שאלת סקר(נות) נוסטלגית:חוגים ושות`

daldan

New member
שכחתי גם....

תקופה קצרה שבה הייתי בחוג לטניס (אני והכדור לא היינו חברים טובים ולכן די פחדתי ממנו...
) וגם שחקתי כדורסל (נקרא קט-סל) בקבוצה המקומית, גם שם משום מה לא היה רומן ביני לבין הכדור ולכן סיימתי את העניין בישיבה על הספסל רב הזמן. הייתי גם מתישהו בחוג רכיבה על סוסים, ובטח היו עוד כמה חוגים אבל הם לא נמשכו הרבה זמן כמו אלה שרשמתי למעלה

keren1877

New member
ג´אז, קרטה וצופים...

כן, אני יודעת שהחוגים האלו לא כ"כ משתלבים, אבל נורא נהניתי מהם... ג´אז רקדתי 10 (!!!) שנים (8-18) קרטה "רק" 3 שנים (11-14) וצופים - 7 שנים (9-16) ככה שכל השבוע הייתי נורא נורא עסוקה... אבל, אני חייבת לציין שמאז גם אני נורא התפדלאתי ואני לא עושה מאז כלום עם עצמי (מקסימום הולכת לאוניברסיטה ברגל- 1/4 שעה הליכה...) קרן. נ.ב Sorry על הפלישה לפורום, אני עדיין שייכת לפורום "מתחתנים", והחתונה היא רק עוד 7 חודשים... (אבל אנחנו יחד כבר 6 שנים...)

danonit

New member
החוגים שלי...

- למדתי שנתיים חלילית ושנתיים חליל צד
שנאתי את זה מאוד! - חוג ציור וקרמיקה. - החוג הכי כייפי שהייתי בו זה חוג טיסנים (קלוב התעופה) - הלכתי לשם 3 שנים מכיתה ו´ עד כיתה ח´ כולל
בהמשך לנושא הספורט - שיחקתי המון המון כדורגל "בשכונה" בתור ילדה, ממש ימים שלמים במשך שנים ואני חושבת שזאת הסיבה שגם אחרי כמה שנים בלי פעילות גופנית מאוד קל לי לחזור לפעילות והכושר הבסיסי שלי טוב, אז נראה לי שלעסוק בספורט בתור ילדים כן נותן בסיס טוב להמשך.

danonit

New member
אבל אלוף החוגים זה עדי...

הוא למד (לפי סדר אקראי): פסנתר, גיטרה, בנג´ו ומפוחית (למד לבד), הישרדות, טאיקואנדו סטפס, נוער לנוער, ציור, גדנ"ע אויר, זואולוגיה, כדורסל ובייסבול (בארה"ב) וחוג מתמטיקה בכיתה י"א חוצמזה היתה לו להקה והוא בנה והעיף עפיפונים עם המשפחה שלו. .... מי יכול על זה?

shelycat

New member
בנג`ו????

מכל כלי הנגינה דווקא בנג`ו? אפרופו גם הקומקאיים סטיב מרטין ובילי קונלי מנגנים על בנג`ו. בילי קונלי סיפר פעם שבחור שחור פעם אמר לו "שאין צליל יותר שנוא על השחורים בארה"ב מצליל הבנג`ו " בעיקר באזור דרום ארה"ב שם הרד-נקס מנגנים עליו די הרבה.

shelycat

New member
בנג`ו????

מכל כלי הנגינה דווקא בנג`ו? אפרופו גם הקומקאיים סטיב מרטין ובילי קונלי מנגנים על בנג`ו. בילי קונלי סיפר פעם שבחור שחור פעם אמר לו "שאין צליל יותר שנוא על השחורים בארה"ב מצליל הבנג`ו " בעיקר באזור דרום ארה"ב שם הרד-נקס מנגנים עליו די הרבה.

danonit

New member
../images/Emo13.gif למה מכל הכלים?

במקרה שלו זה בנוסף לכל הכלים...

Dodo28

New member
כל מיני חוגים ופסנתר בגיל 19!!!!

אני הלכתי לכל מיני חוגים: חלילית (בכיתה א) מקרמה קרמיקה התעמלות (שנאתי) בישול (לא נורא אהבתי) קצת מחשבים עד שדרשתי מאמא בכיתה ח´ ללכת לנוער שוחר מדע... בעיקר: פיסיקה פיסיקה פיסיקה. אבל הדבר הכי מצחיק היה שכשהייתי בצבא התחלתי ללמןד פסנתר כי עד שפגשתי את לודמילה (המורה המדהימה של מתנ"ס אולגה) אף אחד לא רצה לעודד חסרת שמיעה מוזיקלית שכמוני (אני חושבת שהציעו לאמא שלי בצורה שאינה משתמעת לשני פנים לא לחדש את חוג החלילית בכיתה ב´). עד היום אני אוהבת מוזיקה קלאסית בזכותה ובזכות החברה הכי טובה שלי (בגלל שהיא למדה פסנתר ונהניתי להקשיב לה עזרתי אומץ לעשות זאת בעצמי)...

אתי@

New member
בלט קלאסי בילדות

ויותר מאוחר גם מחול מודרני. ניגנתי גם בחלילית
בילדותי, אבל ברחתי די מהר. אין לי את זה

אתי@

New member
שכחתי את תנועות הנוער

בהתחה, בתקופת בי"ס יסודי, הייתי בנוער הלומד העובד איחוד (חשוב מאוד
). בתקופת התיכון הייתי בשומר הצעיר. האמת היא שבתקופת התיכון כבר הבנתי כמה זה מאולץ ומטופש, ובסוף נמאס לי ועזבתי.

