שאלת תם בנושא דיוני סטילבוקים...

prince9

New member
קודם כל חבר תהנה מהסרט ואל תפריע לעצמך

שנית אני לא טענתי שהעדפתו של אחר ,גם אם אינה חופפת עם העדפותיי היא שגויה ,וכמובן שהעדפתו של כל אחד כאן היא זכותו המלאה .
זה נכון שסטילבוק מרגיש יותר איכותי ביד מכיוון שהוא מתכתי והתמונה בו היא יותר מפורטת אבל אני מאילו שהסרטים שלו מאוכסנים בארון סגור ושמור
והמארזים אצלי אינם מוצגים לראווה כמו במקרה של חלק מהחברים פה(מקום ,מקום,מקום) ,לכן אישית זה פחות חשוב לי .
כמו שציינתי - מה שחשוב לי יותר שהגרסה תהיה מתורגמת ובמקרים של אנימציה תהיה מדובבת ,רק אח"כ רצוי תלת מימד אבל ממש לא חובה- מבחינתי המצאותם של פרמטרים אלו הופכים את הגרסה של הסרט לגרסה מיוחדת ,ובסוף בסוף
אם ההפרש במחיר הינו זניח כמו במקרה של DJANGO אז כן יש מקום לשקול סטילבוק.

BlueStreak

New member
תודה, סיימתי את הסרט

"בקתת הפחד" - אווילי ומהנה כאחד.

אז לי הכול חשוב - גם התרגום והדיבוב, גם התלת מימד, גם האריזה וכמובן - הסרט עצמו.

לכן, למשל The Amazing Spiderman היה סטילבוק מושלם מבחינתי.
סטילבוק עם תמונה יפהפיה, תלת-מימד ותרגום לעברית ונמכר במבצע הקודם של טאואר, ככה שגם המחיר היה מצויין.
אבל זה ממש יוצא דופן.
במידה ואין ברירה אקנה גם שתי מהדורות, אבל גם זה נדיר מאוד.

גם לי אין מקום להציג את הסרטים אבל א', זה משאיר משהו לחלום עליו ו ב' זה כיף לשלוף אותם מדי פעם ולהעריך אותם.

nadavkrv

New member
לדעתי מדובר יותר על אספנות קופסאות...

מאשר על אספנות סרטים ואהבתם.
אני מחוזק בדעתי גם מאינטנסיביות הפוסטים (פה ובקבוצה) וגם מכך שאני רואה פתאום פוסטים על משחקי מחשב(כבודם במקומם מונח אבל מה הקשר לנושא הפורום/קבוצה).
נכון, סטילבוק עם הדפס יפה הוא סקסי יותר מקופסת פלסטיק כחולה, אבל אותו סרט ב-13 עותקים בערך?!
רק בגלל שיצא עוד אחד יפני או צרפתי?
זה אותו סרט!

שלא לדבר בכלל על פוסטים(בעיקר בקבוצה) של אקשן פיגרס שביניהם לנושא הפורום(והמדיה האופטית) הקשר הוא בקושי מקרי בהחלט.

כן מבקר את הנושא ותוהה לגביו.

AsafA55

New member
אני מסכים איתך חלקית

מצד אחד,אתה העלת נושא חשוב בעיני שאני שם לב אליו לא מעט.
בלי לשפוט,אני בהחלט מרגיש שחלקנו אוספים לפעמים ולו רק בשביל האוסף ללא שום ערך מוסף או אהבת סרטים וקולנוע.
זה נושא שאפילו מעט מציק לי,כי אני התחלתי לאסוף נטו בגלל אהבת סרטים.
לא אשוויץ פה בכמות הסרטים בהם אני צופה או במגוון הז'אנרים שאני צופה בהם,אבל אני בטוח שהאוסף שלי אולי עשיר פחות משל חלקנו,אבל הוא בהחלט יותר מגוון.

אני חושב שהאספן היחיד שראיתי כאן שאוסף נטו בשל האהבה לקולנוע הוא היפהוהחיה שכנראה יש לו את כמות הכותרים השונים הגדולה ביותר משל כולנו,ובלי קשר הוא מעט סולד מתופעת "אספנות הקופסאות והמהדורות המיוחדות".

מנגד,אוסף כשמו כן הוא,הוא אוסף של פריטים,שלא תמיד חייבת להיות לתוכן שלו משמעות של ממש.
בשביל מה אוספים בולים? כרטיסי טלכרט? בובות? וכו'? הרי אין להם שום ערך ממשי.

