שאלת תם

yaelgro

New member
רוב האנשים גם לא יודעים לקרוא את תלוש השכר

וכנגזרת מזה לדעת מה מגיע להם ומתי טעו להם.
&nbsp

h a j b i

New member
זה לא בהכרח לא יודעים להתנהל

אלא סדרי עדיפויות שונים.
למשל הם לוקחים את ה- 900,000 ש"ח ולוקחים משכנתא לקנות דירה של 2 מליון פלוס.
או שהם רוצים לחיות ברמת חיים גבוהה יותר מ - 15 נטו לזוג + ילד

כמובן שאן הם מגיעים למצב שהם "קוצים אבל לא יכולים לקנות דירה" אז יש פה בעיה של התנהלות.

h a j b i

New member
אני מעריך ש- 15 נטו זה באמת הממוצע פחות או יותר למשק בית

אבל שוב, מי אמר שהפורום הזה מייצג את הזוג הממוצע? אני דווקא חושב שהרבה מתחת לממוצע בכלל לא מגיעים לפורומים כמו זה להתייעץ ולכן השכר הממוצע פה מוטה כלפי מעלה.

Htechnion

New member
בדיוק על זה אני מדבר שטוענים שיש בועה

כנראה שאין בועה, פשוט השכר מאוד גבוה, ולאותה אוכלוסיה שמתגוררת במרכז/שרון יש הרבה מאוד כסף.
או שיש המון המון הייטקסטים שמרווחים 25-35, מהנדסים/מתכנתים פשוטים, לא מנהלים ולא בוגרי טכניון.
מה שעצוב זה שאנשים שלמדו וכולי לא חיים יותר טוב מאלה שלא, כי הם נאלצים לגור בקרבה למרכז בשביל העבודה ואז הדיור מאוד יקר וזה מבטל ל 30 שנה הבאות את כל היתרון הייחסי בשכר הגבוה שלהם.

h a j b i

New member
30 נטו זה לא מאיו עליון, ממש לא

והוא דיבר על 20-30 נטו, זה 3 עשירונים העליונים לכל היותר. מאיון עליון זה רמות הכנסה של 80,000 ש"ח (נטו) וצפונה עבור שכירים. עור עצמאיים זה כבר רמות של מאות אלפי שח בחודש.

הפורום אמנם פתוח לכל הגולשים אבל מי שלא רוכש דירות, למשל 2 העשירונים התחתונים, אולי אפילו גם השלישי לא רוכשים דירות אז הם לא במשחק. בנוסף יש הרבה כאלה שפשוט הולכים לבנק ולוקחים את המשכנתא שה "יועץ" בבנק מציע להם בלי להתייעץ, משהו שכנראה מאפיין עשירונים נמוכים יותר.

לכן לדעתי רואים פה ממוצע הכנסות גבוה יותר ממה שיש בסטטיסטיקה.

TheIL

New member
מנחם

אפשר גם לקצץ בכמות האוויר שנושמים.
אז בקשר להמלצות שלך:
חופשה של 3 ימים פעם בשנה - לא מגיע לנפש גם לנשום קצת? וחול - עולה לעיתים פחות או יותר כמו בארץ (בדקת כמה עולה צימר עלוב בצפון ? או אילת חלילה ?)
גנים יותר זולים - אני בטוח שאתה היית שולח לגנים של שס בכדי לחסוך. שני ילדים ב 5K זה זול !
למכור רכב אחד - בוא תתנייד אתה רק באוטובוסים לפני שאתה נותן המלצות לאחרים. אתה אפילו לא יודע היכן הם גרים.
קניות בסופר - סכום הגיוני. לא צריך לחיות רק על אורז ולחם עם לבן.
&nbsp
בארץ יש יוקר מחייה. נקודה. אפשר לקצץ ולקצץ, ובעצם רק לעבוד ולישון. זה יחסוך הרבה. (שישנים לא מבלים, לא אוכלים, ולא נוסעים ברכב)