סרינה

New member
מאז ומתמיד הייתי אלרגית לספורט...

אבל עשיתי את רוב הדברים האחרים: - 8 שנים פסנתר כמו ילדה פולניה טובה (והיום אני לא זוכרת כלום, וחבל לי) - מכיתה ד´, יום בשבוע של העשרה, שהכיף העיקרי בו היה לגלות שיש עולם מחוץ לקיבוץ. - ציור - מאז ומתמיד, בהתחלה בתור חוג ואח"כ לבגרות ועכשיו לפעמים. - בלט שנה וחצי, מכיתה ה´ (ואז הקיבוץ הכריח אותי להפסיק, כי היו לי יותר מדי חוגים). - השומר הצעיר - לא ממש פעילות חברתית, כי זאת היתה ברירת המחדל אצלנו... אז הייתי, מכיתה ו´ ועד שהיה "מותר" להפסיק - אף פעם לא השתגעתי על משחקי החברה המטופשים והדיונים הערכיים המגוחכים. עכשיו נורא בא לי לקחת איזה חוג העשרה (אולי באמת שיעורי קרמיקה, או אולי יוגה) - רק צריך לפנות את הזמן...

בלט, אורגן וגיטרה...

בלט רקדתי עד גיל 14 (סה"כ 9 שנים), גיטרה 3 שנים ואורגן גם משהו כזה... עד שנמאס!!! תנועת נוער היתה לי במושב את האיחוד החקלאי, שבטח אף אחת לא שמעה עליו... והפסקתי עם זה בערך בגיל 13...

אני הייתי ילדה טובה פולניה...

ניגנתי כינור... 4 שעות ביום.... כולל תזמורות ומחנות קיץ מוסיקלים.... עד שבגיל 16 נסעתי לי לבדי לפנימיה בינלאומית בחו"ל לשנתיים ושם לא היו לי מורים טובים אז לאט לאט הפסקתי מחוסר אתגר ומהצבא כבר כמעט לא נגעתי בכלי... ורקדתי בלט באופן כמעט מקצועי מגיל 4 ועד שהופעתי בגיל 13-14 בערך בלהקת הבלט הישראלי במפצח האגוזים כמה מאות הופעות ויום אחד פשטו נשבר לי מהעולם הרקוב שמסתתר מאחורי הריקוד ואמרתי "די"... לצערי היום... זה היה חלום חיי... חוץ מזה מלא חוגי מלאכת יד וזהו... לא היה לי יותר זמן כבר... היום אני דווקא נורא בענייני לחזור לחוגים!!! שבוע שעבר התחלתי ללמוד לנגן על גיטרה (אחרי שלימדי את עצמי קצת לבד ונתקעתי), וגם הייתי בחוג קרמיקה (אין כמו לשבת ולשחק בבוץ!!! תרפיה נהדרת) אני גם חושבת שפעילות ספורטיבית בגיל צעיר משאירה אחריה יכולת לחזור לכושר מהר יותר בבגרות, גם אחרי תקופות פדלאות עמוקה.

ועוד בבגרות:

ריקודי ירון מידן למיניהם... קורס איטלקית... קורס ספרדית... והמון המון מכון כושר...

Hadar p

New member
הייתי במלא חוגים! ואף פעם לא התמדתי

ציור, התעמלות קרקע, אנגלית, הנוער העובד והלומד ועוד כל מיני....

וואו- בואו נראה...

ג´אז 3 שנים ריקודי עם 3 שנים פסנתר שנתיים תנועת נוער מכבי צעיר- שנה מקהלה- 6 שנים לא רע. אני קצת מצטערת שלא שלחו אותי לחוג בלט והתעמלות- זה וודאי היה תורם לי ליציבה טובה יותר. אגב- עמית היה בחוג אלקטרוניקה, ויום אחד לבד בבית הוא פירק כמעט את כל המכשירים האלקטרונים בבית, ואף אחד לא הצליח להרכיב אותם.... הם היו צריכים לקנות הכל מחדש...

Ronnie*

New member
חוגים...

כשהייתי קטנה, הייתי בהמון חוגים. אני זוכרת: התעמלות, דרמה, ציור, מלאכה, צופים (אולי חודש), בלט (מעט מאוד, והצטערתי על זה אח"כ), ג´ודו (אני וחברה שלי היינו הבנות היחידות - פמיניסטיות בכיתה ב´), מחשבים, עיתונאים צעירים, ידיעת הארץ, מקהלה ובטח עוד הרבה... כשהייתי קצת יותר גדולה, הייתי בחוג דרמה ומאוד אהבתי אותו ולקחתי אותו ברצינות, כי רציתי להיות שחקנית... וגם למדתי בתיכון במגמת תיאטרון (זה "פיצול האישיות" שלי - מצד אחד ביישנית נורא, מצד שני אוהבת להופיע). אבל זהו, אחרי התיכון חיידק הבמה עזב אותי...

צופים!../images/Emo47.gif

מכיתה ד´ עד יב´ ואחרי הצבא חזרתי לרכז ולהדריך שכבה... יש לי זכרונות נפלאים מהתקופה ההיא (בעיקר תק´ התיכון) ואני חושבת שתנועת נוער נותנת המון... חוץ מזה ציירתי כמה שנים

למעלה