שאלת תם

אז רק שתדע

שחברים שלי מספרים, פנים מול פנים, דברים אחרים (כן, היו יציאות לשבת). תתפלא עד כמה הטלביזיה והתקשורת שמרו שהדברים האלה לא יצאו לציבור. ועוד אומרים שהתקשורת שמאלנית.

eli3320

New member
אשמח אם תשתף אותי..

גם אני מכיר חיילים משם, כולם חזרו משם מדוכאים מאד ואמרו שראו מראות שקורעים את הלב, ואני באמת מרחם עליהם. אבל אף אחד ממש לא דיבר על אלימות שהיית נגדו (אולי קצת התנגדות כשהרימו את המתנחל לעבר האוטובוס). אז אני באמת רוצה לדעת מה בדיוק קרה להם.

אל תדאג

הסיפורים עוד יצאו אחרי שיהיה מותר להם כבר לדבר. זה לא מקומי לדבר בשמם דברים שסיפרו, באופן פרטי, על מנת לפרוק את התסכול שלהם. הם לא שותקים היום כי אלו ההוראות שניתנו להם, ואני מחוייב לכבד את ההוראות האלה, בדיוק כמותם. אבל אני מאמין שעוד יגיע היום בו גם החיילים יפתחו את הפה.

ואגב

תלוי מה כל אחד מאיתנו מגדיר כ"גילויי אלימות". יתכן שמה שאתה מגדיר כ"קצת התנגדות" מישהו אחר מגדיר כ"אלימות לשמה".

eli3320

New member
שמע..

אני מכיר אנשים שפונו ואני יודע שלעולם לא היו נוקטים באלימות פיזית. יתכן שאתה מדבר על כל הדברים שנאמרו לחיילים -אני חושב שזה לגיטימי ביותר להוציא את התסכולים שלך בשעה שמגרשים אותך מהבית ומכל האידיאולוגיה שלך,אני נגד השוואה לשואה אבל אני אומר שאין לשפוט אדם בשעת צערו, והאנשים האלה נמצאים באבל כבד באותו רגע ואסור לשפוט אותם. אני באמת בטוח שאלימות פיזית לא היית שם מצד המתנחלים (אני לא מדבר על המיעוט הקיצוני שרובו גם לא תושב המקום).

תראה

כשאתה מכיר אנשים באחד לאחד - רובם הם אנשים טובים ("לב האדם טוב מנעוריו"), וברור שנראה לך מופרך שאנשים טובים שאתה מכיר ינקטו באלימות כלפי חיילים. אבל במצב הקשה שאליו נקלעו מתנחלי הגוש, הם נכנסו (וזה נראה לעין) למצב של היסטריה שמזינה את עצמה. התוצאה היא שהאנשים מאבדים את המודעות שלהם למעשיהם ואת השליטה בעצמם ועושים מעשים שלא היו עושים במצב של מודעות עצמית. בכל מה שאמרתי כאן אין ולו צל צילו של נסיון להצדיק חצייה של קווים אדומים מסויימים (ואני יוצא מתוך הנחה שכבר דובר פה רבות על הקווים האדומים) ע"י המפונים ו/או ה"מחזקים" למיניהם ולסוגיהם. אבל על המעשים האלה מדברים החברים שלי. הם אמנם מבינים את הצער - אך יש התנהגויות שקשה להם (ולי) מאוד לקבל, כולל התנהגויות אלימות.

ואגב

רק עכשיו דווח בטלביזיה (שידור חוזר בערוץ 1) על 57 שוטרים וחיילים פצועים. ואל תגיד לי שזה "מיעוט" - גם חייל אחד פצוע זה אחד יותר מדי!!!!!!

צודק! כנראה שטעינו

בגלל זה עכשיו אני מכריזה שיש צורך ויש דיבורים על מרידה במדינה! השנה לא חגגתי יום העצמאות! ושנה הבאה אם לא יבוא המשיח אני יעשה אבל! כי זה אבל לעם היהודי שלנו! יכול להיות ששטפו לנו תמוח ויכול להיות שהכל הסתה אבל לפחות הנוער שלנו שתוף ומוחו מלא בערכים, בתורה, באמונה, ואפילו שמפנים אותו וכבייכול הם התפללו- הם ממשיכים להאמין בה'! עכשיו עשינו חסימת כביש פה כי חסמו אותו לרכבים שאינם תושבי היישוב שזה דבר נוראי - וכל החיילים והשוטרים מבצעים פקודות כמו רובוט- והיסמניקים פשוט בהמות!!! אז אני מיואשת מעצמנו כי תץכלס המדינה יותר חזקה מאיתנו בפיזיות אבל... ה' איתנו ואנחנו איתו! ורק המשיח והגאולה יסיימו את הסיפור הזה טוב. אז אני הולכת להקים מדינת הלכה פנאטית מטורפת או איך שלא תקרא לזה- אבל יש בה אמת ולא קישקושים של פוליטיקה- ונוער- א-י-כ-ו-ת-י שבמקום לבלות בקיץ בטיולים בגולן ובחו"ל הוא נאבק על ארץ ישראל הקדושה- אשירנו! בעזרת ה' נעשה ונצליח!!!

iko iko

New member
ןמי יגן על הארץ הזאת שלכם?

אולי תייבאו כמה חילונים כדי שיעשו את העבודה השחורה?!

ממש לא- מהחילונים יהיו איתנו

לא יודעת אם שמת לב אבל הרבה מאוד חילךונים חוזרים בתשובה- אני מכירה מאות וזה גודל ומתעצם- כי אנשים רוצים אמת- ולחיות חיי משמעות ולא חיי ריקנות, לחיות חיי אהבה אמיתית וניצחית עם נישואין פעם אחת בחיים ולא להחליף כל 20 שנה בעל- אשרינו- ואני בטוחה שאם נדון על עניין האלוקים אז תראה שאנחנו צודקים - ולא מתוך גאווה אלא מתוך שה' זיכה אותנו להתקרב אליו! ותכל'ס זה מה שמחזיק אותנו שמחים אפילו שהמצב נראה קשה! ולשאלתך- ה' יגן על הארץ הזאת כי רק בזכותו הגענו לארץ הקודש! בהצלחה אחי!

iko iko

New member
מי שהביא אותנו לארץ הקודש

הם אותם אנשים שמרדו בדת היהודית והתכחשו לה, עם לא הם מעולם לא היתה קמה מדינת ישראל. ומעבר לזה אין לי בעיה עם הדת, יש לי בעיה עם הדתיים. לפי דעתי עם אלוהים קיים אז הוא מאד מאד מודאג מהצורה בה אתם מציגים את הדת שלו. וחוץ מזה כולנו יודעים שיש בעיות ואפילו בעיות קשות בצורת החיים החילונית אבל לפחות אנחנו לא מתכחשים לזה. 50% מפתרון בעיה הוא ההכרה בבעיה ובזה אנחנו מקדימים אתכם בשנות דור.

OMER G17

New member
אני שמאלני כנראה ואני לא אוהב ערבים

אבל לעומת הימין בעיקר הדתי אני רואה בהם בני אדם ולא חושב שהיהודי הוא הגזע העליון ושאפשר לעשות טרנספר או לרצוח אותם

למעלה