שאלת תם! כמה זמן לוקח לכל אחד

תהלה1

New member
אולי קצת סטיתי מהנושא

אבל חשבתי שזה מעניין שידעתי על הנסיעה הזאת מזווית אחרת. וגם - גוטמן כותב על העובדה שנסיעה זו השפיעה מאוד על ביאליק וזיעזעה אותו מהיסוד. אני הבנתי מהקטע שהבאת - שבזמן הנסיעה של ביאליק בעצם כל הרגשות שלו "התבשלו" בפנים לכדי שיר. עוצמת הזעזוע הביאה אותו ליצור. זה לא מדויק שאני לא עורכת את השירים שלי, אבל זה קורה אצלי לרוב בתהליך אחד - אני כותבת את השיר ומייד מתקנת אותו, כשאני עדיין נמצאת בתוך אותה ההתרשמות החוויתית שהביאה אותי לכתוב. הפורום הזה נראה מאוד מעניין, אני שמחה שהגעתי לכאן...
 

ש מ א ן

New member
כמה שאלות, חיים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שאלת כמה זמן לוקח לכתוב שיר, אז לפעמים 5 דקות, לפעמים יומיים ויש לי שיר שאני כותב כבר 4 שנים ויש בו בערך 9 בתים כבר!!! לדעתי התעסקות חוזרת ביצירה תלויה בשני החלקים שלה, הכותב והיצירה. רובנו (חוץ מהגברים שבינינו
) מתבגרים עם הזמן, נפתחים לדברים חדשים, רעיונות חדשים והשפה משתנה עם הניסיון, השפה אצלי השתפרה פלאים מהיום שהגעתי לפורום כשקראתי שירים של איציק ויואל למשל שיש להם שפה מצויינת, או של פרח עם הרעיונות המצויינם שלה, או של קסנדרה שגם מנחה אותנו לגבי הסגנון. אז אתה ככותב משתנה. היצירה לפעמים לא זקוקה לליטוש נוסף, וברגע שאתה משנה בה משהו אתה משנה את כל מכלול המשמעויות שבה, ואז זו כבר יצירה אחרת. צריך לשים לב, ולדעתי זה מגיע עם הניסיון ועם הנחיה וביקורת של אחרים, מתי היצירה בשלה ובוגרת ואין צורך לגעת בה יותר. זאץ אומרת לחזור ליצירה שוב לא תמיד מיטיב איתה!
 

milim

New member
לקח לי זמן

לנסח תשובה. הכתיבה אצלי לוקחת הרבה זמן בראש. כלומר כשמתחיל רעיון נכתבת רשימה ואחר כך גם על הדף. יש רעיונות ואפילו צמודי מילים שהתחילו לפני שנים וגם ציירתי וצלמתי אותם. עכשו שהפכו למילים בלבד צריכים לעבור עוד שלב. יש שירים שנכתבים בכמה דקות אבל הלעיסה כמו שכתבת היא כמעט כמו של פרה ואני מקווה לארבע קיבות
כמה שאני שונאת את תהליך הנקוד, שמתי לב שהוא מסייע למצוא עוד דברים אפילו קטנטנים שלא ראיתי. לחזור לשיר מאוחר יותר או מה שהיינו קוראים להתקרר- רעיון שקבלתי מקסנדרה לגבי שירה אבל קיים באמנויות אחרות- מומלץ. יש פרספקטיבה אחרת גם בגלל הנתוק שלך מהשיר והחוויה. ביחוד אם הוא רגשי מאוד. בדיוק התאור המצוין שקסנדרה תארה מסביר. ולסיום- אנחנו מדברים הרבה פעמים על לידת שיר. משהי ספרה לי שבמהלך הלידה של בנה, היא כתבה חוויות. ארבע חודשים אחרי, נראה לי שהיה נכתב קצת שונה.
 

ח אור

New member
משתלם להיות תם:) איזה יופי של

תשובות - תודה לכולם! קסנדרה - מאלף הקטע שהבאת!
 

