שאלת תם

bhnadav

New member
שאלת תם

רגע מישיבת הממשלה: הרמטכ"ל, דן חלוץ, מדבר על תקציב הביטחון ומרחיב את הדיבור על כך שהקיצוצים הקודמים בתקציב רוקנו את מחסני החירום, הפחיתו בשעות האימונים, ופגעו בכושר הלחימה של צה"ל. "אז למה יצאנו למלחמה?" שואל אותו השר בן אליעזר, "למה לא אמרת ביום הראשון (ללחימה), שאנחנו לא מוכנים? יושבים פה הקברניטים, ראש הממשלה ושר הביטחון, מדוע לא הזהרת אותם שצה"ל אינו מוכן, אינו מצויד?" חלוץ, אומרים שרים שהבחינו בחילופי הדברים הללו, שתק. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/762850.html

bhnadav

New member
ואם מישהו תוהה לאן באמת הולך הכסף

פרסום ראשון: הרמטכ"ל רב-אלוף דן חלוץ אישר, כמה שבועות לפני תחילת מלחמת לבנון השנייה, להגדיל את הפנסיה לפורשים מצה"ל בשיעור שנע בין 4%-10%. על-פי החלטת הרמטכ"ל, משרתי הקבע שפרשו מצה"ל החל מחודש מאי האחרון ייהנו מתוספת משמעותית לפנסיה שלהם. גורם צבאי באגף כח אדם הסביר את משמעות ההחלטה. "במדינת ישראל התפתח צבא צללים של כ-30 אלף גימלאים שמדי חודש משלמת להם המדינה משכורת", אמר הגורם. "המטרה של משרד האוצר היא למנוע מצב שבו מספר הגימלאים יעלה על הצבא עצמו, ולכן דרש מעבר מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת". http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/478/164.html

mean girl 16

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא היינו מוכנים למלחמה. האקט האחראי מצידו היה לבקש כמה חודשים להתארגן ורק אז לצאת לקרב.

ElvisAlive

New member
ואחרי שהוא היה מבקש מראש הממשלה כמה

חודשים להתארגן, הוא היה מבקש המחזיבאללה שיראה מופתע כשנתקוף

mean girl 16

New member
זאת הייתה אמורה להיות הודעה חכמה?

כן, היינו צריכים כמה חודשים להתארגן ולא לצאת למלחמה עם אנשי מילואים שלא ראו טנק שש שנים או אדם שצריך להוביל פלוגה בלילה בדרום לבנון ולא יודע מה לעשות מפני שבחיים לא הוביל פלוגה בלילה בשום מקום(כדברי אלוף פיקוד צפון אודי אדם).

ElvisAlive

New member
חוטפים לנו שני חיילים

קטיושות מתחילות לפיול בשטח שלנו, וצה"ל מתחיל להתאגן למלחמה בעוד כמה חודשים. מעניין מה אז היו אומרים כל אנשי הימין. בטח היו משבחים את אולמרט על ההחלטה האמיצה.

mean girl 16

New member
איזה יופי של טענה

"מעניין מה אז היו אומרים.." טענה כל כך עמוקה, באמת. אותי יותר מעניין לא מה היו אומרים אלא ניצחון הבזק שהיינו יכולים לנצח כעבור חודש-חודשיים, ללא עשרות חללים מיותרים. ואני, אגב, ממש לא בודדה בדיעה הזאת. את אותה דיעה משמיעים היום גורמים מדיניים וצבאיים רבים.

ElvisAlive

New member
טענה?

אני בסך הכל אומר שלא צריך לקחת אותכם ברצינות כי לא משנה מה אולמרט היה עושה הייתם תקופים אותו. ומעניין איזה ניצחון היה לנו אחרי חודשיים שחיזבאללה יורה עלינו קטיושות.

Fasz

New member
בתחילת המערכה, כל האנשים הללו

שאתה מכנה בבוז ובעילגות "אותכם", התייצבו לימינו של אולמרט. תראה את ארכיוני הפורומים. הוא ניהל את המלחמה באופן רשלני, הוא מינה את האדם הלא מתאים ביותר, לתפקיד החשוב ביותר במדינת ישראל, ושלשום הוא פרץ בבכי והתרפק על כתפו החסונה של שלום שמחון. לא ניתן שלא להעביר עליו ביקורת. עתה, זה מושא ההערצה שלך?

