שאלת שטרודל:

שאלת שטרודל:

האם למישהו מוכרת התיאוריה שכל מה שאנחנו מכירים כמטבח הונגרי קלאסי הוא בעצם יצוא תרבותי טורקי. אבא שלי דבק בתיאוריה הזו, ובייחוד לגבי השטרודל. מישהו שמע על זה פעם?
 
תוספת:

ועוד משהו: הוא מכין גירסה מלוחה לשטרודל, במקום תפוחים וצימוקים הוא ממולא בכרוב, ובמקום אבקת סוכר זורים עליו מלח גס. מישהו נתקל בזה או שזה סטייה שלו בלבד?
 

ארפי

New member
שטרודל בהונגרית זה ביגלי ...

ויש שני סוגים והם עם פרג או עם אגוזים הם המפורסמים בהונגריה.
 
טוב אז אצלנו הגירסאות הנפוצות הן

1- מילוי תפוחים-צימוקים-קינמון 2- מילוי כרוב כשרוצים משהו ממש ממש חגיגי אז אבא שלי מכין אחד מושקע עם אגוזים נטו למילוי והבצק פילו עם שני טון חמאה וכל הטקס. כשיש כזה אז הוא נאכל עד תום לפני שהוא מספיק להתקרר לטמפרטורה סבירה!
 

דדיחתם

New member
ארפי, אני אוהב את השם שלך

משום שזה היה שמו של אביה של סבתי המנוחה. ארפד אדוריאן (נולד כאדלר) - 1883-1943, חי כל חייו בבודפשט, נפטר מוות טבעי לפני הגעת הנאצים.
 

ok45

New member
לא סטייה../images/Emo13.gif))))))))))

זה אכן שטרודל של כרוב וזה בעוונותינו טעים מאד. להונגרים יש גרסאות מתוקות ומלוחות גם לאיטריות, עם תוספת מתוקה כמו אגוזים ופרג או תוספת מלוחה כמו גבינה ושוב הכרוב המפולפל. ההשפעות על המטבח ההונגרי הן גם מהכיוון האיטלקי ולא רק הטורקי.
 
יפה מאוד OK45

והאיטריות האלה הם מהאהובות עלי, במיוחד הגירסא המלוחה
 
למעלה