שאלת

ronchikit

New member
שאלת ../images/Emo44.gif

לא לגמרי קשור לבניית בית אבל בכל זאת, היות ויש לרובנו בתים גדולים עם הרבה חדרים כמה טלויזיות אתם מתכננים בבית? כמה ממירים? האם עשיתם/תעשו סקר לפני שתעברו או שתלכו לפי ההרגל? האם עשיתם איזה הכנות מיוחדות בנושא הטלוזיות/טלויזיות במעגל סגור/טלויזיות שקשורות לאזעקה וכו? האם עשיתם הכנה מיוחדת למשל לצלחת של YES, שמהו שיסתיר אותה וכו? פשוט בעיקבות שיחה שלי עכשיו עם YES, קיבלתי הצעה והייתי שמחה לדעת אם זה נחשב יקר...

היות שאני ואשתי לא מצליחים להסכים

על איזה תכנית TV לצפות אז כך . בכל חדר ילדים TV = יח' 3 בסלון יח' 1 + נקודה ללא ממיר בגינה ליד בסלון . בחדר מחשב/עבודה יח' 1 עוד נקודה ללא ממיר בממ"ד , אם הוא לא משמש כחדר . הצלחת פונה לכוון דרום ולא מפריע לי שהיא חשופה , במקרה זה גם הצד האחורי של הבית שלי . איזה הצעה קיבלת מ YES ? את צריכה לדאוג שתהייה תשתית והם רק באים ומשחילים את הכבלים מהצלחת לנקודות שבבית .

איריסג

New member
טלויזיות

אז ככה: תהיה טלויזיה אחת בפינת המשפחה שצמודה למטבח , וטלויזיה אחת בחדר השינה שלנו. לגבי טלויזיה בסלון - אנחנו עוד מתלבטים... כנראה שבסוף תהיה . בחדרי הילדים (שעוד אין לנו...) כנראה לא יהיו טלויזיות - מתוך כוונה לשלוט על כמות השעות שהם דבוקים למסך. מבחינת ממירים - יהיו על כל הטלויזיות - ושל YES. אני יודעת ש YES יותר יקרים, אבל מבחינת התכנים - הם עולים על אלו של הוט בלי ספק. הצלחת של YES תהיה מוסתרת על הגג, באותו מיסתור של הדוודים והקולטים. לגבי טלויזיות במעגל סגור וכו' - אני לא יודעת אם נעשה טלויזיה במעגל סגור, אבל כמובן שבבניה של הבית כבר אנחנו מכניסים את כל התשתיות שדרושות לאזעקה וכו'.

ronchikit

New member
אז אצלינו....

כרגע מדובר על 4 ממירים רגילים (גם לנו אין עדיין ילדים, וזה דיון בפני עצמו כשכל הזמן שואלים אותנו למה אנחנו בונים כזה בית גדול כשאין לנו ילדים) אז ממיר אחד יהיה במטבח ממיר אחד יהיה בסלון ממיר אחד בחדר שינה שלנו וממיר אחד בעליית גג שתהפך למשרד עם מחשבים וכל הניירת ושולחן עבודה. בכל שאחר החדרים הממד המרתף ופינת הטלויזיה שהכנו בקומה השניה, בכולם יש הכנות. ההצעה שקיבלתי הרגע מYES היא ל 4 ממירים רגילים, כולל את כל החבילות למינהן במחיר של 239 שח או חבילה של 4 ממירים רגילים ו4 חבילות צפיה במחיר של 234 שח ההבדל של כמה שקלים ונראה לי שנלך על כל הערוצים בנוסף YES MAX עולה 1800 שח אפשר לקנות אותו במכה או לקנות בתשלומים בחבילה אבל אז זה יוצא יקר יותר וגם התחייבות ל 3 שנים. בדירה הקודמת שלנו היה לנו YES, ועכשיו אחרי מגורים של חצי שנה עם HOT בכפיה, אני יכולה להגיד בוודאות שYES הרבה יותר מתאימים לנו ספציפית מבחינת התוכן והעניין.