ElvisAlive

New member
מה הקשר עכשיו מושא ההערצה?

מה שאמרתי שבגלל שאתם צבועים (כמו בוגי), לא משנה מה היה קורה, הייתם מדברים נגד אולמרט. וכמו שאתה אומר, מי שהיה בהתחלה לימינו של אולמרט, עכשיו תוקף אותו על זה שהוא מיד פתח במלחמה.

Fasz

New member
לא הבנת

ניתן היה להתחיל לתקוף מן האוויר, ולהסתפק בכך. כך או אחרת היינו מקבלים את אותו ההסכם. אך העובדה שאולמרט לא הלך אחר התכנית המקורית של פיקוד צפון, העדיף תכנית אחרת על פניה, שלקתה בהססנות, כמו כן כאשר שלח את צה"ל להגיע עד לליטאני, לאחר ההכרזה על הפסקת האש, ושאר מאפייני התנהלותו - הם אשר גורמים לנו לבקר את אולמרט. ראיתי כמה מלחמות בחיים שלי, וראיתי לא מעט דוחות מודיעינים בחיי. כך, לא נוהגים בארגון טרור בן 8000 לוחמים לכל היותר. מה גם, שעם כל הכבוד, מה היית אומר עלינו באם היינו מבקרים את אולמרט עם תחילת המערכה, ובמהלכה? היית קורא לנו בטח בוגדים, כתומים ושאר פניני לשון. למעשה אלביס, אתה זה שמתנהג בצביעות. הזכות לביקורת וחופש הביטוי, היא לגיטימית.

ElvisAlive

New member
בוגדים?

חס וחלילה. אם יש משהו שהוא בוגד אז זה רבין. ואתה נראה לי זה שלא הבנת. תקרה התגובה שהיא כתבה שהיה צריך לחכות שלושה חודשים, ואם אני לא טועה אף אחד לא דיבר על זה בהתחלה. בטח שלא ביבי. מה גם שאחרי במלחמה, ובדיעבד כולם חכמים גדולים וכולם יודעים מה היה צריך לעשות.

Fasz

New member
אלביס, שמע

בזמן שציפי לבני שתקה, ביבי ייצג אותנו בכבוד במערך ההסברה בחו"ל. מבין כל הדוברים העילגים במשרד החוץ, הוא ועוד כמה בודדים, אשר הגיעו למערך בהתנדבות, הצליחו לשכך במעט את האנטגוניזם אשר נוצר כלפינו ע"י ייצוג עמדותיה של הממשלה. אתה יכול לומר הרבה דברים על ביבי, אבל על העמדות של ממשלת ישראל בחו"ל, הוא שמר. באשר לרבין - בוגד? נו באמת.. באשר לשלשה החודשים - היא צודקת. אני הספקתי לעבור כמה מלחמות בחיים שלי, לשל"ג של אריק שרון הצבא אומן במשך שנה, לששת הימים, במשך שנים קודם לכן. ואילו במלחמת לבנון 2006? אף לא ארבעה ימים. וגם כאשר הם סוף סוף גויסו, בשל ההתנהלות המזוויעה, הם נשארו על קו הגבול במשך שבועיים, עד שהוחלט על כניסה קרקעית רחבה. הבעיה הייתה בהתנהלות, הרי היו תכניות אחרות, שהיו אפקטיביות יותר, ויכלו לחסוך בחיי אדם - תכניות שהחיילים אומנו עבורן, אך אולמרט החליט לפעול אחרת. זהו כשל ניהולי לו שותף אולמרט, עמיר פרץ, חלוץ ולא מעט מנכבדי המטכ"ל. ועכשיו ברצינות, איך היית קורא לנו במידה והיינו מעבירים ביקורת על אולמרט באמצע המלחמה?

קצת אמת והרבה שטויות..

