שאלת רמזור פילוסופית

YTmda

New member
שאלת רמזור פילוסופית

השעה בתרחיש היא 19:00. מכאן נובע שלכל רכב מותר לנסוע בנת"צ מדרום לצפון ולפנות למזרח כמתואר בתרשים.
ברמזור שמעליו תמרור 206 בצבע צהוב דולק האור האדום, כלומר, הרמזור הזה מתייחס לפניה ימינה לאוטובוסים בלבד, כמתואר בפירוש התמרור: "חץ בצבע צהוב מורה על כיוון הנסיעה לתחבורה ציבורית כמפורט בתמרור 501."
בתמרור 501, כאמור, ישנו ציור של אוטובוס, כך שהרמזור מחייב אוטובוסים.

האם בעצם, מותר לרכב שבנתיב (המלבן הכתום) לפנות ימינה למרות הרמזור שדולק בו אור אדום (שכן הרמזור לא מיועד לו ולא מחייב אותו)?
אם לא - כיצד ניתן לגבות זאת על סמך תקנות התעבורה ולוח התמרורים?

אשמח לשמוע את דעתכם...

גבע אבי

New member
קצת לוגיקה

אם הנתיב הוא נת"צ עד 1800 הוא מחייב אוטובוסים
אם אחרי, הוא מבוטל לרכב ציבורי ומכיוון שכך, בטל גם התמרור יחד אתו והנתיב מותר (או מחייב) לכל אחר.
קצת פילוסופיה - האוטובוס כמטפורה.
אחרת היה מחייב רק אוטובוסים כחולים. ומה עם הירוקים של "אגד" וכו'

YTmda

New member
אוטובוסים כחולים?

הוא בכלל לבן על רקע כחול, זה אומר שהוא צריך להיות בים.

ועכשיו ברצינות - האוטובוס מכיוון שתמרור 501 מגדיר את זה כך.
איפה רשום בחוק שכאשר הנתיב משמש כל כלי רכב החץ הצהוב נכון גם לכלי הרכב שנוסעים? כתוב בפירוש התמרור שהוא מורה על כיוון הנסיעה לתחבורה ציבורית כמפורט בתמרור 501 - כלומר, הוא מורה על כיוון הנסיעה לאוטובוס.

מהיכן הנהג ההדיוט אמור להסיק (או היכן בחוק זה רשום, כי כידוע לך מה שלא רשום - לא קיים ולא אסור) שהחץ הצהוב נוגע אליו עכשיו? עזוב לוגיקה, תן איזשהו חיזוק חוקי. הלוגיקה של כל אדם באשר הוא עלולה להיות מעט שונה מהלוגיקה שלך.

והרי אם החץ לא נוגע לנהג ברכב פרטי, הרי שהרמזור לא מחייב אותו מכיוון שהוא מורה לאוטובוסים אדום לימין.

הבנת מה אני מתכוון?

גבע אבי

New member
אני צריך להפסיק לצרוך את מה שאני לוקח...

או לפחות להקטין מינון

כמובן שהתכוונתי לאוטובוס לבן...
וברצינות:
אם תעמיד 100 נהגים מול הדילמה הזו תיוכח בעצמך כי רובם (לדעתי) לא יפנו ימינה באור אדום מהסיבות:
א. הם מורגלים לא לנסוע בנתיב הזה רוב שעות היום
ב. בארץ לא נהוג (בשונה ממדינות אחרות) לאפשר פניה ימינה ברמזור אדום כשיטה.
חיזוק חוקי - החוק אוסר על כניסה לצומת באור אדום ככלל. במילים אחרות אסור תמיד.

YTmda

New member
תמרור 206

פירושו: "סע ימינה. פנה אחרי התמרור. חץ בצבע צהוב מורה על כיוון הנסיעה לתחבורה ציבורית כמפורט בתמרור 906. הוצב התמרור מעל רמזור יחולו הוראות הרמזור על התנועה המותרת על פי התמרור. פנית פרסה ימינה מותרת, אלא אם הדבר נאסר ע"י תמרור אחר. בחירת הנתיבים תהיה על פי סימון 263 או 621."

