שאלת סקר

n i s h a

New member
שאלת סקר ../images/Emo132.gif

נסענו (המשפוחה שלי - רועי שי ואני) לסופשבוע קצר, והיום שהגעתי נכנסתי לפורום להתעדכן- וממש אי אפשר לעבור על הכל.... כמה כתבתן.... כל הכבוד!! [ועוד בסופשבוע, שבד"כ פעיל פחות]. ורעיון לשאלת סקר- איך הקטנטנים שלכם ישנים? זאת אומרת - כמה שעות ביום? איך מחולק על פני היום? האם הם נרדמים מעצמם, או שאתם צריכים להרדים? באיזה שעה אתם משכיבים לשנת הלילה, ובכלל - הרגלי השינה וההרדמות של הילדים.

n i s h a

New member
אני אתחיל...

עד גיל שלושה חודשים זה היה כך שכל שלוש שעות - היתה שעת פעילות אחת ושעתיים שינה. כיום זה השתנה וכרגע זה בערך בכל שלוש שעות - שעתיים ערוּת ושעה אחת של פעילות. את שנת הלילה אנחנו מתחילים בערך בשעה 20.00. אבל - מה הבעיה? גם כשהוא מאוד מאוד מאוד עייף: משפשף עיניים, בוכה קצת, וקצת "הפוך", הוא לא מצליח להרדם לבד [במשך היום. בלילה דווקא כן], כך שאני נאלצת להרדים: לפעמים עם תפיחות על הגב ועל התוסיק כשהוא שוכב על הבטן, ולפעמים כשהוא עלי, בתנוחת עירסול - ואז תוך דקה אחת הוא ישן. גילינו גם - שבמהלך היום (כשאי אפשר ממש להחשיך) הוא נרדם בשניות אם שמים לא משהו על הראש...
חיתול או כל בד אחר . טיפים להרדמות אחרת יתקבלו בשמחה!

dafgol

New member
הלילה בסדר

בר ישן כבר הרבה זמן לילות שלמים ( יש לפעמים גם לילות לבנים אבל מעטים מאוד ). לילה שלם ז"א מסביבות 20:00 +- עד 6:00 בבוקר. לעומת זאת במשך היום הוא ער כמעט כל הזמן , למעט תנומה קלה של שעה ....וניקורים קלים של רבע שעה בערך. בדר"כ הוא נרדם עם האוכל , במיוחד עם ארוחת ערב...נו טוף..הוא כבר תשוש.. הוא גם מנקר בזמן נסיעה באוטו , אבל איך שמתקרבים הביתה הוא מריח ת'בית ומתעורר....

הי נירית - אותו הדבר אצלנו

אבל הפוך - מיכאל נרדם יפה יפה
במשך היום - מרדים עצמו עם מובייל, בטיול, כשאנחנו משכיבים אותו לישון. אין בעיות בד"כ. אבל בלילה - הסיפור אחר לגמרי - קשה לו, אבל ממש קשה לו להרדם. הוא בוכה, הוא מקטר, לא נעים לו. אנחנו מנסים כל מני שיטות בגבול הטעם הטוב: אני לא אוציא אותו לטיול בעגלה באמצע הלילה כדי שירדם ואני לא אכניס אותו לרכב לצורך כך. מה כן? נדנוד בעגלה, שכיבה עלי על הבטן תוך ניענוע, הרדמות תוך יניקה, הרדמות על הכתף של אבא שלו, השכבה במיטה וטפיחות על הגב ועוד ועוד. כל פעם משהו אחר עובד. בסוף הוא נרדם. הלילה למשל השכבתי אותו במיטה הזוגית שלנו ופשוט שכבתי לידו בעוד הוא מקשקש לעצמו, ומידי פעם הכנסתי לו את המוצץ לפה. עלי לציין שהוא נרדם רגוע יחסית ולא נלחם הרבה עם עצמו. וגם הוא נרדם מהר אם השמיכה מכסה לו את הראש או לפחות עוטפת לו את הפנים - וזה עובד אצלנו בעיקר ביום, אבל לפעמים גם בלילה.

לוטן הולכת לישון ב-23:00

וקמה בשמונה בבוקר בדיוק! היא לא מתעוררת באמצע. בצהריים היא בדרך כלל ישנה עוד שעתיים. שתי השינות האלו הן במיטה שלה. בין לבין, היא חוטפת תנומות של שעה פה, שעה שם. בד"כ על הידיים. היא נרדמת בתנוחת ערסול עלי ועם מוצץ בפה ואז אני מעבירה אותה למיטה. לעתים רחוקות כשהיא ממש עייפה, היא נרדמת אחרי האוכל, על הכתף שלי תוך כדי הוצאת גרעפס. אפשר, אם היא עייפה, להרדים אותה במיטה שלה אם נותנים לה מוצץ ומחזירים לה אותו כל פעם שהוא נופל. מאחר והיא מסתכלת מסביב ומחייכת, צריך להחזיר לה את המוצץ פעמים רבות עד שהיא נרדמת. אני לא אוהבת לעשות את זה ולכן לא מתעקשת על הרדמות במיטה. גם בעגלה תוך כדי טיול היא לפעמים הולכת לישון לבד. על הידיים זה לוקח חמש דקות. דרך אגב, את שעות השינה שלה היא קבעה לבד. אני אף פעם לא מנסה להרדים אותה אם היא לא עייפה ואני אף פעם לא מעירה אותה. היא מתחילה במין בכי קוטרי כזה ולשפשף את העיניים. זה הסימן לזה שהיא רוצה לישון.

