שאלת תם

Htechnion

New member
כנראה שצדקתי 2 פה מתווכחים ושניהם מכניסים 25K

יש 4 מדינות בישראל: חרדים, ערבים, פרפריה ומרכז.
במדינת המרכז, השכר המוצע לזוג נטו הוא 20-30K בחודש.
ואלה הזוגות שקונים דירות ב 1.8 מליון. אם השכר לנפש הוא 13 אלף, אז דירה כזו עולה 135 משכורות. מתאים! כולם פה חיים מעולה ומקטרים :)

"גן מועצה לא מוזיל עלויות" ? ילד. בוא אני אגיד לך שתי מילים

שיסבירו לך למה אתה כן תחסוך כסף ואפילו תרוויח.
&nbsp
שלח את הילד לפנימייה צבאית.
בסופי השבוע שלח אותו לעבוד בכריית המנהרות בתל אביב. המכונות גם צריכות לנוח.
&nbsp

Htechnion

New member
שאלת תם

אני קורא בשבועות האחרונים בפורום זה, ומשהו לא מובן לי.
מרבית הזוגות פה מדווחים על הכנסה משותפת של 20-30K.
אם זה באמת נטו, אז זה הרבה יותר מהממוצע.
לפי הלמ"ס השכר החציוני כיום הוא כ 7 ברוטו לאדם, (נניח 13 נטו לזוג) והממוצע הוא 10 ברוטו לאדם (8 נטו לאדם או 16 נטו לזוג).
קראתי שיש כלכלנים שאומרים שבפועל השכר גבוה יותר כי הלמ"ס גם מחשב חלקיות משרה וכו, אז נניח שבפועל הוא גבוה מהמספרים ב 30%. אז החציוני זה 16 והממוצע 19. אז איך זה שכולם כמעט בפורום הזה מרווחים הרבה יותר מהחציון? האם רק עשירונים 8-10 קונים היום דירות בישראל?
הכנסה של 25 נטו לזוג בני 30 וקצת זה רק אם אחד מהם משתכר 30 ברוטו (הייטקיסט תותח) והשני/ה עובד גם במשראה מלאה בעבודה נחשבת שמשלמת 10-14 ברוטו. כמה כבר זוגות כאלה יש?
מישהו מוכן להסביר את ההטייה?

TheIL

New member
חח

אני מסודר, ובזכות עצמי.
וקונה לילדים בגדים חדשים בכל עונה, לא מוותר על רכב שני, ולא מצמצם בקניות.
למה ? כי עבדתי קשה להגיע למצב שאני יכול להרשות לעצמי את זה (כולל חסכון).
אבל עדיין רואה בחרדה את עתיד ילדי במדינה הזו. שללא עזרה מסיבית מההורים לא יצליחו להגיע לדירה , ורואה חברים מסביב שקשה להם בגלל עלויות המחייה, והרצון גם "לחיות" ולא רק "לשרוד"

h a j b i

New member
אז אתה תחיה ברמת חיים שאתה יכול להרשות לעצמך

ואחרים יחיו ברמת חיים שהם יכולים להרשות לעצמם.
אני רואה סביב בעיקר אנשים שמתלוננים ומעט מאוד כאלה שבאמת "קשה להם".
&nbsp
גם בדור של ההורים שלי ההורים שלהם עזרו להם בקניית דירה (למרות שלרוב הראשונה הייתה דירה קטנה וצנועה וגם בחתונה (למרות שהחתונות היו גם מאוד צנועות).
&nbsp
זה שאנשים חושבים שאי אפשר "לחיות" בלי להוציא הרבה כסף זו כבר בעיה שלהם.

h a j b i

New member
השכר הממוצע והחציון הם רק מספרים

הם מייצגים מגמות וכו.

האנשים בפורום הם לא בהכרח מדגם מייצג של אוכלוסיית רוכשי הדירות בטח לא של האוכלוסייה הכללית. יש לך אוכלוסייה צעירה די גדולה שעובדת בעבודות זמניות, עבודות שחלק גדול מהשכר מבוסס על טיפים וכו. יש לך גם אוכלוסייה מבוגרת לקראת הפנסיה שחלקה כבר נפלטה משוק העבודה.

בשביל להגיע להכנסה נטו של 25K אתה צריך למשל הייטקיסט עם נגיד 5 שנות ניסיון שמגיע בקלות ל - 16K-17K ש"ח ועוד בן או בת זוג שמרוויחים שכר ממוצע (המיסוי נהייה די נמוך ברמות השכר האלה). אם תיקח בחשבון גם ילדים שמקנים נקודות זיכוי במס ואולי אפילו קצבאות ילדים (מניח שזה נחשב כהכנסה) אז אפשר להגיע לזה גם עם שכר נמוך יותר.

Htechnion

New member
אבל כמה הייטקיסטים יש?

ועוד כאלה טובים מאוד.. 17 נטו זה שכר של 30 ברוטו. זה שכר שאליו מגיעים עם 10 שנים נסיון, רק בוגרי אונברסיטאות.
אולי מי שרושם כאן שכר נטו מוסיף אליו את ההפקדה לקרן השתלמות (שאכן יש להתייחס אל זה כשכר נטו)?
האם כל הוד השרון הייטקסטים?
אפילו רופאים, רואי חשבון, עורכי דין, בנקאים ועוד הרבה מקצועות לא מגיעים לשכר של מעל 20 אלף ברוטו בגיל 28-33 שבו בד"כ מתמסדים וקונים דירה ראשונה.
ואם זה אכן נכון, אז אולי מי ש"אשם" בעליית מחירי הדירות בעשור האחרון זה בכלל ההיטק הישראלי שבו עלה השכר בצורה קיצונית?

h a j b i

New member
זה לא מדוייק מה שאתה אומר

קודם כל זה פחות חשוב אם אתה בוגר אוניברסיטה, זה משפיע בעיקר על המשרה הראשונה, אחרי זה כבר פחות משמעותי.