TheIL

New member
מנחם חי בסרט

אולי שכחת, אולי אין לך ילדים,
מסגרת עירונית זה רק מגיל טרום טרום חובה. וגם אז יש לשלם 1000+ שח לחודש על צהרון.
לגיל יותר צעיר - עדיף בהרבה גן פרטי מאשר ויצו וכו (וגם אז לא תקבל שום הנחה עם שכר נורמלי)
&nbsp
מקומות נופש בארץ ? הצחקת את רבי.
צימר נורמלי יעלה יותר מ 1000 שח ללילה ללא ארוחות בוקר. ומה עם דלק ? ואטרקציות ?
יש עכשיו טיסות בזיל הזול לאירופה.
ואני מבין שלדעתך לא צריך גם חופשה בכלל... כי זה עולה.
&nbsp
ומי שמך להעיר לאנשים על 4K על אוכל בסופר ? אולי יש להם נניח בעיה של גלוטן שמעלה את המחיר ? אולי הם אוהבים מילקי ב 3 שח לגביע רחמא ליצלן.
&nbsp
שתסע לבקר בארהב ותראה את מחירי הדלק, המצרכים בסופר , התחבורה הציבורית !, מחירי הרכבים לחלופין, וכו - תבין מה זה יוקר המחייה בארץ.

toffi77

New member
אני חייב לתת קצת פרטים אמיתיים

אנחנו זוג כם 2 ילדים תיכף בני 40.
למזלנו לשנינו יש הכנסות גבוהות - אבל בתחילת הדרך , לפני כ-8-10 שנים עשינו תחשיב.
&nbsp
אז קודם כל הכנסנו ביחד כ-25 נטו . משכרות היי-טק של מהנדס 7-6 שנות ניסיון + משכורת נוספת של כ-10~11 נטו. מאז לשמחתנו הצלחנו בעיקר בזכות אישתי להעלות את הנטו שלנו משמעותית. רוב החברים בסביבה שלנו כיום מכניסים יחדיו בין 25-30 נטו.
&nbsp
כשרצינו לבדוק אפשרות קניית נכס ישבנו עם יועץ פיננסי והוא ביקש שנכין טבלת הוצאות שכוללת ממש את כל ההוצעות שלנו - כולל מוצרים חשמליים שצריך לקנות מדיי פעם (טלויזיה , מקרר...) וכולל חופשות וכולל רכב, שכירות וכולל הכל....
דאז היינו זוג מאוד חסכן יחסית ועם ילד 1 והגענו ל-18 אלף לחודש, כאשר השוואנו לחברים שלנו במצב משפחתי וגיל דומה שהם היו מופתעים, כי הם לא הצליחו לרדת מ-20 אלף ש"ח הוצאות לחודש. והם לא בזבזנים גדולים.
&nbsp
גן פרטי עולה בכיף 2300 עד 2600 לחודש - ואני לא מדבר על תל-אביב , אני מדבר על מושבים באיזור חדרה - זכרון יעקב.
&nbsp
וזה שילד הולך לגן מועצה אחרי כמה שנים לא מוזיל את ההוצאות - הם פשוט באים במקום אחר: יותר אוכל, יותר בגדים (נעליים...) , חוגים, מתנות לכל ימי ההולדת, אתה נשאר אם אותו הוצאה חודשית פר ילד בסופו של דבר.
&nbsp
&nbsp

זה לדעתך

הגן הוא יחסית זול!
אין לי שום כוונה לחסוך באוכל
ואם אתה חושב שאמא לשני ילדים יכולה להסתדר בלי רכב עם התחבורה ציבורית הזוועתית שלנו אז אתה מוזמן לנסות
וטיול של 6K בשנה זה ממש לא חיסכון כזה גדול
נשאלה שאלה ועניתי ממש אין בכוונתי לחיות בצורה שהצעת

