שאלת תם בנושא דיוני סטילבוקים...

עטלפוני

New member
שאלת תם בנושא דיוני סטילבוקים...

מה קרה שבזמן האחרון זה הדבר היחידי שמדברים עליו פה ? מה גרם לעליה המטורפת בהתעניינות בסטילבוקים פתאום ?

זה מרגיש כאילו כל שירשור שני זה על סטילבוק כזה או אחר.. וזה לא היה בעבר... פספסתי משהו ?

אני לא חלילה מבקר או יורד על הנושא, סתם מסתקרן לדעת למה זה נושא כזה חם :)

Soundeath

New member
אני אגיד לך מה הבעיה שלך...

אולי כולם עלו מדרגה ורק אתה נשארת למטה? :)

Soak

New member
כאן נמחקו הודעות

ההודעות נמחקו לפי הנחיה של הנהלת הפורומים.

אין לקיים בפורום דיונים אישיים לגופו של גולש. הודעות נוספות בנושא, יימחקו.

BlueStreak

New member
שמע

גם אני לא הבנתי על מה המהומה עד שהחזקתי סטילבוק ביד.

עכשיו קיפקייס רגיל מפלסטיק מרגיש כמו צעצוע לילדים וסטילבוק זה הדבר האמיתי.
אולי זה נשמע קצת מתנשא אבל לא זו הכוונה.

ממליץ בחום לנסות אם עוד לא ניסית.

אני ניסיתי אבל עדין אני לא מבין למה קופסה מפח

שווה יותר , והרבה יותר בשביל אספנים, מקופסה מפלסטיק. יש לי כמה מארזי סטילבוקס באוסף, לדעתי כ20-15, שיושבים בין מארזי הקיפקייס הרגילים ואני לא מוצא בהם שום ערך אספני יותר מאשר סרט שיושב במארז הפלסטיק הרגיל. אין פה עיניין של אומנות, פיסול או משהו שעושה את המארז הפח יותר יפה ממארז מחומר אחר. למעשה קשה גם להבדיל בניהם כי בסך הכל הצורה שלהם היא מלבנית ונראת אותו הדבר. גם הייצור שלהם הוא יצור תעשייתי לכל דבר שהניתן לשכפלו ב"גרושים" כך שגם הערך הכספי שלו הוא בטל כאן . אין פה עיניין של הקושי לשכפל נוספים - פשוט שמים במכונה והיא מדפיסה עוד, אין פה גם שם או חתימה של אומן שיצר ועשה אותו להבדיל מתמונות, ציורים או פסלים. גם אם חושבים על חוזק הפח יחסית לפלסטיק ומידת התבלתו רואים שהוא מוצר דיי נחות ונוטה להימעח ולהישרט בקלות. לי יש מארז סטלבוקס באוסף שכבר הספיק לתפוס כבר חלודה...
זה כמו לאסוף קופסאות גפרורים, אבל בהשקעה כספית גדולה יותר, ומי שנהנה מזה שיהנה. אבל אני מרגיש שמי שנהנה ומתרגש מאותו ציור וארט על מארזי הפח האלו נראה לי ילדותי כי ההתרגשות צריכה להיות מציור או תמונה שמוצגת במוזיאון או במדפדוף בספר אומנות ואפילו מקעקוע על ידה או ידו של מישהו ולא בהדפס תעשיתי וקר על מארז פח. וכאן, בפורום כל סרט, כמו ציור הוא סוג של אומנות כך שאנחנו כאספני סרטים חווים כבר את החוויה ההתרגשות מהצפיה בסרט עצמו ולעצמי באמת לא מוסיף דבר אותו מארז פח המיוצר באותו ייצור סידרתי ו"קר".

BlueStreak

New member
אתה באמת רוצה הסבר

או שהחלטת מה הדבר הנכון לכולם ועכשיו כולם צריכים לחשוב כמוך?

trilliane

Well-known member
מנהל
החזקתי סטילבוק ביד ולא הבנתי על מה המהומה

זה לא יפה יותר (העיצוב הגרפי יכול להיות מוצלח או לא, אבל זה תלוי במעצב ולא במתכת), ההדפסה כהה והרבה פחות ברורה לעין, בולטת ו"חיה" (מבחינת רוויית הצבעים) מהדפסה על נייר, זה סתם דק נורא ובקושי אפשר לראות את שם הסרט על השדרה הצרה שלו, פחות בולט על המדף ולכן פחות קל לזיהוי ולאיתור. לא מצאתי בזה שום יתרון. אם כבר משהו שנראה מהודר, אני מעדיפה מארזי נייר (כלומר קרטון).

היופי הוא בעיני המתבונן, על טעם וריח וכו'; מי שהסטילבוקים יפים יותר בעיניו ומוכן לשלם עבורם – לבריאות. את ההתלהבות מהאריזה יותר מהתוכן אני כבר פחות מבינה. כלומר, העניין העצום שמעוררת מהדורה חדשה חיצונית (אך זהה תוכנית) של סרט קיים, בסך הכול עיצוב גרפי חדש ואריזה שונה... ובכזו התלהבות... לא רואה סיבה לקנות שוב את אותה הגברת בשינוי אדרת.

