שאלת סקר(נות): EYEWEAR

shelycat

New member
שאלת סקר(נות): EYEWEAR

שאלה טיפשית: כמה מכן מרכיבות משקפיים או עדשות? ממתי? למה (קרוב או רחוק)? עדשות חד פעמיות? קשות רכות? של חברה מסוימת? באילו חומרים אתן משתמשות? וגם לאלו שלא עם בעיות ראייה, אתן הולכות עם משקפי שמש? אלו תכונות אתן מחפשות במשקפיים שלכן? מה העדפות שלכן בתחום EYEWEAR?

על משקפיים ועדשות.....

טוב אז אני לצערי בתחום כבר הרבה זמן ..... מכיתה ב´ אני כבר משקפופרית...
, לפני 3 שנים בערך עברתי לעדשות רכות. אבל האמת שבזמן האחרון אני יותר עם משקפיים ושמה עדשות רק בערב שאני יוצאת. גם בגלל ההריון אני נמנעת כי זה קצת עושה לי לחץ בעניים. משתמשת בחומר קבוע ואני ממש לא זוכרת את שמו . משקפיים אני מחליפה בערך כל שנה שנתיים , לדגם אופנתי שרץ...

אמיקה

New member
אכן שאלה מוזרה קצת יותר מכרגיל ../images/Emo13.gif

סחבק משקפופרית מאז שהיא החליטה שזה מגניב משקפיים אז היא הלכה עם משקפיים על עיניים בריאות עד שהעיניים התאימו ת´צמן למשקפיים
(סיפור אמיתי מימי החטיבה המשונים שלי) מספר לא ענק, מומלץ לנהיגה וטלויזיה וכל דבר שרחוק ממני כמה מטרים
, עדשות. רכות. כל יום. 8:00-20:00 או עד שאני מורידה כי מתייבשת לי הנשמה. חומרים - ד"ר פישר הכחול והאדום, ויש לי בקבוקון קטן שנקרא "לקרימול" ש"סחטתי" מהרופא עיניים שלי. מדובר ב"קרם לחות לעיניים עם עדשות" ... משקפי שמש - בכל הצבעים, כמעט בכל מזג אויר, קבוע על הראש בתוך חדר - חולת משקפי שמש!!! זהו. עיניתי טוב?

נקודה רגישה מאד

עכשיו כשהיינו בירח דבש ותפקידי הרשמי היה לנווט , כשלא ראיתי שלטים עד שכמעט עברנו אותם, נאלצתי להודות בצער שאני בהחלט זקוקה למצרך הזה. בינתים אני דוחה את הקץ ועדיין מתלבטת בין עדשות למשקפיים למרות שהחלק השני לוחץ וטוען שיתאים לי דווקא. אין לי חשק להיות תלותית בזגוגיות.

POOH*

New member
לי יש משקפיים וגם לאביר...

לשנינו לרחוק אבל לי מספר יותר גבוה. הוא משתמש בעדשות קשות. אין לי מושג של איזו חברה. בעיקר כשהוא נוהג כדי שיוכל לשים משקפי שמש. לי יש משקפיים בערך מגיל 13 אולי קצת קודם. לא מסוגלת לשים עדשות [ניסיתי והעיניים התנגדו בתוקף..] . ולגבי המשקפיים שי לי אותה מסגרת כבר שנים דקה דקה ועדשות לדעתי בערך הכי יקרות - נגד שריטות עם כל ציפוי וכיסוי אפשרי כי אני מפילה אותן המון, וגם הן מתחלפות לפי האור - כלומר בשמש נהיות כהות. נוח מאד.. לחתונה קניתי משקפיים אחרות עם עדשות רגילות כדי שיראו לי את העיניים ומסגרת פלסטיק יותר עבה ממה שאני הולכת בד"כ ועוד בסגול [בסוף זה גם התאים לשמלה..] ואיתם אני הולכת בערב כשיוצאים ולאירועים... והכי חשוב לי בכל מסגרת שקניתי עד הייום שתהיה לי נוחה על הפנים ושהעדשות לא ישברו עם כל נפילה [כי זה קורה אצלי כאמור הרבה..] POOH

rinutza

New member
שאלה משעשעת ../images/Emo6.gif

אני עם משקפיים כבר שנים, מהתיכון ומאז הצבא אני עם עדשות. כי זה יותר נוח ונראה יותר טוב עלי ממשקפיים. ואני קבוע עם משקפי שמש - מי שיש לה עדשות בטח יועדת כמה קשה להיות בשמש בלי משקפי שמש.

kisses

New member
ובכן אנוכי מרכיבה משקפיים ../images/Emo11.gif

מכיוון שאני ממש לא רואה ממרחק של 100 מטר כבר איזה 12 שנה. לגבי עדשות, ממש אין לי חשק ללכת לכיוון הזה (מפחד כמובן). לגבי משקפי שמש, שיראו טוב על הפרצוף וכמובן שיהיו עם עדשות ראייה.

