שאלת תם

ניריתי 1

New member
שאלת תם


כיצד / מתי אתן משלבות אפייה בטורבו בתנור ?
ובכלל ...למה משמש אתכן הטורבו ?

אני תמיד אופה ב"רגיל". וכמעט תמיד צריכה להוסיף זמן למה שכתוב במתכונים. הנחתי שהתנור שלי חלש. ופתאום בעלי זורק לי (תוך שאני מקטרת על התנור) "זה בגלל שאת לא אופה בטורבו"


אז אפיתי לחמניות של פסח בטורבו... והן נשרפו


אז ??

 

bali

New member
מנהל
תשובה לתם


אני אופה כמעט הכל בטורבו. צריך ללמוד קצת את ההשפעה של הטורבו על האפייה - הוא חם קצת יותר, ואופה טיפה יותר מהר.

אני מתחילה לבדוק אם המאפה מוכן בערך 10 דקות לפני הזמן שכתוב במתכון, ורואה מתי מוכן.

דברים שלא אופה בטורבו הם דברים שנאפים להרבה זמן בחום נמוך, כמו חמין או נשיקות מרנג. כל השאר עם טורבו (אלא אם מצויין מפורשות במתכון לא לאפות בטורבו, למשל הנמסיס).

כל תנור מתנהג קצת אחרת, אז צריך להתייחס לזמני האפייה, ולפעמים גם לטמפרטורה, כהמלצה ולא כתורה מסיני.
 

ניריתי 1

New member
וואלה ... הכל בטורבו ...

אם כך אני אתחיל לנסות. ואולי יפתחו בפני אפיקים חדשים


עלי להכין שוב קינוח לחג השני. הפעם לקהל אחר. אני מכינה שוב את עוגת הפאדג' עם מוס הנוגטין ! (מרוב שהיתה שוסית בא לי עליה שוב). אכין את שכבת הפאדג' האפויה בטורבו ונראה איך זה ילך ...

תודה
 

bali

New member
מנהל
בהצלחה מותק

קחי בחשבון זמן אפייה קצר יותר, במיוחד כדי לא לפספס את שלב הפאדג'.
 

ניריתי 1

New member
אכן אפייה קצרה יותר ...

הבוקר אפיתי את הפאדג׳ בטורבו - לקח 15 דק׳ (בדיעבד הייתי מוציאה מהתנור כבר אחרי 14 דק׳).
כשאפיתי לליל הסדר בתנור ״רגיל״ אותו פאדג׳ לקח לו 20 דק׳.

מה יותר טוב בשביל העוגה ?
 

bali

New member
מנהל
זה עניין של זירוז זמני אפייה

הטורבו טיפה יותר מייבש, אז עוגות שממש צריכות להיות לחות, אפשר לוותר על הטורבו. אבל אם יודעים שהטורבו מזרז את האפייה ומוציאים את העוגה בזמן, לא יורגש אם היא נאפתה בטורבו או לא.

כשאופים יותר מתבנית אחת בבת אחת, חייבים טורבו לפיזור אחיד של החום בתנור.
 

ניריתי 1

New member
הבנתי ...

נראה לי פאדג׳, פונדנט, סופלה, בראוניז, נמסיס וכיוצ״ב ... עדיף לאפות ברגיל.
מרנג נראה לי תפור לאפייה בטורבו.

אני אנסה השבוע לאפות את המאפה הפייבוריט שלי - מאפינס ! בטורבו ונראה איך יצא.

תודה בלבלית
 

bali

New member
מנהל
דווקא מרנג בד"כ אופים בלי טורבו

המטרה לייבש אותו בחום נמוך, שישאר לבן ויפה.
 

ניריתי 1

New member


הבנתי.

הכי טוב אני אשאל בקורס קונדיטוריה איך הכי מומלץ לאפות את המצריך אפייה.

הדעות בעניין הטורבו לכאן ולכאן. שאלתי כל מיני אופות... חלק אמרו לי שאופות הכל בטורבו, וחלק אמרו לי שלא אופות כלום בטורבו. עם תשובות כאלה, ככה נבנה מדינה ??
 

ניריתי 1

New member
רגע הרגע רגע

כרגע יש לי נשיקות נוטלה בתנור.
הכנתי חצי כמות, שהספיקה לתבנית אחת.
אבל אם הייתי מכינה כמות רגילה, היה עלי לאפות 2 תבניות.
אמרת : 2 תבניות בתנור חובה טורבו לפיזור החום. וגם אמרת : נשיקות / מרנג לא אופים בטורבו.
אנא ישבי את הסתירה עבורי
 

bali

New member
מנהל
תבנית אחת - בלי טורבו

שתי תבניות - עם טורבו וגם להחליף בין התבניות באמצע האפייה.
 

bali

New member
מנהל
בגדול, גם תבנית אחת אפשר עם טורבו...

זה לא שאסור טורבו, פשוט שנשיקות צריך לייבש ולא לאפות למטרת קבלת צבע, והטורב מגביר קצת את הטמפרטורה בתנור.
צריך לאפות בטמפ' נמוכה כשמייבשים נשיקות, ואם שמים טורבו אז קצת יותר נמוכה מהרגיל.

זה ממש עניין של ללמוד את התנור הספציפי שלך, כי כל תנור מתנהג קצת אחרת.
 

bali

New member
מנהל
אין בעד מה, יקירתי


אין יצאו נשיקות הנוטלה?

אפשר מתכון? נשמע טעים
 

ניריתי 1

New member
נשיקות הנוטלה יצאו יאמי יאמי


ביייייבקשה מתכון
נשיקות נוטלה

כעת עומלת על עוגת יום ההולדת שלי



 

bali

New member
מנהל
תודה רבה מותק
גיסתי תאהב אותן מאד

וספרי ספרי, מה את מתכננת כעוגת יומולדת?
 

ניריתי 1

New member
עוגת יומולדת ...

אם הייתי מכינה נטו בשבילי ולפי טעמי והעדפתי, הייתי מפגיזה עם עוגת אומץ שוקולדית... כזו שבקרב מקורביי אני היחידה שהיתה מסוגלת לאכול אותה


אז התחשבתי ...
וגם היתה זו הזדמנות עבורי להכין מתכון ששמתי עליו עין כבר הרבה זמן וחיכיתי לסיבה למסיבה ...

אצלנו במשפחה, ובעיקר בעלי, אוהבים מאוד שילוב של שוקולד וקפה (קרי מוקה).
בקיצר, הכנתי רולדה ! (פעם ראשונה שאני מתעסקת עם רולדה
)
רולדת שוקולד - מוקה. עשירה מאוד. שוקולדית מאוד. אבל לא מדי "קטלנית".

דגמנו הבוקר ...
יצאה טעימה אש !!
בעלי אמר "עוגה מעולה, אבל שוקולדית מדי לטעמי"

מה יש לו מה ??? יש דבר כזה שוקולדית מדי ???

במיוחד בשבילו השתמשתי בשוקולד 54% ולא 73% (קליבו כמובן !!). גם קיוויתי כי אפקט המוקה יטשטש לו ת'שוקולד
... אבל ... הוא בעניין של קצפות !


עוד מעט יגיעו מבקרים למיניהם ויקבלו גם.
לשלוח לך פרוסה במישלוחה ??

 

bali

New member
מנהל
וואי וואי נשמע מעולה!!!

בארוררררררררר שאני רוצה גם!
 
למעלה