אף שאני אוהבת אסתטיקה ודברים יפים לעין, אני קונה עבור התוכן, והרבה יותר חשוב לי מה שבפנים ממה שבחוץ. אם המהדורה בעלת התוכן הרב גם מעוצבת יפה – בונוס; אם לא, חבל, אבל לא נורא. כבר קניתי מהדורות של כותרים שיש לי כי הוסיפו להם תוספות ותכנים חדשים שעניינו אותי ורציתי לצפות בהם (ואכן צפיתי; בכותרים שאני מכירה היטב אני מתחילה ישר מהתוספות
) אבל אין מצב שאקנה אותן שוב רק עבור אריזה שונה. הפעם היחידה שחרגתי ממנהגי ועשיתי זאת הייתה מארז הפח (דלק) של "כלבי אשמורת" שבאמת היה מיוחד (והולם את הסרט) ולכן מצא חן בעיניי, אבל למעשה התכוונתי לקנות אותו מלכתחילה ואמזון שלחו לי קיפקייס רגיל (וזיכו אותי).

Soak

New member
הפורום התפצל לשניים

אלו שאוהבים סרטים, ואלו שאוהבים קופסאות.

אני שייך לאלו שאוהבים סרטים, אבל לצערי אנחנו באמת שומעים יותר מאלו שאוהבים קופסאות. לא נורא, יש עניין גם שם ואני מקווה שנצליח לחיות בדו קיום.

Soak

New member
נראה שרובם אכן מסתפקים

ולכן קבוצה זו נשמעת כאן פחות ופחות

BlueStreak

New member
אתה באמת מאמין שלמי שקונה סטילבוקים

לא איכפת מהסרטים שבפנים?

אולי יש גם כאלה ואני יכול להבין אותם, בגלל שזה מוצר איכותי וממכר ואספנים נוטים להתמכר בקלות, (אני בזמנו פשוט אספתי תמונות של סרטים שגזרתי מעיתונים) אבל בטח שלא כולם כאלה.

לי יש רשימה סופית של סרטים שמעניינים אותי. התחלתי לאסוף אותם בבלוריי אבל עכשיו שגיליתי את הסטילבוקים אני רוצה גם אותם.
סטילבוקים יפים שהסרטים בפנים לא מעניינים אותי - לא מעניינים אותי.

אתה לא מחזיק בשום מהדורה מיוחדת? הכל בקיפקייסים רגילים?

Soak

New member
בוודאי שיש לי מהדורות מיוחדות (ואפילו לא מעט)

אני רואה בעצמי אדם שאוהב את שניהם - אני אוהב את הקופסא כמו את הדיסק כמו את התוספות כמו את פסי הקול כמו את תמונת העטיפה, ושואף תמיד למקסם את כולם בעותק שאני קונה. אבל המרכז תמיד היה ותמיד יהיה הסרט, והדיסק.

דווקא אספנות הקופסאות שמאופיינת בקניה רבה של אותו סרט (ופעמים רבות אף אותו כותר בדיוק במטרה למכור) והשארת מארזים סגורים בניילון, היא זו ששמה את הסרט בצד. אני מאמין שזה כנראה מתחיל עם אהבה לסרטים אבל מהר מאוד משתלט ונהיה הדבר העיקרי - והסרט נזנח הצידה. ולראייה - אספני הקופסאות כאן בפורום קונים הרבה מהדורות של סרטים שהם בכלל לא ראו, ולא ברור אם בכלל מתכננים לראות. המארז הרבה פעמים נקנה כדי להשלים סדרה או כי הוא מוגבל במספר או כדי למכור אותו לכל המרבה במחיר למטרת רווח עתידי. זו אספנות קופסאות, ואין בזה משהו רע, אבל זה הדבר.

HassiD

New member
זה קורה לי גם לפעמים

יש לי את שרה"ט והארי פוטר בבית בגרסת אספנות (אני מניח שיש מליון כאלה, אבל לפחות אחת מהן יש לי), ואני לא בטוח כמה פעמים בכלל יצא לי לראות אותם. וזה לא שאני לא צופה בסרטים האלה שוב ושוב, פשוט יותר נוח לי כבר לצפות בעותק שיש לי על המחשב... (וזה לא מטריד אותי מבחינה "חוקית", כי אני מרגיש "רגוע", כי סוף-כל-סוף קניתי את הסרט, וזה בסך-הכל נוחות שימוש שלי...).

אמנם הן לא בניילון, פתחתי אותן ברגע שקניתי, רק כדי לחוש מה קניתי ולראות מה יש בפנים, אבל בדיסק עצמו השתמשתי אולי פעם אחת....

BlueStreak

New member
אוקיי, אז אסביר את האופן שבו אני אוסף

כמו שכתבתי קודם יש לי רשימה מוגבלת של סרטים שאני אוהב.
כמובן שהיא משתנה עם הזמן אבל בגדול זו רשימה סופית.

