שאלת פרו-סקר

alond

New member
מישהו מוכן להאיר את עיני ולספר לי

למה אמרו שזה אנטישמי? אני זוכר שראיתי את זה (בחור עובר לעולם אחר ומתאחד עם דרקון, נכון?) ומאוד נהניתי. אמנם הייתי צעיר אז לא ידעתי מה זה אנטישמי אבל פור גודס סייקס!!! אנדר, אני מניח שהתכוונת למעוף דרקונים בעברית כי אם לא אז מאוד קל להשיג אותו.

הסיבה היא כזאת

יום אחרי שחתכו את הסרט באמצע וכמובן לא נתנו שום הסבר רק שמו שירים ואני לתומי חיכיתי שעות ובהיתי במסך (_"מה קורה פה? נו כמה עוד אני אחכה, אופ עם ערוצ 1,אין תמרוה לאגרה") הטענה היתה שלאחד הגיבורים צירו את האפ קצת ארוך מהמ שאמור להיות במציאות ומס´ ניצולי שואה שצפו סרט עם נכדיהם התקשרו מידיית לחינוכית, וטענו שהדבר מזכיר להם את הדמות של היהודי שהופיעו בקריקטורות של הנאצים והדבר פוגע בהם,,, ולכן הורידו את הסרט תמידית.

alond

New member
LOL

וכשרואים אף "נאצי" זה לא מפריע? טוב, נו. שנות השמונים העליזות...

אני לא מבין מה מצחיק

זה לא המקום(לא שיש כזה מקום) לצחוק על ניצולי שואה

alond

New member
מצטער. לא מסכים.

ואם הם ידרשו שלא להראות עוף בתנור מסיבות ברורות? אני לא מזלזל במה שהם מרגישים. אני מזלזל בדרישות המסויימות האלה שלהם. לדעתי הם מגוחכות.

Ridd

New member
חוץ מהאף הארוך של הקוסם

היה גם לאותו קוסם בדיוק כוכב זהב (צהוב...) על הגלימה (או על הכובע...לא זוכרת בדיוק...)

alond

New member
לקוסמים יש כוכבים על הכובע או גלימה

זה נפוץ. צבע זהב הוא נפוץ במיוחד לכוכבים האלה.

SaidinsTaint

New member
טוב האמת

שקל לראות איך מישהו שלא עבר את 5 הדקות הראשונות של הסרט יקבל רושם כזה. הקוסם הירוק - קורניליוס - הדמות הראשונה שרואים, נראה באמת כמו קריקטורה של יהודי. יש לו אף ארוך ומכופך, כיפה, וכל הכגדים שלו מכוסים במגיני דוויד. לא רק זה, הוא מוכיח את אנשי הכפר שזורקים עליו אבנים, ונו מנסה להטיל בהם כישוף, נכשל, ומגורש בבושת פנים. כמובן ששלוש דקות אחר כך רואים שהוא הבחור הטוב, אבל למרבה הצער באותה הקרנה הסרט לא הגיע כל כך רחוק

petra

New member
אני מסכימה!

אי אפשר לעשות שום דבר אם פוחדים שזה יזכיר למישהו איזושהי טראומת ילדות כלשהי. אם מישהו חתך לעצמו את האצבע, אז לא יראו סרט עם ידיים?

pazro

New member
חייבים להזכיר שהקוסם המדובר

הוא הדמות הכי חיובית בסרט. ןאם כבר אז מדובר על יהודי שמציל את העולם, אני לא רואה אך זה יכול ליפגוע במישהוא

Tanath

New member
לדעתי אתה מתכוון לספר "מעוף הדרקון"

הסרט "מעוף הדרקונים" מבוסס, עד כמה שידוע לי, על ספר שנקרא "The Dragon and the George". לא נראה לי שהוא תורגם לעברית.

preacher

New member
הספר השני נקרא מעוף הדרקונים

והוא לא סיפורת - הוא ספר מאויר כאילו-מדעי שיוצא מהנחה שדרקונים אכן היו קיימים ומנסה לנחש איך הם נראו ואיך עפו. הוא נכתב ע"י פיטר דיקינסון (השם שלו גם הפך לשם של הגיבור בסרט)

מבוסס בחופשיות רבה מאוד, אם בכלל

הספר היה נחמד, אבל לבד מאדם שמוצא עצמו מתגלגל בגוף דרקון אין דמיון בין העלילות. הספר הרבה יותר משעשע, ולוקח עצמו הרבה פחות ברצינות מהסרט, דרך אגב.

Shades Of God

New member
אויי איך אהבתי את המוזיקה הזאת..

נכון היה משהו שניגנו על חליל?? אני אפילו לא זוכרת למה..קשור איכשהו לדרקון..?? לא משנה..

SaidinsTaint

New member
הקשתת (העלפית?) הבלונדינית

שאוהבת את האביר נדמה לי, מנגנת בחליל הקסום מתישהו להרדים יצורים - אבל לא דרקונים אני חושב. יש להם את השיר Flight of Dragons שאני ממש אוהב

Shades Of God

New member
אה...נכון:)

נראה לי שאז זה היה המפגש הראשון שלי עם דרקונים ..אוי איך שאני אוהבת..

arifell

New member
בטח התכוונת לקשתת אלפית

ולא לשיבוש הנורא (והיידישאי) עלפית...

SaidinsTaint

New member
אל תרגיז אותי ילד!

כן התכוונתי לאלפית... קודם החרב השחורה ועכשיו זה....

arifell

New member
אם לא תיזהר, אני אדאג

שגם אדון האופל, וגם הבורא, יורידו עליך את זעמם כמו שקרה להוא מ"ואם בתחילה לא תצליח", רק להיפך!

למעלה