טאסנים

New member
לקח לי חצי שעה לכתוב את השיר

הראשון שלי וחמש דק' להבין שזה יהיה השיר האחרון שלי
 

טאסנים

New member
תודה לכם על העידוד ../images/Emo24.gif

בגלגול הבא, בגלגול הבא אולי אהיה אווזה עם מוזה...
 

קסנדרה*

New member
חחח טאסנים ואולי קיפוד שמבקש עוד

אבל רגע רציני, אם תרצי אין זו אגדה, זו שירה
אמון ועוד אמון ועוד קצת אמון והרבה רצון ויש ! קסנדרה
 

טאסנים

New member
קיפוד שרוצה עוד - קפד ראשו,

ויפה שעה אחת קודם :) קסנדרה, תודה רבה לך
 

ח אור

New member
טאסנים - לאור הביקוש שנוצר

את חייבת לנפק לנו משהוא - :) אולי זה יהיה טריגר -
 

טאסנים

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

אז לאור הפנייה הכה חביבה של אור, הינה משהו משלי, לא, לא שיר, רעיון שמדבר על הרצון העז שלי, ליצור, ולאו דווקא בתחום הכתיבה... כולם פה מדברים על אמנות הכתיבה, חבל שאין אמנות הקריאה, אני מתכוונת לקריאה אישית לעצמך. מושיבים את אמן הקריאה (אני למשל) על במה, קהל רב מסביב, שקט, מרוכז, אני מבקשת בקול רועד שיכבו את הפלאפונים, שקט הס ואז אני מתחילה לקרוא לעצמי מדי פעם הופכת דף ,עושה הפסקות פה ושם ללגום מנס הקפה, ואוו אם היה דבר כזה והשקט באולם אכן היה מובטח, הייתי יכולה לעשות מזה קרירה לא קטנה "הערב טאסנים תקרא לעצמה את יער נורווגי, הנאה מובטחת (לה)".
 

איתי224

New member
הגישות שלי

הדיון הזה באמת מעניין אבל הוא אינדבידואלי. יש אנשים שלוקח להם להוציא שיר 3 דקות ויש כאלה שכותבים שיר שנים. אצלי זה משתנה משיר לשיר יש שירים שנכתבים ברגע וטיבם טעון שיפור אך אני מוצא בינהם את המוצלחים מבין שירי כי הם נכתבים בפרץ תחושה. יש שירים שמתבשלים לאט בראש וכשהם מתפרצים אז זה רק להוציא אותם לדף ויש שירים שנכתבים בתור סקיצה ואחר כך עוברים מסעות של ליטוש עד שיוצא מהם משהו ראוי להקרא שירה. אני אוהב את הפורום הזה כי אני מעלה פה לרוב חומרים שאיני מרוצה מהם או שנתקעתי בהם ואני מקבל פה מהאנשים הצעות לשיפור. אם אני חושב על זה אז מעולם לא העלתי לפורום הזה שיר אחד גמור שאני מרוצה ממנו. אולי כי המטרה היא לקבל הצעות לשיפור השיר ולא סתם לגרוף תשבוחות.
 

ח אור

New member
איתי תודה על תגובה

מעניינת - :) ועכשיו אנחנו במתח אטומי - אפשר שיר מהטובים - ?:) גם אנחנו רוצים לא רק המגירה:)
 

aiziq

New member
איתי, ומה יקרה אם גם לשיר משלך

שהוא טוב בעיניך יהיו לנו הערות?... אני מבין את החשש ויחד עם זאת , אני חושב שחלק מהנחת שלנו כקוראים הוא לקרוא גם יצירות טובות. אם אתה מפרסם רק את הפחות טובות עלול להיווצר רושם של יוצר שאינו מתפתח- מה שיביא לרפוי ידינו והעדר מוטיבציה למתן תגובה. קח זאת בחשבון.
 
למעלה