yaelli10

New member
ואני ממשיכה

במשך היום כשאני "קולטת" שאלה לה שלי עייפה, אני מניחה אותה על הידיים וקצת מנדנדת... היא לא יכולה להרדים את עצמה בקלות, גם אם היא כל כך עייפה, זה גם פינוק כזה, קירבה שלי אל אלה... בערב - לאחר האמבטיה המתישה וההאכלה האחרונה - אלה מרדימה את עצמה לבד בעריסה והיא ישנה את כל הלילה עד שאמא שלה מתעוררת בשעה 06:30 או 07:00, מבלי שהיא "תרעיש"

מוריאל היא פרסומת לאנגייזר

היא מתעוררת כל בוקר בין 6:30 ל7:00 את האמבטיה אנחנו עושות שעה אחרי ארוחת בוקר שלאמא יש עדיין כח ואם יש מזל אם מנמנמת חצי שעה אח"כ ואז כל היום ערה ותוססת בקבוק אחרון בסביבות 18:00 ולקראת 19:00 העיניים נעצמות לבד במיטה ועד לבוקר (וזה מגיל 6 שבועות) ואחרי שכתבתי והשווצתי אני מקווה שהלילה היא תישן...

משתתפות משתתפות....../images/Emo13.gif

נראה לי (ממה שהבנתי מאלו שהיו עונות תמיד על שאלות בקשר לשינה) ש....שברגע שמתחילים לדבר (או לכתוב לצורך העניין
) כמה שעות התינוק/ת ישן/ה טוב בלילה....תוך יום-יומיים השינה כבר לא כתמול שלשום......
(אז אולי בגלל זה כולן שומרות על SHUSHU (
) בעניין ה
?)........בכל מקרה אני אהיה אמיצה (ע"ח אחותי שאם היא תקרא את זה היא הורגת אותי תוך 2 שניות
=
.......
) ואספר לך שליאל ישן מ- 19:30 בערב עד 06:00 בבוקר מאז שהתחיל ללכת למשפחתון (שזה אומר כבר חצי שנה....). בגלל שזה הרבה זמן שינה (ששששששששש.......
) אחותי מאכילה אותו באמצע הלילה (בסביבות 1 ) בסימילאק הצמחי שלו כשהוא עליה ואחרי גרעפס מהוגן (
הוא חוזר לאותה תנוחת שינה (מצחיקה כשלעצמה) ללא כל בעיה. מה ש-כן....יש לה הרגל מגונה (ואני ממש לא יודעת איך אתמודד איתו כשהיא תהיה בביה"ח אחרי הלידה השנייה אוטוטו
) שאת ארוחת הערב ,לפני השינה (גם סימילאק) בשעה 19:00 היא מאכילה אותו כשהוא עליה וככה הוא גם נרדם ורק אז מועבר למיטה......ניסיתי את זה ואיך נאמר..אם זה היה תלוי בי (וגם בו ...) היינו יושבים לדבר ולשחק כל הלילה (
) - פשוט לא נוח , לא לי ולא לו !!! נו, מגיע לי (ולשאר העונות)
על שהעזתי ועניתי ,לא ?
שיהיה
במשימת ה
......

נושא כאוב

אביתר הולך לישון בין 21.00 ל 22.00, באמצע הוא מתעורר פעם אחת לאכול ואז מתעורר לגמרי ב 07.00. במשך היום יש לו כל מיני "שינות" יש בד"כ אחת ארוכה (לא תמיד) וכמה קצרות (20 דק'). פרק הזמן שהוא ער במשך היום נע בין שעתיים לארבע חמש שעות עירות. ונירית-אני חושבת שהרבה לא ענו לסקר משום שהן ענו על שאלה דומה בסקר סדר יום.

n i s h a

New member
תודה לעונות, ו - - -

מודה שלא קראתי את השרשור הקודם, לפני שפתחתי את הודעתי. שירלי - מקווה שלא "יתקלקל" לאף אחת בעקבות מתן התשובות....