16 נטו זה שכר של בערך 27,000 ולזה אפשר להגיע תוך 5-6 שנים בלי להיות עילוי.

אל תשכח שרמות המיסוי נמוכות יותר ככל שהשכר יורד. למשל בשביל להגיע ל- 20 נטו אתה צריך שני בני זוג שמרווחים בערך 13.5 ברוטו כל אחד או שאחד מרוויח קצת יותר והשני קצת פחות, לא חייבים להגיע למעל 20 ברוטו.

Htechnion

New member
אני נוטה לחלוק עליך

אם כמעט כל אדם היה יכול להעלות את השכר שלו מהממוצע 10-12 ברוטו ל 27 ברוטו ע"י עשיית תואר במכללה, ומציאת עבודה בינונית+ רבים מאוד היו עושים את זה ואז כנראה שהשכר היה יורד.
מכיוון שהוא נשאר גבוה אז כנראה שרק טובים מאוד מצליחים להתברג בהייטק למשרות האלה, בחברות הבינלאומיות שמשלמות שכר של 27+ למהנדס עם 6 שנות נסיון.
כי אם מהנדס בינוני עם השכלה בינונית מקבל 27, כמה מקבל ראש צוות שלמד בטכניון והוא תותח עם 10 שנות נסיון? 40 אלף?

h a j b i

New member
לא אמרתי שכל אחד

אבל כן מגיעים לרמות שכר האלה. נוכן שצריך להיות טוב אבל לא בהכרח עילוי. אני ראיתי כבר מפתחים בינוניים למדיי מתייצבים על שכר של מעל 20K ש"ח תוך שנים ספורות.

אמרתי לך כבר שהמוסד שעשית בו את התואר משפיע בעיקר במשרה הראשונה או בשנים הראשונות.

ראש הצוות התותח הזה יוכל להרוויח בערך 35K ש"ח

למה לא כולם עושים את זה? זו שאלה שאני גם שואל את עצמי לפעמים...

אני מניח שיש כאלה שלא אוהבים את התחום או שפשוט לא טובים בו (או חושבים שהם לא יהיו טובים בו).

yaelgro

New member
אני אגב לא מתייחסת לקרן ההשתלמות כשכר נטו

כי אז לא אוכל לחשב אותה ככסף עתידי (למרות שזה היה יכול להיות נחמד לחשב כסף פעמיים).
אבל בהחלט מבינה את כוונתך.

כזוג שמרויח 24 K ביחד

העליה בשכר הייתה רק לקראת גילאי 30 פלוס אנחנו קנינו דירת שלושה חדרים באזור לא משהו בכלל במרכז ב 1.5 ולא חדשה!!
שנינו מגיעים מבתים שלא יכלו לעזור יותר מידי עם הון עצמי
ורק ההוצאות החודשיות שלנו עם גני ילדים מסתכמות ב20K לחודש
אנחנו מתנהלים עם קובץ אקסל וטסים לחו"ל פעם בשנה לשלושה ימים
זה ממש אבל ממש לא אשמתנו עליית המחירים.
שני ילדים בגן 5K
משכנתא 5K
חשבונות 2K
דלק ותיקונים 2.5 במקרה הטוב (אנחנו עם רכבים ישנים)
קניות בסופר 4K
עכשיו תחשב עלות טיטולים בגדים ואוכל לתינוקות שעולה כ 70 ש"ח לקופסא
וזה לפני שחישבנו ביייביסיטר קייטנות
יש בעיה בארץ של יוקר מחיה!!!

באזור שאני גרה

מי שקונה את הדירות היקרות הם לרוב אנשים שלא משלמים הרבה מיסים מסיבות כאלה ואחרות. וכל השאר נעזרו בהורים לקנות דירות יקרות (כולל הייטקיסטים)
אנשי אלומיניום בעלי מוסכים מכולות ועוד.
הסיבה לעליית מחירי הדירות נעוצה בריבי, משכנתא נמוכה מול העובדה שאין רגולציה על השכירות בארץ בניגוד למדינות רבות אחרותׂ
אז כשזוג צעיר מוצא את עצמו משלם מעל 5000 ש"ח בחודש לדירה לא משהו ונאלץ לשלם על מעבר כל פכם שיש לבעל הדירה גחמה חדשה
אז כן מעדיפים לקנות.

איך אפשר לטבוע בשלולית עם עומק ממצוע של 50 ס"מ

א. מי שהכנסתו נמוכה לא יכול לקחת משכנתא ולכן לא מגיע לפורום.
ב. מתוך אלו שלוקחים משכנתא הרוב עם מודעות נמוכה ולכן סומך על הבנק
שינהג באופן שונה מכל חברה מסחרית וישים את האינטרס שלהם לפני
האנטרס של החברה. גם כתבות בעיתונות הכלכלית על בונוסים לעובדי
הבנקים בגלל רווחיות גבוהה לא גורמים לאנשים אלו להאמין שהבנק רוצה שהם ישלמו
כמה שיותר.
&nbsp
בסיכומו של דבר, מי שחצה את שני הסעיפים הקודמים הוא מיעוט קטן ולכן
הנתונים שלו חריגים.
שמח שאתה חלק מהקבוצה הנבחרת.
&nbsp
כמובן שרמת המודעות הגבוהה יותר מובילה רבים להבנה
שפורום חינמי טוב ככל שיהיה אינו תחליף ליועץ מיומן אשר