fila

New member
../images/Emo22.gifאני גם לא רואה ממטר

אני חייבת משקפים או עדשות לראייה ממרחק, אז אני כל הזמן עם עדשות מגע רכות אלא אם כן.... אני עם משקפיים. כשאני עם עדשות אז תמיד יש איתי משקפי שמש. בשנה שעברה השקעתי סכומים לא קטנים במשקפי ראייה ושמש של GUCCI ואני מאוד מרוצה מהבחירה שלי. אני בהחלט מתכוונת לקנות עוד זוג משקפי שמש עכשיו אם יהיו מחיים טובים. נוזל לעדשות: "רניו".

nikit1

New member
משקפיים...../images/Emo22.gif

לי יש משקפיים מגיל 18...אני צריכה אותן לטלויזיה, נהיגה וכאלו. יש לי כמה וכמה זוגות ומה שהכי חשוב לי במשקפיים הוא אפקט חוסר ההשתקפות. כל השאר...תלוי במצב הרוח- יש לי מכל הסוגים והצבעים.

dorlim

New member
משקפים עגולים לי על קצה החוטם../images/Emo22.gif

לצערי אני זקוקה למשקפיים. אמנם המספר לא גדול, אבל אני ממש לא אוהבת להרכיב משקפיים ודי מזניחה את העניין.... כך שכל פעם שאני מרכיבה משקפיים אני מגלה שהעולם יכול להיות הרבה יותר ברור וחד
מאחר ואני לא צריכה אותן קבוע אין טעם להרכיב עדשות (אבל אני מאמינה שעם ההזנחה שלי זה יגיע...
) משקפי שמש - יש לי נטיה מוזרה לשבור/להרוס/לאבד את המשקפיים בקצב רצחני לכן כבר שנתיים שאני קונה רק במבצעים היסטריים...

המשקפיים שלי מיותמים...

יש לי מספר מאוד קטן, וכבר שנה כמעט שאני לא שמה אותם בכלל.. אפילו לא לראות סרט... למה? לא יודעת. דווקא משקפיים יפים. יש לי משקפיים מכתה י"א, אבל שנים לא הלכתי איתם כי שנאתי את המסגרת... ולפני שנה ומשהו החלפתי מסגרת, כי היו לי כאבי ראש נוראיים שרק המשקפיים הצליחו לסדר לי.

דפי26

New member
טוב אז גם אני .....

כמו שאני רואה כולן פה משקפופריות.לי יש מספר קטן (1.5 ו- 1.75).פעם הייתי משתמשת רק לטלויזיה נהיגה ואוניברסיטה,עכשיו כמעט כל הזמן. התחלתי להרכיב באוניברסיטה אחרי הסמסטר הראשון שגיליתי שאני לא רואה כלום לא רק בגלל שהטושים של המרצים חלשים. לפני החתונה קניתי חבילה של עדשות חד פעמיות התאמנתי ובחתונה הייתי עם עדשות.מאז קניתי עוד חבילה ובעקרון אני עם משקפיים ולאירועים או שבא לי עם עדשות.משקפי שמש אני תמיד מאבדת וגם אין לי עם מספר אז...לא כ"כ משתמשת

אתי@

New member
לי היו פעם משקפיים

עד שעשיתי ניתוח לייזר
באופן כללי משקפיים מאוד לא מתאימות לי ואפילו משקפי שמש זה פרויקט עבורי
דרך אגב, בימים אלה אני מחפשת משקפי שמש, וכרגיל ללא הצלחה

מאי26

New member
אני מצטרפת לעדת המשקפופריות.

כבר מכיתה ד´, כשגילו במקרה שאני צריכה אותן. היה לי מספר מאוד קטן ובדיעבד אני די כועסת על הרופאים שלא התאפקו ודחפו לי משקפיים לא רק לקריאה - אלא לשים כל הזמן, ואז מה שקורה, כפי שיודעות בוודאי כל המשקפופריות, זה שאי אפשר יותר ללכת בלי, גם אם המספר קטן... במשך שנים היה לי יחס של שנאה למשקפיים שתמיד נראו לי כמו תוספת מיותרת, והרגשתי שהן מכוערות אותי. בשנים האחרונות הגעתי יותר להשלמה עם הנושא, במיוחד כשהיום יש מסגרות די יפות, ואני חיה איתן פחות או יותר בשלום של אין ברירה. מה שכן, נשבעתי שבחתונה שלי אני לא אהיה עם משקפיים, ולמרות שלא ממש הסתדרתי עם עדשות, הצלחתי ללכת איתן כנסיון די חד פעמי בחתונה עצמה. משקפי שמש אני דווקא אוהבת, ואפילו יש לי אופטיות, מה שגורם לי להרגיש, לפחות כשאני שמה משקפי שמש, שאני לא באמת משקפופרית... ו... משהו מעצבן שקשור למשקפיים: כל השנים היה לי מספר ממש קטן של 1, 1.5ופתאום בשנתיים האחרונות היה לי זינוק די רציני במספר, כנראה בגלל העבודה האינטנסיבית עם מחשב.

rona25

New member
ביום יום עדשות חד פעמיות

(כבר 4 שנים) יש לי מספר שגודל וגודל וכבר הגיע ל 3.5 בערב ובבית רק עם משקפיים...

