שאלת

fireman

New member
זה לא קשור לחינוך

לילדים היום יש דרישות והם דורשים, אני אמנם רק בן 24 שזה למרבית המבוגרים בפורום יישמע אמנם צעיר אבל להזכירכם שאני עוד גדלתי על הדור של הבית של פיסטוק, ורגע ודודלי בשחור לבן ועם משחק של 5 אבנים וכדורגל בשכונה. הילדים היום הם לא ילדי שמנת אלא ילדי קצפת.....הם עברו את שלב השמנת מזמן. אם אני בתקופתי קיבלתי לגו ושמחתי בלי הפסקה במשך חודשיים, ילד שיקבל היום לגו יהפוך את הקופסא וישאל מאיפה פותחים את המסך ומאיפה יוצא הדיסק? הילדים היום הם ילדי קצפת, ילדי מרגרינה שזורקים פקודה ואבאמא אומרים אמן. לא יעזור לך שום חינוך, כשילד הולך לבית של החבר שלו ורואה שיש לו DVD הוא בא הביתה ומבקש גם...כשהוא יהיה בבית של חבר אחר ויראה מחשב הוא יחזור הביתה ויבקש גם, כשהוא יגיע לגיל 17 הוא יבקש רשיון נהיגה כי כל החברים שלו לומדים נהיגה ואני מבטיח לכם שאתם כהורים תעמדו דום, תצדיעו ותשלפו את כרטיסי האשראי כי הילדים היום לא חיים בתחילת שנות ה80 ואתם לא יכולים לצפות מהם ילדים שחיים בשנות ה80 או בתקופת הצנע....הם ידרשו ואתם תתנו.

איריסג

New member
לא לגמרי מסכימה איתך

אני אומנם מדברת מנסיון של חברות שלי (אני טרם אמא) - אבל יש לי חברה שבפרנציפ לא שמה לילדים טלוזייה בחדר, ויש להם טלויזיה בסלון - והיא מצליחה לשלוט על שעות הצפיה שלהם והם יודעים שכשאומרים רק עוד תוכנית אחת ב"הופ" או בערוץ הילדים - זה רק עוד תוכנית אחת. וזה לא עניין של שמנת או לא.

ענתש

New member
הייתי רוצה להאמין שחינוך כן יעזור

לי
טוב, זה אולי דיון לפורום אחר (חינוך לגיל הרך המצויין למשל, או חינוך לילדים ונוער המצויין לא פחות). אבל בהחלט להורים יש מה להגיד בנושא, בכל גיל. הורים שיודעים להציב גבולות ולקבל ולתת כבוד לילדיהם הם ממש לא מרגרינה. ואין לי שום דבר נגד חברת השפע הצרכנית אבל הייתי רוצה לחשוב שאני מחנכת את ילדיי (שניים בינתיים) להיות גם צרכנים נבונים שיודעים להבדין בין עיקר לטפל ולצרוך בחוכמה את מה שנחוץ להם בהתעלם מאשליות ופרסומות ומותגים, וגם להעריך את מה שיש להם ואת העובדה שיש להם.