כלומר, פירושו לנסוע ימינה אחרי התמרור והוא בצבע צהוב, לכן מורה על כיוון הנסיעה לתחבורה ציבורית, במקרה הזה אוטובוסים.
רכב פרטי לא עונה להגדרה זו. הוצב מעל רמזור, לכן הרמזור מורה על התנועה המותרת לפי התמרור, כלומר פניה ימינה לאוטובוסים. אם אני נוסע ברכב פרטי, הרמזור הזה לא מתייחס אלי אלא לתחבורה ציבורית, בדיוק כשם שרמזור לפניה שמאלה לא מתייחס אלי.

גבע אבי

New member
תמרור 206

אני מציע לך לנסות את מה שאתה מאמין שמותר לעשות - פילוסופית כמובן

לא תשמע אותי מטיף להכנס לצומת באור אדום.
אם תעשה זאת, אנא חזור לפורום לספר מה הייתה התוצאה, אז
אאמין בתחיית ה...
ועכשיו מעט ברצינות:
אני שב ואומר שאסור להכנס לצומת באור אדום.
מבחינתי, השאלה מיותרת במישור המעשי.
במישור הפילוסופי, אמרתי כי אני מהנדס ולא פילוסוף, אז רב לי

YTmda

New member
כמי שמתנדב כבר 10 שנים במד"א

אתה יככול להיות סמוך ובטוח שלא אנסה, ואני גם לא מנסה להתחכם עם החוק. אני רק מנסה להבין את העניין כי לדעתי זה מצב שהחוק היבש לא מכסה. האם במידה ותראה רכב כזה פונה ימינה למרות שהאור ברמזור אדום - יקבל ממך דו"ח?

עו"ד ארבל - בתור שופט לשעבר, כיצד היית מתייחס למקרה כזה?
האם לדעתך החוק מכסה את זה או שאכן יש כאן מקום "להתחמק"?

גבע אבי

New member
חד משמעית - דוח

אני מסכים אתך כי ייתכן פה כשל לוגי של רשות התמרור

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בהזדמנות זאת

אציג בפנייך שאלה עם אותה לוגיקה
לפני הכניסה לנתיב המהיר המקביל לכביש 1 יש 3 תמרורים המרוחקים 500 מטר זה מזה האוסרים על כניסת רכב מסחרי מעל 3500 ק"ק לנתיב.
כ 20 מטר לאחר שהנתיב התחיל, כשיש גדרות מתכת ואין אפשרות לצאת ממנו יש תמרור נוסף, האוסר על כל רכב (ולא רק מסחרי) מעל 3500 ק"ג להמשיך קדימה
והשאלה
מה צריך לעשות נהג אוטובוס שמשקלו 18000 ק"ג לעשות? האם להמשיך בניגוד לתמרור או לעצור ולחסום את הכניסה לנתיב (לנסוע לאחור ולחזור לנתיב הרגיל אינו רשאי מתוקף תקנה אחרת)

לייק!

אכן, שוטר מקובע עלול להתבלבל קצת בסיפור הזה.
פתאום הוא צריך להתמודד עם משהו שהחוק לא חשב עליו...

YTmda

New member
לא חשוב מה יעשה, הוא עבריין.

אם ימשיך לנסוע, הוא עבריין כיוון שלא ציית לתמרור הגבלת המשקל. אם חוזר לאחור - עבריין, ואם עוצר הוא גם עבריין שכן הוא מפריע ואולי אף מסכן את התנועה.

ישנם מקומות בעייתיים כאלה שבהם רשויות התימרור עושות טעויות.

סמוך לתחנת הרכבת באשדוד ישנו נתיב שמיועד לאוטובוסים בלבד. בתחילת הנתיב תמרור המורה על דרך חד סטרית, ורק כאשר נכנסים לנתיב ישנו תמרור שמאשה לאוטובוסים בלבד להמשיך.
אי אפשר לחזור אחורה, כיוון שזו דרך חד סטרית ומאידך גם אי אפשר להתקדם - מה שנקרא, תשאיר את הרכב שם ולך ברגל...

למעלה