הילית*

New member
גם אני ../images/Emo22.gif !

זה התחיל אחרי הצבא, במהלך השנה הראשונה באוניברסיטה כשגיליתי שיותר כייף לי לשבת לראות טלוויזיה על השטיח קרוב קרוב למסך... וכשפיספסתי פה ושם אנשים ברחבי האוניברסיטה כי פשוט הזיהוי לא היה נכון... התחלתי עם עדשות רכות, התרגלתי בהדרגה והיה נפלא במשך 5 שנים. ואז כשבאתי לעשות עדשות חדשות נאמר לי שיש לי צילינדר רציני ומעכשיו רק עדשות קשות...
מעולם לא התרגלתי אליהן, למרות שניסיתי (בחיי...) ונאלצתי להשתמש יותר ויותר במשקפיים ופתאום אנשים שמו לב שאני קצרת רואי. (מקודם אף אחד לא ידע...). בעלולי טוען תמיד שנורא מתאים לי עם משקפים ועושה מאמצים אדירים לעודד אותי בעניין אבל אני שונאת את המראה שלי עם הזכוכיות עלי... לפני החתונה החלטתי שאין סיכוי שאלך עם משקפיים בחתונה ואמרתי שאם לא יתאפשר לי ללכת עם רכות אז לא אלך עם כלום... מקסימום לא אזהה את האנשים כשיבואו לברך אותי... הלכתי לרופאת עיניים מומחית והיא אמרה יש לך אמנם בעית צילנדר גדולה באחת העיניים ולמעשה גם עם משקפיים את לא רואה בעין זו טוב. היא המליצה על עדשה חד פעמית לעין היותר טובה. האופטמיטריסטית התאימה לי עדשות חד פעמיות לחודשיים רק לעין היותר טובה (קניתי 6 כאלו...) והלכתי איתה בחתונה וגם היום ביציאות ארועים וכו´ אני עם העדשה וזה ממש אחלה. אני אפילו נוהגת ככה וזה בסדר עברתי מבחן ראיה וזה בסדר) אם היה אפשר הייתי הולכת איתה כל יום (אבל זה עלול להעמיס על עין אחת יותר מדי). אז ככה אני משקפופרית לעולם ועד. דרך אגב בזמנו שקלתי את ניתוח הלייזר. יש לי חברה שעשתה זאת ומאוד שבעת רצון וגם בת דודה אבל בעלולי ממה שהוא יודע בנושא פסל את הרעיון בנחרצות.

אתי@

New member
הילית - למה לא כדאי לעשות ניתוח

לייזר? בתור אחת שעשתה ומרוצה (וגם הבעלוש עשה ומרוצה), זה מאוד מוזר בעיני...

Ronnie*

New member
גם אורי עשה

(אם כי פעמיים - הוא היה צריך תיקון). הוא מאוד מאוד מרוצה, בעיקר מהניתוח החדש יותר (שלא דורש התאוששות ארוכה). עם זאת, שמעתי מחברה (לא מקור מוסמך) שאחרי לידות המספר עלול לעלות שוב (אותנו זה לא מדאיג, כמובן
)

הילית*

New member
בניתוח לייזר חותכים למעשה את

הקרנית. מה שהרופאים האלו אומרים שיש לך אחריות לכל החיים ומה שזה אומר שכל פעם שהראיה תשתבש (וכן, גם אחרי הריונות הראיה עשויה להיות פחות טובה) אז הם יחזרו שוב ושוב לעשות ניתוח ובכל פעם יחתכו עוד. מאחר וזה חלק מאוד עדין ורגיש בגופנו לדעת בעלולי אין להתעסק עם זה. מה גם שלא תמיד מבטיחים לך הצלחה על הפעם הראשונה שעושים את הניתוח ממש לא רציתי להלחיץ...אם את מרוצה ועשית את זה באמת אצל מומחה בתחום אז סביר להניח שזה בסדר

אתי@

New member
לא נלחצתי ../images/Emo13.gif ברור שאם חוזרים על זה

יותר מידי פעמים אז זה עלול להיות "לא בריא". פעם אחת גם היא לא מומלצת
ובקשר לתיקון (מה שאורי עשה וגם אנחנו עשינו כשבפעם הראשונה לא לגמרי הצליח) - עושים את זה אחרי שבוע כשהחתך בקרנית עדיין לא התאחה ולכן זה לא מחייב חיתוך נוסף, אלא הרופא "מרים" את הקרנית ומבצע את הניתוח.

למעלה