fireman

New member
ביני לבין אחותי יש הפרש של 8 שנים

אבל כשאני מסתכל על הילדות שלה ועל הילדות שלי אני רואה דברים שונים לגמרי. אני לא חושב שיש כאן קשר לחינוך כמו שטענתי כבר קודם. אני ואחותי גדלנו באותו בית עם אותם הורים וקיבלנו את אותו חינוך, אם כבר מדברים על חינוך מוקפד יותר, היא אפילו הספיקה לבלות שנתיים בבית ספר טכני של חיל האויר שם המשמעת לא רחוקה מלהיות משמעת צבאית. היא היום בת 16, אני בן 24 ואני רואה את הדרישות שלה בגיל 16 ואני חושב על הדרישות שלי בגיל 16, מרחק של שמים וארץ. כשאני הייתי בגיל 16 ההורים שלי שיכנו אותי בחדר שלי, קנו לי את הריהוט שהתאים להם גם ויזואלית וגם לכיס אמרתי תודה והייתי מרוצה.... לפני 4 חודשים קנו לה חדר חדש....במשך 3 חודשים ילדה בת 16 סובבה נגר ואת ההורים שלי כמו פורפרה עד שהיא קיבלה את החדר שלה כמו שהיא רוצה עד לצבע של הקנטים והצורה של הידיות בעוד אני בגילה לא הייתי פוצה פה. הילדים היום דורשים יותר, רוצים יותר, נחשפים ליותר דברים, לתרבות שונה ולחברה אחרת לגמרי. יגיע היום שגם הילדים שלך יבקשו "קרוקר" ו"לקוסט" ו"לי קופר", לאפטופ בחדר כי מחשב רגיל זה גדול ומכוער ו"טלויזיית תמונה" (LCD כי לחברה שלה יש).. ברור שלהורים יש מה להגיד, אבל מה שיש להורים להגיד הולך ומתגמד מדור לדור. אני לא המצאתי את זה ולא שלפתי את זה מהמותן, אלה העובדות....אני מכיר אותן, חי אותן ורואה אותן גם בעודי רווק ואפילו בלי חברה.

תמר36

New member
עשיתי הכנה לטלויזיה וממיר

בכל החדרים: ארבע חדרי שינה, סלון ומטבח. הטלויזיה בסלון תעמוד על מעמד גלגלים שבסיבוב של 180 מעלות היא תפנה למרפסת הגינה. אזעקה- כמובן, גם מגנט וגם קרני לייזר.

איריסג

New member
מחשב במטבח

כשאמרנו למעצבת פנים שלנו שאנחנו רוצים עמדת מחשב במטבח על השייש - היא כמעט התעלפה... היא ממש לא הבינה מה אנחנו רוצים מהחיים שלה... אבל כן, תהיה פינה קטנה עם מחשב במטבח - למתכונים, למסנג'ר.... וכו'

ronchikit

New member
גם אנחנו הכנו מקום למחשב במטבח../images/Emo45.gif

תגידי לה שלא תתעלף
הכנו בבר ישיבה אצלינו, ארון מיוחד בשטח שהוא גם ככה מת ארון עם דלתות וכל חיבורי החשמל הרשת והכבלים למינהם בפנים , ובפינת השיש עשינו חור כדי שהחוטים ירדו יפה יפה לתוך הארון ועל השיש עצמו יהיה מינימום. הנה בתמונה שצירפתי רואים את הארון פתוח בצד ימין למטה מתחת לבר

ענתש

New member
ברור, דווקא אצלינו היא קיבלה את זה

ברוגע, היא כבר רגילה... אנחנו כנראה לא אנשי ההיי טק הראשונים שעוברים אצלה. היא קצת הזדעזעה מאיתנו במקומות אחרים (למשל כששאלה איפה אנחנו מאחסנים את הקלטות וה-DVD של הילדים ואמרנו לה שהכל במחשב ואין לנו קלטות ו-DVD וגם כששאלה איפה אלבומי התמונות שלנו... אתם יכולים לנחש את התשובה). אנחנו אנשים דיגיטלים
בהחלט הכנה לרשת ומחשב במטבח למרות שלא מתכוונת מראש לבזבז שטח על להציב שם מחשב (גם לא לפטופ). אני אחכה לטכנולוגיה יותר מינימליסטית כנראה... משהו מסגנון מסך שטוח תלוי בלבד שמחובר כמסופון של מחשב מרוחק (לחסות במקום) ומקלדת בהקרנת אור (עדיין קצת מד"ב אבל תנו לזה עוד כמה שנים) או כזו שעשויה מסיליקון דק, יש כל מיני סוגים. נחכה עם זה קצת...

תמר36

New member
הבן שלי, כולה בן 8 אמר לי לפני

כמה ימים: "אמא, מזל שנולדתי בתקופת הטכנולוגיה, אני לא יודע מה הייתי עושה בתקופה שאת היית קטנה". הוא שיתק אותי עם האמירה הזו...... שכחתי לאמר שבכל החדרים יש כמובן רשת מחשבים כי בן זוגי איש מחשבים. אם זה היה תלוי בי בטח לא היו כל הדברים האילו, אבל אני זורמת עם הקידמה ונהנת ממנה.

