שאלת סקר(נות) נוסטלגית:חוגים ושות`

shelycat

New member
שאלת סקר(נות) נוסטלגית:חוגים ושות`

כמעט כולנו בשלב זה או אחר נשלחנו כילדים לחוגים אחרי שעות הלימודים בב"ס היסודי וחלקנו אפילו המשיכו ב"חוג" גם בגיליים מאוחרים יותר ולקחו את זה שלב אחד קדימה: אני עסקתי בספורט תחרותי עמוק אל תוך שנות הנעורים שלי, ואני יודעת שאתי@ רקדה. אבל פרט לזה באילו עוד "חוגים"/פעילויות של אחרי לימודים הייתן מעורבות? צופים/תנועת נוער? חוג טבע? אנגלית? קראטה? טיסנאות? קרמיקה (עשיתי בכיתה א)? ג`אז/באלט? הקיצר הבנתן את הפואנטה...... אה.... ועוד שאלה כמה התמדתן בפעילויות הללו בעצם?

חליל צד - 7 שנים... ובני עקיבא...

בבני עקיבא הייתי מדריכה בדיוק שנה..... ממש לא אהבתי את המסגרת הזו... ואת החליל צד ממש אהבתי...... היום אני רוצה ללכת ללמוד ריקודי בטן. נראה לי כיף לאללה.... רק צריכה לתפוס יוזמה ולעשות את זה

danonit

New member
את ירושלמית?

כי יש שיעורי ריקודי בטן בחדר כושר "אגו" בהר חוצבים, שאני מאוד שוקלת לקחת גם

kisses

New member
ובכן השתתפתי בחוג לבלט

רק כשראיתי איך אני ניראת דרך המראה ברחתי על נפשי. כשהתבגרתי הלכתי לנוער העובד והלומד " חולצה כחולה והיא עולה ..." ומה אני אגיד נהנתי מכל רגע היה פשוט פיצוץ, אחת החוויות שהכח זכורות לי. ויותר מאוחר רקדתי בלהקת גאז, היו לנו כמה הופעות היה מחמד מאוד וזהו .

בלט קלאסי - 8 שנים

וחוגי העשרת היצירתיות, כל שנה משהו אחר: קרמיקה ציור אמייל צילום כל זה עד גיל 13 בערך, אז התמרדתי כבר.

ayush

New member
אני הייתי כמעט בכל החוגים האפשריים.

זה התחיל מחוג בלט ( שהחזיק מעמד מגיל 4-6 בערך..) חוצמזה : חוג ציור חוג קרמיקה התעמלות קרקע טניס פסנתר ( 6 שנים) חלילית קלרינט - נגנתי בתזמורת כ- 6 שנים חוגים ל"נוער שוחר דעת" - חוגים שנורא אהבתי בנושאים שונים (מדעי כדור הארץ, כימיה, קולנוע ועוד) זהו אני חושבת.. אני חושבת שממש אהבתי את כל החוגים ( חוג מהפסנתר...) אבל לא ממש התמדתי בכולם. היום לא נראה לי שמשהו מהבלט, ההתעמלות והטניס השפיע עליי.... נהייתי פדלאה למופת !

shelycat

New member
אז את טוענת ש....

עיסוק בספורט למשך X שנים לא מחסן ומונע התפדלאות לפחות לאותו מספר שנים אחר כך? ספורטאות עבר לא משמשת במנטרל קלוריות/שומן כמו חסה ודיאט קולה? חשדתי בזה-אווווווף!!!!!!!!!!!

shelycat

New member
אולי צריך למצוא דרך שבה זה כן יעבוד

כך. הרי אם עד גיל שמונה עשרה הייתי ספורטאית מצטיינת לא מגיעה לי לנוח ולחגוג עד גיל 35 לפחות בלי לדאוג לכושר ולמשקל שלי? אולי נרשום את זה כפטנט, ואז זה כן יחשב? ובעצם אם כך אולי נכפיל את השנים שנהנים מפירות העבר? על כל שנת פעילות ספורטיבית בעבר מקבלים שנתיים בונוס בלי מאמץ? אפשר???????? בבקשה?????

ayush

New member
הלוואי והייתי ספורטאית עד גיל 18...

