האם למישהו מוכרת התיאוריה שכל מה שאנחנו מכירים כמטבח הונגרי קלאסי הוא בעצם יצוא תרבותי טורקי. אבא שלי דבק בתיאוריה הזו, ובייחוד לגבי השטרודל. מישהו שמע על זה פעם?
ועוד משהו: הוא מכין גירסה מלוחה לשטרודל, במקום תפוחים וצימוקים הוא ממולא בכרוב, ובמקום אבקת סוכר זורים עליו מלח גס. מישהו נתקל בזה או שזה סטייה שלו בלבד?
1- מילוי תפוחים-צימוקים-קינמון 2- מילוי כרוב כשרוצים משהו ממש ממש חגיגי אז אבא שלי מכין אחד מושקע עם אגוזים נטו למילוי והבצק פילו עם שני טון חמאה וכל הטקס. כשיש כזה אז הוא נאכל עד תום לפני שהוא מספיק להתקרר לטמפרטורה סבירה!
זה אכן שטרודל של כרוב וזה בעוונותינו טעים מאד. להונגרים יש גרסאות מתוקות ומלוחות גם לאיטריות, עם תוספת מתוקה כמו אגוזים ופרג או תוספת מלוחה כמו גבינה ושוב הכרוב המפולפל. ההשפעות על המטבח ההונגרי הן גם מהכיוון האיטלקי ולא רק הטורקי.