אם פי 3

New member
מתכוונים להתקין מסך באחת מדלתות

הארונות התלויים (בתוך הדלת)

fireman

New member
טלויזיה + הכנות +ספק שירות

כמה נקודות יש לי בבית, בינתיים אלוהים יודע כי אני בכל אופן מתעצל לרדת לבדוק. כרגע יש לי בבית 4 ממירים של "יס" לגבי הכנות: אני הייתי לקוח של יס עוד לפני המעבר לבית חדש יצרתי קשר עם החברה, הודעתי להם בשלבי הכנת התשתיות בבית שאני מעוניין להכין את הבית מבחינת טלויזיה וקיבלתי מהם הנחיות מפורטות לגבי כל מה שצריך להכין או לא להכין, כולל חיווטים, מה לחווט? איזה חיווט? שקעים סופיים (אל תקנו!) וכוליי. אפילו הגיע טכנאי של יס וסיפק לי כבלים כי העדפתי להשחיל בעצמי לפני שאני מסיים את הבניה ולא אחרי שאני נכנס לתוך הבית. לא רציתי שיתחילו להזיז לי טלויזיות ורהיטים או יהרסו משהו בדרך. בהתקנה הגיעו 2 טכנאים של יס, עשו עבודה למופת, כל מה שביקשתי מהם קיבלתי, התקינו את הצלחת על מתקן מיוחד - לא אותו עמוד מכוער שניתן לראות על המרבית הבתים) אלא עמוד שניתן להעמיד במספר זוויות עם התקן מיוחד שאמור לסייע בהסתרת הצלחת. אצלי בבית בכל אופן מי שמסתכל על הבית, מכל כיוון, לא יראה את הצלחת. לגבי החבילה, יש לי הכל עם 4 ממירים 219 ש"ח אני חושב. לגבי YES\HOT? מאז קיימת הטלויזיה בכבלים, עוד מימי הICS (מישהו בכלל זוכר שככה זה נקרא פעם?) דרך הגלגולים ל"ערוצי זהב" ואחר כך המעבר לHOT והכניסה של YES עם הניסוי שלהם.....אני הייתי שם, בכל השלבים, אכלתי את החרא של הכבלים ואכלתי את החרא של הלוויין. אני היום מחובר ליס ובעצם מאותו הרגע שנכללתי בקבוצת הניסוי שלהם עברתי לכבלים פעמיים, בשתי הפעמים הרומן שלי עם הכבלים נגמר בטריקת טלפון והמון כעס. בHOT לא יודעים לתת שירות.....הם מזכירים את YES בתקופת הניסוי....שאם היית רוצה לדבר איתם....היית צריך לפנות חצי יום. לגבי תכנים אני לא מתכוון להכנס לויכוח עם אף אחד כי זה עניין של טעם, אני מרוצה מהתכנים של יס ומהעובדה שהם מביאים המון שידורים מחו"ל ולא 4 שנים אחרי שטחנו אותם בארה"ב. עם כל הכבוד להפקות המקור, כל תעשיית ה"קולנוע" של ימינו בישראל לא שווה אפילו יריקה, משדרים לנו זבל עם שחקנים סוג ד' כולל השיר שלנו של יס. "סדרה" שהתחילה טוב והפכה לבררה.

Tula1

New member
מינימום

מינימום טלויזיות... אם יש הרבה טלויזיות יוצא שבני המשפחה מפוזרים כל אחד בחדרו. אנחנו מעדיפים טלויזיה בסלון. כרגע יש לנו פלזמה 42" רגילה מחובר לזוג רמקולים איכותיים... בעתיד אולי נחליף ל-HD, תלוי בשידורי HD בארץ. כמו כן, במרתף מתוכנן מקרן HD שנוכל לראות סרטים בגודל 80" לפחות עם מערכת קולנוע ביתי של סאונד היקפי.

למעלה