גם בסרטים העניין לא שונה,אבל כנראה מעט יותר יקר.
אני כנראה לעולם לא אקנה מהדורה יקרה של סרט שלא ראיתי/לא שמעתי/לא אהבתי,אבל סרט שכן אהבתי,או לחלופין הוא מספיק אטרקטיבי בשביל האוסף,לא אהסס לקנות כמה וכמה מהדורות שלו,ונחש מה - כנראה שאף אחת מהן לעולם לא תראה מכשיר DVD מבפנים.
נטו לשם האוסף.

קשה לשפוט את תחום האספנות למתבונן מבחוץ,אבל אני לא חושב שמעולם היה בו יותר מדי היגיון.

AsafA55

New member
דעתי

אני חושב שהסיבה היא פשוטה מאוד - אין דברים אחרים מעניינים יותר.
בעבר היו יוצאים המון קופסאות שונות ומשונות,דיג'יפקים יפים וכו'.
היום השוק של זה פחת לדעתי,ולכן ההתמקדות היא בעיקר בשוק הסטיבלוקים שתפס תאוצה מטורפת.
אם זה יותר יפה מקופסא או מארז יפה ומושקע - לדעתי לא.
אבל זה בהחלט יותר זול לכל הצדדים וכנראה שגם מספק בשלב זה של גסיסת הפורמט.

עטלפוני

New member
האמת שאתה צודק... בזמן האחרון בקושי...

יצאו מהדורות מרשימות להוציא סטילבוקים (שאישית לי פחות מעניין, לכן אני פחות עוקב אחריהם), יכול להיות שבאמת בגלל עלויות זה הפך ליותר כדאי לאולפנים ולכן יש יותר מאלה בשוק כרגע...

עטלפוני

New member
תודה על התשובות

ושוב, אני לא מבקר את אספני הקופסאות ואספני הסרטים. אני אישית פחות מתחבר לסטילבוקים, אבל מאוד אוהב את הקופסאות הגדולות של וורנר (בסגנון של "צלילי המוסיקה" עם תיבת הנגינה), ורוכש כל קופסא כזו - ונהנה מהתכולה לא פחות מהסרט עצמו....

כנראה שפשוט בזמן האחרון הייצור של הסטילבוקים עלה, לא זכורה לי כזו כמות סטילבוקים בעדין ה DVD, או שנתיים אחורה...

liorb22

New member
הסטילבוקים הם הדבר החם בתעשיה כיום

השרשור התדרדר משאלה לגיטימית למדי לביקורת די עוקצנית ומיותרת על אספני הסטילבוק הכבדים. אני מציע לכולם לקנות את מה שמתאים להם ולא לבוא ולבקר סוג אספנות שונה, שכלל אין בו פגם.

זה מאוד אופייני לישראלים לחטט בציציות. הגיע הזמן להפסיק את המנהג המגעיל הזה. בחו"ל בכל מקרה זאת אספנות ידועה ומאוד משגשגת כאמור.

עטלפוני

New member
=>

קזבלנקה, חלף עם הרוח, ווילי וונקה (המקור), הקוסם מארץ עוץ, שיר אשיר בגשם, האזרח קיין. יש גם את עשרת הדיברות מפאראמונט.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה; המממ, שיר אשיר בגשם נשמע מעניין!

אני צריכה לבדוק מה יש שם.
אם כי זה סרט שההעברה שלו לבלו ריי נראית לי מעט מוחמצת כי הוא בפורמט 3:4 (פחות או יותר).

עטלפוני

New member
=>

ההעברה מאוד טובה, כדאי!

כדאי למארזים האלה לעשות Price Track באתר בלו-רי.קום, כי פעם בכמה חודשים הם יורדים ל 25-30 דולר, ואז אני מקבל מייד מייל ורוכש.

trilliane

Well-known member
מנהל
השאלה מה עוד יש שם...
חוץ ממטרייה

שזה כבר מגניב, למען האמת (אני חובבת מרצ'נדייז שימושיים!) אם כי הייתי כמובן חוששת להרוס אותה, מטריות מתקפלות תמיד מתקפלות לי ברוח...

תודה על כל הטיפים; את האתר בלוריי אני לא מכירה; מה זה Price Track?

עטלפוני

New member
blu-ray.com

האתר הכי טוב בעולם!

חוץ מחדשות וביקורות על הסרטים שיצאו בבלו-רי, הוא מרכז דילים מכל העולם (אמזון) - פותחים יוזר חינמי, וסרטים שאת רוצה את כותבת לו מה המחיר המקסימלי שאת מוכנה לשלם - וברגע שהמחיר באמזון (ארה"ב, בריטניה וכו') יורד למחיר הזה - את מקבלת מייל!

שמתי הרבה סרטים שם, וברגע שהם זולים, אני מזמין.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני משתמשת בגמל לצרכים האלה, מספק ת'סחורה

למעלה