TheIL

New member
רפואה חינם - הצחקת

רוב האוכלוסיה משלם על ביטוח משלים, ומי שיש לו שכל בקודקוד, מוסיף עוד ביטוח פרטי (בין עם קולקטיב או לבד), והמהדרין חושבים על העתיד ועושים ביטוח סיעודי.
&nbsp
יש מעסיקים בארהב שביטוח רפואי זה חלק מתוכנית התגמול האישית.
האשמה אכן על המדינה, כי לא דואגת למעמד הביניים !
&nbsp
המדינה מביאה חלק ניכר מהצעירים להרגשת חוסר אונים ולכן הם עוברים לצריכה במקום לחסכון.
לך תראה אופק לזוג צעיר, שאין לו הורים עם מאות אלפי שח , איך מגיעים לדירה ? אה.. עוברים לדימונה לשיטתך. ועבודה ? שיחפשו.. או שיסעו בתחבורה ציבורים שעתיים לכל כיוון.
רק לשם השוואה לארהב לדוגמא:
רכב - עולה פה יותר מפי 2 ולעיתים פי 3
דלק - פי 2 ויותר
בית - בפריפריה של הערים הגדולות - אתה תגור בבית פרטי לעומת מה שתשלם כאן
מעמ - פה 17, בארהב בין 8 ל 10. יש מדינות שזה 0. יש מדינות שאין מעמ/TAX על ביגוד הנעלה ועוד ועוד ועוד
&nbsp
מעמיסים על המעמד הבינוני מיסים ללא סוף, כאשר אם היו דואגים להגדיל ולהעמיק את הגביה, היו מוסיפים מליארדים למדינה ממיסוי השוק השחור ! ומיסוי החרדים ! (שאצלהם הרבה בשחור !!!)

TheIL

New member
אפשר גם

לא להביא ילדים,
למכור כיליה (או למצוא חלופה לכליות)
ללבוש רק יד 2
חיתולים לעשות שימוש חוזר,
לדלל את המטרנה
ועוד ועוד ועוד

sergi0

New member
אם כבר אז להיפך...

אנשים יודעים טוב מאוד מה זה נטו - זה המספר הסופי בתלוש וזה המספר שרואים בחשבון הבנק.
&nbsp
אני לא מבין למה אתם חושבים שאנשים ישקרו פה בפורום אנונימי לגבי ההכנסה שלהם, דבר שרק יגרום להם לקבל עצות שגויות.
לדעתי אם בנאדם רושם שהשכר נטו הוא X, לא צריך לחשוד כל כך הרבה בשקרים.
&nbsp
ואני חוזר על מה שרשמתי קודם - ככל שמתכנסים לאיזור המרכז, ומורידים את כל האוכלוסיות הלא יצרניות, אז השכר הממוצע לזוג הוא סביב ה25K.
30K לזוג זה ממש לא מיליונרים, אני מכיר אישית עשרות זוגות כאלה מהסביבה הקרובה (חברים, משפחה, שכנים) - ואני לא גר ברמת אביב.
&nbsp
לגבי הון עצמי - אתם ממעיטים בגובה הסיוע שההורים נותנים. שוב, אני מסתכל בסביבה הקרובה אליי, אבל לדעתי זה נכון להרבה מאוד אנשים בגוש דן - סיוע של מאות אלפי שקלים ברכישת הדירה.
אגב אני גם מכיר מספרים של 7 ספרות, אבל אני רוצה להאמין שזה רק מקרים בודדים, אם כי אני כמובן מפרגן :)

toffi77

New member
מנחם - אתה מצחיק

בזכות העובדה שיש לנו 2 רכבים (אחד בכלל רכב מהעבודה) ומגורים במקום שלא רחוק מידי מהמרכז אנחנו מצליחים להכניס הכנסה גדולה שכיום עוברת את ה-30 אלף לחודש. אחרת היינו מכניסים הרבה הרבה פחות.
&nbsp
מבחינת תקשורת:
לאישתי יש טלפון מהעבודה, והחשבון שחודשי שלי לא עובר את ה-15 ש"ח לחודש.
כבר שנה רביעית שאנחנו רואים טלויזיה מהאינטרנט (KODI)י וגם לפני זה היינו על כבלים פירטיים.... כלומר לא משלמים על זה שקל.
קניות: אנחנו יוצאים עם הילדים ל"מסעדה" אולי 3 פעמים בחודש... אוכלים בעבודה, והילדים אוכלים בבית בעיקר ירקות (כשחצי מהם מהגינת ירק שאני מגדל בעצמי) , פסטה וביצים.
מחיר הגנים כאן בכל האיזור די דומה - בעצם אצלנו זה נמוך מהממוצע.
&nbsp
אם היינו הולכים בדרך שלך היינו במצב ממש גרוע .
עדיף להכניס הרבה ולהוציא הרבה , מאשר להכניס מעט והוציא מעט.
וגם שם נראה לי שאת הטועה.
&nbsp
סתם מעניין אותי: יש לך עכשיו ילדים קטנים? אתה יודע כמה עולה היום חוג לילד? יש לך ילד שהולך לגן שעולה הרבה פחות? מאיזה מגזר אתה? במה אתה עובד? כמה אתה מכניס?
&nbsp
אתה תלוש לגמרי מהמציאות - וזה בסדר , אולי אתה מבוגר יותר ואתה פשוט לא מכיר את מה שהולך היום.
כל מה שאנשים מתארים כאן נכון מאוד .