בינא

Member
הצעת המחיר ל-4 ממירים טובה

אני גם מסכים שYES טובים מ-HOT בתוכן. כיום מקובל שמתכננים לכל חדר בבית נקודת TV וחשמל לידה, אבל ניתן לבצע רק הכנות (נקודה ללא הכבל) בחדרים ובמקומות בהם אין בהם צורך בשלב 1. תמיד ניתן להוסיף כבל (ע"י טכנאי חברת הכבלים) ותמיד אפשר להוסיף ממיר / להחליף חבילה וכיו"ב. אם אתם בשלבי תכנון, כדאי לקבל מ-YES תכנון ומפרט טכני להצבת הצלחת שלהם ולהעביר אותו לאדריכל/ית שלכם, כדי שהמיקום יהיה מתוכנן / מוסתר, כך שגם לא תופרע הקליטה. לא ברור - האם עליית הגג תהפך רק בעתיד למשרד? אם זה עתידי, עדיף להשקיע קודם בבידוד כבד לגג שלא יהיה חם או קר, כי אם לא יהיה נוח לעבוד משם, גם לא תהיה חשיבות אם יש או אין ממיר במקום. כאמור, אם זה עתידי, אפשר להסתפק בחבילה של 3 ממירים ולשלם פחות כל חודש

ronchikit

New member
הבית כבר גמור ../images/Emo13.gif

במקרה שלנו הכל כבר תוכנן מראש מיקום הצלחת, הכבלים בקירות וכל שאר ההכנות כולל נקודות חשמל כמובן במקרה שלנו העליית גג זה החדר הכי טוב בבית, יש לנו שם חלון ענק שפונה לצפון, ויש עוד דלת יציאה לגגון קטן שבו יהיו כל המזגנים והצלחת של YES ומסכימה איתך שאכן חשוב כמו שאמרת "לקבל מ-YES תכנון ומפרט טכני להצבת הצלחת שלהם ולהעביר אותו לאדריכל/ית שלכם, כדי שהמיקום יהיה מתוכנן / מוסתר, כך שגם לא תופרע הקליטה"

ענתש

New member
ביס רגיל זה לא יס מקס.

כי הממיר הבסיסי שלהם הוא דיגיטלי ממילא. בהוט אני מניחה שרגיל זה לא דיגיטלי... אם הם עוד מאפשרים כאלו. בכל מקרה לא נוגעת בהוט ולא מבינה איך אפשר לסבול אותם, את התוכן שלהם ואת האיטיות שלהם.

יואב61

New member
עובדת של יס?

יש סכוי שאת עובדת של יס ? בהוט יש שני סוגי ממירים דיגיטלי וממיר VOD (יתרון מדהים שאין ביס..) לא לסבול את התוכן שלהם את בטח לא מתכוונת לעובדה שהוט זכתה בהכי הרבה פרסים בטקס האדמיה השנה על סדרות מופלאות כמו בטיפול, פרשת השבוע, השמיניה מישהו לרוץ איתו ועוד או על רכש כמו אבודים, האוס, רומא ועוד ועוד. מותר להעדיף את יס הם לא רעים בכלל אבל ....

ענתש

New member
לא, אני עובדת של SAP.

רק כי שאלת... אין לי שום אינטרסים מלבד הקריזה והשעמום שאני חוטפת כל פעם שאני נוסעת להורים... שלא לציין שאני קצת כועסת על ההורים שבכלל הסכימו להתחבר לכבלים היות והם תושבי הצפון שחברות הכבלים סירבו לחבר במשך 12 שנה (!!!!!!) עד שהגיעה חברת הלווין להתחרות בשוק הזה ומיד חברות הכבלים פתאום נזכרו שכן שווה לחבר אותם. הישוב שלהם חובר לכבלים 12 שנה אחרי שאר המדינה. אמנם היום אני תושבת השרון ועזבתי את הצפון, אבל לא שוכחת ולא סולחת.

