שאלת פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

wolfm1

New member
שאלת פיצויי פיטורין

שאלת פיצויי פיטורין
אני מעוניין לעזוב את מקום עבודתי (להתפטר), אך אין בכוונתי לותר על הפיצויים. איך אוכל בכל זאת לקבל פיצויים אף על פי שהמעסיק מבחינתו לא מעוניין לשלם? תודה לעונים.

מה זאת אומרת אין בכוונתך לוותר?!

שאלת פיצויי פיטורין
אני מעוניין לעזוב את מקום עבודתי (להתפטר), אך אין בכוונתי לותר על הפיצויים. איך אוכל בכל זאת לקבל פיצויים אף על פי שהמעסיק מבחינתו לא מעוניין לשלם? תודה לעונים.
מה זאת אומרת אין בכוונתך לוותר?!
עקרונית, מתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים - רק מי שמפוטר. מתפטר יכול להחשב למפוטר לעניין פיצויי פיטורים במקרים חריגים. לדוגמא, אם ההתפטרות נבעה מהרעת תנאים מוחשית (כגון ירידה בשכר, שינוי היקף המשרה או זמני העבודה), גם מעבר מגורים ליישוב חקלאי (בהתאם לקבוע בחוק ובתקנות), יכולה להחשב להתפטרות שדינה פיטורים. מצרפת לך קישור לחוק פיצויי פיטורים שם תוכל לקרוא מהם החריגים שכאשר הם חלים התפטרות יכולה להחשב פיטורים לצורך פיצויים. מצב נוסף של התפטרות המזכה בפיצויים הוא מצב בו קיים במקום עבודתך נוהג על-פיו גם מתפטר זכאי לפיצויים. אם אתה לא זכאי בהתאם לחריגים הללו, אז בוודאי שאין לך מה לעשות.

שיר ורד

New member
יש עצה

שאלת פיצויי פיטורין
יש עצה
אם אשתך עובדת , תכניס אותה להריון. עם תום חופשת הלידה שלה, תתפטר לצורך טיפול בילד (בהנחה שאשתך תחזור לעבודתה). במקרה זה תהיה זכאי לפיצויי פיטורים לפי סעיך 7.ב.1 לחוק פיצויי פיטורים "הוראות סעיף קטן (א) יחולו בשינויים המחוייבים, על עובד, והכל אם נתקיים בו אחד מאלה: (1) בת-זוגו של העובד הועסקה כעובדת במשך ששה חודשים רצופים לפחות בסמוך לפני יום התפטרותו; לענין זה יראו כעבודה גם תקופת הפסקה בעבודה שבה נמשכים יחסי עובד ומעביד;

ומה אם הוא לא נשוי?../images/Emo4.gif

יש עצה
אם אשתך עובדת , תכניס אותה להריון. עם תום חופשת הלידה שלה, תתפטר לצורך טיפול בילד (בהנחה שאשתך תחזור לעבודתה). במקרה זה תהיה זכאי לפיצויי פיטורים לפי סעיך 7.ב.1 לחוק פיצויי פיטורים "הוראות סעיף קטן (א) יחולו בשינויים המחוייבים, על עובד, והכל אם נתקיים בו אחד מאלה: (1) בת-זוגו של העובד הועסקה כעובדת במשך ששה חודשים רצופים לפחות בסמוך לפני יום התפטרותו; לענין זה יראו כעבודה גם תקופת הפסקה בעבודה שבה נמשכים יחסי עובד ומעביד;
ומה אם הוא לא נשוי?

כדאי אז להמליץ לו שקודם יתחתן או ימצא מישהיא שרוצה להיות בהריון....
- האמת שהצחקת אותי מאוד עם התגובה שלך. זה באמת רעיון יעיל. ככה באים ילדים רצויים לעולם. איך לא לימדו אותנו בבית ספר?! כל מה שצריך זה מפגש בין מעביד לעובד.....
ענק!!!

r66

New member
גם לי יש עצה

ומה אם הוא לא נשוי?

- האמת שהצחקת אותי מאוד עם התגובה שלך. זה באמת רעיון יעיל. ככה באים ילדים רצויים לעולם. איך לא לימדו אותנו בבית ספר?! כל מה שצריך זה מפגש בין מעביד לעובד.....
ענק!!!
גם לי יש עצה
להזמין את עצמך לשיחה אצל המנכ"ל/מש"א/כ"א ולבקש להוסיף סעיף בחוזה המשחרר לטובתך את הפיצויים גם במקרה של עזיבת העובד את מקום העבודה

שיר ורד

New member
לפני שכתבתי - בדקתי

ומה אם הוא לא נשוי?

ענק!!!
לפני שכתבתי - בדקתי
בכרטיס הביקור שלו לוודא שהוא נשוי. מטרת התגובה היתה כמובן להזכיר לכולם, שבמסגרת השויון בפני החוק, גם הבעל יכול להתפטר בתנאי פיטורים כדי לטפל בילדו. נראה לי שמעטים מאוד יודעים זאת (זאת בניגוד לזכות של הבעל לצאת לחצי מחופשת הלידה).

wolfm1

New member
אני נשוי ויש לי שני ילדים, ואין לי

לפני שכתבתי - בדקתי
בכרטיס הביקור שלו לוודא שהוא נשוי. מטרת התגובה היתה כמובן להזכיר לכולם, שבמסגרת השויון בפני החוק, גם הבעל יכול להתפטר בתנאי פיטורים כדי לטפל בילדו. נראה לי שמעטים מאוד יודעים זאת (זאת בניגוד לזכות של הבעל לצאת לחצי מחופשת הלידה).
שום כוונה לעשות עוד אחד לצורך קבלת פיצויים. לא בשלב זה בכל אופן. בכל מקרה, רק רציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות בכדיי לזכות בפיצויים על אף אי רצונו של המעסיק. בסופו של דבר, אם לא תיהיה ברירה אני אגרום לו לפטר אותי (אם אתם מבינים למה אני מתכוון...), אני פשוט רוצה להמנע ממצב זה עד כמה שניתן.

שיר ורד

New member
יש עוד כמה אפשרויות

שום כוונה לעשות עוד אחד לצורך קבלת פיצויים. לא בשלב זה בכל אופן. בכל מקרה, רק רציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות בכדיי לזכות בפיצויים על אף אי רצונו של המעסיק. בסופו של דבר, אם לא תיהיה ברירה אני אגרום לו לפטר אותי (אם אתם מבינים למה אני מתכוון...), אני פשוט רוצה להמנע ממצב זה עד כמה שניתן.
יש עוד כמה אפשרויות
כמו להתגייס למשטרה, לעבור לישוב באזור ספר או לישוב חקלאי מרוחק. ממליץ לך לקרוא בעיון את חוק פיצויי פיטורים ולמצוא האם יש לך עילה מתאימה להתפטרות בתנאי פיטורים. אם תמצא סיבה פחות או יותר מתאימה, אפשר יהיה לדון האם הנתונים שלך אכן מתאימים לסיבה הנקובה בחוק. ניסיונות לגרום למעסיק לפטר אותך, עשויים לעיתים לגרום לכך שהוא יפטר אותך בנסיבות שאינן מזכות בפיצויי פיטורים ובנוסף יגרמו לך הפסדים נוספים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה