום הזה, אני מאמינה, שיש נטייה לדבר הרבה יותר על לידות ביתחולימיות מאשר על לידות בית, כמו גם לעודד את הנטייה הזו. עם זאת, יש בהחלט מקום לדבר על לידות בית, לידות במרכזי לידה וכד'. בקורסים שאני עברתי הסוגייה הועלתה לא מעט פעמים, היו השוואות למרכזי לידה בארה"ב, איך יולדים במדינות מסוימות באירופה וכדומה. בתקופת לימודיי עוד לא נפתח מרכז הלידה הטבעי בלניאדו, למשל, ודיברו רבות על צורך במרכז לידה כזה, ומה זה יתן בהשוואה ללידות ביתחולימיות התערבותיות ו*רגילות* ועוד. אני מאמינה, שהגישה שלי התעצבה עוד לפני הקורס, מתוך המקום האישי שלי, הדעות הפרטיות שלי וכד'. תמיד ידעתי שארצה ללדת עם כמה שפחות התערבויות, לדוגמה, במקום שיהיה לי נוח בו, נעים, שקט. לא חשבתי על לידת בית, אבל כן חשבתי על אווירה שדומה למה שמציעים היום בלניאדו, למשל. בסופו של דבר, הלידה שלי היתה לידה ביתחולימית לחלוטין, עם ניטור רציף, התערבויות בשפע וכד' (רעלת הריון פעילה). ממש לא לידת החלומות, ובכל זאת- לידה טובה ומעצימה עבורי, שאני זוכרת כחוויה חיובית ומופלאה. בלידה הבאה, בעזרת השם והעולם כולו, אני מקווה לא לפתח שוב רעלת, ואז- השמיים הם הגבול

והנה גם אני עונה ../images/Emo140.gif

אני מטפלת בכירה בשיאצו ובתזונה סינית עם התמחות בנשים הרות, מרצה בקורס הכנה ללידה של קופ"ח כללית בחיפה (הצד של רפואה משלימה), מדריכת שיאצו לתינוקות ומעבר למוצקים לתינוקות, וכן מדריכת סדנאות שיאצו פרטיות לקראת לידה. בחודשים האחרונים אני יותרויותר מלווה לידות טבעיות בערת השיאצו בחיפה, אחרי שהזדמן לי לעשות את זה גם לפני ההריון (בהריון וקצת אחריו נחתי). למדתי שיאצו ותזונה סינית 3 שנים במדיסין (שנת 99') כולל התמחות קלינית. בזמנו בקשתי לטפל רק בנשים בהריון, מאחר ולא היו מספיק שתי מורותיי האהובות נכנסו להריון בשבילי... בשנים האחרונות עשיתי השתלמויות שונות בתחום התמחותי ואני לומדת המון המון מספרות מקצועית בתחום. בנוסף, בסוף נובמבר אתחיל הכשרה רשמית כדולה ברידמן, (שנה של הכשרה) תחת שרביטה של רונה בראון. ילדתי שתי לידות בבני ציון- חיפה. דור נולד בלידנ טבעית קסומה ומעצימה עם הרבה שיאצו מהבעלול. איילה נולדה בניתוח קיסרי יזום (מצג עכוז). שתי הלידות השאירו לי תחושה נהדרת, ואין מה להשוות לידה טבעית ללא אפידורל לכאבי הקיסרי. הניסיון בשטח של השיאצו מראה לי כל פעם מחדש כמה מעט יש להיעזר ברפואה הקונבנציונלית בחדר הלידה, כשיש לי כלי כ"כ חזק בידיים. עם זאת גם השיאצו, לצערי, מוגבל לעיתים רחוקות, והיום אני יותר ויותר לומדת דווקא את הצד הפחות טבעי של העניין. הלידה הבאה שלי, בע"ה, תהיה טבעית אחרי קיסרי עם דולה, בבני ציון בחיפה. לידות בית- לא בשבילי.

27חומד

New member
../images/Emo178.gifהגעתי לענות לך.

