שאלת פוליו...

חידוד לגבי 2: הנגיף המוחלש אינו נגיף הפרא!

נגיף הפרא הוא נגיף הפוליו האמיתי, זה שלא עבר החלשה ושאם נדבק בו אדם שלא חוסן אליו הוא יידבק בפוליו ואז יש לו גם סיכוי ללקות בשיתוק.

ילדים שחוסנו רק בחיסון המומת ונדבקים בנגיף הפרא לא נעשים חולים (כי הם מחוסנים) אבל מפרישים אותו כי מערכת החיסון שלהם לא מסוגל לחסל אותו במעיים אלא רק בדם.

הסיבה שמחסנים אותם עכשיו בחיסון המוחלש היא בדיוק כדי שהם לא יפרישו את נגיף הפרא אם הם יידבקו בו.

חידוד לחידוד

גם אם נדבקת מהנגיף החי-מוחלש בחיסון, יש לך סיכוי להיות משותק (הוא עלול לפגוע בצורה חמורה כמו הנגיף הטבעי עד כדי מוות), אם כי הסיכוי לכך יותר קטן.

הסיכוי הנ"ל מתקזז עם העובדה שבמקום שהנגיף הטבעי היה עובר בקבוצה יחסית קטנה באוכלוסייה לפני שדועך, את הנגיף החי-מוחלש מהחיסון יפגשו מאות אלפים באמצעות הפצתו ע"י הילדים.

מאיזה תרחיש הסיכון גבוה יותר - נתון לפרשנות ושיקול דעת. לדעתנו הסיכון מחיסון חי-מוחלש של כלל הילדים יותר גבוה.

לא אם חוסנת כבר לפוליו בעבר, זו בדיוק הנקודה!

ואם לא חוסנת באף חיסון, אז עדיף לך להידבק במוחלש מבפראי, כי אז סיכוייך לחטוף שיתוק קטים משמעותית.

זו הרי כל המטרה בחיסון הנוכחי: הילדים שכרגע יכולים להיות נשאים של הפראי (אך לא חולים בעצמם) יחוסנו במוחלש ואז לא יהיו נשאים של הפראי, ולכל היותר יהיו נשאים של המוחלש לזמן קצר. פרט לכך הם יבלמו את ההתפשטות של הווירוס הפראי וזאת כל המטרה.

למה אני לא מופתע מהמסקנה שלכם שהסיכון מהחיסון יותר גבוה?

התיאוריה ידועה

אין צורך לחזור עוד פעם ועוד פעם על התיאורה הרצוייה.
מה לעשות, אבל בפועל קורים דברים בלתי צפויים עם החיסון החי-מוחלש.

הוירוס החי מהחיסון יכול לעבור התמרה גנטית במעיים ולחזור להיות הוירוס הטבעי. כמו כן, הציפיה שהחיסון הקודם במומת יגן על כולם - אינה ריאלית. כמו כן, לא כל האוכלוסייה מחוסנת בפועל, אבל כולם, ככל הנראה, יחשפו לנגיף המוחלש במשך חודשים רבים עכשיו. דווקא החיסון המומת עלול להאריך את תקופת החיים של הנגיף המוחלש במעיים (ובסביבה) - במחקר אחד הוא נמצא 13 שבועות לאחר מבצע החיסון המוחלש.

https://docs.google.com/file/d/0B_SqyNbc9FXUTTRkNWVaTXlaXzA/edit

https://docs.google.com/file/d/0B_SqyNbc9FXUTWJaMHdYX1MtNnc/edit

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1647422

למה אני לא מופתע שאתה מדקלם את המסר של משרד הבריאות?

אבל בפועל? אילו דברים לא צפויים קורים?

אל תזרוק עליי קישורים, כתוב כאן את המידע הרלוונטי (בלי סיסמאות, בדיוק למה אתה מתכוון ועל מה אתה מסתמך).

"הוירוס החי מהחיסון יכול לעבור התמרה גנטית במעיים ולחזור להיות הוירוס הטבעי."
על סמך מה? נתונים? סימוכין?

"הציפיה שהחיסון הקודם במומת יגן על כולם - אינה ריאלית"
מי אלה "כולם" במשפט הזה? אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך ולאיזו ציפייה אתה מתייחס. אנא הבהר ותן סימוכין מדוע הציפייה אינה ריאלית לשיטתך.

אני לא מדקלם את המסר של משרד הבריאות, לא קראתי שום מסר ממשרד הבריאות ואני לא קשור אליו בשום דרך, כבר הבהרתי לך. קראתי מידע ממקורות אמינים שאני סומך עליהם (אתה לא אחד מהם, מיותר לציין...
).