1. ביבי תותח בהסברה בנושא מדינת ישראל. אין ספק. לדעתי טוב יהיה אם יבחר להשאר בתחום. 2. בקשר לשלושה חודשים - אתם טועים טעות מרה. יחידות רבות בצה"ל, במסגרת האופרטיבית שלהן, התאמנו למשימות ולחימה בלבנון. יותר לא ארחיב על כך. המלחמה היתה נדרשת, עם כל הצער, רק צריכה היתה להעשות בצורה שונה, תוך התדיינות על רעיונות שהובאו אל הדרג הצבאי העליון. הרבה כיוונים ורעיונות גוועו בדרך, משיקולים צרים של חלק מהצמרת הצבאית והמדינית. חשוב לזכור - מלחמה זה לא שחור ולבן. כמעט תמיד יש טעויות והכל "בדיעבד". יש לקחת תוצאות בפרופורצייה ומתוך הבנה בסיסית שזו דרכה של מלחמה. בנוגע לחטופים - זה כבר עניין אחר ועל כך יש לי לא מעט כעס.

בנוסף (ולא פחות חשוב),

דיבורים על מפקדי פלוגות שלא אומנו בניווט לילי, כפי שנכתב בשרשור הזה, הם הבל הבלים. צה"ל מקנה לכל יחידות המילואים את ההזדמנויות לאימונים שונים הכוללים גם ניווטים - מ"פ שלא יודע לנווט הוא מ"פ שלא צריך לשרת בצה"ל. זה הכל. לכן, מדובר בשגיאה של מפקד יחידה ומטה.. ולא שגיאה מדינית-אסטרטגית.

Fasz

New member
אם כך לא הבנת את תמצית דברי ../images/Emo13.gif

כיום, גם האדם הפשוט ביותר יודע על התכניות של פיקוד צפון טרם המלחמה. השאלה היא, מדוע העדיפו לבצע פשיטות קומנדו ויחידות מובחרות בתחילה, במקום לפעול אחר התכניות המקוריות? והדרג המדיני אשם גם כן, אני כותב, האם אתה חושב שבמבחן התוצאה המעשי, 156 הרוגים, 34 ימי שיתוק בצפון הארץ, הינם מחיר מוצדק ששילמנו בעבור פגיעה חמורה (לא יותר מזה) בחיזבאללה? לעניות דעתי, לא.

כפי שכתבתי בהודעות הקודמות,

מדובר בהחלטות שגויות שחלקן משיקולים צרים. בנוגע לשאלה שלך, לא תראה אותי מניח על אונקיה, בכף אחת את מספר ההרוגים שלנו ובכף השנייה את שלהם. זה לא עובד ככה. אין ספק שהחיזבללה שילם מחיר כבר.. וכפי שמנהיגו אמר, מחיר שהוא לא היה מוכן לו. הכעס הגדול הוא על נושא החטופים - פה לא רק שנכשלנו במקרה הספציפי הזה, אלא גם יצרנו נזק לעתיד. חברי, אני וכל מי שאני מכיר שיצא למילואים או השתתף בלחימה, היינו מוכנים להמשיך ולהלחם, עד יחזור אחרון החיילים לביתו והמשימה תושלם במלואה - לשם כך באנו ולשם כך אנו באים כל פעם מחדש.

Fasz

New member
לא התכונתי על השוואת מתים

התכוונתי לומר, שלכל פעולה יש את המחיר שלה, והשאלה היא פשוטה - האם היה זה נכון לצאת לפעולה ולשלם את המחיר אותו שילמנו, בעבור התוצאות, או לאו? כפי שזה נראה כעת, לא. בכל אופן, לא נותר לי אלא לחזק את ידיך וידי חבריך המילואימניקים. יישר כוח.

Fasz

New member
תיקון=לא התכוונתי להשוואת..

טעויות דקדוקיות הן נגזרת של כתיבה מהירה.

ראשית כל,

תודה - אנו עושים זאת מתוך מחוייבות ותחושת שליחות. כזאת שאתה מבין ואני בטוח שגם אתה חלק ממנה. בנוגע לתוצאות - אני ממש לא יודע.. אני חושב שהאוייב שילם מחיר כבד.. אך, כנראה שלא כבד מספיק.

למעלה