אני מריכת הכנה ללידה וכרגע לומדת גם הדרכת הנקה. חוץ מזה בהריון שני. לפני הקורס ילדתי בבלינסון. (הרגשתי את הסיפים רועדים בפורום). היו לי סיבות ללדת שם. בחלקן הן הצדיקו את עצמן מעולה. הדבר היחיד שהפריע לי שם שלא יהיה ביות מלא, אבל ידעתי את זה מראש ונערכתי לכך ואכן הייתי איתה רוב הלילה בחדר הנקה כמו שתיכננתי. לא באתי לשם כדי לישון
אנימאמינה שאבחר ללידת בפעם הבאה במאיר או בלניאדו, אבל יותר סביר מאיר. למה? כי אני רוצה ללדת אחרת, בגישה אחרת, עם דולה (או מיילדת אם בלניאדו). כי היית במשמרות בחדר לידה במאיר. לא כל מה שראיתי אהבתי, אבל למדתי המון על הצוות ודרך ההתנהלות שלו, ואני גם יודעת אילו מיילדות אני לא רוצה ואני מקווה גם לא לקבל. מאיר גם הכי קרוב הביתה ואני בכלל מקווה להשתחרר כמה שיותר מהר. תמיד היה ברור לי שאם מליוני נשים בעולם יולדות גם אני, מטר ואסימון יכולה. מה שהפחיד אותי היה הכאב. גם היום הוא מפחיד אותי, אבל אני יודעת עליו הרבה יותר ויודעת איך להתמודד איתו (לפחות בתיאוריה
) והכי חשוב - רוצה להתמודד איתו כדי שסיום הלידה וההחלמה ממנה יהיו אחרים. כשאני שועמת על לידות פעילות שהסתיימו שלי חתך, שאחרי שעתיים היולד תקמה להתקלח, זה עושה לי את זה ,אני רוצה את זה. כמו שאמרתי, אני יודעת פחו תאו יותר מה ני רוצה, אני רק בשבוע 11 אז יש לי עוד המון זמן, אבל השינוי המחשבתי כבר פה. לידת בית: מצויין למי שזה מתאים לה ולבן זוגה. לי כרגע זה לא מתאים. אולי אם הלידה הזו תענה על כל הציפיות שלי, את הבאה יהיה לי אומץ לעשות בבית. אם אגור שמקום אחר, שבו ארגיש נוח יותר, אולי. איכשהו כרגע נראה לי שבחדר בבי"ח, יש ל ייותר פרטיות מאשר פה כשהשכנים יכולים לשמוע אותי מצויין לפנות בוקר. לידת בית לא צריכה חששות פולניים שכאלה
עוד דבר שאני לפחות מתמודדת איתו - בן זוג שלאמוכן לשמוע על זה. אחרי מבט ממש מקרוב על הואקום פעם קודמת, הוא לאמוכן שלמוע על לידת בית. גם ככה הוא לא בטוח שאצליח ללדת "בלי עזרה" אז פה יש לי הרבה עבודה. אני גם חושבת - אתן מוכנות לעוד התססה? - שאם בן הזוג לא מוכן לזה, זה גם הילד שלו ולא רק הלידה שלי. אני אמנם היולד תאבל לשנינו אחרות לשלום הילדה ואם זה לא מתאים לו, אני אתחשב בזעתו ואלד במקום שהכי קרוב ברוחו ללידת כזו.

pregy

New member
אני מסכימה.

נכון שאני יולדת ולא הוא, אבל בעיני כן חשוב שבן הזוג ירגיש חלק מהעניין... אם הוא לא יהיה סגור אעשה הכל כדי לכוון אותו ל"צד" שלי, אבל לא בכח...

27חומד

New member
בשמחה אבל לא היום.

יום רביעי הרבה יותר מתאים. יהיה לי זמן לפתוח שירשור לקרואו להגיב.

pregy

New member
סוף סוף יש לי זמן לענות גם

מה מקצועך, תחום התעסקותך, הכשרתך? אני דולה ומדריכת הכנה ללידה למדתי בלניאדו ובקשת בענן היכן ילדת לפני הקורס? לפני הקורס ילדתי בבלינסון היכן בחרת/תבחרי ללדת אחרי שסיימת? מדוע? בסוף הקורס ילדתי בליס אחרי שאשרו לי להכניס דולה כ"חברה" מאז שהתחלתי לעבוד בתחום ברור לי שהייתי עושה בחירה אחרת... מה השתנה בגישתך ללידה ולבטיחותה בעקבות ההכשרה/מקצוע? המון... תשאלו את שושה בלה כיצד והאם זה בא לפועל בבחירות שלך בלידות שלך? עם כל לידה אני מתקדמת עוד קצת לומדת עוד קצת, סומכת על הגוף שלי ועל עצמי עוד קצת מה דעתך על לידת בית? וכתוצאה מכך אני בהחלט חושבת על לידת בית בהריון הזה...

למעלה