הכל שם - ישר קופץ לעין

אתה בוחר לא להיכנס לתימוכין שאני מביא - על מי אתה יוצא כועס?!

החיסון המומת לא יגן על כולם - על כל מי שהתחסן בו. אפילו היעילות שלו איננה 100%.

תימוכין למה? לא הבהרת כלל את דבריך

קודם תבהיר ותסביר על מה אתה מדבר ורק אז תיתן תימוכין שמגבים את דבריך. אני מצטער, אין לי כוונה להתחיל להתעמק בקישורים שאני לא יודע מה יש מאחוריהם ולקרוא עמודים ארוכים רק כדי לנסות לרדת לסוף דעתך. אם אתה לא מסוגל להסביר קודם בשפה ברורה על מה אתה מדבר ומדוע אתה טוען אתה מה שאתה טוען, אני לא מתכוון לנסות לפרש אותך, יש לי דרכים טובות יותר להעביר בהן את הזמן.

בחירה שלך

גם הסברתי מה כתוב שם וגם סיפקתי קישורים.

אם היית לוחץ עליהם, היית רואה שאתה כלל לאצריך לקרוא עמודים שלמים, רק את מה שקופץ לעין.

בחירה שלך במה להשקיע את הזמן שלך.

אשכוליה

New member
רבותיי (וגבירותיי?) מזל שאתם מתווכחים

כי בדיוק בזכות כל הוויכוח הזה, שהוא בנאלי בעניכם, זה מתחיל להסתדר לי בראש...
תמשיכו בעבודה הטובה... :)
אם יש מקום לבקשת הקהל - הייתי רוצה לשמוע את דעות הצדדים על חיסוני גיל שנה. היינו בייעוץ אצל ד"ר אוליאל בנוגע לעניין, ומהנתונים שהיא הציגה אנחנו נוטים להחליט שבוודאות נוותר על אבעבועות, סביר שגם על אדמת-חזרת, אבל בעיקר הדילמה היא לגבי חצבת: החיסון קשה ו"מועד לפורענות" מבחינת הסיכויים שלו לגרום להתפרצות אוטואימונית (נכון?) ויש כזו במשפחה, ומצד שני גם המחלה לא משהו.
דעתכם?

לומדת מוויכוחים

שלום אשכוליה וברוכה הבאה לפורם שלנו. הפורום הזה הוא בקשת הקהל בהגדרה

אם את לומדת מהוויכוחים כאן - מצפה לך כאן מסלול הכשרה לתואר שלישי :)

אני עומד בראש העמותה למתן מידע על חסונים, באתר שלנו תוכלי ללמוד המון על החיסונים השונים. יש שם פרק מפורט וארוך על החצבת.

תוכלי גם להביא בחשבון את דעתו ומסקנותיו של ד"ר האלבורסן בספרו "האמת על החיסונים" - לאחר 10 שנות מחקר מפוקס על החיסונים.

אין לי דעה בנושא, איני מומחה למחלות זיהומיות

וגם לא אימונולוג (וגם לא רופא לשום דבר) וכמובן איני מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך ושל בני משפחתך. אני לא מוסמך לייעץ לך בנושאי רפואה ואין לי כוונה לעשות זאת, זה חסר אחריות בעיניי. כשאני רוצה חוות דעת שנייה אני הולך למומחה נוסף, לא לאנשים שאינם מומחים רק כדי שהם יתנו לי חוות דעת הפוכה (אבל חסרת אחריות מקצועית).

פולספגן

New member
לידיעתך, אם את בוחרת לחסן בחצבת, את צריכה

לחסן בכל החיסונים שהחלטתם לוותר, כי הכל בחבילה אחת, למעט אולי אבעבועות רוח שיש מקומות שעוד אפשר לקבל רק את ה-MMR.

תגובה ד"ר אודי קלינר משרד הבריאות

שלום רב
אנסה לענות על שאלותייך לפי הסדר
1. זריקה אחת מייצרת נוגדנים באחוז גבוה מהילדים, אבל לא אצל כולם ולא לאורך שנים. ראי המשך תשובה בסעיף 4.
2. מספר ימים לאחר הזריקה מתחילים להיווצר הנוגדנים.
3. לא לדאוג. לחסן. לשמור על היגיינה. זו הדרך.
4. 3 מנות נותנות הגנה מצויינת. המנה הרביעית חשובה על מנת לשמור על החסינות לאורך זמן. לכן, חשוב לקבל אותה.

תודה על תשובתך...

עוזר לי להיות רגועה יותר (קצת).
קראתי גם את האחרות.
משבחת את המשרד על ההתייחסות והרצון לתת מענה.
לא אענה עליהן כי אין לי רצון להתנצח מאחר והויכוח הזה לא ייגמר אף פעם...

למעלה