Rשף

New member
../images/Emo45.gif

דילגתי בין יס והוט מספר פעמים בשנים האחרונות, ואפילו טענות לממיר הכביכול איטי של הוט אין לי. דווקא ממיר של יס משגע אותי בחודשים האחרונים עובד לאט ומתרסט פעם ביום....

ענתש

New member
אז מה, רק בצפון הממיר של הוט

איטי להחריד ? הטלויזיה קופאת בריבועים מפוקסלים כל פעם שעוברים ערוץ למשך 3 שניות (זה הממיר הדיגיטלי ולא האנלוגי). גם בדיפדוף ולא רק ב"הקלדת" ערוץ. הערוצים נתקעים (תמונה קפואה, קול נשמע, צריך לסגור ולהפעיל שוב את הממיר כדי שישתחרר) לפחות פעם-פעמיים ביום. ורק לאחרונה הם הוסיפו את האופציה הבסיסית להחריד של לבקש אינפורמציה גם על תוכניות שלא משודרות כרגע או שלא משודרות בערוץ הנוכחי. והמהירות של עלית המידע שם היא מטמטמת ממש באיטיות שלה. אגב, לאחרונה עברנו מ-ADSL של בזק לאינטרנט בכבלים (מכל מיני שיקולים של בעלי) וגם זה על הפנים. לפחות פעם ביום אני צריכה לעשות reset למודם כדי שיתחבר מחדש.
חשבנו לעשות טלפון בכבלים אבל מפחיד אותנו לאור ההתנהלות הטכנולוגית שלהם. עם יס אין לי שום בעיות כל השנים האלו... אפס. פעם אחת נשרף ממיר מהפסקת חשמל בחדר המשחקים של הילדים. התקשרתי, אמרו שידיעו בדחיפות, אמרתי שלא צריך כי זה הממיר של הופ (זה כל מה שרואים בו כל הזמן
). בכל זאת תוך שעה הגיעו, החליפו, הלכו ולא חייבו בשקל.

Rשף

New member
לא

גם אני פחות או יותר צפוני והממיר שלי לא קפא (בעצם רק ב VOD הוא נתקע), והאינטרנט עבד מצוין. תלוי כנראה בסוג הממיר שקיבלתם. טלפון בכבלים עובד בדרך כלל, אבל צריך להיות סבלניים לתקלות (וה 100 ש"ח לחודשיים שלא הולכים לבזק מעניקים די הרבה סבלנות)

ענתש

New member
נשלח את ההורים שלי להחליף ממיר...

מעניין אם זה יעזור. אולי זה סוג החברה המחברת ? פעם הוט היו שלוש חברות שונות, לא ? זה עדיין כך ? (הם יותר צפונים ממך, באזור הכנרת).

איריסג

New member
ואתה עובד ב"הוט"?????

אני לא ממש מצליחה להבין את השיח ה"פורומי" לאחרונה (לאו דווקא בפורום הזה. האמת שעד עכשיו הפורום הזה היה מופת לסבלנות ולשיח מאד מאד נעים) - אם אומרים משהו רע על איזה נותן שירותים - זה ישר אומר שאני עובדת אצלו? מה זה השטות הזו? לפי התשובה שלך, למשל, נראה שאתה בעל אינטרסים ב"הוט"... הפורום הזה נועד להחלפת דעות. צרכנית נבונה כמו פותחת השירשור צודקת בזה שהיא מבקשת את חוות דעת חברי הפורום - זה לא אומר שמי שעונה לה משהו שלטעמך הוא לא נכון - הוא ישר בעל אינטרס. אגב - זה עובד גם לצד השני - אפשר לכתוב ביקורת רעה על ספק - ובלבד שהיא תהיה מנומקת ומוכחת - וזה בסדר, זה לא ישר מחשיד את הכותב כמתחרה ולא בהכרח צריך להחשיד את מי שיגן על אותו ספק (כי יש לו חוויה טובה ממנו) שהוא שותפו העיסקי.