אין לי צורך לאסוף כמה גרסאות של אותו סרט אלא אם יצאו שתי עטיפות שונות ששתיהן מיוחדות מאוד, אבל עוד לא נתקלתי במצב כזה.

מה שכן, אני שואף שתהיה לי המהדורה האידיאלית של סרט שאני אוהב.
אם קניתי סרט בדיוידי ואח"כ הוא יצא בבלוריי הדיוידי לא מעניין אותי יותר.
אם אוכל למכור אותו אעשה זאת ואם לא אז לא משנה לי.
אם אחרי שקניתי את הבלוריי יוצא אותו סרט בסטילבוק, אעדיף את הסטילבוק, כמובן בגבולות המחיר הסביר.
מתי כן אחזיק בשתי מהדורות? כשברגיל יש תרגום ובסטילבוק אין. וגם זה לא תמיד.
לכן אני מאוד שמח כשיוצאים סטילבוקים מתורגמים.

וכמובן שהעניין ימשיך להתגלגל כשיצאו סרטים בפורמט UHD.

Soak

New member
אני מניח שזו סקאלה

כמו בהרבה תחומים בחיים - זו סקאלה של שתי קצוות, סרטים ומארזים, ולאורכה כולנו מפוזרים - מי יותר קרוב לסרטים ומי יותר למארזים.

prince9

New member
אני איתך בעיניין הזה .

עוד מעידן הDVD ועד היום בבלו ריי תמיד אהבת הקולנוע ,עלילה נחמדה, איכות התמונה ופס הקול הם אשר הנחו אותי ברכישת סרט .
אחת החוויות שלי בעבר בתור רווק היתה צפיה בקולנוע ובסרטי DVD עם חברים ,ונשארה עד היום במתכונת שונה במקצת .היום כשיותר קשה לי וגם לחברים למצוא זמן פנוי ליציאה לקולנוע ובילויים מחוץ לבית אני משתדל למצוא זמן איכות לעצמי ונהנה "להפליג" עם הילדה
שלי לעולמות קסומים ודימיוניים - ומבחינתנו זו ממש חוויה . (זו אחת הסיבות שמבחינתי תמיד תהיה עדיפות לדיבוב,תרגום,תלת מימד בסדר הזה ממש ).
לדעתי האישית ,ושוב אני מציין אישית לקנות סרט ולהשאיר אותו ארוז מבלי לצפות בו ,או לרכוש סרט במארז בובה או פסל ללא צפיה זה סוג של חוסר מימוש .
זה לא שאין לי כלל סטילבוקים אבל ממש מעטים ואני נאלץ להסכים עם חלק מהחברים כי אני לא רואה הבדל כלשהו בין מארז פלסטיק רגיל למארז מתכת שלעיתים מייקר את הרכישה .
בסופו של דבר אם המניע לרכישה הוא צפיה והנאה מהסרט הרי שאין הבדל כלל וכלל בין מארז מתכתי לפלסטיק - התוכן הינו אותו התוכן בדיוק .
ושוב אנו חוזרים לדיון שסוגי האספנות,והמניעים הם רבים ומגוונים על כל הטיעונים למינהם .

BlueStreak

New member
רק שתדע שאני מפסיק צפייה באחלה סרט (עד עכשיו)

כדי לענות לך

אהבת הסרט לא מתנגשת עם איכות המארז.
ברגע שהחלטתי שאני אוהב סרט מסויים אני אחפש את המהדורה האידיאלית שלו (מבחינתי). זה לא גורע מההערכה שיש לי לסרט שבפנים.
ואני לא אקנה סרט שלא מעניין אותי רק בגלל שיש לו עטיפה מהודרת.
ומכיוון שכבר כתבו פה היום מספיק אנשים שהם לא מבינים מה ההבדל בין סטילבוק למארז פלסטיק אז אפרט:

1. מוצר ממתכת פשוט מרגיש ביד יותר איכותי מפלסטיק. זה נכון לסמארטפונים, זה נכון למכוניות, זה נכון לסכו"ם וזה נכון גם למארזי סרטים.
2. התמונה בקיפקייס ניתנת לשליפה, החלפה וגם זיוף כשרוצים. אפשר תמיד לקנות עוד קיפקייס ריק, להעביר לשם את התמונה, להדפיס את התמונה ולשים וכו'.
בסטילבוק התמונה מודפסת על החומר עצמו. יש שיגידו "אז מה"? בעיניי זה יותר איכותי.
3. התמונה בסטילבוק בד"כ מתפרסת על יותר שטח מאשר בקיפקייס ולכן מרשימה יותר.
4. בד"כ בסטילבוקים יש פחות כיתובים וקשקושים ממארז רגיל ואתה נהנה יותר מהתמונה ופחות מהעדויות העצמיות והפרטים הלא רלוונטיים.

בשורה התחתונה, לסטילבוק איכותי, ולא כולם כאלה, יש סטייל שאין לקיפקייסים רגילים.

למעלה