מתרגשת

New member
אני יכולה לענות רק לגבי הלילה

כי במשך היום סתיו ישנה מתי שבא לה ולא קבוע אבל בלילה היא היתה ישנה מ- 21:00-22:00 עד 02:00 מתעוררת, אוכלת, והולכת לישון עד 05:30, מתעוררת, אוכלת והולכת לישון עד 08:30-09:00. בלילות האחרונים... שימו
גבירותיי.... סתיו הולכת לישון באותה שעה ומתעוררת רק ב- 03:30-04:00, מתעוררת לקצת, אוכלת וממשיכה לישון עד 08:30 בבוקר. אני מקווה שזה הולך להיות הרגל מעכשיו עד שהיא תישן כבר לילה שלם. בינתיים אמא (אני, כן) מתעוררת כרגיל ב- 02:30 קולטת שהילדה לא מתעוררת וחוזרת לישון (אם אני מצליחה בכלל)... אוי, כוחו של הרגל...

mikihc

New member
אילון ישן כל לילה מ- 22:00 בערך

עד 6 בבוקר במיטה שלו, ואז אנחנו מביאים אותו למיטה שלנו שם הוא ישן עוד שעה וחצי בערך. במהלך היום הוא תופס תנומות של 40-50 דקות מדי פעם. הוא עדיין לא יודע להרדם לבד (אבל אנחנו עובדים על זה) ואני מרדימה אותו על הידיים שלי (שם הוא גם ישן הכי טוב) ביי, מיקי

נושא טעון בכל בית....

דווקא לאחרונה הנושא השתפר.... אופק ישנה צהרים (משעה 4 בערך למשך שעה או שעתיים) ואז בערב נרדמת עליי בסלון בסביבות 10 עד שאני הולכת למיטה. בלילה היא ישנה איתנו- ולאחרונה (טפו טפו) ישנה כל הלילה (לפעמים יש התעוררות אחת) עד שעה 6 או 7. אז היא יונקת ונרדמת שוב עד הצהרים. מיותר לציין שהיא לא נרדמת בלי ציצי....

השינה נפלאה, ההרדמה פחות

הנה גם אני עונה. מאז שיעלי עברה לתמ"ל, היא ישנה כל הלילה, משעה 22:00 ועד 08:00, היא גם ישנה בצהריים בערך שעתיים, בד"כ מ 14:30. הבעיה עם יעל היא שמאז הפרידה מהציצי (שהיה מרדים מצויין) היא נרדמת רק בנדנוד של הלול. כל שיטות הטפיחה על התוסיק וכד' לא עבדו, נקווה שהיא תיגמל מזה בשלב מסויים. חג שמח לכולן

Vicky H

New member
כנראה שכולם ישנים חוץ מיובל

... ובגללו, גם אני לא ישנה
אצל יובל, כל דפוס כלשהוא של סדר יום משתנה פעם בחודש בערך. בזמן האחרון, יובל נרדם בסביבות 21:00, ומתעורר בלילות טובים בכל שלוש שעות, בלילות פחות טובים כל שעתיים, ובלילות גרועים כל 30-50 דקות. כשהוא מתעורר בערך ב- 5:00, קשה לו להרדם, ואז לוקח לי להרדים אותו בערך שעה. בבוקר הוא מתעורר סופית בסביבות 8:30. כל ההרדמויות הן עם ציצי בלבד. אני יכולה להגיד שזה כבר מתחיל להיות קשה... יובל לא ישן איתנו במיטה מתוך בחירה שלי ושל בעלי.

יובל מגיל 0 יש לה הרגלי שינה שהיא

נרדמת לבד. אני אף פעם לא התחלתי ולא מתחילה להרדים אותה על הידיים,היא תמיד נרדמת או על הציצי או במיטה עם מוצץ ופלאפי(כלבה ורודה ונעימה) בלילה אני עושה לה אמבטיה בערך ב19.00 ואז עד 20.00 היא כבר חורפת (אני לא מעירה אותה לארוחה נוספת ב24.00 אלא נותנת לה לבד את האפשרות לקום מתי שהיא רוצה) הרבה פעמים היא ישנה את השבע - שש שעות ואז מתעוררת בערך 2.30- 3.00 בלילה אוכלת ושוב ישנה עד 7.00 בבוקר ובמשך היום ישנה בבוקר בערך בין 10.30- 11.00 ואח"כ בצהריים שעתיים בין 13.30-3.30 ואחה"צ לא תמיד אבל לפעמים נרדמת לחצי שעה ואז שוב מתחילים את הלילה.

רותם111

New member
../images/Emo101.gif השכבה בלילה = סיוט ../images/Emo7.gif

כל לילה לאחר המיקלחת והציצי בערך בשמונה וחצי אני משכיבה את רון במיטה שלי והדרמה מתחילה. רון ניכנס לאמוק של בכי נוראי וקורע לב. אני מנסה לדבר איתו, ללטף, לשיר, שוב ציצי... אבל רון בשלו. כלומר, צרחות עד לב השמיים. לפעמים הדרמה לוקחת חצי שעה ולפעמים שלוש שעות והכל תלוי בכמה כוח יש לו באותו הלילה. אם יש לכן פתרונות, אשמח

למעלה