ronchikit

New member
בYESאני חושבת שיש רק ממירים דיגטלים

רגיל הכוונה רגיל מול YES MAX בהוט יש עד היום ממירים פשוטים איטיים ומעצבנים ברמות

ענתש

New member
מתכננת טלויזיה ענקית

בסלון (טוב, בינתיים יש לי פלזמה 42'' אבל תוך כמה שנים מתוכננת להתחלף במשהו ענק. המחירים יורדים כל הזמן...). עושה הכנה בכל חדרי השינה, בחדר האורחים, במרחב המשחקים לכבלים ולטלויזיה. זאת למרות שאין לי שום כוונה לאפשר לילדים טלויזיה בחדר, אבל שיהיה. מכינה גם רשת מחשב בכל הבית (כולל במטבח, לעוד כמה שנים כשנצטרך רק לשים מסך קטן והמקלדת תוקרן באור על השיש
). בפאטיו עם הג'קוזי ביקשתי הכנה לסראונד (רמקולים) והכנה למקרן ולמסך חשמלי על הקיר ממול. בעתיד כשיהיה לנו כסף נתקין... מבחינת שירותי תוכן - רק YES. בכבלים הכל איטי, מקרטע והתוכן שלהם על הפנים לדעתי (להורים שלי יש הוט, לנו יש יס כבר 6 שנים ומרוצים...) החבילה שלנו כרגע כוללת את כל ערוצי הסרטים ואת כל ערוצי הבידור (בעיקר אני צורכת את יס-סטארס) בבערך 230 ש"ח, אם תרצי מספר מדוייק יותר אבדוק לך. לגבי אזעקה - כמובן שעושים הכנה. לא עושים הכנה לאינטרקומים ועניינים כאלו, מושב קטן ומנומנם, אין צורך.

fireman

New member
צריכה להיות איזושהי פרופורציה

בין גודל המסך למרחק הישיבה ומקרן הוא לא אופציה חכמה לצפייה בשידורי טלויזיה בגלל משך חיי המנורה הקצר. בעוד מכשיר טלויזיה פלזמתי או LCD אמור לתת זמן חיים של 50-100 אלף שעות מקרן קדמי ייתן 3000 שעות בסה"כ וידרוש ממך להחליף מנורה שעלותה מתחילה ב1500 ש"ח ל-פ-ח-ו-ת! וזה עוד לפני שדיברנו על הרעש, הדעיכה של המנורה, התחזוקה העדינה הנדרשת והתחלואים הישנים של אותם מקרנים כמו צפיה באור מלא שהוא עניין בעייתי. לגבי הכנות לטלויזיות בחדרים.....אצלי יש בבית חדרים עם 3 נקודות טלויזיה, אל תחשבי שמה שנראה לך הכי טוב לילדים היום את תוכלי לקיים איתם כשהם יהיו בני 15 או 17....אם הם ירצו טלויזיה בחדר את תשימי להם טלויזיה בחדר ואני מבטיח לך שהם לא יבקשו, אלא ידרשו אותה, הרבה לפני גיל 15.....הרבה הרבה לפני. אחותי הקטנה עשתה לנו בבית את שבעת מדורי גיהנום בבית כבר בגיל 8 בגלל שלא הייתה לה טלויזיה בחדר, כולם כמובן התקפלו וקנו לה טלויזיה בחדר, אני מבטיח לך שגם את תגיעי לזה וכשזה יגיע, כדאי שתהיה ההכנה לכך מבחינת התשתית. הילדים של היום זה לא הילדים של פעם..... אם אני בגיל 7 ביקשתי לגו, היום בגיל 7 הילדים מבקשים לאפטופ עם צורב DVD ונגן אמפי3.

למעלה