h a j b i

New member
יכול לבוא אבל השאלה אם הוא עושה את זה

לאנשים שבאים לפה להתייעץ אין אינטרס לדווח על הכנסה גבוהה ממה שיש להם.
לא יודע איך הגעת לפי 3 או 4, אתה אולי מתבלבל בין הכנסה של יחיד להכנסה של משק בית.

h a j b i

New member
לא חצי, אני מעריך שבערך 20-30 אחוז לא קונים דירות

כן, אנשים מתחת ל - 25 ומעל ל - 55 כמעט ולא קונים דירות.
אנשים בשניים שלוש העשירונים התחתונים גם כנראה לרוב לא קונים דירות.

רפואה בחינם. כן .

בגלל הרפואה "בחינם" הנהדרת, שבה התורים הנקבעים (למקרה הצורך חלילה) הם חודשים קדימה, רק בגלל הרפואה הזו, אני מחזיק בשני (!!) ביטוחים פרטיים. אחד דרך מקום העבודה שלי, ואחד דרך מקום העבודה של אשתי.
וכן, אחד משלים את השני. יש סעיפים זהים ויש סעיפים בהם כיסוי בביטוח א' עדיף על כיסוי בביטוח ב' ולהיפך.
&nbsp
וגם, צריך להודות על האמת.
משפחה שחיה על משכורת של 10,000 לחודש (נטו, שני בני הזוג גם יחד) יסתדרו איכשהו עם הסופר על הוצאות נמוכות בהרבה. יסתדרו כי אין יותר.
אבל משפחה שמרוויחה 24K לחודש, אין לי בעייה עם זה שיתפנקו בסופר בקניות ב 4K. הם עובדים קשה בשביל הכסף הזה. האמן לי.
&nbsp

sergi0

New member
נראה לי שבנאדם יודע אם נכנס לו לבנק 25 אלף או 15 אלף...

אני מניח שאם אנשים רושמים מספרים כאלה, אז הם צודקים.
וכן, הממוצע והחציון וכל הסטטיסטיקה הזאת - חסרת משמעות.
&nbsp
אגב סתם כדוגמא, בשכונה שאני גר בה, שכונה ממוצעת לחלוטין באיזור השרון, אין כמעט זוג שמרוויח פחות מ25K נטו בחודש.
כנראה שברגע שמתחילים לדחוף לסיר המספרים את כל הדוסים, הבדואים, הערבים, עיירות הפיתוח, שכונות מצוקה (משתדל מאוד לא להיות גזעני - אבל יש שכונות שלמות של אתיופים קשיי יום), אז המספרים מקבלים טוויסט רציני מאוד.
&nbsp
אחרי שמסננים את כל אלה, מבינים פתאום איך אנשים יכולים לקנות בתים ב2M וצפונה, לקנות מאות אלפי רכבים חדשים, לטוס לחול 5 פעמים בשנה וכו' וכו'.
בסה"כ יש פה מסה ענקית של אנשים שחיים ברמת חיים גבוהה ביותר, וכן, השכר שלהם הוא 25, 30 ואפילו יותר, זה ממש לא משהו יוצא דופן.

h a j b i

New member
לא בהכרח גרים קרוב

יש כאלה שנוסעים כל יום ברכבת וגרים יחסית רחוק.
וכן, אני בהחלט חושב שהמצב הכלכלי של האוכלוסייה הרבה יותר טוב ממה שמשתף בתקשורת ולאנשים יש יחסית הרבה כסף.

h a j b i

New member
חיתולים רב פעמיים אכן היו מקובלים בדור של ההורים שלנו

וגם כיום אצל החרדים.
גם ללבוש יד 2 היה דבר מקובל ביותר, בטח לילדים.
אבל אני מבין שאצלך לוותר על רכב או צימצום בקניות משול למכירת כליה.
תן לי לנחש, אתה "לא סוגר את החודש" ומאשים את המדינה?

למעלה