אצלי זה הפסיק הרבה יותר מוקדם... בעצם, אני חושבת שגם כשהייתי בחוגי הספורט הללו הייתי פדלאה.... רק שאז היינו ילדות וחילוף החומרים שלנו עוד עבד...לדעתי אצלי הוא הכריז שביתה בגיל 16 ....

אוסנת123

New member
רשימה ארוכה...

- ניגנתי על פסנתר 10 שנים (כיתה ג´ עד יב´) - שיחקתי כדורעף (בקבוצה + תחרויות) 8 שנים (כיתה ה´ עד יב´) - הייתי בחוגי העשרה למיניהם (החל ממחשבים ואומנות וכלה במיקרוביולוגיה והנדסה גנטית באוני´ ת"א בנוער שוחר מדע) מכיתה ג´ עד כיתה ט´ - לימודי מתמטיקה בהתכתבות ממכון ויצמן (לא לצחוק עלי!!!!
) במשך 3 שנים ואני בטוחה ששכחתי כמה דברים.... בכל אופן הורים שלי ובעיקר אמא שלי שלחה אותי לכל המקומות האפשריים מתוך ידיעה שזה חשוב. באיזשהו מקום - קצת מוגזם אבל זה באמת נתן לי ידע בהרבה מאוד תחומים, למרות שכילדה לא אהבתי חלק מהדברים האלה.

keren1877

New member
אוסנת, גם אני!

טוב, למען האמת, די התפדחתי לכתוב קודם על לימודי מתמטיקה בהתכתבות של מכון וייצמן, אבל גם אני עשיתי את זה בכיתות ד´-ה´ (אם אני לא טועה). היה צחוקים... קרן.

אוסנת123

New member
ואו

הייתי בטוחה שאני היחידה בסיפור הזה!!! כל הכבוד!! היום כשאני חושבת על זה, זה נשמע ממש חנוני אבל זה היה ממש אחלה!!

ayush

New member
אוי גם אני ! דוקא מאד אהבתי את זה !

אבל אני חושבת שזה היה בכיתות קצת יותר מאוחרות ( ט´- י´ )

גם אני... ../images/Emo13.gif אני זוכרת משם משהו עם

ארנבות... וחוץ מזה - פסנתר, חלילית, נוער שוחר מדע, והכי חשוב הצופים שהיו החיים שלי מ-ד´ עד י"ב ומאוד מאוד נהניתי.

אוסנת123

New member
ארנבות אני לא זוכרת

אבל אני זוכרת שהיו כל הזמן שאלות לוגיקה. (אם יש עיר של שקרנים ועיר של דוברי אמת....) הם טחנו שאלות גדולות בסוף השאלונים שתמיד היה סיפור נורא ארוך על דר´ לא ואיך הוא זומם להרוס את העולם וביקשו איך להציל את העולם... מצטערת להודות - אני לא זוכרת שאי פעם הצלתי את העולם. אני חושבת ששמרתי את רוב השאלונים איפשהו - מעניין לראות אם היום אני מסוגלת להתמודד איתם (בתור מהנדסת יהיה חמור מאוד אם לא...)

גם לי נראה שיש לי את זה איפשהו

היו גם כל מיני פרדוקסים - הספר מספר את כל תושבי העיר, אבל איך הוא יכול לספר את עצמו וכדומה.

daldan

New member
החוגים ואני או חוגים זה אני ../images/Emo6.gif

זה התחיל בנגינה על כינור ואח"כ על פסנתר (לא התמדתי) במקביל הייתי בהתעמלות קרקע עד כיתה ח´ מכיתה ח´ השתתפתי בחוג ג´אז ובמקביל הייתי בתנועת הנוער של קיבוצי התק"מ (קבוצות הבחירה לקיבוצניקיות שביננו.)
וגם במקביל השתתפתי במקהלת בני הקיבוצים
(בחופשות) ועוד במקביל (הייתי מאד פעילה בתקופת התיכון) הייתי בלהקת נוער. לפיניש של כל זה הלכתי לשנת שירות, כלומר דחיתי את שירותי הצבאי בשנה והייתי קומונרית בתנועת הנוער העובד והלומד.

למעלה